stroški poletnega dopusta
Pa saj ne gre za tekmovanje kdo je manj porabil.
Meni nizka cena ne pomeni vodila pri načrtovanju dopusta.
Naredim načrt kaj želim početi, kje naj bi to bilo zame najboljše, kaj lahko počnem še zraven, kaj si lahko ogledam in potem pride na vrsto cena. Če ni možno letos, pa drugo leto. Seveda pa se pozanimam tudi kakšne so cene da me ne oskubijo brezveze.
Tako letos šele gremo in sicer v Egipt. 2.500 za 3.
Pa saj ne gre za tekmovanje kdo je manj porabil.
Meni nizka cena ne pomeni vodila pri načrtovanju dopusta.
Naredim načrt kaj želim početi, kje naj bi to bilo zame najboljše, kaj lahko počnem še zraven, kaj si lahko ogledam in potem pride na vrsto cena. Če ni možno letos, pa drugo leto. Seveda pa se pozanimam tudi kakšne so cene da me ne oskubijo brezveze.
Tako letos šele gremo in sicer v Egipt. 2.500 za 3.[/quote]
Jaz v Barbarigo ne grem niti zastonj.
V Egipt pa glih tko ne, vsaj ne za tolk denarja …
Ker smo pa že ravno pri stroških, midva ponavadi za 2 tedna potepanja po Evropi (različne destinacije po Italiji, Franciji, Avstriji, Nemčiji …, s šotorom) porabiva cca 1.500 evrov, z vsemi stroški vožnje, kampov, hrane (ne vlačiva s sabo nič razen kave in sladkorja), pijače, ogledov … Pa ne šparava prav pretirano.
Ja, “kolko ljudi, tolko čudi”. Tako je tudi pri preživljanju idealnega dopusta. Vsak ima svojo naj, naj varianto, ki je seveda pogojena s socialnim stanjem posameznika, oz.družine. Nekateri za nobeno ceno ne bi šli v Barbarigo, nekateri ne v Egipt, eni ne pod šotor…………….Veliko pa jih je že izbralo svoj idealni dopust, vendar ga mogoče nikoli ne bodo mogli realizirati. Saj poznate …. okoli 100.000 brezposelnih, afera Vegrad, Prevent …. itd. Mi pa tukaj modrujemo in se hvalisamo koliko smo zapravili za počitnice v Tuniziji, Skandinaviji, Franciji……….
Ja, vse to je res.
Ampak a zdaj naj se pa tud tisti, ki (zaenkrat, hvala bogu) še lahko kam gremo, nehamo o tem pogovarjat? Ali pa iz solidarnosti do tistih, ki si dopusta ne morejo privoščit, kar vsi ostanemo doma?
Pa še to – dopust ni pogojen samo s socialnim stanjem, ampak tudi z interesi posameznikov in družin. Za naju npr. pomeni dopust potovanje, spoznavanje novih krajev in sploh ni nujno povezan z morjem. Poznam pa nekaj ljudi, ki bi si lahko privoščili (finančno) dosti več od naju, pa hodijo že leta v isti apartma ali isto prikolico na Hrvaškem – ker jih kaj drugega sploh ne zanima ali si ne upajo pomolit nosu iz okvirov znanega in preizkušenega.
Ja, vse to je res.
Ampak a zdaj naj se pa tud tisti, ki (zaenkrat, hvala bogu) še lahko kam gremo, nehamo o tem pogovarjat? Ali pa iz solidarnosti do tistih, ki si dopusta ne morejo privoščit, kar vsi ostanemo doma?
Pa še to – dopust ni pogojen samo s socialnim stanjem, ampak tudi z interesi posameznikov in družin. Za naju npr. pomeni dopust potovanje, spoznavanje novih krajev in sploh ni nujno povezan z morjem. Poznam pa nekaj ljudi, ki bi si lahko privoščili (finančno) dosti več od naju, pa hodijo že leta v isti apartma ali isto prikolico na Hrvaškem – ker jih kaj drugega sploh ne zanima ali si ne upajo pomolit nosu iz okvirov znanega in preizkušenega.[/quote]
Se popolnoma strinjam.
Eden lepih dopustov je bil raziskovanje naših Julijcev. Od Krna, Komne……….
Mene ne moti če negdo dopustuje V Barbarigi, ker ne vem zakaj se je tja sploh odpravil – lahko je tako želela ali ukazala tašča. Moti pa me, če se ta dopust hvali kot edino najlepšega in najboljšega.
Če smo že pri kritikah mi ni v najlepšem spominu ostala grška Kreta. Ampak zato sem kriva sama, ker smo se odločili na hop cup in destinacija ni izpolnila mojih pričakovanj – torej MOJA KRIVDA. Kreta je drugače fantastična. Za pohodnike je kar nekaj lepih tur – priporočam pa veliko vode zraven.
Glede kritike Egipta je pa enaka situacija – Mi se gremo tja potapljat in mi ni žel de4narja za dobro destinacijo. Sem bila pa tudi v Sharmu in Hurgadi na striktno razvajenem dopustu. Takim da samo uživaš in drugi skrbijo za vse ostalo. In mi je bilo všeč.
Torej vsak po svoje.
Ja, vsak po svoje. Konsekventno.
Pa to pomeni tudi, da nas na temle forumu prenehajo gnjavit tisti, ki se stalno vtikajo in prigovarjajo, zakaj hodimo nekateri radi na hrvasko obalo, zakaj so nam vsec recimo dalmatinski otoki, zakaj smo pripravljeni tam pustit menda grooooozno visoke racune ( mimogrede, to je cisti izmislek) in oh in sploh ene propagande proti taki izbiri dopusta.
Dajte nam ze enkrat mir s tem nadleznim gnjavatorstvom!
Forum je zaprt za komentiranje.