STE VIDELI V TEDNIKU KAKO SO IZOLANI IN BOHINJCI NAPERJENI PROTI TURISTOM?
Na prvo misel se je tudi meni zdelo neumno in zoprno od domačinov – po drugi strani je pa tako, da če se je sploh pojavila potreba po tem – to pomeni da kup obiskovalcev sploh ne ve kaj je primerno in kaj ne – ali pa tega nočejo upoštevati.
Kadar je tako, nastopi čas za predpise – pa čeprav je zoprno že v principu.
Izola. Tako kot je nekdo napisal zgoraj. Lastniki nepremičnin po vojni izgnani ali pobiti. Južni iz slamnatih bajt potem dobili brezplačna stanovanja na top lokacijah ob morju. Sedaj se delajo fine in nas izganjajo iz lastne države. Kam za boga smo prišli?
Osebno se bom še naprej delal kot da je obala moja, ker dejansko je. “Domačini” niso za hiše plačali nič. Če bom seveda sploh še kdaj zašel tja….
HVALA LEPA, 14.06.2021 ob 22:30
U matr ste pametni. Ampak vaši pametni možgani so preglupi, da bi štekal, da eni plačamo in opravičeno pričakujemo, da neki dobimo za naš denar. Če vi nimate keša za dopust je to vaš problem. Če dam jurja za dopust in pol mi eni težaki težijo, če grem v kopalkah po sladoled za otroke al pa če prinesem sendviče za otroke na plažo pol naj se lepo vrnejo moj denar. Če dam tok dnarja mi nima kdo kaj težit za ene čist normalne stvari. Bo šlo?
Hahaha, v luksuznem hotelu, resortu, plaži imaš še več pravil. Plačaš zato, da si lahko tam. Ni nujno, da dobiš ležalnik in senčnik vključen v ceno. Svoje hrane ne smeš nositi na plažo. V restavracijo ali bar na sredi plaže moraš oblečen, ne v kopalkah. Bajno plačaš ravno zato, da imaš na plaži mir, da na ležalnikih ni drobtin, da v baru ali restavraciji ni mokrih stolov in da nimaš zraven sebe golih vampov in riti, ko ješ. Ve se, kje je plaža in kje ne. V kopalkah si lahko samo na plaži in v okolici bazena.
Nisi sam na dopusti, veš. Tudi drugi gosti plačajo. Ne zato, da bodo gledali tebe v kopalkah povsod, kjer se ti zazdi.
Desperadodajka, 15.06.2021 ob 09:23
Slovenija je edina država na svetu, ki se ji turizem ne splača. Še zdaj, ko so meje zaprte, slovenčki jamrajo, da je preveč turistov. Slovenček bi rad, da mu turist nakaže denar in ostane doma. Tak turizem bi se mu mogoče splačal. Drugače pa slovenček rad gre v tujino turista špilat, škrtarit in pijan tulit, doma pa sebi enakih ne bi gledal.
Ti dejansko nimaš pojma, o čem govorimo tukaj. In ja, točno takih tukaj nočemo gledat. Ravno tako, kot jih nočejo gledat Hrvati, Grki, Italijani in še kdo, ki ima podobne predpise.
Kaj bi recimo turist kot si ti rekel na to, da plača za en teden hotela v Rimu dva, tri jurčke, potem pa ne sme posedet na Španskih stopnicah in pojest sendviča? Butare.
Jah, če takih nočete gledat, tudi drugih ne bo. Bogatih turistov vaše vukojebine ne zanimajo, če bi jih, bi jih imeli, pa jih nimate. Imate točno take turiste, kakršne si zaslužite. Če bi kaj vlagali v promocijo, bi morda dosegli višji nivo, ampak ste gorenjske škrtice preveč ohrne, pa je temu tudi izplen enak, hahahahaha.
ggrgg, 15.06.2021 ob 09:10
Kot domačin lahko rečem samo to – naval je presegel vse meje. Poleg tega se kakšnih 30% slovenskih turistov obnaša, kot da je samo zato, ker si prišli tja, vse njihovo. Dejansko ti je sposoben zaparkirat dovoz in iti peš čez tvoj vrt do obale, če nimaš ravno zidu. To ne gre nikamor in je potrebno omejit in podpiram ukrepe, ki se sprejemajo v Bohinju.
Živim od turizma, ampak tole je preseglo vse, sploh ob vikendih. Človek (ne turist in ne domačin) ne more niti normalno v trgovino ali na cesto. Pa komu to paše??? Verjamem da tudi turistom ne, meni dopust v takem sigurno ni ok. Omejitve so potrebne.
Seveda bo sedaj kakšen teden tuljenja, kako nihče ne bo več prišel, Bohinj pa bo še vedno poln. Ker normalni ljudje vedo, da so ti ukrepi nekaj čisto normalnega, če hočemo obdržat urejeno okolico in ne ustvariti novega Bleda.
Se popolnoma strinjam.
Res je šlo preko vseh meja in jaz se ne čudim vsem pravilom.
Žal je v naši občini še vedno vse odprto in bolj kot se ostali zapirajo in delajo red, bolj vsi nespoštljivi derejo k nam in delajo škodo. Lastništva sploh ne poznajo, za njih je še vedno vse naše.
Mene ni nihče kupil za kepco sladoleda, da lahko potem dela kar hoče in povzroča škodo drugemu.
Pravice vsakega posameznika segajo samo do pravic drugega posameznika.
Zakaj bi mene nekdo, ki imam rada mir, maltretiral z glasno glasbo od jutra do mraka?
HB za Bohinj, z veseljem bom spet hodila k jezeru.
KRENANEKJE, 15.06.2021 ob 11:01
Se popolnoma strinjam.
Res je šlo preko vseh meja in jaz se ne čudim vsem pravilom.
Žal je v naši občini še vedno vse odprto in bolj kot se ostali zapirajo in delajo red, bolj vsi nespoštljivi derejo k nam in delajo škodo. Lastništva sploh ne poznajo, za njih je še vedno vse naše.
Mene ni nihče kupil za kepco sladoleda, da lahko potem dela kar hoče in povzroča škodo drugemu.
Pravice vsakega posameznika segajo samo do pravic drugega posameznika.
Zakaj bi mene nekdo, ki imam rada mir, maltretiral z glasno glasbo od jutra do mraka?
HB za Bohinj, z veseljem bom spet hodila k jezeru.
Ja, klinc, tri desetletja ste pobirali vse uvožene trende in forsirali, kako bit še bolj nor in sprevržen. Zdaj ste pa kar naenkrat ugotovili, da ni v redu, da je vse okoli necivilizirano in izrojeno. Rešitev pa je????
Reporter milan, 15.06.2021 ob 11:06
Prekleti slovenci. Sram vas naj bo. Tipicno komunajzarsko razmisljanje. Zato smo pa tako zagamana drzava. Zanimivo, da so pustili zahodnemu svetu, da so pri nas odprli svoje diskonte in trgovske centre. Tu so pa vsi porinal glave v pesek.
Debilno trol, ameba. Nimajo Slovenci nič več težav z izrojenostjo čredne golazni, kot drugje po zahodu. Torej???
Desperadodajka, 15.06.2021 ob 11:07
Turistično klientelo imate tako, kakršno si zaslužite. Kaj ste pa naredili za to, da bi privabili boljše goste? Nič. Aja, lahko kepice sladoleda podražite na deset evrov in upate, da bodo milijonarji drli na njih, hahahahahahaha.
Daj ugasni se pa pridi pogledat, če te zanima. Očitno dovolj, da je ves čas polno. Ne rabimo pa takih kot si ti, to pa res ne. In s takimi ukrepi pač taki ostanete doma in se derete samo še na svojega mačka. Brez skrbi, obiska ne bo zmanjkalo, kraj je vedno bolj urejen, ponudba tudi. Če pa nimamo kebaba in flamingota zate, pa toliko bolje.
ggrgg, 15.06.2021 ob 11:13
Daj ugasni se pa pridi pogledat, če te zanima. Očitno dovolj, da je ves čas polno. Ne rabimo pa takih kot si ti, to pa res ne. In s takimi ukrepi pač taki ostanete doma in se derete samo še na svojega mačka. Brez skrbi, obiska ne bo zmanjkalo, kraj je vedno bolj urejen, ponudba tudi. Če pa nimamo kebaba in flamingota zate, pa toliko bolje.
Viš, to je ko se siliš razmišljat, pa nimaš s čim. Ne gre, enostavno ne gre. Sami ste ustvarili masovno čredno neumnost, norost in praktičnoa narhijo in je ne moreš kar tako prekinit z ničemer, kot bi se vam sprdnilo. Tako ad nekaj časa boste to goltali, hočeš nočeš, tudi če vam kar anenkrat ne paše. Spremembo lahko naresdi le kaka resna kriza z lakoto ali vojna.
Da greš barček na plaži v kopalkah, je najbolj normalna star pod soncem po vsem svetu. V tem je poanta teh barčkov. Dopust, na off.
V staro mestno jedro pač ne. Tudi v obmorskih letoviščih, ki obstajajo zaradi turistov, so pravila drugačna kot tam, kjer so turisti prišli silom prilike, ker je pač morje. Ampak mi takih letovišč samo za tutiste nimamo, z izjemo Portoroža. Tudi na Hrvaškem so uvedli določena pravila samo tam, kjer imajo kulturne spomenike, ne kar vsepoprek. Na grških otokih pa jim omejitve ne padejo na pamet, ker brez turistov bankrotirajo – razen mogoče izjemoma, v določenih predelih. Vedo, da so se ljudje prišli zabavat in vse je prilagojeno temu.
Pustimo fensi 12 zvezdične hotele. Bila sem v petzvezdičnem in so bila pravila samo v restavraciji oziroma notranjih prostorih čisto nikjer drugje. Da bi se morala obleči za barček na plaži? Saj se hecate, ne? Kako to sploh izgleda? Greš v vodo, pa v sobo po obleke, da greš lahko na drink? Se non-stop preoblačiš v suhe kopalke in jemlješ likalnik s sabo na plažo, da si uštiman za v bar? Brezveze tak dopust.
Po mestu pa seveda morajo biti drugačna pravila. Zaradi tistega procenta turistov, ki ne poznajo nobene meje.
Desperadodajka, 15.06.2021 ob 11:27
Ja, vi ne rabite tistega, kar imate, drugega pa ni. Imate to, kar ste sposobni privabit. Za visoki turizem se bo treba pa hudo potrudit in se zadolžit za vlaganja, to vam pa tudi ne paše. Ste preleni. Znate samo jamrat.
Če bi znala brat, bi videla, da sem napisal, da je takih ca. 30%. In ne, takih res ne rabimo in ja, drugačnih je dovolj. In še bi jih bilo, če jim ne bi dopusta pokvarili preseratorji, ki mislijo za je s kepico sladoleda vse njihovo.
Prazno pa ne bo, brez skrbi. Ni bilo lani, ko so podražili parkirnine, ni bilo predlani, ko so zaprli cesto na Blato, niti jih ne bo letos, ko ne smeš s flamingotom na vodo.
Napihljiv splav ali kar koli ze, na njem se paviljon kup folka , pijace . Muzika do” filtra” . Sredi jezera. WTF
Na plazi pa kastrola, krog folka , sarme, bureki .. pet brisac naprej na instant alufix zaru pecejo cevapcice.
Gres v restavracijo, hoces nekaj pojest, se zraven po tleh plazi mulcek brez kopalk in celo brez plenice ,ki se se po moznosti podela na tla restavracije.
A to je turizem .
Nisem ne iz Izole ne iz Bohinja
rueipgtwqa, 15.06.2021 ob 11:36
Da greš barček na plaži v kopalkah, je najbolj normalna star pod soncem po vsem svetu. V tem je poanta teh barčkov. Dopust, na off.
V staro mestno jedro pač ne. Tudi v obmorskih letoviščih, ki obstajajo zaradi turistov, so pravila drugačna kot tam, kjer so turisti prišli silom prilike, ker je pač morje. Ampak mi takih letovišč samo za tutiste nimamo, z izjemo Portoroža. Tudi na Hrvaškem so uvedli določena pravila samo tam, kjer imajo kulturne spomenike, ne kar vsepoprek. Na grških otokih pa jim omejitve ne padejo na pamet, ker brez turistov bankrotirajo – razen mogoče izjemoma, v določenih predelih. Vedo, da so se ljudje prišli zabavat in vse je prilagojeno temu.
Pustimo fensi 12 zvezdične hotele. Bila sem v petzvezdičnem in so bila pravila samo v restavraciji oziroma notranjih prostorih čisto nikjer drugje. Da bi se morala obleči za barček na plaži? Saj se hecate, ne? Kako to sploh izgleda? Greš v vodo, pa v sobo po obleke, da greš lahko na drink? Se non-stop preoblačiš v suhe kopalke in jemlješ likalnik s sabo na plažo, da si uštiman za v bar? Brezveze tak dopust.
Po mestu pa seveda morajo biti drugačna pravila. Zaradi tistega procenta turistov, ki ne poznajo nobene meje.
Na plaži nimaš s seboj niti enega oblačila razen kopalk? Resno? Do plaže greš kako, samo v kopalkah? Hodiš v neko ekstra necivilizirano selo na dopust?
Enkrat na leto grem v Bohinj in ne vidim ne slišim tega, kar nevrotiki tukaj govorite. Lepo plačam tisti parkirnino, grem na sprehod, se ustavim na kofetku, potem pa počasi nazaj. Koga motim? Kaj bi še Gorenjci radi? Da vam v zlatu plačujem ogled jezera? Saj niste lastniki Bohinja. lastniki ste samo tistih ubogih 400 kvadratov zemlje okoli hiše, obnašate se pa kot fevdalni gospodarji cele Gorenjske.
Desperadodajka, 15.06.2021 ob 13:41
Enkrat na leto grem v Bohinj in ne vidim ne slišim tega, kar nevrotiki tukaj govorite. Lepo plačam tisti parkirnino, grem na sprehod, se ustavim na kofetku, potem pa počasi nazaj. Koga motim? Kaj bi še Gorenjci radi? Da vam v zlatu plačujem ogled jezera? Saj niste lastniki Bohinja. lastniki ste samo tistih ubogih 400 kvadratov zemlje okoli hiše, obnašate se pa kot fevdalni gospodarji cele Gorenjske.
Hvala bogu… komaj čakam. V Bohinj hodim med tednom in to januarja ravno zato, da imam mir, da se spočijem. V poletnih mesecih pa najraje, ko je VSE in VSI nazaj v službi ali na Dopustih in grem spet med tednom, da imam mir. Se popolnoma strinjam z ukrepi. In ena zgoraj piše, da tistega jurja, ki pušča…lepo te prosim, 1000€ za namestitev in hrano in vse bi radi imeli luksuzno in top in podivjane otroke in pse ki ščijejo vse povprek….Taki znajo največ tuliti, ko dajo 1000€ za dopust 4 članske družine in mislijo da Boga za jajca držijo, da morajo vsi skakat okrog vas. In privlečete te vaše blazine in čolne polne alg in druge nesnage v jezera…
Za dopust gre regres – obeh zakoncev- tako je pri nas in to pomeni 2.000 – 2500€ in zato ne rabim poslušat nobenega in zato ne potrebujem, da mi VAŠ poscan pes med tem, ko jem hodi pod mojo mizo in ovohava moje noge, ker vam enostavno ni jasno popolnoma nič. In ne potrebujem gledat prešvicanega vampa dedca, ki gloda bedrca zraven moje mize… Še doma ne jemo napol goli, mož pa sigurno NE za mizo – niti na pikniku pred hišo. Kultura je kultura. In kulturo in bonton imate v grobem večina na zelo nizkem nivoju – verjetno natakarju sredi Izole ne znate nikoli niti reči Hvala za vašo prijaznost, ker vas na 35 stopinj postreže in je to njegova služba…
Naj se že enkrat uredi RED in Kultura, pa če je treba uzakoniti pa napisati, pa naj bo, če je to edino kar vam koristi.
Forum je zaprt za komentiranje.