Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek STE VIDELI V TEDNIKU KAKO SO IZOLANI IN BOHINJCI NAPERJENI PROTI TURISTOM?

STE VIDELI V TEDNIKU KAKO SO IZOLANI IN BOHINJCI NAPERJENI PROTI TURISTOM?

ME NE VIDIJO VEČ!!!!

Meni je pa všeč, da so končno začeli red delati.

V Izoli in Bohinju so zaželeni turisti, seveda kulturni, olikani turisti. Kar se meni kot turistki tudi zdi super.

jim dam prav. Meni tudi ne bi bilo v veseljem se ukvarjat s turisti, ki nimajo osvnone kulture in bontona.

IN ja, želijo si turistov, ki se znajo primerno obnašat. Pa saj takih turistov si vsi želimo?

Zboljenih turistov, ki delajo samo štalo pa si itak noben ne želi. Si pa ti turisti predstavljajo, da so oh in sploh, ker plačajo par evrov za pijačo. Pa mislijo, da se potem lahko obnašajo kot zboljena sodrga.

Ti bi tudi bil, če bi ti podivjana raja celo poletje mimo bajte krulila. Jaz čisto razumem te ljudi, ker živet 2 meseca v taki guzvi ni lepo. Pa Jebes tisti keš od turizma, raje imam mir.

Prav bo, če te ne vidijo. Bodite malo realni, predaleč je šlo, turizem vse uniči. Tudi v moji okolici je čeadlje glasneje, da turistov ne rabimo. Nekatere svetovne bisere je masovni turizem povsem opustošil.

Je pa problem, kako spravit nazaj v normalo? Čreda si ne da nič dopovedat, vsi morajo nekam lazit, doma ni več za bit, nima nihče več življenja, treba it kot stekel pes.

Niso rekli, da ne želijo turistov. Želijo le, da se turisti kulturno, olikano obnašajo.

Veseli so turistov, ampak takih civiliziranih.

Avtorica pa spada očitno v tisto kategorijo, ki se nemarno obnaša, zato jo je prispevek tako zbodel. Samo takih turistov itak nikjer ne marajo, ne v Bohinju, ne v Prekmurju, ne v Posavju, ne v Istri…

Odgovor na objavo uporabnika
z veseljem pridem, 14.06.2021 ob 21:55

Niso rekli, da ne želijo turistov. Želijo le, da se turisti kulturno, olikano obnašajo.

Veseli so turistov, ampak takih civiliziranih.

Avtorica pa spada očitno v tisto kategorijo, ki se nemarno obnaša, zato jo je prispevek tako zbodel. Samo takih turistov itak nikjer ne marajo, ne v Bohinju, ne v Prekmurju, ne v Posavju, ne v Istri…

Presedajo ljudem te mase ljudi. In treba bo začet govorit o tem, da se s turizmom več uniči kot z industrijo. Ni vse denar in samo denar

A sredi Lj tudi hodite kot po nudl plaži?

Povsod so neka pravila in določeni prostori in kraji imajo svoj namen in terjajo določene mere obnašanja in vedenja.

Ljudje se na dopustu sprostijo in “poživalijo”. Žal vse skupaj prepogoto videno.

Viharni jezdec, 14.06.2021 ob 22:06

Presedajo ljudem te mase ljudi. In treba bo začet govorit o tem, da se s turizmom več uniči kot z industrijo. Ni vse denar in samo denar

Ja, to je res.

Ampak v prispevku ni bilo govora o tem. V prispevku so pač izrazili željo, da želijo imeti olikane turiste, ki vsaj osnove bontona upoštevajo.

Govorili so tisti, ki si želijo turistov, ker živijo od njih. Ampak civliiziranih turistov.

Se pa strinjam, da naravi pa turizem škoduje. Tudi domačini, ki ne služjo s turizmom, niso preveč navdušeni. Ampak to ni bilo v Tedniku.

Je pa zanimivo kako je to avtorica razumela :). Se že obnaša kot podivjana sodrga,zato jo je tako prizadelo :).

U matr ste pametni. Ampak vaši pametni možgani so preglupi, da bi štekal, da eni plačamo in opravičeno pričakujemo, da neki dobimo za naš denar. Če vi nimate keša za dopust je to vaš problem. Če dam  jurja za dopust in pol mi eni težaki težijo, če grem v kopalkah po sladoled za otroke al pa če prinesem sendviče za otroke na plažo pol naj se lepo vrnejo moj denar. Če dam tok dnarja mi nima kdo kaj težit za ene čist normalne stvari. Bo šlo?

Krojijo vam gate, kmalu vam bodo prepovedali na glas dihati. Najtežje je dopovedati sužnju, da je suženj. S takimi komentarji to krasno potrjujete.

Še veste ne kaj je “turizem”

Prepoved na prepoved, 14.06.2021 ob 22:31

Krojijo vam gate, kmalu vam bodo prepovedali na glas dihati. Najtežje je dopovedati sužnju, da je suženj. S takimi komentarji to krasno potrjujete.

Še veste ne kaj je “turizem”

??????? Ne vidiš, da ste čreda zblaznela? Take mase ljudi niso normalne, zagotovo ne. Nimate več kaj drugega v življenju počet, kot zgrinjat se nekam, samo da ni doma?

ne vidiš, 14.06.2021 ob 22:39

??????? Ne vidiš, da ste čreda zblaznela? Take mase ljudi niso normalne, zagotovo ne. Nimate več kaj drugega v življenju počet, kot zgrinjat se nekam, samo da ni doma?

Ni problem v čredi, ampak mentaliteti. Kakšna država, takšni državljani. Ali obratno? Kakorkoli..

Glede žabarjev jim dam prav, ker se res ne znajo obnašati, sicer pa pametujejo tisti, ki ne živijo od turizma.Lahko je pametovati nekemu učitelju, zdravstvenemu delavcu, ali uradniku, v turizmu je potrebna fleksibilnost. Italijani saj nekaj zapravijo, žabarji samo smetijo!

Prepoved na prepoved, 14.06.2021 ob 22:47

Ni problem v čredi, ampak mentaliteti. Kakšna država, takšni državljani. Ali obratno? Kakorkoli..

Saj ni naša država izjema. Pri nas se samo kopira ameriška mentaliteta norosti. Kkai turisti pa pridejo iz Anglije recimo?

HVALA LEPA, 14.06.2021 ob 22:30

U matr ste pametni. Ampak vaši pametni možgani so preglupi, da bi štekal, da eni plačamo in opravičeno pričakujemo, da neki dobimo za naš denar. Če vi nimate keša za dopust je to vaš problem. Če dam  jurja za dopust in pol mi eni težaki težijo, če grem v kopalkah po sladoled za otroke al pa če prinesem sendviče za otroke na plažo pol naj se lepo vrnejo moj denar. Če dam tok dnarja mi nima kdo kaj težit za ene čist normalne stvari. Bo šlo?

A češ daš 2 evra za sladoled pričakuješ, da boš z mokro ritjo in kopalkami posvinjala njihove stole, ker si pač dala tista dva evriča za sladoled?

Ravno take drhali ne marajo. Mislite, če kupite tisti sladoled, da se vam morajo ljudje metati pod noge.

Je lepo pokazalo enega tipa, ki je bil tak: ves moker, mokre hlamudrače in bi vse zmočil, da bi morali potem čistiti za njim, zato, ker bi pač plačal tisti pir. In potem surla do tal, ker se natakar ne meče pod noge tipu, ki bi za plačilo enega pira naredil cel svinjak.

ne vidiš, 14.06.2021 ob 22:55

Saj ni naša država izjema. Pri nas se samo kopira ameriška mentaliteta norosti. Kkai turisti pa pridejo iz Anglije recimo?

Z zgledom učiš, ne s kaznijo. Kot drugo, kar oddajaš to pritegneš. Kakšno ponudbo/produkt pa imamo, da bi lahko pritegnili “bolj kvalitetne turiste”? Kaj da pride delat en šejk iz Dubaia v Izolo/Bohinj? Lepo vas prosim, turisti so le ogledalo zblojene barke, ki pluje brez cilja (niti kratkoročnega, kaj šele dolgoročnega) in obnašanje odraz “vzgoje” državljanov. Kaj se pa promovira ves čas, da je narod ves šutast?! Samo poglej tv spored in naslovnice časopisov..ni treba dalje. Še predobro nam gre glede na vse to.

A bejž, kar jurja daš za dopust?  A to je veliko?  Torej 14 spiš v kakšni napol podrti prikoli v kakšnem SLo avtokampu ali 7 dni v kakšnem razpadajočem betonskem apartmaju/sobi, pač v naših turističnih kompleksih zgrajenih po vojni ali najkasneje v 80ih letih prejšnjega stoletja.  Raj za slovenclje, skratka.

Saj si sam napisal, kdo in kaj si, ter kam spadaš.  Denarja nimaš in osnovne kulture tudi ne.  Je pa res, da ti in tebi podobni niste sami krivi, da ne razumete osnov bontona in se na dopustih obnašate kot iz ograde pobegla živina, ki lomasti in nori povsod, kamor zatava.

Zakaj bi nekdo, ki ima IQ malce višji od tvojega, moral gledati stampedo takih, ki se ne znate obnašati?

V tujini (tudi na Hrvaškem) so že začeli delati red, ko boš zmogel plačati neko solidno ceno za dopust, boš krepko razočaran ko boš dojel, da tvojega vampa in mokre riti v Grčiji, Italiji, Španiji, Franciji, Turčiji, Afriki, Črni Gori, Hrvaški, nihče ne bo toleriral.  Kakšnih Maldivov ti pa sploh ne priporočam, ker so musliji alergični na bebce, ki kršijo pravila oblačenja. Slovenclji oz. Balkanci v pravem pomenu besede, boste kmalu lahko noreli le na domačih vrtičkih in prav je tako.

Prepoved na prepoved, 14.06.2021 ob 23:06

Z zgledom učiš, ne s kaznijo. Kot drugo, kar oddajaš to pritegneš. Kakšno ponudbo/produkt pa imamo, da bi lahko pritegnili “bolj kvalitetne turiste”? Kaj da pride delat en šejk iz Dubaia v Izolo/Bohinj? Lepo vas prosim, turisti so le ogledalo zblojene barke, ki pluje brez cilja (niti kratkoročnega, kaj šele dolgoročnega) in obnašanje odraz “vzgoje” državljanov. Kaj se pa promovira ves čas, da je narod ves šutast?! Samo poglej tv spored in naslovnice časopisov..ni treba dalje. Še predobro nam gre glede na vse to.

Kdo bi ti pa moral dajat vzgled? To ste vi sami, ni nikogar drugega. Na koga bi se pa ti izgovarjal? Nisi odrasel in opravilno sposoben, kdo bi te moral vodit za rokco in ti kazat pravo pot?

Slovenski turisti ala blokarji so najbolj zoprni turist.

Občutljivi na vsak cent, malo guglajo medtem ko serjejo in vedo o vsem vse, mahnjeni na čistočo (doma pač ne, ker izkoristijo dneve da gredo ven), blazno izbirčni pri hrani in to ob dejstvu da imajo od predelane hrane uničen okus. Posledično jim je vsa prava domača hrana obupna baje, futrajo živali, potecajo travnike, ki so tik pred košnjo, njihovi so skoraj pomembnejši od otrok in lahko serjejo in spijo povsod drugače si nehuman in nevem kaj.

Na nek čuden način se imajo za ljubitelje narave, ki to niso.

Monovina, 15.06.2021 ob 05:56

Slovenski turisti ala blokarji so najbolj zoprni turist.

Občutljivi na vsak cent, malo guglajo medtem ko serjejo in vedo o vsem vse, mahnjeni na čistočo (doma pač ne, ker izkoristijo dneve da gredo ven), blazno izbirčni pri hrani in to ob dejstvu da imajo od predelane hrane uničen okus. Posledično jim je vsa prava domača hrana obupna baje, futrajo živali, potecajo travnike, ki so tik pred košnjo, njihovi so skoraj pomembnejši od otrok in lahko serjejo in spijo povsod drugače si nehuman in nevem kaj.

Na nek čuden način se imajo za ljubitelje narave, ki to niso.

…njihovi psi so skoraj pomembnejši od otrok…..

Pozabil napisati PSI

Ljudi s takšnim razmišljanjem jaz sploh ne bi dala možnost biti turist. Zate – če imaš denar, lahko delaš kar se ti zazdi ali zljubi?!?! Dobro,da takšni vidite, da se vseh stvari ne da kupiti z denarjem!

Čestitke Izolanom, upam da jim bodoz enakimi ali s podobnimi odloki sledile tudi druge občine, v korist domačinom.

Še kako prav imajo ti ljudje, postavit je treba pravila in dosledno izrekat kazni tistim, ki se jih ne držijo.

Mi imamo v kratkem rezerviran dopust v Izoli. Veseli me, da gremo med ljudi, ki se znajo postavit zase in znajo iti čez meje liberalistično nedemokratičnega nazora: vse je ok, vse je normalno.

Daj povej, komu točno daš tistega jurja? Hotelu, ki nima veze z ljudmi, ki tam živijo? Še zaposlen ni noben primorec. Enemu ljubljančanu, ki ima na obali apartma, pa ga je oddal tebi? Kdo od domačinov je kaj pridobil od tistega tvojega jurja? In kaj ima z njim uni v bifeju, kamor si v kopalkah šla na pijačo? Zaradi njega komot vrni tistega jurja komur koli si ga že plačala. Pa pridi lepo kulturno na eno pijačo ali pa sploh ne pridi. Dol mu visi, ljudem, ki s turizmom nimajo nič, pa tudi. In takih je na obali velika večina. Ki morajo samo prenašat horde turistov, zaradi katerih sami ne morejo več na plažo, nimajo kje parkirat, gneča vsepovsod. Ti pa misliš, da se ti morajo klanjat, ker greš po sendviče v Merkator in se nastaniš v hotelih, katerih lastniki so notranjci? Hahaha.

Povsod po razvitem svetu so pravila, kako se obnašati kjerkoli pač, kamor prideš na oddih. Norenje po kampu po 22.00 uri? Kar poskusi kje na zahodu, ti kmalu pridejo napisat mastno kazen. Hoja v bifeje v kopalkah? Nikjer te ne spustijo takega not. To je bonton, pravila obnašanja, ki so na zahodu že dolgo jasna. To, kar imamo mi, je balkan, brez vsakih omejitev in glob, vsak dela, kar mu ravno kapne. Pred par leti v Umagu na plaži, dva pijana Slovenca s harmonikama sta morila v borovem gozdičku zraven morja vse ostale turiste s pijanim tuljenjem kao slovenskih pesmi. Italijani in Nemci so se samo spokali stran, jaz sem jim rekla, da sramotijo Slovenijo na tak način, pa so se samo pijano režali in nadaljevali s kruljenjem. Če bi imela plaža urejena pravila, bi ta dva bedaka mastno plačala in prav bi bilo tako. Skrajni čas je, da tudi v Slo ponotranjimo, da nismo s tem, ko smo blagovolili priti v nek kraj, tudi kupili možnost obnašati se, kot nam je drago. To je balkanska mentaliteta, mi bi pa bojda bili radi zahodnjaki.:)))

Kot domačin lahko rečem samo to – naval je presegel vse meje. Poleg tega se kakšnih 30% slovenskih turistov obnaša, kot da je samo zato, ker si prišli tja, vse njihovo. Dejansko ti je sposoben zaparkirat dovoz in iti peš čez tvoj vrt do obale, če nimaš ravno zidu. To ne gre nikamor in je potrebno omejit in podpiram ukrepe, ki se sprejemajo v Bohinju.

Živim od turizma, ampak tole je preseglo vse, sploh ob vikendih. Človek (ne turist in ne domačin) ne more niti normalno v trgovino ali na cesto. Pa komu to paše??? Verjamem da tudi turistom ne, meni dopust v takem sigurno ni ok. Omejitve so potrebne.

Seveda bo sedaj kakšen teden tuljenja, kako nihče ne bo več prišel, Bohinj pa bo še vedno poln. Ker normalni ljudje vedo, da so ti ukrepi nekaj čisto normalnega, če hočemo obdržat urejeno okolico in ne ustvariti novega Bleda.

Slovenija je edina država na svetu, ki se ji turizem ne splača. Še zdaj, ko so meje zaprte, slovenčki jamrajo, da je preveč turistov. Slovenček bi rad, da mu turist nakaže denar in ostane doma. Tak turizem bi se mu mogoče splačal. Drugače pa slovenček rad gre v tujino turista špilat, škrtarit in pijan tulit, doma pa sebi enakih ne bi gledal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close