Ste kdaj hodile z maminim sinkom?
Pa naj še kdo reče, da smo ženske zakomplicirana bitja.
[/quote]Lepo je če se lahko delijo, samo skoraj nikoli se ne morejo delit točno na polovico.
Če ostanemo pri kuhanju: nekdo olupi nareže čebulo, meso, zadevo pripravi drugi samo meša, da se golaž ne prismodi. Kje je tu enakovredno razdeljeno kuhanje?
Predvidevam, da bi ti raje mešala 😉 kot kaj konkretnega pripravila, ker praviš, da ne maraš kuhat. Recimo, da bi on kuhal (do konca) ti bi pa zato pomila posodo. Lahko bi kuhala/pomivala vsak drugi dan pa se spet postavi vprašanje kaj bi kdo kuhal. Eden, ki obvlada bi kaj bolj kompleksnega + sladico, ti bi samo jajca ocvrla, kar spet ne bi bilo pravično pol na pol…itd itd
Ne moreš tako funkcionirat, niti ni smiselno. Ne verjamem, da obstajajo striktno m in ž dela, se pa pri nekaterih delih nekdo bolj znajde, je bolj spreten in zakaj si ne bi zadeve olajšala na ta način?
Sploh pa ni bistveno kaj kdo počne, gre za občutek, da se nekdo ne počuti izigranega, izkoriščenega, ker na ta način ne dobi, se mu ne izkazuje dovolj ljubezni. Čuti zapostavljenega, ker je samo on/ona delal/a, je “nad” (opravljeno delo mu daje neko dodano vrednost), s tem se razdaja za nekoga, ki to ne vrača/”plačuje”. In če je nad si dovoli, da kritizira, ukazuje, kot to počne nekdo, ki je nad tabo v službi, česar si ti ki si “pod” ne moreš privoščit 😉
Ali pač? ;)[/quote]
Lepo je če se lahko delijo, samo skoraj nikoli se ne morejo delit točno na polovico.
Če ostanemo pri kuhanju: nekdo olupi nareže čebulo, meso, zadevo pripravi drugi samo meša, da se golaž ne prismodi. Kje je tu enakovredno razdeljeno kuhanje?
Predvidevam, da bi ti raje mešala 😉 kot kaj konkretnega pripravila, ker praviš, da ne maraš kuhat. Recimo, da bi on kuhal (do konca) ti bi pa zato pomila posodo. Lahko bi kuhala/pomivala vsak drugi dan pa se spet postavi vprašanje kaj bi kdo kuhal. Eden, ki obvlada bi kaj bolj kompleksnega + sladico, ti bi samo jajca ocvrla, kar spet ne bi bilo pravično pol na pol…itd itd
Ne moreš tako funkcionirat, niti ni smiselno. Ne verjamem, da obstajajo striktno m in ž dela, se pa pri nekaterih delih nekdo bolj znajde, je bolj spreten in zakaj si ne bi zadeve olajšala na ta način?
Sploh pa ni bistveno kaj kdo počne, gre za občutek, da se nekdo ne počuti izigranega, izkoriščenega, ker na ta način ne dobi, se mu ne izkazuje dovolj ljubezni. Čuti zapostavljenega, ker je samo on/ona delal/a, je “nad” (opravljeno delo mu daje neko dodano vrednost), s tem se razdaja za nekoga, ki to ne vrača/”plačuje”. In če je nad si dovoli, da kritizira, ukazuje, kot to počne nekdo, ki je nad tabo v službi, česar si ti ki si “pod” ne moreš privoščit 😉
Ali pač? ;)[/quote][/quote]Ne zakomplicirane niste ste pa (pre)večkrat domišljave.
Marko ti je napisal enostavno razlago pa si jo csefrala, moja ti je pa prezakomplicirana, Pandora1 te nekaj sprašuje pa se ji izmikaš….. :)))
Daj bodi malo dec pa izpljuni kaj te muči, tako po moško, da ne boš izpadla kot kak mlitav zmazek od fanta od katerih smo včeraj brali pisarije…. 😉
[/quote]
No, On je dal še boljši primer, ker je šel v detaile posameznega opravila, ampak zate je tisto preveč komplicirano, zame pa najmanjši problem. 🙂
Pomembno na koncu je samo to, da obema ustreza. Ampak, če greš v odnos z nekimi čudnimi predstavami in pričakovanji, je velika verjetnost, da boš nerazumljena ali pa neuslišana, z drugimi besedami, počutila se boš nesprejeto, neljubljeno in zavrnjeno.
Marko, kaj pravzaprav te muči, da si daješ toliko opravka z mano? Aja, ti bi belil stanovanje, ženska pa naj ti kuha in pomiva in naj bo srečna, ker ima takega deda, ki zanjo beli stanovanje. Ne samo vsiljivi, tudi samovšečni tipi mi niso ravno prijetni. Ti je v užitek, če poskušaš nekoga dajat v nič?
On_, brez zamere, ampak jaz nisem dec.
V nič daješ ti mene, razen, če tisto o samovšečnosti in vsiljivostjo ne leti name.
S čim pa sem jaz tebe dal v nič? S tem, ko skušam razumet, kaj zate pomeni delitev del?
Če jaz belim, medtem ko ona kuha in pri tem oba uživava, sam v tem ne vidim nič narobe. Če pa ne belim, pa ji z veseljem pomagam tudi pri kuhanju, v kolikor je to, da kuha sama, ne veseli bolj od tega, da ji pri tem pomaga. Jaz recimo določene stvari rad počnem sam, brez da mi pri tem kdo pomaga. Celo raje, kot da mi kdo pomaga. Pri določenih pa rad delam v dvoje.
Vsiljivi so ljudje, ki se vsiljujejo drugim z vprašanji in skušajo o njih zvedet vse mogoče. Torej, ja tvoje obnašanje se mi zdi vsiljivo. S tem te ne dajem v nič, ampak ti samo povem, da je tvoje obnašanje zame vsiljivo, ker se vtikaš vame. Ne moti me, če vrtaš v druge, če ti to dovolijo, če pa neznanec vrta vame pa je vsiljivo.
Ja, tudi samovšečnost mi gre na jetra. Recimo tvoj stavek: “No, On je dal še boljši primer, ker je šel v detaile posameznega opravila, ampak zate je tisto preveč komplicirano, zame pa najmanjši problem. ” – kaže na samovšečno obnašanje.
Ampak ti si sama rekla, da On še bolj komplicira, kot ženske, tako sem vsaj razumel tvoje besede. Zdelo se mi je, da si njegov primer zdi kompliciran in samo to sem napisal. Da je pa to za mene najmanjš problem, pomagati pri kuhanju, pa je samo resnica, ne vem, zakaj bi to bilo samovšečno.
Kar se pa tiče vsiljivosti, pa smo na forumu, kjer vsak piše svoje mnenje, kamor sodijo tudi vprašanja. In, če se tebi zdi vprašanje vsiljivo, pač nanj ne odgovoriš. Marsikomu pa se moje vprašanje ne zdi vsiljivo in bi nanj povsem preprosto odgovoril. Potem pa je najboljše, da te nič več ne vprašam, če se počutiš pri tem tako ogroženo. To pa res ni moj namen.
Ženska, ki ne kuha, ni ženska.
Danes so same neke afne. Po 10 ur športa na teden pa gledališče pa potovanja. Ko jo pa vprašaš po gospodinjskih opravilih pa pričakuje, da bo moški naredil pol ali pa še več.
Kaj naj s tako babo, ki ves čas okrof vandra?
Pa ima tečaj francoščine pa joga pa fitnes pa ples pa ne vem kaj še vse. Pa namesto normalen dopust na morju ali pa nekje v toplicah, ne, ona bi šla na treking v Ande.
Bom ali sem že? :)) Copata je tisti moški torej ki kuha? Ali imaš še kakšno širšo teorijo?
Čeprav je pa res, da ona skuha veliko bolje, pa še volj uživa v tem. Ampak ponekod ni tako. Ponekod bolje kuhajo moški in tudi z večjim veseljem.
No, potem pa ti privoščim eno tako, ki bo zapravljala denar za tiste zgoraj navedene. Športat pa ji tudi ne bo treba, ker ji bodo v kozmetičnih salonih ponudili drag anticelulitni tretma. :))[/quote]
Samo potem se ne pritožuj, ko se bo zredila od vsega kuhanja in lenarjenja. :))
No, potem pa ti privoščim eno tako, ki bo zapravljala denar za tiste zgoraj navedene. Športat pa ji tudi ne bo treba, ker ji bodo v kozmetičnih salonih ponudili drag anticelulitni tretma. :))[/quote]
Samo potem se ne pritožuj, ko se bo zredila od vsega kuhanja in lenarjenja. :))[/quote]
Vsak pravi kuhar, preden da hrano naprej, le to poskusi. Pubec, pazi da je tvoja ne bo preveč poskušala med kuhanjem. :))) Sploh pa odsvetujem, da bi se navadila peči sladice…takrat je pa vsakodnevno športanje skorajda obveza. :))
Nič nimam proti športu, če je to v mejah normale, ampak kar je več kot 10 ur na teden pa ni normalno.
Sploh, da ne govorim, da so to ponavadi neki moški, divji športi.
Če bi se vsaj ukvarjale z nekimi nežnimi športi, kot je ples. Bi še razumel. Ampak te novodobne frajle imajo poleg plesa, zumbe in podobnega še kolesarjenje, maratone, plezanje, gorništvo. Ne planinstvo, gorništvo in plezanje mora biti.
Forum je zaprt za komentiranje.