Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Starši, kako ste se sprijaznili s ‘južnim’ partnerjem svojega otroka?

Starši, kako ste se sprijaznili s ‘južnim’ partnerjem svojega otroka?

Odgovor na objavo uporabnika
sveta preproščina, 23.08.2021 ob 11:49

tako, 23.08.2021 ob 11:07

Preden se hči dokončno odloči za naslednji korak, predlagam, da se, kot mati, z njo temeljito pogovoriš, ter, da greste skupaj, v Bih, pogledat njegovo družino, in bivajte tam najmanj 1 teden. Mislim, da jo bo tako kar hitro minilo, ko bo spoznala konkretne družinske razmere in navade, ki jih bo on prenesel v držino.

Velika razlika je, ali se nekoga videva, ali pa z njim živi. Ljudje z Bih, imajo zelo, zelo različne in primitivne navade. Ženske niso vredne nič. Ponavadi, taki revni moški, zanalašč iščejo naivne ženske in se tako okoristijo. To je 100% videno.

Upam, da ni take vere, da je lahko poročen z več ženami. Kako bo tvoja hči to sprejela?

Iz kje si pa ti prilezla? Mislim a resno misliš da punca v 6ih letih ni spoznala njegove družine in kakšen je? Ti neznanka na internetu, ki ga sploh ne poznaš več veš o njemu in njegovi družini kot punca, ki je z njim 6 let? Ste resno omejeni do amena. Kje v bosni je btw dovoljeno imeti več žen? Btw mati sploh ne ve ali je bosanskega ali srbskega porekla. Mogoče bi se on rabil zamislit nad tem v kakšno družino “se ženi”. Mislim kakšna mati je to da nima po 6ih letih blage veze o življenju svoje hčere? In da ji dol visi ali je srečna ali ne, ker pač ne živi tako kot si je mati zamislila da bi morala. Sama ljubezen in neskončna povezanost družinska res. Od kje ti ideja da so njegovi starši “dol”? Od kje ti ideja da je reven? Na svoje gresta, ne bosta se naselila v bajti tastarih kot veliko slovencev. Od kje ti torej ideja da je z njo zaradi denarja? Mislim če bi poba hotel eno zaradi denarja bi šel kam kjer bi ga celo lahko našel, ne pa se hotel priženit v eno omejeno slovensko familjo kjer verjetno vsako nedeljo ob kremenateljcih in tenstanem krompirju javkajo kako težko živijo.

Je spoznala, veliko časa preživita tam. Tudi hči pravi, da sem delno razlog jaz, ker ima občutek, da pri nas zaradi narodnosti ni zaželjen oz sprejet. Ampak kaj naj.  Musliman ni, tako, da je verjetno srb. Spraševala res nisem. Šele zdaj me je zadelo, da je to resno, čeprav je že večino časa preživela pri njih.

Mamica68515, 23.08.2021 ob 09:39

Hči, 27 let, ima že 6 let partnerja, ki prihaja od “dol” (Bosna/Srbija), letos pa sta se odločila, da gresta na svoje in že dlje časa me skrbi, da bosta imela otroke. Saj bi vnuka imela zelo rada, vendar sem vedno mislila, da bo ta partner le neka preizkušnja, ustalila pa se bo s Slovencem. Ker sem njuno zvezo jemala z rezervo, nisem imela problemov z njegovo narodnostjo, sedaj, ko pa gre bolj zares, pa me vedno bolj skrbi, da se ne bom mogla čisto sprijazniti s to zvezo.

A ni malo dosadno z isto lajno izmišljenih tem? Mislim, da je vsakemu (slovenskemu) staršu vseeno, od kod prihaja otrokov partner, če mu hoče dobro, kar pomeni, da je bolj pomembno, če ima partner določene kvalitete kot osebnost v sklopu družinskega vidika, da ni npr. odvisnik, pijanec, nasilnež, delomrznež, neodgovornež, varalica… Slovenci smo tudi “balkanske krvi”, tako da kulturno nam niso daleč ne Hrvati, ne Bosanci, ne Srbi…

Mamica68473, 23.08.2021 ob 12:27

Je spoznala, veliko časa preživita tam. Tudi hči pravi, da sem delno razlog jaz, ker ima občutek, da pri nas zaradi narodnosti ni zaželjen oz sprejet. Ampak kaj naj.  Musliman ni, tako, da je verjetno srb. Spraševala res nisem. Šele zdaj me je zadelo, da je to resno, čeprav je že večino časa preživela pri njih.

V sestih letih se nidi zanimala za zivljenje svojega otroka, zdaj te je pa kar zadelo?!

Prej ti je bilo vseeno, kje tvoja hci hodi, s kom se druzi in pri kom je, zdaj te pa to naenkrat skrbi?!

In ti se imas za mamo?! Celo za mamico! ?‍♀️?‍♀️

Mary nepr, 23.08.2021 ob 10:38

Ne tepejo vsi juznjaki svoj zen no. Pretepaci zensk se najdejo povsod , tudi v tako opevani nemciji, avstriji. Itd

Samo, če si zasluži. :=)

Kaj naj? Ne vem, mogoče postaviš svojega otroka in njegovo srečo pred svoje predsodke?

Misliš da njegova družina pa v zrak od sreče skače ker bodo v žlahti s tabo? Ti boš imela “južnega” v žlahti, on pa omejeno, polno predsodkov taščo, ki ji je bolj pomembno da ima hči slovenca kot pa da ima dobrega moža. Mati leta si res.

Preden se tako trkaš po prsih kot čistokrvna slovenka, bi se mogoče lahko naučila pravilno pisat oz. izražat v svojem jeziku. Če si že tako narodno zavedna.

slaba mati si!, 23.08.2021 ob 12:49

V sestih letih se nidi zanimala za zivljenje svojega otroka, zdaj te je pa kar zadelo?!

Prej ti je bilo vseeno, kje tvoja hci hodi, s kom se druzi in pri kom je, zdaj te pa to naenkrat skrbi?!

In ti se imas za mamo?! Celo za mamico! ?‍♀️?‍♀️

Ni mi bilo vseeno, vendar sem zaradi hčerkine mladosti takrat (21 let) jemala to zvezo z rezervo. Iskanje samo sebe v 20ih..

Ne vem pa, zakaj sem slaba mamica, če želim dobro svojemu otroku.

Mamica68189, 23.08.2021 ob 13:00

Ni mi bilo vseeno, vendar sem zaradi hčerkine mladosti takrat (21 let) jemala to zvezo z rezervo. Iskanje samo sebe v 20ih..

Ne vem pa, zakaj sem slaba mamica, če želim dobro svojemu otroku.

Ce te ni skrbelo za hci pri njenih nezrelih 21ih, s kom se druzi, kam hodi, kje in s kaksnimi ljudmi prezivlja svoj cas, kaj te ima zdaj za skrbet?!

Tebi je v bistvu vseeno, kaj tvoj otrok pocne, kje je in s kom, skrbi te le, da bos morala v svoji druzbi povedat, da imas zeta Bosanca (ups, mogoce Srba? Hrvata? Hudica, saj se tega ne ves ?‍♀️?‍♀️) in da bodi tvoji vnuki mesncki s Cefurjem! ?‍♀️

In ti si mamica?! Resno?!

MATJAZKO, 23.08.2021 ob 12:39

A ni malo dosadno z isto lajno izmišljenih tem? Mislim, da je vsakemu (slovenskemu) staršu vseeno, od kod prihaja otrokov partner, če mu hoče dobro, kar pomeni, da je bolj pomembno, če ima partner določene kvalitete kot osebnost v sklopu družinskega vidika, da ni npr. odvisnik, pijanec, nasilnež, delomrznež, neodgovornež, varalica… Slovenci smo tudi “balkanske krvi”, tako da kulturno nam niso daleč ne Hrvati, ne Bosanci, ne Srbi…

Sam to… Slovenci nismo balkanske krvi. Več imamo skupnega z vzhodnimi in zahodnimi slovani. Slovaki, čehi, ukrajinci..

Prav nč nismo balkanci, niti ne izgledamo tako, kje ti živiš. Razen, če se ti tko počutiš..

Lažeš sama sebi. Ne ne gre se ti za najboljše za tvojo hči. Dol ti visi kaj je najboljše za tvojo hči. Hočeš samo da nima “južnega”. Če bi želela kar je najboljše za tvojo hči bi poznala svojo hči. Pa nimaš pojma kdo je, kaj želi, kakšne plane za življenje ima…..nič. Veš samo da zanjo ni ok da je z nekom, ki ga zelo očitno sploh ne poznaš zato ker ima korenine “južneje”. Ne veš kako ravna z njo, kako se razumeta, kako jo ima rad, kaj vse bi naredil zanjo, kakšne plane imata, kako rešujeta težave….nič ne veš. Ker ti v resnici dol visi. Ti je totalno nepomembno. Verjetno bi te razneslo od sreče če bi bil res grozen da bi lahko potem ji metala naprej kako si imela prav. Slej ko prej boš svojo nacionalno zavedno rit imela parkirano v osami, ker te nihče ne bo povohal. In boš lahko javkala kako si bila krasna mama. Čudovita mama. Pa ne cenijo otroci da hočeš svoje predsodke in svojo superiornost ker si rojena na določeni geografski lokaciji uveljavljat. Mislim res dosežek. Dosežek da si se rodila v sloveniji. Bravo. Pa pri vsej svoji superiornosti nad “južnimi” ti je ratalo vzgojiti hči ki si je izbrala “južnega” in je rada pri njegovi družini. Mogoče zato ker je končno najdla ljudi ki jo sprejmejo? Mogoče je končno najdla družino v pravem pomenu besede.

zakaj si lažeš, 23.08.2021 ob 13:32

Lažeš sama sebi. Ne ne gre se ti za najboljše za tvojo hči. Dol ti visi kaj je najboljše za tvojo hči. Hočeš samo da nima “južnega”. Če bi želela kar je najboljše za tvojo hči bi poznala svojo hči. Pa nimaš pojma kdo je, kaj želi, kakšne plane za življenje ima…..nič. Veš samo da zanjo ni ok da je z nekom, ki ga zelo očitno sploh ne poznaš zato ker ima korenine “južneje”. Ne veš kako ravna z njo, kako se razumeta, kako jo ima rad, kaj vse bi naredil zanjo, kakšne plane imata, kako rešujeta težave….nič ne veš. Ker ti v resnici dol visi. Ti je totalno nepomembno. Verjetno bi te razneslo od sreče če bi bil res grozen da bi lahko potem ji metala naprej kako si imela prav. Slej ko prej boš svojo nacionalno zavedno rit imela parkirano v osami, ker te nihče ne bo povohal. In boš lahko javkala kako si bila krasna mama. Čudovita mama. Pa ne cenijo otroci da hočeš svoje predsodke in svojo superiornost ker si rojena na določeni geografski lokaciji uveljavljat. Mislim res dosežek. Dosežek da si se rodila v sloveniji. Bravo. Pa pri vsej svoji superiornosti nad “južnimi” ti je ratalo vzgojiti hči ki si je izbrala “južnega” in je rada pri njegovi družini. Mogoče zato ker je končno najdla ljudi ki jo sprejmejo? Mogoče je končno najdla družino v pravem pomenu besede.

Tocno tako, se strinjam. Nasla je druzino. Ze ve, da doma ni zazeljena. In to zaradi narodnosti svojega partnerja.. wtf??!!

Če bi se predala muslimanu, bi bila to popolna izdaja slovenskega naroda in evropske civilizacije. Ker bi s poroko z muslimanom (nujno morala) sprejeti njihov totalitarni sistem in bi bila vržena v vlogo rodilje mladih bojevnikov alaha, kot oni sami imenujejo nove muslimanske otroke.

Če pa gre za Srba, je to sicer sramotno, ker bi si definitivno lahko našla slovenskega sonarodnjaka, bi pa se pod določenimi pogoji dalo sprejeti.

Da se prekrsti v katolicizem in si spremeni ime npr. iz Jovana v Janeza, da tekoče govori slovensko in da ne uporablja srbskega blefa in “glume”, temveč pošteno dela in častno živi.

Zanimivo grem stavit da je avtorica navzven zelo liberalna in se dela odprto. Že milijonkrat videno, najbolj pametni , odprti, tolerantni ni da ni ko pa je sin bil gej ali pa hčerka črnca domov pripeljala je bila pa cela depresija in skrb hahahah No kar se pa zvez z južnjaki tiče ma koji k… ste eni tu da vam je neka naključna ženska dolžna se s slovencem ustalit, glede avtorice pa to torej ti bi raje videla da pusti srba/bosanca in se kao ustali z enim slovencem kot praviš potem pa se ločta čez 5 let… pa tudi res res ni tvoja stvar brigite se zase…

Mah, saj od Srba se je še vsaka Slovenka ločila. Vsaj kolikor sem jih jaz poznal.

Ali so bile tepene (večina), ali je visel po kafičih, se ukvarjal s kriminalom, ali pa je bil večno brez denarja in ga je morala preživljati.

Hkrati pa si vsi v Bosni ali Srbiji zidajo (ali popravljajo) hiše, zato gre ves denar dol in za slovensko družino ga nikoli ni. Prej je za sorodnike “od dol”, ki ves čas za denar težijo tem Srbom, ki so pri nas.

Imajo tudi veselje do navitih avtov (najrajši BMW), do frajerišenja in serijskega pihanja na duše žensk vseh profilov.  In ena Slovenka pač težko gleda, da se ji dedec goni naokoli, ko pa pride ob polnoči domov, pa naj bi mu postregla sarmo.

avtorica, kaj čes, sočustvujem s tabo ampak pazi to….., mogoče je pa hči po fotru, ker je v otroštvu videla, da možkar rad kakšno srbijanko lepo pogleda..

avtorica, kaj se sekiraš, večinoma ti mešani zakoni z južnjaki tako ali tako razpadejo slej ali prej.

Še rada se bo prijokala domov, te pa razumem, da ti ni vseeno, mene bi tudi bilo sram, če bi hči domov privlekla južnjaka.

ti to resno, 23.08.2021 ob 10:57

addaadda, 23.08.2021 ob 10:47

Mah, ni nujno vse narobe samo zato ker je poba iz BiH. Jaz sem poznal eno familijo (to so iz otroštva zgodbe, ker otroci so med sabo še iskreni, potem tega ne zveš več) – foter bosanđeros redno tepel, sploh za ženo je blo dostikrat rešilca treba klicat. Pa imaš tudi take, ki žene malodane nosijo po rokah in nima tle smisla posploševat, ker je odvisno od tega pri kakem je.

Je pa razlika nekako v kulturah, da ne rečem, v statistiki. To bi me tudi osebno skrbelo. Če ima hči jugosa se potem on mogoče bolj druži z jugosi in na teh druženjih lahko gospa doživi tudi srečanje s kakim drugačnim tipom človeka. Dejansko je potem tukaj lahko velika razlika in gledam že na otroških igriščih, kako pridejo potem skupine otrok, kjer ne punčke na igriščih in ne matere niso vredne nič. Sam s tako skupino otrok na igriščih se spet lahko sreča ne glede na to s kom je poročena.

Samo res, naj raje izbere slovenca. Ne bodo klicali rešilca ampak gasilce ker jo bo norec zažgal živo, potem se bodo pa drugi kleni slovenci lahko po internetu norca delali iz reve in blejali kako si je zaslužila to.

Mogoče če je iz prekletega Grosuplja, sicer pa to načeloma ne velja.

povem tako, 23.08.2021 ob 10:05

Sestrična je že par let srečna z “južnim”, ki jo toliko da ne nosi po rokah.

Pred tem je bila skupaj s klenim rodovniškim Slovencem, je pa občasno padla po stopnicah ali pa se zaletela v omaro.

Južni že nosijo po rokah, ampak tudi ljubice imajo  zraven, če se pokaže priložnost. Vsaj tako pravi moja znanka, ki je južna, bosanka. Ona je poročena s svojim in pravi, da njo ne moti, če ima tudi druge ženske (namignila mi je, da ve za dve, ki sta bili njegovi ljubici).

zgh3, 24.08.2021 ob 19:16

Južni že nosijo po rokah, ampak tudi ljubice imajo  zraven, če se pokaže priložnost. Vsaj tako pravi moja znanka, ki je južna, bosanka. Ona je poročena s svojim in pravi, da njo ne moti, če ima tudi druge ženske (namignila mi je, da ve za dve, ki sta bili njegovi ljubici).

Ja če je pa ena rekla bo pa že res. Vsi južni varajo. Vsi franceljni pa ne 🙂

Pa tako je normalno – to je čisto njegova slobodna stvar kaj bo on okol počel. Boljše da druge babe seksa kot pa da bi bil peder in bi drugim dedcem po ritih vrtal. Pa bi ženi domov kakec na lulčku prinesel.

Dokler pride vsako noč domov spat – je dobar mož. Če pa še u službo hodi in doma ne tepe ni mačke – pa je ekstra dobar mož.

Ah dejte no, kot da slovenc pa ne more imet ljubice. Pa se kako jih imajo. Kurbirjem je treba glavo odtrgat, ce se jim zena pusti zajebavat je konec z njo.

Mary – kam pa bi prišli če bi vsak muški samo svoju ženu brusil?

Dosti Slovenk vas je samskih in treba se je potruditi da vas ima čimmanj sramotni status – suha veja!

Kot prvo to ni normalno in kot drugo imate Slovenci že tako katastrofalnu natalitetu. Pa še vedno več vaših dedcev se med pedre upiše. Sploh pa bezjajčnih maminih sinčkov – ki jim mamice za osemnajsti rođendan podarite kar eno vedro vazelina za ritu mazat.

Vukašin, 24.08.2021 ob 20:08

Mary – kam pa bi prišli če bi vsak muški samo svoju ženu brusil?

Dosti Slovenk vas je samskih in treba se je potruditi da vas ima čimmanj sramotni status – suha veja!

Kot prvo to ni normalno in kot drugo imate Slovenci že tako katastrofalnu natalitetu. Pa še vedno več vaših dedcev se med pedre upiše. Sploh pa bezjajčnih maminih sinčkov – ki jim mamice za osemnajsti rođendan podarite kar eno vedro vazelina za ritu mazat.

Dej SOMEBODY nehaj, ker mi je jasno, da če stalno visiš v svojem zatohlem bloku kot penzijoner, da se ti že meša in ti grejo neumnosti po glavi. Pojdi ven, kot mlad fant rabiš gibanje pa s kako punco se podruži.

Dalec bi prisel dalec, ce bi samo zeno. Marsikater, ki pa ni samo zeno je pa pristal z locitvenimi papirji v roki. Tako .

kokoši, 24.08.2021 ob 20:14

Dej SOMEBODY nehaj, ker mi je jasno, da če stalno visiš v svojem zatohlem bloku kot penzijoner, da se ti že meša in ti grejo neumnosti po glavi. Pojdi ven, kot mlad fant rabiš gibanje pa s kako punco se podruži.

Kokice, a somebody je zdej vukasin.?

Ajd dobro, izgleda covjek preso na pravoslavje :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close