Starši, kako ste se sprijaznili s ‘južnim’ partnerjem svojega otroka?
Hči, 27 let, ima že 6 let partnerja, ki prihaja od “dol” (Bosna/Srbija), letos pa sta se odločila, da gresta na svoje in že dlje časa me skrbi, da bosta imela otroke. Saj bi vnuka imela zelo rada, vendar sem vedno mislila, da bo ta partner le neka preizkušnja, ustalila pa se bo s Slovencem. Ker sem njuno zvezo jemala z rezervo, nisem imela problemov z njegovo narodnostjo, sedaj, ko pa gre bolj zares, pa me vedno bolj skrbi, da se ne bom mogla čisto sprijazniti s to zvezo.
Takim, ki po nepotrebnem gojite neke predsodke življenje zagotovo postreže s točno tako izkušnjo. Zato da dojamete, da sko vsi krvavi pod kožo in vsi le ljudje, ki se v osnovi ne razlikujemo, so le odtenki. Včasih sem govorila poznam samo dobre in slabe ljudi, pa sedaj vem, da niti to ne drži, saj je v vsakem dobrem nekaj slabega in vsakem slabem nekaj dobrega.
Važno je, da se ljubita in spoštujeta, vse ostalo je nepomembno. Jaz bi bila srečna, če bi videla svojega otroka srečnega. S komerkoli že
Mamica68515, 23.08.2021 ob 09:39
Hči, 27 let, ima že 6 let partnerja, ki prihaja od “dol” (Bosna/Srbija), letos pa sta se odločila, da gresta na svoje in že dlje časa me skrbi, da bosta imela otroke. Saj bi vnuka imela zelo rada, vendar sem vedno mislila, da bo ta partner le neka preizkušnja, ustalila pa se bo s Slovencem. Ker sem njuno zvezo jemala z rezervo, nisem imela problemov z njegovo narodnostjo, sedaj, ko pa gre bolj zares, pa me vedno bolj skrbi, da se ne bom mogla čisto sprijazniti s to zvezo.
Mater ste glupe! Si ti z njim ali hčerka? Kaj se vtikuješ, njeno življeneje je, ti živi svoje.
Bosna, Srbija to je itak eno in isto.
Mislim, ej a nismo bili celo v isti državi skupaj? V kateri si se rodila tudi ti mimogrede? Še celo ista etična skupina smo, torej Južnoslovani, zato pa se je država v kateri smo bili imenovala Jugoslavija. No pa še lepši od nas so tajužni in imajo bolj zdrave gene. Mar bi bila vesela. Huje bi bilo, če bi si našla enga grdega Avstrica, ki nima nič z nami.
slaba mati si!, 23.08.2021 ob 10:20
Tvoja hci ima partnerja ze 6 let, a ti o njem ne ves nicesar, niti tega ne, a je iz Bosne ali iz Srbije!
Ocitno tudi o svojem lastnem otriku ne ves veliko!
Kaksna mati si?!
Saj je sama napisala, da je zvezo jemala z rezervo. Prava mati, niti toliko zaupanja nima v svojo hči, da bi ji uspela družina. Katastrofa! Ni po standardih, pa mu niti šanse ne da. dobra “mati”.
Mah, ni nujno vse narobe samo zato ker je poba iz BiH. Jaz sem poznal eno familijo (to so iz otroštva zgodbe, ker otroci so med sabo še iskreni, potem tega ne zveš več) – foter bosanđeros redno tepel, sploh za ženo je blo dostikrat rešilca treba klicat. Pa imaš tudi take, ki žene malodane nosijo po rokah in nima tle smisla posploševat, ker je odvisno od tega pri kakem je.
Je pa razlika nekako v kulturah, da ne rečem, v statistiki. To bi me tudi osebno skrbelo. Če ima hči jugosa se potem on mogoče bolj druži z jugosi in na teh druženjih lahko gospa doživi tudi srečanje s kakim drugačnim tipom človeka. Dejansko je potem tukaj lahko velika razlika in gledam že na otroških igriščih, kako pridejo potem skupine otrok, kjer ne punčke na igriščih in ne matere niso vredne nič. Sam s tako skupino otrok na igriščih se spet lahko sreča ne glede na to s kom je poročena.
addaadda, 23.08.2021 ob 10:47
Mah, ni nujno vse narobe samo zato ker je poba iz BiH. Jaz sem poznal eno familijo (to so iz otroštva zgodbe, ker otroci so med sabo še iskreni, potem tega ne zveš več) – foter bosanđeros redno tepel, sploh za ženo je blo dostikrat rešilca treba klicat. Pa imaš tudi take, ki žene malodane nosijo po rokah in nima tle smisla posploševat, ker je odvisno od tega pri kakem je.
Je pa razlika nekako v kulturah, da ne rečem, v statistiki. To bi me tudi osebno skrbelo. Če ima hči jugosa se potem on mogoče bolj druži z jugosi in na teh druženjih lahko gospa doživi tudi srečanje s kakim drugačnim tipom človeka. Dejansko je potem tukaj lahko velika razlika in gledam že na otroških igriščih, kako pridejo potem skupine otrok, kjer ne punčke na igriščih in ne matere niso vredne nič. Sam s tako skupino otrok na igriščih se spet lahko sreča ne glede na to s kom je poročena.
Samo res, naj raje izbere slovenca. Ne bodo klicali rešilca ampak gasilce ker jo bo norec zažgal živo, potem se bodo pa drugi kleni slovenci lahko po internetu norca delali iz reve in blejali kako si je zaslužila to.
ti to resno, 23.08.2021 ob 10:57
Samo res, naj raje izbere slovenca. Ne bodo klicali rešilca ampak gasilce ker jo bo norec zažgal živo, potem se bodo pa drugi kleni slovenci lahko po internetu norca delali iz reve in blejali kako si je zaslužila to.
Ja to pa so slovenci, a pozabil pa si dodati, da so takšni slovenci, ki so katoliki in tradicionalisti. Ravno te, ki so najbolj proti tajužnim!
Preden se hči dokončno odloči za naslednji korak, predlagam, da se, kot mati, z njo temeljito pogovoriš, ter, da greste skupaj, v Bih, pogledat njegovo družino, in bivajte tam najmanj 1 teden. Mislim, da jo bo tako kar hitro minilo, ko bo spoznala konkretne družinske razmere in navade, ki jih bo on prenesel v držino.
Velika razlika je, ali se nekoga videva, ali pa z njim živi. Ljudje z Bih, imajo zelo, zelo različne in primitivne navade. Ženske niso vredne nič. Ponavadi, taki revni moški, zanalašč iščejo naivne ženske in se tako okoristijo. To je 100% videno.
Upam, da ni take vere, da je lahko poročen z več ženami. Kako bo tvoja hči to sprejela?
tako, 23.08.2021 ob 11:07
Preden se hči dokončno odloči za naslednji korak, predlagam, da se, kot mati, z njo temeljito pogovoriš, ter, da greste skupaj, v Bih, pogledat njegovo družino, in bivajte tam najmanj 1 teden. Mislim, da jo bo tako kar hitro minilo, ko bo spoznala konkretne družinske razmere in navade, ki jih bo on prenesel v držino.
Velika razlika je, ali se nekoga videva, ali pa z njim živi. Ljudje z Bih, imajo zelo, zelo različne in primitivne navade. Ženske niso vredne nič. Ponavadi, taki revni moški, zanalašč iščejo naivne ženske in se tako okoristijo. To je 100% videno.
Upam, da ni take vere, da je lahko poročen z več ženami. Kako bo tvoja hči to sprejela?
Ti si pa naplozal cel kup debilizmov. Bucman, vecina ima familijo kar v sloveniji, ni treba dol, dol so bake in dedki, kak stric in teta, po vsej verjetnosti so pa strici in tete nekje v svici, njemackoj i u becu kako kazu bosanci.
Iz kje si pa ti prilezla? Mislim a resno misliš da punca v 6ih letih ni spoznala njegove družine in kakšen je? Ti neznanka na internetu, ki ga sploh ne poznaš več veš o njemu in njegovi družini kot punca, ki je z njim 6 let? Ste resno omejeni do amena. Kje v bosni je btw dovoljeno imeti več žen? Btw mati sploh ne ve ali je bosanskega ali srbskega porekla. Mogoče bi se on rabil zamislit nad tem v kakšno družino “se ženi”. Mislim kakšna mati je to da nima po 6ih letih blage veze o življenju svoje hčere? In da ji dol visi ali je srečna ali ne, ker pač ne živi tako kot si je mati zamislila da bi morala. Sama ljubezen in neskončna povezanost družinska res. Od kje ti ideja da so njegovi starši “dol”? Od kje ti ideja da je reven? Na svoje gresta, ne bosta se naselila v bajti tastarih kot veliko slovencev. Od kje ti torej ideja da je z njo zaradi denarja? Mislim če bi poba hotel eno zaradi denarja bi šel kam kjer bi ga celo lahko našel, ne pa se hotel priženit v eno omejeno slovensko familjo kjer verjetno vsako nedeljo ob kremenateljcih in tenstanem krompirju javkajo kako težko živijo.
Forum je zaprt za komentiranje.