Starši in seks
Jaz sem spala skupaj s staršema na kavču, ker drugega prostora ni bilo. Stara cca. 3 leta, zbudilo mi je miganje v postelji. Ogabno. Pojma nisem imela zakaj gre.
Naslednjič, stara okrog 4 leta, oče spal na eni postelji, mama in jaz pa v drugi. Ponoči sem se zbudila ob zvokih seksa, mama je bila pri njemu v postelji. Spet neprijetno.
Zelo neprijetni občutki. Če bi bila starejša je eno, če si pa 3,4 leta stvar, ti pa je ob takih dogodkih vse prej kot prijetno.
Žal se tudi spomnim, bila sem stara okoli 10 let, imela sem svojo sobo zraven spalnice staršev, in me je zjutraj zbudilo neko butanje ob steno in sex-glasovi. Bljak, mi je bilo neprijetno potem pri zajtrku. Če bom kdaj imela otroke, bom sigurno pazila da ne bodo poslušali tega, ker je res zoprno. Itak da je naravno samo, treba je paziti.
Mi je pravila kolegica, da ko sta njena starša sexala, je ona vdrla v spalnico, stara je bila pa tudi okoli 5,6, in se je hotla pocrkljati z mami in ja, rekla je da je bilo vse od sperme, predstavljajte si to…noro
krivokljun, če že koga zalotim, da seksa, ga ne zalotim takrat, ko spim v isti postelji ali sobi. Ne vem, če bi bilo tebi prijetno v postelji zraven para, ki seksa pa četudi to ne bi bili starši. Verjetno ti tudi ne bi bilo prijetno v isti sobi zraven para, ki seksa. Če so pa to starši je pa še toliko bolj neprijetno. Manj neprijetno bi bilo, če bi bili tujci.
Okej, v isti sobi je res mal zoprno, sem že doživela, pa kaj pol? Nisem bila nič jezna na njiju, počutla sem se osramočeno, pa ne vem, zakaj. Govorim ko sem bila še otrok. Tudi ponoči sem ju dostikrat slišala skozi steno, so what? Si naštimaš muziko na ušesa pa je.
Govorim za tiste, ki so kukal v spalnice, prestopli mejo zasebnosti in se jezili. Psihološko gledano bi to lahko pomenilo nezavedno ljubosumje hčerkice nad mamo, ker se ji očka pač posveča.
Sicer pa, ko otrok odraste, ga naj to več ne bi motilo, ali pač?
Ja, verjetno boste kar vsi 3.je približno enako aktivni :)))
Jaz pa priznam, da sem seksala s partnerjem v isti sobi, medtem ko je bil na pogradu par metrov proč najin kolega. Menda je spal :))) Nisva pa bila glasna, ampak tisti jogi je verjetno škripal kot da ima nekdo nočne more.
Sicer pa, seks je grd, ane?
Veliko staršev dela to napako, da se o tem ne pogovori s svojim otrokom. Ta pa razvije potem gnus, jezo, odklon, celo strah, kar slabo vpliva na kasnejše dojemanje spolnosti. Saj poleg staršev obstajajo tudi knjige o spolni vzgoji. Mi smo imeli eno zbirko, razdeljeno po letih, mislim, da je bila prva knjiga od 7.-9. leta pa knjižnice (tudi šolske) so polne tega. Otroci jih skrivaj gledajo, se hihitajo med policami, na žalost pa jim le redki odrasli razložijo, kako je s tem. Važno, da imajo osmarji predavanje o kondomih.
Najbolj žalostno je pa to, da se je to, ko sta starša seksala v istem prostoru kot otrok, zgodilo 1x, morda 2x, otrok pa ima kot odraščajoči in kasneje kot mladi odrasli travme zaradi tega, kot lahko beremo v tej temi. Opisujete kot da se je zgodilo posilstvo. Verjamem, da otrok to tako dojema in mu je vse skup nejasno, ampak da kot ODRASLI doživljate enake občutke pri SPOMINU, je pa too much.
Krivokljun, jaz sem bila stara 3 leta, ko me je zbudilo butanje seksajočih staršev v isti postelji. Verjetno bi takrat težko prebrala kako knjigo na to temo?
In ja, tudi sedaj bi mi bilo zelo zelo neprijetno, če bi bila v postelji s seksajočim parom, ki bi mislil, da spi.
Ne vem kake navade imaš ti, ampak jaz najraje seksam v dvoje, v intimi, ne pa takrat, ko je kdo zraven in se ga po možnosti še dotikam, butam vanj.
In bodi toliko uvidevna, ko boš imela otroke in če bodo mogoče spali pri vama v postelji, ne takrat seksat.
Dobro, to je res malo creepy na isti postelji, ampak pomisli, če si prostorsko omejen. No, jaz na isti postelji ne bi… Pa verjetno se to ni dogajalo pogosto???
Kdaj pa imajo starši čas samo zase? Do otrokovega 5., 6. leta so nenehno okupirani z njim, nonstop ga je treba hranit al previjat al ga zabavat al pač pazit nanj,e dino takrat ne, kadar spi, verjetno pa so starši tudi sami izmozgani … starševstvo je 24-urni delovnik! Že tako se jih večina distancira, služba pa še otrok, in seks upade. Morda malo več razumevanja za take kikse.
brez zamere, ampak pri 14 si dovolj stara, da veš, da odrasli pač tudi seksajo. In si absolutno dovolj stara, da bi imela nekaj osnovnih manir – da ne butneš kar v spalnico nekolga drugega….[/quote]
Tudi 14-letni otroci. :))) In tale “otrok” te malo zafrkava. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.