starejši $$$ tip… ?
1 uro teka? Pred čem bežiš in zakaj vsi ti ekstremni adrenalinski športi? Da poženejo spet mladostniško kri po žilah? To je tako kot pri nekaterih moških – kriza srednjih let. Ko so naenkrat 40, 50, se pokažejo očitni znaki staranja, ki se jih ustrašijo kot hudič križa, ko vidijo različne telesne spremembe, zato hočejo vsa ta dejstva potisniti nekam na stran, tako da si recimo umislijo nov avto, hodijo na vse mogoče fitnes centre in športne klube, seveda kjer se zbirajo pretežno mladi ljudje. In kot piko na i rabijo eno precej mlajšo dekle kot ulitmativni dokaz njihove “vitalnosti”, potrditev, da so mladostni in fizično ter spolno aktivni kot 30-letniki, torej še vedno “pravi kerlci”, ki z lahkoto parirajo mladeničem.
Strah pred staranjem, pred menopavzo, pred nezaželjeno vlogo babice? SKratka pri 50 se lahko na glavo obrnemo, ne moremo biti več konkurenčni mladim v fizičnem smislu, ker vsako obdobje ima svoje psihološke in fiziološke naravne zakonitosti.
“Sisco-girl” pri 50? :)))
Si ločena, a ne? Koliko je mlajši ljubimec, se pravi 20 let? 😀
Moraš se dokazati pred njim, da te ja ne bo imel za “staro”… ;)))[/quote]
No, pa ti predlagaj, kaj naj počne pri 50.
Za disko že ni 50-letnica. 🙂
Neko pretiravanje z rekreacijo in divjimi adrenalinskimi športi tudi govori zase, da je zašla v krizo.
To se jih tam veliko loči pri 40+, potem si umislite mlajše ljubimce, da bi se spet počutile mlade in si dokazale, kako ste še vedno seksualno privlačne. Saj pravim, vsako življenjsko obdobje ima svoje naravne zakonitosti.
Neko pretiravanje z rekreacijo in divjimi adrenalinskimi športi tudi govori zase, da je zašla v krizo.
To se jih tam veliko loči pri 40+, potem si umislite mlajše ljubimce, da bi se spet počutile mlade in si dokazale, kako ste še vedno seksualno privlačne. Saj pravim, vsako življenjsko obdobje ima svoje naravne zakonitosti.[/quote]
Ena ura teka je deset ali enajst kilometrov, to je samo blažji trening.
Med motoristi jih je ogromno v zrelih letih, ni to domena mladih. Nisem motoristka, jih pa ene par poznam – to so cele klape ljudi 40, 50plus, ki so pač ljubitelji motorjev. Ne pomeni pa to, da hodijo divjat po rekorde na Grobnik.
Sicer si pa človek omejitve postavlja sam. Če se boš ti pri 50 počutil samo še za zapeček, se boš pač grel tam. Faji (pa še marsikomu) pa nekako ni do tega.
Matjazko, meni se pa vseeno zdi, da prehitro delaš oceno, da ne rečem analizo. Posplošuješ v glavnem. Ženske ne poznaš, niti ne veš ničesar o njenem odzivanju in počutju v realnem življenju.
A misliš, da ne obstajajo ljudje, ki so s svojim delom in znanjem prišli do premoženja na čisto pošten način???
A morajo po tvojem mnenju igrati matere Tereze in “uboge” Slovenceljne, ki nimajo nobene druge ideje kot hoditi na center za socialno delo, podpirati. Tako ali tako vsak, ki se malo več trudi in posledično tudi bolje zasluži (pa je zraven tega pošten), v Sloveniji davek plača najmanj trikrat…
Ljudem očitno ni jasno, da obstajajo v SLO tudi ljudje, ki se resnično trudijo, so uspešni, skrbijo za blagostanje svojih zaposlenih in si tudi sami kaj privoščijo…
To se jih tam veliko loči pri 40+, potem si umislite mlajše ljubimce, da bi se spet počutile mlade in si dokazale, kako ste še vedno seksualno privlačne. Saj pravim, vsako življenjsko obdobje ima svoje naravne zakonitosti.[/quote]
Ne me narobe razumeti, saj sem pol mlajša od 50-letnic … ampak zakaj se pa v teh letih ženska ne bi smela počutiti privlačno (lahko, da ne tebi, pa je morda komu drugemu; seveda ne more biti ista kot pri 20-ih, lahko pa je še vedno privlačna na drugačen način) … In če ji paše plesat v disku, se obleči v oblekico (ni panike, marsikatera ima precej lepše telo od marsikatere 20-letnice) in peljati z motorjem … Hvalababogu. V tujini so glede tega precej bolj odprti, tu pa velja prepričanje, da je ženska po 30-em samo za kakšne govedarske čage v plahti in z ruto na glavi.
Ne me narobe razumeti, saj sem pol mlajša od 50-letnic … ampak zakaj se pa v teh letih ženska ne bi smela počutiti privlačno (lahko, da ne tebi, pa je morda komu drugemu; seveda ne more biti ista kot pri 20-ih, lahko pa je še vedno privlačna na drugačen način) … In če ji paše plesat v disku, se obleči v oblekico (ni panike, marsikatera ima precej lepše telo od marsikatere 20-letnice) in peljati z motorjem … Hvalababogu. V tujini so glede tega precej bolj odprti, tu pa velja prepričanje, da je ženska po 30-em samo za kakšne govedarske čage v plahti in z ruto na glavi.[/quote]
Kaj če bi tam srečala svojo mamo z mlajšim tipom? kam bi se skrila do sramote? 😀
50-letnica, ki gre v disko, se točno ve, kaj išče tam, čemu se sprenevedamo? :)))
Upam, da isto meniš tudi za moške v diskačih 🙂 No, od sramote se ne bi skrila, bi ji pa le svetovala, če bi me vprašala za nasvet, ter povedala, da pač večina mlajših išče starejšo za seks, ne za resno zvezo (čeprav večin teg žensk tudi za seks menda)… Strinjam pa se, da si mnoge starejše s tem bildajo ego, sploh ko poudarjajo, kako je njihov jebač prevaral svojo vrstnico … Imajo občutek, da so premagale celo mlajšo. Dejstvo pa je, da ne koža, ne telo ne more izgledati enako in isto čvrsto kot takrat, ko so bile mlade.
Kaj pa porečeš primer v našem sorodstvu, ko je 30-letni moški pustil svojo žensko, vrstnico (pa še izobraženo in brihtno povrh) zaradi 53-letnice, kelnarice? In ne, ta 53-letnica ne izgleda kot 35, ampak čisto realno svoji starosti, samo obleka je bolj najstniška 🙂 🙂
Alexis
A misliš, da bi se ona tam znašla po naključju razmer? Joj, smo naivni… 50-letnica dobro ve, kdo pije in kdo plača, kaj dobi in kaj ne. :)))
Faja tudi ne odpiše nazaj. Ima svoj razlog, saj ni to višja matematika, da hitro ugotoviš, kam pes taco moli, ko začnete pisati, češ, kako vitalne ste pri 50, da pretečete maratone… 😀
Hja nič, ženska, ki vse življenjem dela v nekem zabačenem, pijanskem kafiču (ne govorim za študentke, saj sem tudi sama v času študija opravljala podobno delo), pač ne more biti lih nadpovrečna izobražena pa lahko obračamo kakorkoli želimo. Vsaj jaz ne poznam nobene take. Kar ne pomeni, da ni pametna, ampak zelo razgledana pa ponavadi tudi ni.
Sicer pa to ni bistvo tega, kar sem želela povedati, ne vem, zakaj si se obregnila ob to.
Želela sem povedati, da je šel moški generalno povedano na slabše pa lahko obračaš karkoli želiš 🙂
Ne vem, ne vem, moja mama je že krepko čez petdeset in če do zdaj ni bila v diskaču, tudi vnadalje ne bo 🙂 Zakaj se katera znajde v diskaču, pa sama ve in je njena stvar; nekatere za seks, druge pa dejansko tam obupano iščejo dedca.
Aja Matjažko: mogoče je vseeno bolje in bolj varno,da se v diskaču najde kakšna odrasla petdesletnica, ki točno ve, kaj pričakuje in hoče in ima izkušnje z dedci, kot pa petnajstletnica … no vsaj po mojem mnenju.
A misliš, da bi se ona tam znašla po naključju razmer? Joj, smo naivni… 50-letnica dobro ve, kdo pije in kdo plača, kaj dobi in kaj ne. :)))
Faja tudi ne odpiše nazaj. Ima svoj razlog, saj ni to višja matematika, da hitro ugotoviš, kam pes taco moli, ko začnete pisati, češ, kako vitalne ste pri 50, da pretečete maratone… :D[/quote]
No, glede 50-letnic na maratonih se lahko prepričaš čisto uradno – pogledaš rezultate kake maratona. Ne vem, zakaj na uradni strani Lj. maratona ni rezultatov za lani, so za predlani – evo, prva je bila ženska letnik 86, 10. letnik 59, 12. letnik 60, 12. letnik 52. Abrahamovk in starejših ni veliko, ampak še vedno več kot 25-letnic 🙂
1 uro teka? Pred čem bežiš in zakaj vsi ti ekstremni adrenalinski športi? Da poženejo spet mladostniško kri po žilah? To je tako kot pri nekaterih moških – kriza srednjih let. Ko so naenkrat 40, 50, se pokažejo očitni znaki staranja, ki se jih ustrašijo kot hudič križa, ko vidijo različne telesne spremembe, zato hočejo vsa ta dejstva potisniti nekam na stran, tako da si recimo umislijo nov avto, hodijo na vse mogoče fitnes centre in športne klube, seveda kjer se zbirajo pretežno mladi ljudje. In kot piko na i rabijo eno precej mlajšo dekle kot ulitmativni dokaz njihove “vitalnosti”, potrditev, da so mladostni in fizično ter spolno aktivni kot 30-letniki, torej še vedno “pravi kerlci”, ki z lahkoto parirajo mladeničem.
Strah pred staranjem, pred menopavzo, pred nezaželjeno vlogo babice? SKratka pri 50 se lahko na glavo obrnemo, ne moremo biti več konkurenčni mladim v fizičnem smislu, ker vsako obdobje ima svoje psihološke in fiziološke naravne zakonitosti.
Si ločena, a ne? Koliko je mlajši ljubimec, se pravi 20 let? 😀
Moraš se dokazati pred njim, da te ja ne bo imel za “staro”… ;)))[/quote]
Faja piše, da ima partnerja svojih let in skladno se bosta srečevala z morebitnimi omejitvami vnaprej. Ne živela v strahu (pred staranjem, pred menopavzo, pred nezaželjeno vlogo babice/dedka, kot pišeš), ampak videla v tem obdobju tisoč razlogov za veselje in določene, njima skupne prednosti. Če ohranjaš fizično in psihično vitalnost, ostajaš prožen ne le telesno, temveč tudi umsko.
Predvsem pa smejalne gubice samo polepšajo žar v očeh. 🙂
Zakaj sprašuješ, saj veš, da je to ženski posel, da poskrbiš za svojega moškega? :))
Kelnarca, pardon, Japka, prinesi 2 pivi! :D[/quote]
Ti me boš še veliko naučil. :))))
ps; A tvoja potem zvečer tudi dobi dva? 😉
Zakaj sprašuješ, saj veš, da je to ženski posel, da poskrbiš za svojega moškega? :))
Kelnarca, pardon, Japka, prinesi 2 pivi! :D[/quote]
ps; A tvoja potem zvečer tudi dobi dva? ;)[/quote]
Japka, poslušaj me in se uči. :)))
Japka, 2 bi rada imela? Ne vem, v kakšni kondiciji si, če delaš maratone, potem si menda lahko to privoščiš… 😀
ps; A tvoja potem zvečer tudi dobi dva? ;)[/quote]
Japka, poslušaj me in se uči. :)))
Japka, 2 bi rada imela? Ne vem, v kakšni kondiciji si, če delaš maratone, potem si menda lahko to privoščiš… :D[/quote]
Ob tebi ženska sploh ne rabi mislit, kaj šele govoriti. Po moje je niti ne rabiš, ker si sam sebi dovolj. :)))
Predvidevam, da si precej lene sorte. 😉
Na podlagi predvidevanj se naredi največ zmot. 😀
Japka, tudi jaz tečem pogosto, če bi tekel 1 uro, to bi lahko Ptuj po celotnem obsegu 10x zaobkrožil. Lahko pa me obiščeš, pa da vidima, kateri je bolj v formi, če še imaš kaj železja v ognju?? :)))[/quote]
Kaj se zdaj ven vlečeš? 😀
V čem pa tečeš?
Forum je zaprt za komentiranje.