Stara sem 35
Nihče ne pravi, da ste vse samske ženske 30+ slabe in za odstrel. Morate pa razumet kako razmišlja, bi rekel da kar večina moških. Brezveze na forumu dokazovat, da ste boljše od samskih 25-letnic. V praksi se hitro vidi kakšno je dejansko stanje. In nikakor ne mislim pri tem samo fizičnega izgleda. Problem večine samskih 30+ letnic je v tem, da so to večne najstnice, ženske, ki absolutno ne zmorejo funkcionirat v neki resni zvezi, z nikomer, tolažijo pa se s tem, da še niso našle pravega in da so raje samske kot večina ostalih poparčkanih v “slabih zvezah”. Sveto prepričane, da so one nekaj več, ker hočejo nekaj več in se ne zadovoljijo s komerkoli. Ne kapne pa jim na pamet, da je morda problem v njih samih. Pa poglej, tudi če ti verjame, da si super in da nočeš kar nekaj, ampak tisto pravo je realnost takšna, da starejša kot boš, težje boš to našla. Preprosto zato, ker boš imela vedno manj izbire. Če si super pri 30+, si bila verjetno tudi pri 27. Kaj si pa takrat delala?
Meje, katere omenjaš, so žal večinoma biološko pogojene. S tem se boš morala tudi ti sprijaznit. Ljubezen ni časovno omejena, nekatere druge zadeve, ki pridejo z zvezo, pa seveda so. Poleg tega pa je neumno, če ima ženska pri 30+ enak pogled na ljubezen kot neizkušena najstnica. Če po fizični plati ni več ista kot najstnice, bi lahko napredovala tudi po umski. Če tega ne zmore, naj se ne čudi, če jo kdo označi “za odstrel”.
Zelo lepo napisano.
Tudi jaz sem 30+ in zakaj bi se obremenjevala, da sem samska? Nobeden ne ve kakšen je razlog za to. Sem zato slaba? Za odstrel?
Potem so samo tisti moški in tiste ženske, ki si ustvarijo družino do 30-tega, nekaj vredni? Ker drugače si ne morem razlagati besed nekaterih od tu… Torej ko vam ženska reče, da je stara čez 30 in samska (pa če tudi je privlačna), ji rečete: groza, samo najslabše si zaslužiš in boš dobila, ker se nisi ustalila do 25-tega? Sigurno imate kakšno prijateljico, sestrično, sodelavko, ki jo prepoznate v teh besedah- ji poveste v obraz kaj si v resnici mislite? Meni namreč ne govorijo, da sem zamudila karkoli (pa se nobenemu ne zgovarjam, ker pač tako je in na silo ne mislim biti z nobenim)- torej so hinavci? Ste vi hinavci in svoje mnenje izražate samo tukaj?
Ne vem kdo si je izmislil, da morajo vsi ljudje na svetu imet partnerja in po možnosti še samo enega celo življenje… Ne vem kdo si je izmislil, da morajo imeti vsi ljudje otroke… Niti približno pa se mi ne sanja, kdo je določil leta kdaj se ljubezen neha??? Poznam pare, ki so se zaljubili pri 60. Poznam fanta, ki ga je mama rodila pri 47 letih. Je zato primerna za kamenjanje?
ahhh…včasih človek res ne ve med kakšnimi ljudmi živi 🙂
K.[/quote]
Če ti je pomembno, da si družbeno prilagodljiva in se oziraš “kaj si pa drugi mislijo”, potem se pač moraš udinjat drugim za ceno svobode. Drugače pa leta ne igrajo prav nobene vloge, če ti odgovarja tak stil življenja (da pač nisi poročena, nimaš otrok…), če zaradi tega nisi nezadovoljna, nevoščljiva ali se počutiš kako drugače prikrajšano.
ČE jim odgovarja takšen stil življenja. In če jim res, nimajo nobene potrebe po tem, da morajo svojo samskost zagovarjat na forumu, ker jim gladko dol visi kaj si drugi mislijo.
Poznam pa na žalost tudi sam ene par takšnih, ki ti recimo na pijači zatrjujejo, kako se one ne rabijo udejanjit v življenju skozi vlogo matere. Kako ne potrebujejo ob sebi moškega samo zato,da niso same. Ko pride mimo kakšna z vozičkom, pa vidiš tisto neskončno žalost v njihovih očeh.
Vsak sam pri sebi najbolje ve ali je s tem, kar ima srečen ali ni. Nihče ni nikomur dolžen polagat račune za to kako živi. Si je pa po večini tudi vsak sam kriv za svoje srečno ali nesrečno ljubezensko življenje. Če bi se nezadovoljni samski in vezani toliko ukvarjali s svojim lajfom kot se rajši ukvarjajo z drugimi, bi imeli že zdavnaj urejen lajf.
Če se komu zdim nesramen, je to samo zato, ker hočem, da tiste samske 35+ letnice, ki same sebi in drugim lažejo, da so srečne s tem, kar imajo oziroma nimajo, nehajo sanjat v prazno, misleč da imajo časa na pretek in se postavijo na realna tla in nekaj naredijo s svojim lajfom. Tistih, ki so srečne samske z občasnimi avanturami, moje besede itak ne bi smele užalit. 🙂
Jaz pa imam ponavadi občutek, da imajo s samskostjo žensk večje probleme moški, kot te ženske same. Na starševsem čveku mi je bilo predvsem zanimivo, kako so se uporabniki, ki so istočasno trdili, da so poročeni, zaganjali v samske ženske.
Moški tradicionalisti so nesamostojna bitja, ki nujno rabijo partnerko. Zato jih ovira obstoj žensk, ki uživajo samskost, ali zatrjujejo da jo. Zato je treba te ženske prepričevati, da so nesamostojne, d asi domišljajo, naj se spustijo na realna tla ( beri: poročijo ) ipd.
Večina vezanih dedcev se zaveda, kako zamenljiva bitja so. In ker so hkrati nesamostojni, so zainteersirani za čimvečji krog čimmanj zahtevnih žensk, da jih naslednja vzame v oskrbo, če jih žena sune skozi vrata.
Tudi jaz imam občutek, da imajo moški glede samskih žensk večje probleme kot me same. Se strinjam, da se najdejo ženske, ki so tečne, zakomplicirane, zoprne, izbirčne itd- a takšnih žensk v zvezah ni? Pa a moški so vsi vedno samo dobre volje, niso ljubosumni, so zanesljivi? Koliko moških se pritožuje, kako se ženske po porodu spremenijo, da ne govorim po poroki :). Torej ne leta, ne stan, niti spol nimajo veze kakšen je človek? Kajne?
Veste kako sem včasih tečna- da komaj samo sebe prenašam 🙂 Pa nisem nič bolj, kot sem bila v zvezi kdaj pa kdaj. Ampak za to ni krivo, da sem samska, temveč me druge situacije spravijo s tira. Pa saj smo vsi ljudje tako narejeni- krvavi pod kožo.
Mislim pa, da tisti človek, ki resnično ne želi biti samski, to tudi spremeni. In ni lepo, da se govori, da ženske po 30-tem pobirajo ostanke, ker je vsak človek nekaj posebnega, tudi če ga vsi ne vidijo tako. Tisti moški, ki v glavi ni na ravni 17 letnika, ne bo žensk tretiral tako in bo dal šanso, da spozna tudi kakšno po 30-tem. In če mi je kdaj namenjeno, da bom nekomu stala ob strani v življenju, želim stati moškemu, ki nima v glavi nekih kriterijev in omejitev.
Da se razumemo, noben post me ni prizadel, samo debatiram z vami. Ne zdaj mislit, da če se človek odzove in sodeluje v debati, da je že prizadet in se najde v tem. Rada bi samo drugo stran predstavila 🙂
Seveda so. 🙂
Razlogov pa je lahko ogromno. Lahko je služba, otroci, partner…
Če bi ti sama veza nudila zadovoljstvo, potem ne bi bila samska. Smisel veze je ravno v tem, da pri partnerju najdemo čustveno oporo. Če tega ni, potem ni velike razlike med vezo in samskim življenjem.
Ni vedno tako enostavno.
Mogoče si res želi, hkrati pa čuti odpor zaradi slabih izkušenj. Ali pa si želi, pa ne najde kompatibilne osebe…..
Ne dobimo vedno tistega, kar si želimo.
Takšnega pa ni. Saj sama prav tako nisi brez omejitev in kriterijev. 🙂
Vsi smo krvavi pod kožo, kot praviš.
Ni lepo, a paše, ko človek s tem malo potolaži svoj manjko. Ni važno, če je res ali ne, tolažba šteje. :))
Ni treba biti poročen, da vidiš, kako 80% vez funkcionira. Včasih je dovolj, če si veliko v družbi in imaš oči odprte.[/quote]Ni ti treba bit šofer, da veš kako se avto vozi, dovolj je da greš peš čez cesto….
Tudi pilot ne rabiš bit, da veš kako se pilotira avijon, dovolj je da stopiš na letališče…
Ne rabiš bit mornar, da veš kako se z ladjo upravlja, dovolj je da se parkrat zapelješ po vodi z napihljivo blazino….pogoj je, da jo sam napumpaš….. 😀
Ej specialc maš ti več blazin napumpanih, da tolk veš? :))))
Mislim, da si ravno ti pred časom pisal kako pri nas vsi vse vedo…itd
Racionalno gledano pač ne moreš vedet kako je bit v zakonu ali pa vozit avto, letalo, ladjo….če pa še nisi nikoli tam bil. A je v tem kaj čustvenega?
Oprosti meni je to čisto logično-racionalna stvar.
A da ne?
Pišeš iz perspektive “večine vezanih decev”, kar ti nikoli nisi bil, menda. Pišeš nekaj rekla kazala iz predpostavke, da so vse babe qu**e, da so zgolj za ponucat (tako ali drugače), da je zveza zgolj “reden seks”, ki se ga itak naveličaš skoz z isto…..bla,bla,bla
Da te ne nerviram dalje raje ne bom pisal od kod taka miselnost, bazično prepričanje, izvira.
Tam za! Samo, če bo kaj prej kot pa pred zimo 1016…. 😉 :))))
A da ne?
Pišeš iz perspektive “večine vezanih decev”, kar ti nikoli nisi bil, menda. Pišeš nekaj rekla kazala iz predpostavke, da so vse babe qu**e, da so zgolj za ponucat (tako ali drugače), da je zveza zgolj “reden seks”, ki se ga itak naveličaš skoz z isto…..bla,bla,bla
Da te ne nerviram dalje raje ne bom pisal od kod taka miselnost, bazično prepričanje, izvira.
Tam za! Samo, če bo kaj prej kot pa pred zimo 1016…. 😉 :))))[/quote]
tak btw zime 1016 več nebo vsaj ne po našem štetju :)))))))))))))))))))))))))))))))))) če te slučajno matematika jebe v glavo.
Forum je zaprt za komentiranje.