Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stanovanje doma pri starših ali blok

Stanovanje doma pri starših ali blok

BLOK!!!!!!!

Jaz še z mojo mamo nisem mogla živet, še kot sem bila kot duh vhiši kadar se ji je zljubilo……

Definitivno na svoje. ..verjemi mi…ce ne bo jotel, pa najdi drugega

Blok .

Na svoje ni druge.

Domov pa na obiske.

Odgovor na objavo uporabnika
daissssy girl, 16.12.2020 ob 20:03

Hojla! S fantom bi si rada uredila življenje na svojem. Fant vztraja, da si urediva pri njem doma podstrešno stanovanje, jaz bi pa raje stanovanje v bloku. Sva finančno neodvisna od staršev, redni službi, stara 25 let. Kako ste se vi uredili stanovanje?

Če hočeta biti zares neodvisna, potem na svoje v blok ali kamorkoli. Če bosta pri starših, bo padlo dodatno delo za okoli hiše..pa saj ne bi mislil, da je problem delati, to ne , ampak problem je, da je delo okoli hiše ponavadi takrat, ko si to omisli lastnik, torej starši tvojega moža in to zna biti točno takrat ko vedo, da imata nekaj drugega, oziroma, ko imaš ti nekaj drugega. Bodi pozorna kako komentirajo sosede in pa njihovo delo okoli hiše, vrta,..

Po enem letu sta se verjetno že odločila, se vam ne zdi.

Drugače pa bivanje s straši pride v poštev samo v primeru, kjer potrebujejo pomoč ali pa da en ostane sam v veliki hiši + visoka starost. To pomeni, da lastništvo prevzameš ti in nudiš ustrezno pomoč + vse ločeno, tako, da se tudi ne vidiš po 1 teden + držanje pravil obnašanja. Potem ni problema. Samo niso vsi za to. Če so sedaj stari okoli 50 let potem pozabi na to misel.

Kamal, 26.12.2021 ob 18:08

Po enem letu sta se verjetno že odločila, se vam ne zdi.

Drugače pa bivanje s straši pride v poštev samo v primeru, kjer potrebujejo pomoč ali pa da en ostane sam v veliki hiši + visoka starost. To pomeni, da lastništvo prevzameš ti in nudiš ustrezno pomoč + vse ločeno, tako, da se tudi ne vidiš po 1 teden + držanje pravil obnašanja. Potem ni problema. Samo niso vsi za to. Če so sedaj stari okoli 50 let potem pozabi na to misel.

po en teden se ne vidiš v isti bajti???hahahaha

sliši se drugače itak vsee…

Mislim ne vem, saj ne pišem v svojem primeru. Ampak v moji nepremečnini so 3 etaže in vam moram povedati, da se iz pritličja v prvo nadstropje ne sliši ničesar. Edini prostor kjer se sliši iz mansarde v prvi štuk v eno sobo je zato, ker poden mansarde ni izoliran oz. mansarda sploh ni vseljena in ni dokončana. Ne vem pa kako preživite z zvokom v bloku, kjer so stene 10 cm, v hiši pa 30 cm+ plata v bloku je 15 cm v hiši v mojem primeru pa 25 cm. In še bi lahko našteval. Da ne govorim o blokovskih vratah en kup satja za visoko ceno in vse pokrivljeno, da moraš piti da vidiš da so ravna.

Kamal, 26.12.2021 ob 19:03

Mislim ne vem, saj ne pišem v svojem primeru. Ampak v moji nepremečnini so 3 etaže in vam moram povedati, da se iz pritličja v prvo nadstropje ne sliši ničesar. Edini prostor kjer se sliši iz mansarde v prvi štuk v eno sobo je zato, ker poden mansarde ni izoliran oz. mansarda sploh ni vseljena in ni dokončana. Ne vem pa kako preživite z zvokom v bloku, kjer so stene 10 cm, v hiši pa 30 cm+ plata v bloku je 15 cm v hiši v mojem primeru pa 25 cm. In še bi lahko našteval. Da ne govorim o blokovskih vratah en kup satja za visoko ceno in vse pokrivljeno, da moraš piti da vidiš da so ravna.

če se dere,razbija se vse sliši.ne glede na debelino.

to je pa tako če se ljudje ne znajo kulturno obnašati

Če se dereš, razbijaš te verjetno slišijo sosedje, ki so 100 metrov stran, ampak kaj ima to s življenjem. Derejo se ljudje, ki so šibki in morajo nekako pokazati svojo nemoč in to lahko storijo samo na tak način. Vendar ti to ne pomaga kaj dosti neglede na to ali si v bloku ali hiši ali vili. Si še vedno sam v tem in imaš pač take ali drugačne čustvene probleme.

No ja, 17.12.2020 ob 18:46

Vsaj eni normalni ko ne plačujejo odvoza. Pri nas so hodili s kontejnerji in spraševal če rabimo in smo rekli da ne rabimo. Tudi vse zmečemo v peč, ko enkrat zagori na polno gre not od bioloških, embalaž, starih ali premalih cunj, papirja do plastike. Konzerve stisnemo in zmecemo pod hrib. Peremo pa isto 2x tedensko za 6 ljudi. Kak maš kontejner si takoj ob 25€ na mesec. 18€ da pride vsake 14 dni (to je 9€ na furo, ste nori?) Zraven tega moreš ločevat po namenskih vrečkah. Za 30 vrečk 7€. Ni šans. Greznica je tudi zakon. Mi imamo sicer jamo, za presežek pa je odtok speljan v potoček kot isto drugi po ulici ob potoku, dva sploh direktno serjeta v potok po cevi in? Včasih smrdi pri mostu da v avto zavoha in je problem ja, samo pride naliv in vse odnese v Ljubljano, pa ni več naš problem! Hvala bogu za nalive.

Ko komentiras pod “NO JA” si pameten/pametna…

Podpisi se z imenom in priimkom, ter naslovom.. Pa da te pol vidim težkega frajerja…

Ogaben si. Po dejanjih, karakterju in najberž tudi po izgledu.

To da si za povrh pa še brez jajc je pa jasno že preden prideš do polovice tvojega zapisa.

Fuj.

Tašča pa mama na glavo, sorrý, bĺoķ ??????

vpr418, 26.12.2021 ob 18:11

po en teden se ne vidiš v isti bajti???hahahaha

sliši se drugače itak vsee…

Dobra ???????☺☺☺

Jagode in čokolada, 27.12.2021 ob 00:44

Ko komentiras pod “NO JA” si pameten/pametna…

Podpisi se z imenom in priimkom, ter naslovom.. Pa da te pol vidim težkega frajerja…

Ogaben si. Po dejanjih, karakterju in najberž tudi po izgledu.

To da si za povrh pa še brez jajc je pa jasno že preden prideš do polovice tvojega zapisa.

Fuj.

Ampak tole res,?☺

Naj bo pri tašči tako lepo, da lepše ne more bit, ti je enkrat dovolj vsega in ne zmoreš več. Lahko je lepo, pa kmalu prideš do tega da ne moreš več tako živeti. Se zbudiš, so tam. Ko sexas veš da so pred sobo, te počakajo ko prideš ven. Za obletnico so z vama. Za 1 rd so z vama, za vse praznike, za vse prelomnice v zvezi tudi. Prideš iz kopalnice so tam. Prideš iz trgovine so tukaj, ne prineseš ene vrečke v hišo, brez da vedo. Enostavno ti stalna prisotnost nekoč presede do te meje, da si jezen na vse in enostavno ne zmoreš več. Nimaš nobene samostojnosti in prostih rok. Praznuješ vse z njimi, če to hočeš ali ne. Nisi družina s partnerjem. Si družina z njimi. In nimaš tistega časa ki ga rabiš s partnerjem da razvijata razmerje s hitrostjo, s katero si vidva želita. Praznovanje z družino je super. Ampak takrat ko se tako odločiš. Ko praznovanje pripraviš…

A ni sebičen stavek v smislu “na svoje, razen če je tašča/tast sam v preveliki hiši”? Vsak mora poskrbeti zase, da bo lahko na koncu koncev sebe preživel. Biti v hiši, za katero ves, da je sam ne moreš vzdrževati potem pa jokati, da ne zmoreš in da potrebuješ svojega odraslega! otroka, da pride k tebi in skrbi zate.. In da ne govorimo o teh tipičnih slovenlcjevskih izgovorov “jaz sem skrbel/a zate ko si bil/a majhen/majhna” in zagovarjanje na vse, kar je bilo za otroka storjenega med tem ko je otrok odraščal (da ne govorimo o tem, da je šlo za stvari, ki si jih kot starš dolžen narediti).

Poznam eno, ki je pri 50 kupila sebi preveliko hišo, da lahko zdaj 15 let kasneje joka, da sin in snaha ne želita poskrbeti za njo in si raje gradita svojo hišo, namesto da bi obnavljala to njeno. Kaj je najboljše? Njen stavek “sem to hišo kupila, da bo za sina”

Če imaš možnost, pojdita na svoje. Boljše bo za vse. Sicer najbrž dražje, ampak bolj mirno. Verjemi!!!

Nikoli živela v bloku,  z mojim sva šla živet v blok, stran od staršev od obeh, pa se vprašaj kdo od vaju je mamina in očkova maza, da želi živeti na vrhu stanovanja?

Sva tudi neodvisna in tako je prav, stari starši so samo potuha , ko jim na koncu njihovih let ti brišeš za njimi rit.Pa še bi se kaj reklo…

Ko pridejo otroci si ti mati ne stari starši tvojih otrok.

Na svoje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close