stanovanja
Saj so pa garsoniere in enosobna itak najdražja. Pa če so še v kakšenm elitnem in lepo zvenečem imenu, na novo zgrajene, je pa itak drago.Ma ti vprašaj za informacijo tja, kjer ti bodo najbolje svetovali. Nepremičninska agencija, saj za info pa ja ne bo problem. Ni potrebno da ti oni prodajo, okvirno informacijo pa dobiš na za-to pravem mestu. Mi lahko tlele to komentiramo glede na stanje denarnic in na splošno.
Meni se zdi tako stanovanje vredno več kot 100.000 eur, tam nekje od 140.000 naprej, razen če imaš kopalnico, ki bi bila potrebna totalne obnove, pa umazane stene, pa znucan laminat ali karkoli že imaš po tleh. Realno oceni, kako ohranjeno in vzdrževano je stanovanje, mu pa zaradi starosti malo pade cena. Imaš balkon ali ložo?
Tuki je podobno stanovanje v prodaji:
LJ. MOSTE, ZVEZNA UL. Shrani oglas
Prodaja: Stanovanje 2,5-sobno 52 m2 108.000,00 EUR
Nadstropje: 1/1 zgrajeno leta 1990
DOMART NEPREMIČNINE d.o.o.
041/401-400, 01/2562-888
Je clo novejše in če še vzameš, da se prodajajo stanovanja za min 5% nižjo ceno kot so ponujana, dobiš pravo številko.
Glede na to da je stanovanje staro 46 let, je 100.000 realna ocena. Vprašanje pa je, če bo sploh lahk prodala glede na to, da trenutno več ni denarja za stanovanja!
Tko da je reala trenutno še dost slabša in bo lahk srečna, če bo našla kupca v doglednem času za 95.000 euro.
Moste pa že tko niso ravno eden najbolj iskanih predelov Ljubljane.
Tukaj poišči, kakšne so cene po katerih so se prodajala stanovanja
http://prostor.gov.si/jv_etn/index.jsp#
Prave cene so malenkost višje, ker se da v pogodbo pogosto nižjo ceno od realne, da je davek manjši.
Nič ne prodajam in tudi 90 jurjev ne bi dal za kur… garsonjero v Ljubljani pa če se vsi nepremičninarji na trepalnice pomečejo. 😉 Za 90 čukov dobiš marsikje v Sloveniji hišo s kar nekaj zemlje, ne pa “jeb-o-te” garsonjero v velemestni prestolnici Slovenije. Ne me smejat. :=) Za 90 tisoč evrov se prodajajo vrstne hiše z bazenom na Floridi, imaš na nepremicnine.net oglase. Pa ne rabite mi govorit, da naj pa pol na Floridi ali pa v Beli Krajini ali Prekmurju kupujem, a če bi imel toliko denarja, da ne bi rabil jemati za nakup nepremičnin kredita, bi kupil raje tam, kjer so cene vsaj približno normalne in nekaj dobiš za to. Ne pa absolutno precenjene garsonjere v Ljubljani, ki ji lahko cena samo pada. Da bi se pa še zapufal za to za 30 let, kar je marsikdo do zdaj delal pa tudi raje šus v glavo. Mogoče bi v primeru, da bi imel družino drugače razmišljal, vendar zgolj po sili razmer, k sreči nisem v taki sili. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.