Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine stanovanja

stanovanja

Prodala bi stanovanje v izmeri 52 m2 v Ljubljani -Moste.Stanovanje je funkcionalno 2,5 sobno in je v pritličju.Okna so plastična,centralna je etažna plinsko ogrevanje in se nahaja v res mirnem koncu.
Koliko mislite , da bi bila realna cena v teh kriznih časih?

Cena je (in čedalje bolj bo) odvisna tudi od starosti. Pa od urejenega parkiranja.

Koliko okvirno bi pa ti postavila ceno?

Več kot 100.000 euro ne boš po mojem mogla dobit.

Stanovanje je 1962 letnik, res je staro ampak gdor zna cenit to , da vsak prostor ima okno in , da prostori niso kot škatlice iz betona bi mogoče moja cena res bila realna-min. 130 eur.

Halo, za 46 let staro stanovanje? Res je, da je zadnji čas, da se uredijo razmere na nepremičninskem trgu.

Preveč. Kdor bo znal ceniti, bo plačal, ampak še vedno preveč.

Jaz mislim, da bi za takšno ceno kar hitro prodala, sploh če gre za urejen blok. Stari bloki so načeloma veliko bolj kakovostno zgrajeni (in lepši) kot tisti po letu 70.

Na tvojem koncu na bolhi en prodaja 6o m2 podobno staro stanovanje,leto izgradnje mislim 62, lepo, s parkiriščem za cca 150.ooo, samo dam primer. Pravi najbolj miren predel, 2. nadstropje, možnost pregrade. No, samo za info.

glede na to, da so v Lj garsonjere (zaenkrat še) po 100 k€, potem je tole tvoje vseeno vredno malo več.

Saj so pa garsoniere in enosobna itak najdražja. Pa če so še v kakšenm elitnem in lepo zvenečem imenu, na novo zgrajene, je pa itak drago.Ma ti vprašaj za informacijo tja, kjer ti bodo najbolje svetovali. Nepremičninska agencija, saj za info pa ja ne bo problem. Ni potrebno da ti oni prodajo, okvirno informacijo pa dobiš na za-to pravem mestu. Mi lahko tlele to komentiramo glede na stanje denarnic in na splošno.

Meni se zdi tako stanovanje vredno več kot 100.000 eur, tam nekje od 140.000 naprej, razen če imaš kopalnico, ki bi bila potrebna totalne obnove, pa umazane stene, pa znucan laminat ali karkoli že imaš po tleh. Realno oceni, kako ohranjeno in vzdrževano je stanovanje, mu pa zaradi starosti malo pade cena. Imaš balkon ali ložo?

Tuki je podobno stanovanje v prodaji:

LJ. MOSTE, ZVEZNA UL. Shrani oglas

Prodaja: Stanovanje 2,5-sobno 52 m2 108.000,00 EUR
Nadstropje: 1/1 zgrajeno leta 1990

DOMART NEPREMIČNINE d.o.o.
041/401-400, 01/2562-888

Je clo novejše in če še vzameš, da se prodajajo stanovanja za min 5% nižjo ceno kot so ponujana, dobiš pravo številko.
Glede na to da je stanovanje staro 46 let, je 100.000 realna ocena. Vprašanje pa je, če bo sploh lahk prodala glede na to, da trenutno več ni denarja za stanovanja!

Tko da je reala trenutno še dost slabša in bo lahk srečna, če bo našla kupca v doglednem času za 95.000 euro.
Moste pa že tko niso ravno eden najbolj iskanih predelov Ljubljane.

Tukaj poišči, kakšne so cene po katerih so se prodajala stanovanja
http://prostor.gov.si/jv_etn/index.jsp#
Prave cene so malenkost višje, ker se da v pogodbo pogosto nižjo ceno od realne, da je davek manjši.

Tole stanovanje v Zvezni ulici je v privat hiši, ne v bloku, in takšna stanovanja so zmeraj cenejša.

Sicer pa so tule oglasi za 2,5 sobna stanovanja v Mostah:

glede na to, da je 52 m, je bilo najbrž kasneje pregrajeno in je najbrž 2-sobno stanovanje.
2,5 za 52 m – NO GO.

Stanovanja tega letnika so na tej kvadraturi kar lepo uradno 2,5 sobna. In razpored niti ni slab, zagotovo boljši od tlorisa v novejših stanovanjih.

Bo kar držalo, da je to 2,5 sobno. Midva imava nekaj več kot 58m2, pa je tudi dvo in pol sobno. In tako lepa razporeditev, da nihče ne verjame, da je tako mala kvadratura.

Cena okoli 13K EUR pa bo tudi kar primerna. Žal so v Lj take cene.

Pojdi na Slonep, vtipkaj primerljivo stanovanje, odštej 10 do 15%, in to je to.
Moja izkušnja – vsi so mi tulili, kako prewveč zahtevam, stanovanje ni toliko vredno itn itn….potem pa je prišel en par, bil očaran, visel v stanovanju eno uro, čez en teden smo podpisali pogodbo.

140000 boš že dobila.
Zelo velika prednost je, da imate etažno centralno – plačaš, kolikor pokuriš.

Realna cena je 100 tisoč evrov, danes. Dvomim, da boš dobila več, vsak mesec je manj možnosti. Čez eno leto bo vredno 75 tisoč. Začni prodajati čimprej, izhodiščna cena naj bo 100 tisoč ali malenkost čez.

Zdej je že drug mesec.
Se zdilava za 90?

Kupim dva, keš na roko.

Sej ti prodajaš po taki ceni, ne?

Nič ne prodajam in tudi 90 jurjev ne bi dal za kur… garsonjero v Ljubljani pa če se vsi nepremičninarji na trepalnice pomečejo. 😉 Za 90 čukov dobiš marsikje v Sloveniji hišo s kar nekaj zemlje, ne pa “jeb-o-te” garsonjero v velemestni prestolnici Slovenije. Ne me smejat. :=) Za 90 tisoč evrov se prodajajo vrstne hiše z bazenom na Floridi, imaš na nepremicnine.net oglase. Pa ne rabite mi govorit, da naj pa pol na Floridi ali pa v Beli Krajini ali Prekmurju kupujem, a če bi imel toliko denarja, da ne bi rabil jemati za nakup nepremičnin kredita, bi kupil raje tam, kjer so cene vsaj približno normalne in nekaj dobiš za to. Ne pa absolutno precenjene garsonjere v Ljubljani, ki ji lahko cena samo pada. Da bi se pa še zapufal za to za 30 let, kar je marsikdo do zdaj delal pa tudi raje šus v glavo. Mogoče bi v primeru, da bi imel družino drugače razmišljal, vendar zgolj po sili razmer, k sreči nisem v taki sili. 😉

Pozor! Trancer je spet udaril. Spet nas je informiral. Fant veliko ve (no, vsaj misli tako :D).

Se pravi – tko kot smo že ugotovili.
Sanjaš mokre sanje, oziroma imaš veliko za povedat o stvareh o katerih nimaš niti najmanjšega pojma. Pa kaj pojma, še interesa nimaš.

Po domače povedano, gospodič nima za burek, zdej pa joka, da je burek itak zanič. LOL

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close