Sri Lanka
V Colombu spala v Bambalapetiji, v manjšem hotelu (u bistvu guest house) za 750 rupij, kar je za Colombo ugodno. V Negombu pa v nekem guest housu, ki je malce odmaknjen, je pa super, ker te lastnik odpelje za malo denarja na letališče in je res zelooo prijazen. Mi2 sva prišla tja že pozno ponoči, ker je bila iz Colomba huda gužva, pa naju je sprejela njegova mama, ki je precej bolna, tako da komaj hodi, pa nama je obljubila da naju zjutraj zapelje sin na letališče in naju je res sredi noči zbudil in peljal tja. Dones popoldne pogledam doma za obe varjanti in jutri sporočim.
Miran & Irena!
Malo je trajalo, da sem se doma spomnila in izbrskala podatke.
Torej, v Colombu sva kot že rečeno spala v Bambalapitiyi (cona4) v Sunshine hotelu (Shrubbery garden). Do tja prideta če gresta od šoping centra v katerem je KFC proti jugu (mislim da sta z busom dve postaji) in ena peta ali pa šesta ulica desno proti morju. Malo pred tem je ob cesti prodajalna z indijskimi oreščki (imajo na ulici reklamni pano). Na vogalu te ulice je taka majhna prodajalna sadja. Na tej isti ulici je tudi hostel ki je ta prvi pod to cono vpisan v LP-ju. OB najinem prihodu je bil zaseden, zato ta hotel za 750 RS.
NEGOMBO – SRILAL FERNANDO’S (67 Parakrama rd., Kurana). Kot že rečeno te lastnik pelje ali pride iskat na letališče (pokličeš na 222 2481). Ker to ni čisto v Negombu, te pride iskat tudi na avtobusno postajo, ali pa če gresta s tut-tukom. Če ne nameravata biti tam ob vodi, je to res prava izbira.
KANDY- tam sva bila ravno v času njihovega novega leta in so bile sobe temu primerno polne. TAm je veliko sob na hribu in če hočeta sobo čisto ob jezeru poiščita sobe od Mrs. AYURA NUGAWELA (lastnica), tam pa dela P. Ravi. To je na 22 Sangaraja Mawatha. Soba je malce dražja 880 RS, ampak je res čista in čisto ob jezeru, ter bliziu mesta. Ravi je hudoooo prijazen. Ima eno še malce dražjo sobo, ki ima balkon ki gleda na jezero, ampak če spita v spodnji sobi lahko gresta zvečer na balkon če je ta soba prazna.
Tako, če vaju še kaj zanima mi lahko pišeta tudi na mejl, ali pa še tukaj kaj vprašata.
Lp
Belka
Darin piše: “Problem je da v lonelyju pise da ko pristaneš na letališču v Male, moraš pokazati rezervacijo resorta, kje bos bival. Midva tega ne bi imela, bi šla samo za 3 dni v Male in si od tam pogledala nekaj otočkov, in pol nazaj. V Male je najcenejše prenočišče 30$ doubleroom, to še ni tako hudo. Na drugih otokih so pa samo resorti, brez trgovin, svinjsko drago za moj študenski žep.
Pa vseeno razmišljam če bi šla tja za nekaj dni, ker tako blizu več nikoli ne bom!?”
Jaz sem sicer to naredil pred kar nekaj leti, vendar na letališču ni nihče nič vprašal, v Maleju se je dalo najeti sobe privatno za ca. 10$ na sobo (malo spraševanja po lokalih in vogalih) in se zmeniti za prevoze na posamezne otoke, kar pa kljub dilanju ni tako poceni (v azijskih cenah). Seveda s čolni prideš samo na bližnje okoliške otoke.
Male je bil takrat že sam zelo zanimiv, ulično življenje, dobra hrana ipd., plaže pa ni bilo čisto nobene, ne lepe ne grde – za to je treba na otoke.
Po moje se splača iti za tri dni, za cel dan na otok enkrat ali dvakrat (vsi okoliški so dokaj podobni in njihov koralni svet tudi) in nazaj na Šri Lanko, ki je krasna. Na Maldive pa spet na poročno potovanje, hehe…
Zdravo,
tudi mi smo kombinirali Šri Lanko ter za 4 dni na maldive in sicer otok Kandooma in je bil celi pension za dve osebi in bungalov samo 60 dolarjev, to je bilo septembra, nato pa je še prevoz 70 dolarjev po osebi v obe smeri ter še nekaj taks, bili smo zelo zadovoljni in bilo je čudovito. Tukaj smo vzeli samo avio karto in rezervirali otok Kandooma za 4 dni, na Šri Lanki pa smo bili v lastni režiji. Bilo je hudo dobro!
Mare
Forum je zaprt za komentiranje.