Šport, zdrava prehrana, denar… On_
Krivokljun, ti me pa res ne pustiš ven na sončka. Kje sem jamrala? Sem kje napisala, da si ne morem kupit švic majice? Pa, da si ne morem kupit modrca? Sem mogoče kje napisala, da nimam kolesa (in ja čelada je nujna), sem mogoče kje napisala, da mi kaj manjka? Sem kje to napisala? Daj citiraj me. Jaz sem ti dala surfanje za primer, tak odstopajoč, da ga boste lažje razumeli, ampak očitno ni bil dovolj očiten.
Če te že tako hudo zanima: jaz imam možnosti športanja, imam možnosti za marsikaj. Vem pa, da ljudje na minimalnih plačah nimajo toliko možnosti. Vem tudi, da imajo nekateri zelo dolgo pot do šole, vem tudi, da nimajo vsi toliko izbire.
Mogoče zdaj razumeš tole: Ljudje z več denarja imajo več možnosti za športanje in zdravo prehrano kot ljudje z manj denarja.
Se ti mogoče že svita kaj glede te teze? Očitno ne, ti samo napadaš, čeprav sploh nisem napisala, da meni kaj manjka.
To je res zadnji današnji post. MOgoče vam še jutri kaj napišem. Do takrat pa razmišljajte o moji tezi. In še nekaj. Razlika je, če napišeš: Nimamo možnosti ali če napišeš Nimajo možnosti, a ne?
Pamet v roke in razmišljajte.
No ja, nevem na kero stran bi se postavil. To kar je napisala pepelkica, da imajo bogati boljše možnosti za zdravo prehrano in za športanje se strinjam. Sicer spet odvisno kako daleč želiš priti s športom. Če nimaš denarja za proteine in 20 eur na mesec za fitnes boš težko dosegu kšne hude rezultate. Pa fora je še, da vi njo gledate samo kot posameznico, kaj pa vi veste o njenem življenju. Kaj pa če mora skrbeti še za koga drugega in ne samo zase ? Ker če je temu tako potem nemore kar ves denar porabit samo zase in potem tudi pridejo dnevi ko nemoreš bit zbirčen pri hrani in pač ješ samo tisto kar lahko ješ. Tudi s časom je bolj jeba, če opravljaš kakšno bolj fizično delo. Zdej tist invalid Marko se brezzveze oglaša, ker on ima sanjsko službo, njemu ( baje ) dovoli šef med delom viset na Monu. Takšno delo te pa ziher nebo nevem kok izčrpalo, kot če recimo delaš v skladišču, prelagaš težke palete po 8 ur na dan in si ves čas na nogah. Samo ok, potem je pa tudi vprašanje how the fu*k lahko potem ta ženska pusti na Monu tolikšno število komentarjev, če je recimo verjamemo, da tako težko najde čas za rekreacijo zaradi številnih obveznosti, ki jo povsem izčrpajo. To temo je odprla ob 9ih, ob 12ih pa je še vedno prisotna za računalnikom. Med tem časom bi lahko že šla en krog odlaufat okol ( jst sm že to naredu, čestitajte mi ).
Drži, več denarja, več možnosti.
Ne vem kaj ste se vsi tako skopali na Pepelkico, kolikor sem jo jaz razumel, njej prav nič ne fali. Nič ni jokala, samo dejstva vam je ponudila.
So pa več kot resnična. In bodimo veseli, da smo v Sloveniji, ker če bi bili v Somaliji bi razumeli to temo. Ne, ne bi razumeli, ker ne bi imeli neta pa mogoče tudi pismeni ne bi bili.
Pepelka ima prav. Jaz imam občutek, da je ona med tistimi, ki si lahko privošči, razume pa tiste, ki si ne morejo.
No ja tudi krompir ni ravno zdrava hrana, če ga požreš 3 kile na dan, pa fižol tudi ne moreš jest vsak dan. Če se želiš kakšnega športa resno lotit moraš pojesti ogromno beljakovin in ne samo ogljikovih hidratov. Meso, jajca, skuta, oreščki, rozine,…takšno hrano je predvsem treba jest. Tisto za bicikl se pa strinjam. Ne štekam kako se nebi našlo dovolj denarja za to. Če zbereš za komp pa za internet konekšn boš tudi za kakšne superge za tečt ( za 40 eur jih dobiš ), bajk pa itak rabljen kupiš iz kakšne bolhe ( za okoli 30 eur ). Waw res.
Prov krneki prisežem lol
Ljuba pepelkica, nihče te ne zadržuje na monu, samo ti sama.
Tule si recimo napisala o svojih željah.
Pa ti je ferbčna na dveh primerih napisala, kakšne možnosti imaš, ampak ti raje kot noj pesek v glavo 🙂
Napaka. Tvoj primer je samo eden izmed. Ni na vsem podeželju tako. Na mojem primeru je npr. tako kot sem opisala zgoraj. To je tisto, kar zmoti pri tebi. Pišeš, kot da pišeš za vse (kar seveda ni res, niti ni logično), ko ti pa nekdo drug predoči drugačen realen primer, ga pa označiš za pametovalca in brezčutneža. Malo premisli, preden komu prilepiš nalepko.
Je pač tako, da z jamranjem se situacija nič ne izboljša. Situacije ljudi se razlikujejo od primera do primera. Treba je gledat celo sliko, ne samo en del.
Ja, nimamo vsi enakih možnosti, še vedno pa je razpon med “nič ne morem” in “lahko si privoščim vse” zelo velik.
Sadni, proteinov res ne rabiš. To pa je res preserevanje :). Jaz jih ne bi niti probal, bljak. Za 30€ pa dobiš bolj slab bajk, neprimeren za šport. Ok za mestno vožnjo, ne pa za šport. Tisti, ki nimajo za komp, ne pišejo tu gor. Pa je veliko takih.
O zdravi hrani se ti pa ne sanja preveč, proteinski praški ne spadajo v to kategorijo pa tudi v kategorijo normalnega športa ne oz. rekreacije ne.
Si tip človeka, ki je bolj v fitnesu, a ne :). Proteini ja, kolo pa ne :).
Ja no sej, tek jo pa ne veseli. Če te ne veseli tečt, potem si pa bajk nabav pa gon v hrib. A to te tud nebo veselilo ? Ti bi se kr s surfanjem ukvarjala, a dej nehi no. Jst bi pa rd golf igral, pa v Nascarja bi šel, samo kaj ko nimam svojega dirkalnika.
“Proteini so osnovni gradnik in temelj dobre regeneracije telesa in rasti mišic. Za vse ljudi, ki se ukvarjajo s športom je pomembno, da uživajo hrano in prehranske dodatke z večjo vsebnostjo proteinov.”
Vir : http://www.aminostar.si/proteini-proteinski-napitki-beljakovinski-napitek
O, preperljivci. Ženska vam je napisala, da imajo oni s kešom BOLJŠE možnosti, vi ste jo pa raztrgali :). Bravo fantje in punce. Res ste asi.
Samo jaz nekaj drugega vidim. Vsi imate možnosti za šport, tudi Pepelka, vsaj tako je napisala, da ji nič ne manjka, edina stvar je v tem, da ona razume, da nekateri nimajo takih možnosti kot ona. Ostali pa tega ne razumete in ste jo zdaj scufali, ker vam je postavila ogledalo.
Jaz imam en predlog, glede na to, kako ste jo razcufali, ko je omenila več denarja, več možosti, predlagam takole, dajte meni denar. Vi, ki trdite, da denar ne pomeni boljši možnsti, dajte ga meni. Jaz pa trdim, da denar pomeni boljše možnosti in ga rade volje vzamem. Vi pa se vozite s kolesi za 30€ jaz se bom pa za 500€. Jaz ljubim keš, ker si z njim lahko veliko več privoščim. Tako, kar meni ga dajte.
Proteini se lepo po slovensko imenujejo beljakovine.
In še zdaleč ni res, da bi morali mi običajni ljudje jesti tiste praške, ki jih ti omenjaš. Običajni ljudje vsega tega ne rabimo. Razen, če si vrhunski športnik, to je pa druga.
Mi običajni rekreativci pa res ne rabimo teh umetnih zadev, ki jih propagiraš. Dvomim, da je tule gor kak resni športnik, tu smo rekreativci in ja tu ste tipčki, ki se filate s praški :). Jaz tečem tudi maratone pa ne rabim nobenih praškov.
”Proteini so osnovni gradnik in temelj dobre regeneracije telesa in rasti mišic. Za vse ljudi, ki se ukvarjajo s športom je pomembno, da uživajo hrano in prehranske dodatke z večjo vsebnostjo proteinov.”
Vir : http://www.aminostar.si/proteini-proteinski-napitki-beljakovinski-napitek%5B/quote%5D
Več denarja več možnosti?
Kaj pa vem kakšne možnosti si lahko privoščiš, če so od do v službi.
Res pa je da čez komot ga ni in ta “komot” nas je*e….
Zelo komot je živet v mestu, komot je kupit kar je najcenejše, komot je razmerja začet s fu*om, komot je super….
V “vukojebini” ni nič komot. Rabiš se kar precej “našportat” za osnovne življenske potrebe, samo če v tem vidiš smisel lahko to delaš z zadovoljstvom. Lahko z veseljem prideluješ bio hrano, rediš kakšno žival za na krožnik in kakšno za šport (konj). Tudi otroci s katerimi imaš ostanejo ob tebi in jim nisi v napoto, če si se ustrezno trudil z njihovo vzgojo. No vsaj upaš lahko…Samo to ni “komot” in se (finančno) absolutno ne izplača….. Zato ljudje bežijo v mesta ker je bolj “komot”, ceneje in se splača. Potem jamrajo, da je bio drago in da nimajo možnosti…….
Kdo je tu nor, da se greš nalimat na take limance in te potem molzejo, zasužnijo?
Jaz priznam, da sem zgleda zgubila rdečo nit.
Itak, da več denarja pomeni več možnosti – vsepovsod, ne samo glede športa. Samo to predstaviti kot nekakšen očitek? To je meni čudno.
Okej, se strinjam, da je minimalna plača sramota za demokracijo, kot prvo, da je sploh treba nekaterim postavljat minimalne standarde, kot drugo, da je ta standard prenizek za normalno preživetje. Samo nikoli ne bomo vsi imeli enakih možnosti in vsak ima v okviru svojih zmožnosti nekakšno izbiro. Je ožja, ja, seveda, ampak izbira pa je!
Pepelka ima čisto prav. Da bo zdaj nekdo, ki dela v fabriki prišel domov in šel športat. Ali pa boš ti gonil lopato cel dan in boš jedel polnozrnati kruh, si delal sendviče iz tofu sira in pil sojino mleko – prosto po Robiju, ali pa da imajo vsi enake možnosti in lahko uresničujejo ameriške, pardon, strašne slovenske sanje, kjer imajo vsi kvazi enake možnosti – prosto po Marku, da ne izgubljam besed o Krivokljunu, ki ima svojevrstne prestave že o mačkah, kako “sestradano” in “uborno žiivjo” pri “norih kmetih”…. Čudne predstave malomeščanskih zapečkarjev o podeželju. :)))
Se strinjam, vec denarja, ves moznosti. Ampak Pepelka je potem v nekaj postih sla toliko dalec, da je zacela razlagat, da ce imas premalo denarja (za primer je dala surfanje na valovih, kar je precej drag sport za slovence) za sport, ki ti je vsec pac sploh ne sportas. No, mene je to zmotilo.
Sama imam premalo denarja za surfanje na valovih pa sem zato izbrala raje windsurfing. In to gremo samo enkrat na leto. Se pravi se zmeraj rabim sport za cez leto. Zato tudi kolesarim in tecem.. (se kar nekaj nizkocenovnih reci bi se naslo), da sportam vsaj 3-4x tedensko po eno urico, kar je meni normalno. Hocem povedat, da ce si zdrav, komot sportas.
Ti pa nimaš glih stika z realnostjo a ne. Te povabim kdaj k nam, bodoči veterinarji bi si lahko na lastne oči na eni sami kmetiji ogledali kar nekaj mačjih bolezni in primerov zahiranih mladičev. Mikrosporija, levkoza, bolhe, klopi, gliste, vnete oči pri mladičih, vidna zahiranost in apatičnost … Pač preživijo le najmočnejši.
Pa tudi s pobiranjem mačjih kadavrov po cesti in ob njej bi imel vsak teden nekaj dela – če te seveda zanima ta plat mačjega življenja.
In ne podtikaj ljudem v tovarnah in fizičnim delavcem, kaj naj bi oni počeli s svojim prostim časom. Upam, da ne namiguješ, da so hobiji samo za fine meščane, ki delajo v finih pisarnah.
da ne bom jaz šefa prosil naj mal pogleda, tko da ti krivoklun najprej pred svojim pragom pometi. pa nehi že enkrat težit in razpredat v vsaki temi, te imam poln k***c, pa od kje si se vzel ali vzela, pa tvoji prostaški monologi tle gor, to pač ne spada na ta portal, pa četudi je sam čvek. najdi si dedca, pa ti bo sprot boljše, ker si očitno po*****a ko sahara vode. to se vidi km daleč. pa pusti ljudi pri miru naj povedo svoje mnenje,saj nimaš samo ti prav. povej svoje mnenje, potem pa nehi. pa še za nekatere druge to velja
da ne bom jaz šefa prosil naj mal pogleda, tko da ti krivoklun najprej pred svojim pragom pometi. pa nehi že enkrat težit in razpredat v vsaki temi, te imam poln k***c, pa od kje si se vzel ali vzela, pa tvoji prostaški monologi tle gor, to pač ne spada na ta portal, pa četudi je sam čvek. najdi si dedca, pa ti bo sprot boljše, ker si očitno po*****a ko sahara vode. to se vidi km daleč. pa pusti ljudi pri miru naj povedo svoje mnenje,saj nimaš samo ti prav. povej svoje mnenje, potem pa nehi. pa še za nekatere druge to velja[/quote]
Tole je pa športno jezikanje 🙂 Tudi zastonj.
Forum je zaprt za komentiranje.