Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sodelavka zamerila meni za stvar, ki so jo storili drugi, ker je nisem posvarila

Sodelavka zamerila meni za stvar, ki so jo storili drugi, ker je nisem posvarila

Sodelavka s katero si delim pisarno mi je hudo zamerila, ker se nisem postavila na njeno stran, ko so jo sodelavci malo potegnili za nos.

Najprej tole, ona je izredno načelna, sicer zgovorna ko jo spoznaš, a drugače precej sramežljiva, mogoče malo socialno nerodna, ne ve kaj naj reče, včasih si sestavi kaj bo rekla po telefonu preden pokliče… a je zelo zvesta, načelna, drži se dogovorov … pač ustrežljiva, samo ne tako, da bi z njo pometal tla…
se mi zdi, da nima prijateljev in družbe izven službe, taka osamljenka, in si je mene vzela za najboljšo prijateljico, jaz jo sicer tako ne vidim, ampak ni škode, ker je ok oseba

No delive si pisarno in pogosto, si krijeve hrbet in delave usluge. Dogovorjeno imava, da štemplava ena drugo, tako da pol ne rabiva dejansko odsedeti 8h do minute. Po malico hodiva, enkrat ena, drugič druga. Če gre katera do frizerja, trgovino, … si krijeve hrbet. Predajeva stranke ena drugi, tako da obe izpolniva normo… skratka vredu sodelujeva.

No poznate tiste situacije, ko veste, da bo prijatelj nevede naredil neko neumnost in mu nič ne omenite, pa gledate, kako bo to neumnost naredil? Nekaj takega se je zgodilo med malico, ko smo bili vsi v sejni sobi, ona pa je bila ravno na poti nazaj iz enega urada. Pač klicala jo je ena druga sodelavka, kako je uredila stvari, in pol jo je začela še neke druge stvari spraševati in jo je dala na zvočnik, tako da so vsi lahko slišali. Bilo je nesramno. Saj ni nikogar resno ozmerjala a vseeno je bolj kritično par stvari rekla. Ko je prišla nazaj so ji vsi v en glas začeli, ej mi smo te na zvočniku imeli in se smejali. ok jaz sem se tudi nasmehnila, a sem bila tiho. Pol da je dostojanstvo ohranila, je še enkrat ponovila kar je povedala na telefonu, a na daljše. Potem me je pa pozneje v pisarni vprašala, če ji nisem mogla reči v telefon, ej na zvočniku te imamo, takoj ko je tista sodelavka vključila zvočnik oz še preden je kaj rekla.

Od tega je skoraj mesed dni, No problem sedaj je tak, da mi ne zaupa vač, noče več pomagat. Strank mi več ne podaja, ok jaz sem nehala njej. Samo zdaj norma več ne bo vsak mesec polna, prej sva to izravnavali. Potem mi je rekla dva tedna nazaj, da dajva se raje od zdaj dalje sami štemplat pri prihodu/odhodu. Ne vpraša več za malico če kaj prinese in nič nikoli noče, ko jaz vprašam. Zdaj hodiva izmenično vsaka sama vsak dan. Rekla mi je, da se ne moreva več krit, ko katera gre vn pohajkovat med delom. Tako počasi iz tedna v teden manj sodeluje. Več se druži tudi z ostalimi sodelavci, ko se je prej pretežno z mano.

Jaz bi najraje, da gre vse na začetnos stanje. Ona kot, da mi več ne zaupa oz mi je zamerila tako, da več kot platnosk noče sodelovati z mano. Kaj je mogoče tukaj narediti, da neha kuhat mulo.

Kakšna služba pa je to, da lahko med delovnim časom pohajkuješ naokoli, na primer do frizerja?? Odlična služba očitno….

Na žalost te tvoje zgodba zaradi obupne slovenščine sploh ni bilo možno prebrati do konca!!!

DELIVE SI PISARNO, KRIJEVE SI HRBET IN DELAVE SI USLUGE?????

Za bruhat! Sedi, cvek!

Si napisala, da je načelna in da si ne pusti z n njo pometati. Če se ti je zdelo nesramno in ji nisi vsaj po sms obvestila, da bo slo za hec in če praviš še, da je sramežjiva, ne vem no, tudi hec ima svojo mejo. Sicer ste zgleda tam vsi malo na hojladri, ce se vmes še frizirate, pa vseeno. Lahko se razume tudi, da ste se pač malo ponorčevali iz nje.
V prvi vrsti je ona tista, ki bo vam postavila meje, do kje je hec, od kod naprej norčevanje.
Po drugi strani, če jo ti ne vidiš takih kot ona tebe, ji to tudi povej. Če nekdo težko zaupa in ko to prelomiš, piši kučibpropalo za naprej. Opraviči se ji, če se ji v mesecu dni še nisi.
In kako veš, da bo nekdo nevede naredil neumnost?
In mislila sem do sedaj, da so v sejnih sestanki, ne pa malice.
Tudi če ni res tole, meje za vsako stvar obstajajo.

Ona ti je zaupala, zdaj ti pač nič več.Ker si se ji izneverila.Je pa tudi res , da bi prej ali slej nekaj prišlo med vama.Ker je ona na kratki vrvici in očitno takoj zameri….Opravičilo ne bi bilo odveč. Sicer pa : naredila si neumnost.Toda: ali je ona brez napak? NI.Toej naj se neha kujat. Ampak se ne bo…in ti pri tem nimaš nič več.

Socialno nerodnemu človeku tega ne narediš. Pika.

Ti si najbolj poznala svojo sodelavko. Veš, da težko zaupa, ko pa človeka sprejme mu je zvesta in mu pomaga. Zdaj si se ji izneverila in je potegnila črto saj ti beč ne zauoa. Žal ne bo več tako kot je bilo.
Eni bi to vašo potegavščino sprejeli kot hec ona jo je kot izdajstvo kar tudi malo je. Lej zavozila si in zdaj si sama.

zajebala si in te je odpikala
ne kuha mule.
saj tebi ni žal, da je bila ona prizadeta
ti pogrešaš komoditeto od prej. tebi dol visi, kako se ona počuti. in ona je to zdaj spregledala

Ne zaupa ti več in pametno,sama ti tudi ne bi,saj ves kako gre,najprej male izdaje nato velike.

Lahko, da je tvoje zaupanje pri njej že viselo na nitki in je ta situacija samo izbila sodu dno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Lahko, da je tvoje zaupanje pri njej že viselo na nitki in je ta situacija samo izbila sodu dno.
[/quote]

Glede na to, kako jo je opisala, bi znalo biti. Znalo bi tudi biti, da ji ni bilo všeč kršenje pravil že od vsega začetka, pa ni vedela, kako naj se izmota iz tega, v kar se je ujela.

Bingo! Grozen človek si drugače..res kar nekaj.

Mislim, da to ni “kuhanje mule”, ampak bolj nezaupanje. K temu si veliko kar sama prispevala. Najbrž sodelavko skrbi, da bi ji tudi v prihodnje kaj “podtaknila”, in bo spet v škodi, zato pa naredi sedaj vse samostojno.
En dolg pogovor, opravičilo in kakšna lepa gesta s tvoje strani, bi bila primerna. Utopično je pa pričakovat, da bo, kar vse enako kakor prej.

Tudi ona ni načelna do delodajalca, če je počela to kar naštevaš(štempljali druga drugo, frizer med delovnim časom…)

Drži pa eno-ko te nek človek, ki se sicer drži nekih dogovorov (ona se dogovora z delodajalcem ne drži sicer) odpika, je to to. Konec. Ker si zajebčkala in pokazala kok ti je do tega odnosa in do nje. Nisi stopila njej ob bok, ampak tistim sodelavcem (dejanje pove vse, besede le nakladajo, če se ne udejanijo in so kot take nične). Imela si možnost postopat drugače, a si možnost raje vrgla v smeti, ker nisi hotela pred ostalimi sodelavci izpasti… no to kar si si pač mislila, da boš…
Torej si vsem ostalim dala prednost pred njo. Zakja bi se sedaj ona neki trudila s tabo, če si ji pokazala, da se ti za njo nisi?

Na žalost te tvoje zgodba zaradi obupne slovenščine sploh ni bilo možno prebrati do konca!!!

DELIVE SI PISARNO, KRIJEVE SI HRBET IN DELAVE SI USLUGE?????

Za bruhat! Sedi, cvek!
[/quote]

Ne bodi dlakocepski, saj se je avtorica “zelo potrudila”, da je ne bi spoznali. A se vedno izda. Še nekaj klikov in dodala se bo slikica in objavljeno bo na FB kot sveta resnica. Te nepravilnosti, na katere opozarjaš, pa bodo zgolj popestritev oz. “dokaz”, da se tu zbirajo različni profili ljudi.

Samo priznaj, da si zlobna, ti je prav pasalo gledat kako se bo nasrala? Pa smejala si se tudi ne? Si ji potiho privoščila, kako enaki je do vseh prijazna, načelna, fer … se vsem zameri

no, jaz bi človeka, kateremu sem prej usluge delala, potem pa se je na tak način norčeval iz mene, za vse večne čase odpikala.

pa verjetno bi sčasoma tudi menjala pisarno.

tebi narobe hodi le to, da nimaš več zaledja.
za sam odnos ti je figo mar.

Ne bodi dlakocepski, saj se je avtorica “zelo potrudila”, da je ne bi spoznali. A se vedno izda. Še nekaj klikov in dodala se bo slikica in objavljeno bo na FB kot sveta resnica. Te nepravilnosti, na katere opozarjaš, pa bodo zgolj popestritev oz. “dokaz”, da se tu zbirajo različni profili ljudi.
[/quote]

Bingo.

imam občutek, da si jo ti izkoriščala in ne ona tebe, zgleda, da je ona delala še zate, da si ti lahko pohajkovala

Boga si. Saj se boš naučila

Ah, spet vi iz JU … Za tole vas placujemo, super, res! Ko pa moramo mi iz gospodarstva vzeti dopust ali v najboljsem primeru visek ur, da gremo kaj uredit na urade, nas pa posiljate od Poncija do Pilata, ker se nobenemu nic ne ljubi! Kaj sele, da bi kdo naredil kako malenkost, ki sicer ne spada v opis njegovih del. Groza, res vas je cist prevec na plecah naroda!

Seveda glede na opis sodelavkinih lastnostih tega, kar ste naredile, ne bo mogla kar pozabit. Ze tako ji je ocitno bilo tezko zaupat, zdaj pa si se ti pokazala kot vse ostale in jasno je, da ne bo mogla kar mimo tega.

Boste pac delale 8h in k frizerju sle popoldan 😂

Ona si je delala iluzije glede vajinega prijateljstva in ti je pri tem nisi ovirala … nakar, ko bi se lahko potegnila zanjo in sodelavcu rekla, da ni prav, da človeka daš na zvočnik brez opozorila, si bila tiho kot navadna rit in si se naslajala nad njeno zadrego.
Zdaj pač pojej, kar si si skuhala. Jaz ti tudi ne bi več delala uslug v takem primeru.
Ni čisto isti primer, ampak nekaj podobnega – kdor drugemu jamo koplje … Za sodelovanje pri nekem zanimivem projektu sem predlagala nadrejeno v bivši službi, ker sem jo zelo cenila in se mi je zdela res sposobna. Z njo se je pogovarjal vodja tega projekta. Imela je slab dan in nas je celo ekipo in projekt skurcala z zelo grdimi besedami. Vodja je zaradi tega popenil na nas, ukazal revizijo že opravljenega dela, poklical nekoga zunanjega … vse je bilo v redu in delo je bilo dobro opravljeno. K sodelovanju smo potem pritegnili nekega drugega mojega kolega, v bistvu še boljša izbira (znano ime v teh krogih), ki mu je bilo v čast sodelovati in vse. Projekt smo odlično pripeljali do konca.
Tista nadrejena se je sicer že čez dva dni opravičila, a škoda je bila narejena, nimava več nobenih stikov, razvedelo se je tudi, da zna biti muhasta (nisem jaz povedala, ampak take stvari se pač razvejo) in tako so se ji tudi drugi začeli malo izogibati. Tako to gre. Včasih je treba biti fer, paziti na besede in – se zavzeti za sodelavca. Da ne boš postala znana kot tista, ki zna potunkati cimro v pisarni.

Na začetku, pusti to službo in začni pisati knjige, imaš talent za zgodbe. Nadalje, je kar dobro, da se je vajina naveza razrahljala, ker je temeljila na mutnih poslih.

Na začetku, pusti to službo in začni pisati knjige, imaš talent za zgodbe. Nadalje, je kar dobro, da se je vajina naveza razrahljala, ker je temeljila na mutnih poslih.
[/quote]

Nikar nam ne želi tega. V novih knjigah niso nikjer omenjeni lektorji, zato predvidevam, da jih ni. Si predstavljaš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close