Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sodelavka zamerila meni za stvar, ki so jo storili drugi, ker je nisem posvarila

Sodelavka zamerila meni za stvar, ki so jo storili drugi, ker je nisem posvarila

zgodbica

Ma resno, ko začneš brat o tem, kako goljufata v službi, dobiš najprej občutek, da gre za neko provokacijo, kako bodo ljudje reagirali in komentirali javno upravo. Ker uno zgodbico o zameri si si že sama odgovorila, da ti pač ne zaupa več in se zadeve ne da resetirati.

Na žalost te tvoje zgodba zaradi obupne slovenščine sploh ni bilo možno prebrati do konca!!!

DELIVE SI PISARNO, KRIJEVE SI HRBET IN DELAVE SI USLUGE?????

Za bruhat! Sedi, cvek!
[/quote]

Nič ni za bruhat. Nauči se brat, preden šimfaš in se delaš pametna. Popolnoma sem jo
razumela. Tako se dela ponekod, če se lahko dela, glavno, da je delo naredjeno in šef zadovoljen.
Avtorici pa priporočam potrpljenje, mogoče bo bolje, nogoče bo doživela še kakšen udarec in bo sprevidela, da je bila prestroga in krivična do tebe. Ali pa bo bo držala mulo do konca.
Jaz ne bi silila v njo, počasi bi se ji umikala in ob priliki povedala svoje. Potem pa, kar bo, bo.
Lahko ti povem, da sem tudi sama že bila kriva za nekaj, kar nisem bila kriva in nikoli se nisem
izkopala. Zato te razumem. Zaenkrat, potrpljenje.

Tudi meni gredo take zajebancije med sodelavci – dati na spiker brez vednosti ipd. (in ne, niso le šale; gre za zajebancije zafrustriranih in morda manj sposobnih ljudi, morda zadolgočasenih delavcev) na jetra. Najbrž ne bi toliko zamerila ko je tvoja sodelavka, a po svoje jo razumem. Pa tudi si mislim, da bo po spremembi dogovorov med vama njej zagotovo boljše. Verjetno, če je dobra delavka, ji ni bilo prav, da malce goljufata.

Zdi se mi, da je ona tebi mnogo bolj krila hrbet kot ti njej. Tebe zdaj moti štemplanje pa norma, njo očitno ne.

Kako neki bi nehala kuhat mulo? Premisli svoj odnos do nje inbodi iskrena. Očitno ji nisi nič odgovorila, ko te je vprašala, zakaj je nisi opozorila. Jaz bi ji vsaj rekla ej nisem vedela, kaj in kako boš govorila po telefonu, sem mislila, da boš ok.

Sicer pa, če ti človek dela take usluge, kot tvoja sodelavka,bi bila lahko načelna tudi ti in sodelavce vsaj prosila, da je ne hecajo, ker je občutljiva in da je to pač grdo. Saj niste v vrtcu. Potem bi ji vsaj to lahko rekla v svojo obrambo.

Saj ni nikjer napisala da dela v JU. Tudi ni rekla, da hodi mesečno k frizerju, lahko je bilo enkrat ali dvakrat, pa je pač izpostavila. Sicer če dela kjer v kakem centru, kjer so pisarne, trgovine in frizeji na isti ulici itak ni tako daleč. Pa če ima npr. nezahtevno “moški” kratko frizuro in gre med malico vn, pa bo cca 15 min pozna, to itak se da elegantno skrit.
Jaz delam vse to, od frizerja, turistične agencije, zavarovalnico skočim, trgovino, pošto, … med delom pa nisem JU. Štemlam se, pa pol otroke v vrtec, pol pa nazaj na delo. Poslovalnica za delo s strankami-podjetji, šefa pa imamo vsi v slo le enega, ker so tuji lastniki stroške rezal in rekli, da vsaka poslovna enota śefa ne rabi. Zdaj pa mačke ni doma in miši plešejo. Delamo pa vsi manj, da nam norme ne dvigajo.

Uh,ja avtorica je pa ena iz javne uprave,ali občine. Le tam lahko tako lepo sem in tja hodijo,pa druge zafrkavajo.
Če ti bi res bilo kaj do te kolegice, bi jo opozorila, ne pa da si jo izkoriščala.
Pač pojej kaj si skuhala. Verjamem,da bo pod narekovaji tvoji kolegici boljše brez tebe.

Ti si ena pokvarjena izkoriščevalka. Vsa sreča, da je sodelavka spregledala kaksna hinavka zahrbtna si in se te izogiba in ti vec ne dela uslug, ker si jih ne zasluzis. Sram te naj bo pfuj golazen egocentrirana.

Avtorica, ti si gnoj od osebe. Dala te je na ignore in to upravičeno. Norca si se delala iz nje, javno in zdaj pričakuješ, da bo tako kot prej?!

Zato pa jaz vedno pravim, ni ga čez “prijateljice”. Samo z moškim sem lahko prava prijateljica. Se mi še ni zgodilo, da bi me izdal moški. Ženske pa velikokrat.

In ti si že ena taka lisica, nevredna zaupanja.

Prav ima jaz tw tud nebi vec pogledala v sluzbah je tako ali tako ze preveč hinavščine in ona je v tebi videla neko iskreno prijateljico ti pa si bila samo izkoriscevalska ps… A
Sram te je lahko jaz bi se oglasla in rekla da je na zvocniku. Ti si ne zasluzis taksne sodelavke

Kateri značajsko v redu osebek, da na zvočnik soseda, prijatelja, sodelavca kadar jih je okrog več?
Nobeden.
Tako da ste karakterno podli taki in prav ima saj si bila zraven. Bi lahko rekla.

Je nekaj časa nazaj neka znanka na fb vpraševala in dopovedovala nekaj v tej smeri češ kako je nerodno ko ima na telefonu kakšno osebo za katero ne ve kaj bo zinila pred javnostjo s katero očitno deli privat telefonske. Prijateljica pa taka.
Si misli človek svoje.

Lahko vas je sram. Namreč, izdali ste prijateljico. Upravičeno je užaljena.. Sodelovali ste, pri njenemu javnemu linčanju. In sedaj razmišljate kaj ste naredili. Sram je lahko vseh v pisarni, da ste tak poden od ljudi in se delate norca. Upam, da najde ta vaša sodelavka boljšo službo, daleč proč od vas in vaših nizkotnih kolegov. Vi pa obnovite sklanjatve.
In prav je, da se se ne pogovarja z vami. Preveč vrlin ima za vašo osebnost

Jaz bi ti tudi zameril. Kar je je. Ti je nekako zaupala in ti si to njeno zaupanje izigrala.
Čisto tako – ok saj tako strogo formalno nisi bila dolžna ti jo na karkoli opozarjat, samo si pač njeno zaupanje do tebe porušila. Nikoli ga ne boš pridobila več nazaj. To si upam trditi ker sem podobne sorte oseba kot tvoja sodelavka.

Mislim, ni samo JU. Do pred kratkim sem delala v službi, kjer smo imeli izjemno fleksibilno delo (ITK). Dejansko si lahko šel do frizerja, če ti je pasalo, tudi ob 11ih. Brez, da bi kar koli goljufal. Delo je pa moralo biti narejeno in šefi so zaupali, da imamo toliko odgovornosti, da tega ne bomo izkoriščali. Tudi štemplanja ni bilo. Lepi časi 😀

Prekmurci; javni sektor, kakšna Občina

Odgovor na objavo uporabnika
Grammar Police, 26.07.2020 ob 21:13

Na žalost te tvoje zgodba zaradi obupne slovenščine sploh ni bilo možno prebrati do konca!!!

DELIVE SI PISARNO, KRIJEVE SI HRBET IN DELAVE SI USLUGE?????

Za bruhat! Sedi, cvek!

Rednin stil. 😀

Ona te je imela za prijateljico, ti njo za sodelavko. Razumem jo, ker sem sama na istem. Po toliko izdaj in nekakšnih mask ljudi mi ostane samo peščica ljudi katerim zaupam. Ostale sem odkljukala, ljudje pa mislijo, da sem nedružabna. Ne, z veseljem bi se družila z nekom, ki nima dveh ali več obrazov a kaj, ko jih je tako malo. Svetujem ti, da se ji opravičiš, če si tega želiš zaradi nje, ne zaradi bonitet, ki jih koristiš od nje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close