Sočna elektrarna in spremembe
Anonimen15748292, 07.10.2024 ob 22:08
Vidiš, 07.10.2024 ob 21:59
Anonimen15748292, 07.10.2024 ob 21:54
Vidiš, 07.10.2024 ob 20:53
Kakšna hibridna elektrarna, kaj vam na glavo kaplja? Nikakor ne moreš shraniti viškov, ki jih proizvajaš za tiste mesece, ko je proizvodnja na nuli…Te hibridne so zopet natega. In kaj lastniki sončnih elektrarn bolj obremenjujejo omrežje? A ste na glavo padli?
Sončna elektrarna še kako obremenjuje omrežje!
Razsvetli me prosim kako?
Destabilizira omrežje. Ko je sonce vse šopajo energijo v omrežje, v trenutku, ko se sonce skrije je pa tega konec in zato moraš imeti stalno neke druge elektrarne v prirpavljenosti, da to pokrivajo. To je pa zelo drago. Poleg tega se razsmerniki sinhronizirajo z omrežno frekvenco in če je sistem že prej nestabilen, se to potem samo še ojača. Če frekvenca pade na 49,8 Hz pa že nastane resno sranje in sledijo odklopi.
A niso za to predvidene plinske in akumulatorske elektrarne?
Torej mi želiš povedati, da nekdo prodajo nekaj za kar niso prej sprejeli ukrepov za odpravo takih anomalij, čeprav jih z lahkoto predvidiš? In potem smo krivi uporabniki?
ula–, 07.10.2024 ob 21:10
bivsi wd40a, 07.10.2024 ob 20:58
Eno vprašanje za lastnike- ne trolam- kako vzdržujete elektrarne, kakšni stroški so to?
Moj brat jo je postavil pred kakšnimi 3 leti. Vzdržuje je ne, od postavitve do zdaj ni naredil ničesar. Je pa rekel, da če bo moč slabša (zaenkrat deluje idealno, ima aplikacijo, po kateri spremlja zadevo), jo bo dal strokovno očistiti (sčasoma se nabere umazanija). Plačuje že tri leta samo omrežnino, torej cca 10 €.
Se pa to splača na velikih bajtah, kjer je drugače poraba elektrike res velika. Brat ima dvostanovanjsko hišo, 250 m2, dve družini, spodaj je sin s familijo. Oboji skupaj torej plačujejo 10 € elektrike na mesec, vložek je bil 25K. Ampak dejansko ogromno rabijo, TČ, klime poleti, bazen zunaj – črpalka laufa, grelnik jeseni, električni motor… Njemu se bo strošek povrnil čez 3 leta. Je pa bila varianta, ali delat fasado in menjat okna ali ruknit elektrarno. Slednje se je izkazalo za veliko bolj varčno.
Če imaš pa mesečno 100 € elektrike vključno z ogrevanjem, se ne splača.
Bil zadnjič na seminarju, kjer so nas učili, kakšne napake se dogajajo. V povprečju menda pri nas gori vsaj ena na teden.
lažeš, 07.10.2024 ob 20:30
Sončna124, 07.10.2024 ob 13:43
Omrežnino so nam nabili, da glava peče.
Imamo sončno in smo plačali čisto isti znesek kot prejšnje mesece, 12 €. Omrežnino bodo za nas sicer povečali, ampak več kot 40 € ne bo, pa še to bo čez dve leti. Do takrat se mi pa vložek že obrne, potem pa samo še prihranim. Sestra v manjši bajti kot je moja plačuje 180 € elektrike, ko sploh še ne ogrevajo.
Tako da ne laži, nič še niso nabili in tudi ne bodo v kratkem.
Niste več plačali, ker je račun še po starem. Počakajte na novembrsko položnico, potem pa decembra tu poročajte.
Forum je zaprt za komentiranje.