Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice so v Dalmaciji kaj bolj prijazni do Slovencev kot v Istri?

so v Dalmaciji kaj bolj prijazni do Slovencev kot v Istri?

Že 20 let hodimo na morje na Hrvaško, zadnjih 10 let samo v Dalmacijo. Nikoli, ampak res nikoli nisem imela občutka, da nas Slovence Hrvati ne marajo. NIKOLI!

Sem pa enkrat na lastne oči doživela, kako so se obnašali moji rojaki. Bili smo v Biogradu v Dalamciji in smo šli v lepo urejen lokal na plaži. Poleg nas so sedeli trije pari (po govorici sodeč nekje iz okolice Celja)…najprej so se norčevali iz kelnarce: kako hodi, kakšne noge ima, kako se premika, itd, itd… ko jim je postregla, je bilo tako ali tako vse narobe: kozarec ni bil v redu, pijača je bila enemu prehladna, drugemu pretopla, tretji si je premislil in zahteval zamenjavo (čeprav je dobil tisto, kar je prej naročil) in potem še glasno provociranje in glupi vici na račun Hrvatov.

Ej, MENE JE BILO SRAM, da so to bili Slovenci… mene je bilo sram. Cel lokal je zijal v njih in se zgražal, še tujci, ki niti niso razumeli našega in hrvaškega jezika so videli, da nekaj ne štima.

In vam povem, da je kelnarca (bila je še zelo zelo mlada) pokazala v tiste pol ure več kulture, kot je bodo premogli tistih 6 Slovencev v 1000 letih življenja skupaj.

Tako…to je bila moja izkušnja. In res ne vem, zakaj nekateri mislijo, da če nekam pridejo na dopust in tam pustijo nekaj denarja, da si lahko privoščijo podlosti take in drugačne.
PRESERATORJI do amena so taki ljudje.

kdor izda slovenijo in gre k hrvatom na dopust ni vreden lepega ravnanja

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Sedaj, ko so jih napodili iz Hrvaške, delajo enaka sranja v slovenski Istri. Prikolice, brunarice, barake, vkopane ‘kleti’… na srečo zadnje čase tudi pri nas inšpekcija nekaj miga in so že pričeli z rušenjem favel.

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kakšni pa so slovenci do drugih?

[/quote]

Vidim, da tupi Hrvatarji vlecejo ven 6 let stare teme!

Vidim, da tupi Hrvatarji vlecejo ven 6 let stare teme!
[/quote]

Morje na hrčkovi obali se začne od Senja naprej. Istra je totalen obup. Krk, Cres, Lošinj, lepi, vendar gneča za znoret.

slovenija pa je ogromna država?! hahaha

Morje na hrčkovi obali se začne od Senja naprej. Istra je totalen obup. Krk, Cres, Lošinj, lepi, vendar gneča za znoret.
[/quote]

[/quote]

??????????????????????

Ja, ena stara tema …
Sama sicer ne dopustujem dosti na hrvaški obali, tu pa tam par dni, ampak nisem nikoli doživela nobene neprijaznosti, nasprotno.
Najneprijaznejše osebje in sploh odnos sem pred leti doživela v Portorožu in Ankaranu, tako v hotelu, kjer sem bivala kot tudi okoli. Na srečo je bil samo vikend izlet.

Ne razgledanost mojih sodržavljanov. Jaz sem pa vedno mislil da so Hrvati in Slovenci isti narod. Pa sem izgleda preveč razgledan od vas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close