so v Dalmaciji kaj bolj prijazni do Slovencev kot v Istri?
Vse je odvisno tudi od vašega kulturnega obnašanja.
Če imate takšen predsodek že pri vprašanju, ne vem kako je pri obnašanju.
To je pribljižno tako kot pes, ki zavoha strah. oddajate energijo, lahko rečemo slabo karmo, ki povzroča konflikte.
Če spremenite svoje nazore, poglede, način življenja, se lahko vse uredi zelo enostavno in ni nobenih problemov.
Torej, ponavadi velaj pregovor, kar daješ, to prejemaš.
Primož
Čudi me, da nihče od vas ni mel slabih izkušenj s hrvati. Mi smo jih imeli pa veliko tko da nas dol ne vidijo več!!! Hrana zaz bruhat, banana split za bruhat, neprijazna postrežba, stara pijača (naročiš fanto in ti jo prinesejo brez mehurčkov, toplo…) v glavne nikoli več na hrvaško! al pa mogoče v kakšen kamp kjer so sami slovenci, brez primesi hrvatarjev…
Kar sem dosedaj pojedla na Hrvaškem je bilo dobro in okusno.
Postrežbe so bile vedno prijazne in normalne.
Lani sem bila na Hrvaškem 35 dni .
Na Lošinju,v Puli,Rovinju,Umagu.
Pa nihče mi ni nič hotel in VSI so bili prijazni do mene.
Bila sem tudi službeno na Reki,kjer sem spoznala KRASNE ljudi.
Ena izmed njih študira v Ljubljani in trenutno dela v naši firmi.
Punca,da jo vikaš!
Izobražena,olikana,komunikativna,odprta….
Lepo je Primož napisal. Če take stvari sprašuješ, potem je verjetno z obnašanjem podobno. Na morje pojdi dobre volje, brez predsodkov in nasmejana, pa boš videla, da so Hrvati točno toliko ljudje kot mi. Še več…mislim, da več sitnobe najdeš pri nas, kot pri njih. Samo brez predsodkov je treba enkrat pogledat, da vidiš pravo sliko.
Do mene ne v Dalmaciji niti v Istri niso bili nikoli neprijazni. Sicer tudi jaz od njih ne pričakujem ,da bi po kolenih za mano hodil in mi odnašali rit. Vsak človek ima svoje dostojanstvo,so pa nekateri prepričani,da so nekaj več in radi hodijo po drugih. Za take ni pomoči in mu tudi deset postreščkov ne bi bilo dovolj prijaznih in obratno.
Se strinjam z GRETKO. Z družino smo letpvali že vsepovsod na hrvaškem, v različnih pokrajinah, krajih : Krk , Rabac, Opatija, Pulj, Pag, Filipjakov, Murter, Split, Brač, Hvar, Makarska-Brela – nikjer nikoli nobenih težav. Takšen odnos, ki ga pokažeš do domačinov , takega tudi pričakuj nazaj.
Kar seješ , to žanješ. Preprosto , tako je to.
Forum je zaprt za komentiranje.