Smo odrasli?
Po moje ga ni prisilila. Mislim, da jo je začel samo poslušati, in ker ima pač zmožnost empatije, si je znal priklicati (predstavljati, videti, začutiti, spodbuditi) v sebi njene občutke kot posledico na njegovo zamujanje oz. svoje prepričanje ali karkoli že. Z razumom, tistim delom, ki informacije predela, in se na njih ne odziva kot otrok, napr..
In ker njenemu možu zamujanje ni bilo nič drugega kot slaba navada, je pač z neko samokontrolo in samodisciplino to pri sebi spremenil oz. spreminja.
Zakaj že? Ker jo ima rad. In zakaj jo ima rad? Ker jo spoštuje in ceni. Ali vsaj nek del nje. Tisti del, za katerega želi, da ostane tak kot je. Tukaj in sedaj, ob njem. In to je del zrele ljubezni.
Ohh rib’ca ni to posploševanje. Nekateri so tako preračunljivi, da se opisat ne da in gredo v neko zvezo samo zaradi interesa. Tudi take norce dobiš. Nama skrajno nerazumljivo, ampak nekateri dajo ogromno na materialne dobrine kot na čustvene! Tu je velika razlika.[/quote]
Tako je! Ravno o tem sem pisala, ker sta terapevta zagovarjala, da je zaljubljenost oz. tista omama edino, kar človeka pelje v zvezo. Kar absolutno ne drži.
Ohh rib’ca ni to posploševanje. Nekateri so tako preračunljivi, da se opisat ne da in gredo v neko zvezo samo zaradi interesa. Tudi take norce dobiš. Nama skrajno nerazumljivo, ampak nekateri dajo ogromno na materialne dobrine kot na čustvene! Tu je velika razlika.[/quote]
Tako je! Ravno o tem sem pisala, ker sta terapevta zagovarjala, da je zaljubljenost oz. tista omama edino, kar človeka pelje v zvezo. Kar absolutno ne drži.[/quote]
Meni osebno njihova oddaja deluje, kot samo promocija in čist mimo so jo nekje usekali. Žal
Tako je! Ravno o tem sem pisala, ker sta terapevta zagovarjala, da je zaljubljenost oz. tista omama edino, kar človeka pelje v zvezo. Kar absolutno ne drži.[/quote]
Jaz mislim, da ta omama vedno je prisotna na začetku, le da z leti izgublja na jakosti in se nam potem zdi, kot da je več ni (oziroma rečemo, da je sploh ni), v primerjavi s tistimi prvimi, prvo. 🙂
Jaz mislim, da ta omama vedno je prisotna na začetku, le da z leti izgublja na jakosti in se nam potem zdi, kot da je več ni (oziroma rečemo, da je sploh ni), v primerjavi s tistimi prvimi, prvo. :)[/quote]
Obstajajo ljudje, ki je nikoli niso občutili in to v nobeni jakosti:). Torej je možno. Meni se tudi zdi neverjetno, ampak jim verjamem, ker smo si različni. Glede jakosti pa mislim, da je naše obnašanje bolj drugačno, kar potem za sabo potegne različno dojemanje jakosti. Neumnosti so še vedno, ampak recimo da bolj z glavo:)).
Jaz mislim, da ta omama vedno je prisotna na začetku, le da z leti izgublja na jakosti in se nam potem zdi, kot da je več ni (oziroma rečemo, da je sploh ni), v primerjavi s tistimi prvimi, prvo. :)[/quote]
Obstajajo ljudje, ki je nikoli niso občutili in to v nobeni jakosti:). Torej je možno. Meni se tudi zdi neverjetno, ampak jim verjamem, ker smo si različni. Glede jakosti pa mislim, da je naše obnašanje bolj drugačno, kar potem za sabo potegne različno dojemanje jakosti. Neumnosti so še vedno, ampak recimo da bolj z glavo:)).[/quote]
Neumnosti so sestavni del življenja, da se kdaj kaj naučimo ali pa, da se nasmejejo, ko se na to spomnimo. Spada zraven 😉
Ne za pusta, ko je pojedla krof in jo je potem napenjalo….. :D[/quote]
Kolk sta vidva bedna:)).[/quote]
Ne morem verjet kak je čvek bedn ko preženete Sadnega…. pa še Dater, Spider pa LG okrog skačejo…. še dobro da grem počasi v mesto….
4 teme so ble replicirane pa ene pametne stvari ni blo…
Ena slikica za vas oženjene da boste namakali kaj za dan žena!
Ne morem verjet kak je čvek bedn ko preženete Sadnega…. pa še Dater, Spider pa LG okrog skačejo…. še dobro da grem počasi v mesto….
4 teme so ble replicirane pa ene pametne stvari ni blo…[/quote]
Kaj posegaš v moj post in spreminjaš vsebino:). Pazi, da se ti ne zgodi kaj podobnega kot tvojim prijateljem:)). Joke:).
Matkic, to je le virtuala, ljudje prihajajo in odhajajo. Pogrešanje je hudič:).
Kaj posegaš v moj post in spreminjaš vsebino:). Pazi, da se ti ne zgodi kaj podobnega kot tvojim prijateljem:)). Joke:).
Matkic, to je le virtuala, ljudje prihajajo in odhajajo. Pogrešanje je hudič:).[/quote]
A boš zlobirala da me Robi bana? ….. Tudi prav 😉
Saj ne pogrešam njihove pojave ampak njihove replike in misli…. Dobro da je vsaj Pandora kaj pametnega napisala v zadnjih 24 urah, da ni blo vse branje zastojn 😀 no pa tvoja replika tukaj je tudi dobra (tisto ”črevo” ;))
Matkic, to je le virtuala, ljudje prihajajo in odhajajo. Pogrešanje je hudič:).[/quote]
A boš zlobirala da me Robi bana? ….. Tudi prav 😉
Saj ne pogrešam njihove pojave ampak njihove replike in misli…. Dobro da je vsaj Pandora kaj pametnega napisala v zadnjih 24 urah, da ni blo vse branje zastojn 😀 no pa tvoja replika tukaj je tudi dobra (tisto ”črevo” ;))[/quote]
Zlobirala, da te bana? Zakaj bi to naredila? Robi dela po svoji vesti in po funkciji, ki mu je bila dodeljena. Jst sem tukaj le mimobežnica in mi je praktično vseeno kdo je gor in kdo ni.
Človek bi pričakoval, da se bo vsaj s teboj kaj spremenilo, pa še to ne… 🙂
Človek bi pričakoval, da se bo vsaj s teboj kaj spremenilo, pa še to ne… :)[/quote]
zakaj bi spreminjal perfekcijo?
Človek bi pričakoval, da se bo vsaj s teboj kaj spremenilo, pa še to ne… :)[/quote]
zakaj bi spreminjal perfekcijo?[/quote]
Kaj se pa pol buniš, da je bedno, če praviš, da je perfektno. Imaš spomin slabši kot zlata ribica. 🙂
zakaj bi spreminjal perfekcijo?[/quote]
Kaj se pa pol buniš, da je bedno, če praviš, da je perfektno. Imaš spomin slabši kot zlata ribica. :)[/quote]
perfekcija sem jaz, čvek je bedn (trenutno) …
Ne spreobračaj mojih besed že zjutraj!
Da si pogumen ne rabiš bit pameten, niti kaj preveč vedet, ker če bi vedel kaj vse te čaka v odnosu verjetno ne bi bil več tako pogumen…. 😉
Seveda imaš pa tudi take, ki se lastne sence bojijo.
Otrok res pride na svet čist, nebogljen, dober…. a se skozi otroštvo “naleze” vsega kar rabi in kar ne rabi, da preživi in če kot odrasli ne prizna sam sebi, da se je nalezel tudi nepotrebnega oz, da nekaterih ščitov ne potrebuje in mu celo škodijo….potem….
Predstavljaj si otroka, ki se vrže po tleh sredi trgovine, ker mu mama ne kupi nečesa. Nič ne pomaga, da mu je lepo razložila zakaj mu ne bo kupila, on vztraja. Njegov obrambni mehanizem mu pravi, da ne bo preživel, če tistega ne bo dobil. Tega NI prinesel na svet! To je pobral nekje na poti odraščanja in bo prakticiral naprej do smrti v različnih oblikah, ker njemu ni mar za odnos (od začetka odnos mama-otrok), njemu je mar zgolj zanj. Če bo nekoč odrasel (v razmišljanju) bo dojel, da imajo tudi drugi svoje potrebe in da, če želi bit v odnosu z nekom si mora dopustit, da razmišlja tudi na kak drugačen način in da to ne pomeni, da mu drugi “lomi hrbtenico”.
Navedel sem skrajnost, ker je logično, da se odrasli ne bo metal po tleh v trgovini, bo pa počel druge stvari z istim namenom, da bo obveljala njegova, ki je pravilna. Pa je res pravilna? Ni druge opcije za dobro odnosa, če ti ta nekaj pomeni?
Prispevek je prikazal kako potekajo neke faze odnosa od spoznavanja, ko si manjkajoče podatke o osebi preprosto zapolnimo z neko svojo iluzijo in kaj se zgodi, ki ta zavesa iluzije pade, kako slepo nagonsko reagiramo misleč, da delamo vse prav, da mi nismo vir težav in kako se zaplezamo v tem prepričanju. Da se vse to ne bi zgodilo pomaga, da odložimo ščite, ki so nam jih privzgojili v otroštvu. Razumevanje drugega z razlogi zakaj nekdo nekaj počne/ne počne, ne pa zgolj slepo vztrajanje na lastnih okopih. To nas dela odrase ali raje ostanemo kot otrok, ki se meče po tleh nemeneč se za mnenja drugih?
Forum je zaprt za komentiranje.