Smo odrasli?
Lačna vrana siti ne verjame
Ali povedano drugače ni bil nikoli lačen ne zna in ne zmore prisluhnit nekomu ki mu razlaga o lakoti. Enostavno mu ni jasno o čem mu lačni pripoveduje, zato sem mnenja, da vsesplošno razumevanje ob vsemogočih neumnostih, ki si jih privoščijo nevzgojeni otroci ne pripomorejo k temu, da bi le ti kaj bolje razumeli besedo spoštovanje.
V bistvu res! Sladkor je v naravi redkost in ravno zaradi preobilja le tega v naši prehrani imamo toliko presnovnih bolezni. Ti pa očitno smatraš, da je to, da piješ sladko pijačo, osnovni standard.
Si prepričana, da ni to tvoje prepričanje, malo izkrivljena slika, ki so jo pobrala bogve kje? 😉
S spoštovanjem,
On_ 😉
“Ženska Ali Žena.naj se da poučiti tiho in z vso vdanostjo. 12 Ne dovolim pa, da bi ženska Ali žena.poučevala, tudi ne, da bi gospodovala nad moškim. Ali možem.Tiho naj bo. 13 Prvi je bil namreč izoblikovan Adam, potem Eva. 14 In Adam ni bil zapeljan, žena pa se je pregrešila, ker se je dala zapeljati. 15 Rešila pa se bo s tem, da bo rojevala otroke, če bodo vztrajali v veri, ljubezni in svetosti, združeni z razumnostjo.”
:-))))[/quote]
Prosim lepo,če ne bi bilo žensk bi svet že davno izumrl,pa ,če tudi bi Adama radi poveličevali nad vse.V katerem stoletju smo?Mislim ,da je že davno nazaj,kar je človek nehal jesti z leseno žlico,morda pa nekateri še.
Ne, teh ljudi ne sodimo po tem; ampak ti tukaj ne nastopaš kot strokovnjak, h kateremu smo prišli po pomoč, ampak kot navaden udeleženec debate.
Če že recimo meni očitate, da nsiem kompetenten za ocenjevanje zvez, potem je še kako na mestu vprašanje, kako imate v resnici urejeno to tisti, ki se pa imate za kompetentne.
Da ne napišem, kolk si imel za povedat čez moje starše, ker so ločeni, češ, ni čudno, d ajaz ne znam imeti zveze, ker oni tudi niso znali. Ti pa matjažko sta glede načina debatiranja čist ista.
“Ženska Ali Žena.naj se da poučiti tiho in z vso vdanostjo. 12 Ne dovolim pa, da bi ženska Ali žena.poučevala, tudi ne, da bi gospodovala nad moškim. Ali možem.Tiho naj bo. 13 Prvi je bil namreč izoblikovan Adam, potem Eva. 14 In Adam ni bil zapeljan, žena pa se je pregrešila, ker se je dala zapeljati. 15 Rešila pa se bo s tem, da bo rojevala otroke, če bodo vztrajali v veri, ljubezni in svetosti, združeni z razumnostjo.”
:-))))[/quote]
Prosim lepo,če ne bi bilo žensk bi svet že davno izumrl,pa ,če tudi bi Adama radi poveličevali nad vse.V katerem stoletju smo?Mislim ,da je že davno nazaj,kar je človek nehal jesti z leseno žlico,morda pa nekateri še.[/quote]Ne razburjaj se, Boom je humorist iz zasede.
Lačna vrana siti ne verjame
Ali povedano drugače ni bil nikoli lačen ne zna in ne zmore prisluhnit nekomu ki mu razlaga o lakoti. Enostavno mu ni jasno o čem mu lačni pripoveduje, zato sem mnenja, da vsesplošno razumevanje ob vsemogočih neumnostih, ki si jih privoščijo nevzgojeni otroci ne pripomorejo k temu, da bi le ti kaj bolje razumeli besedo spoštovanje.
V bistvu res! Sladkor je v naravi redkost in ravno zaradi preobilja le tega v naši prehrani imamo toliko presnovnih bolezni. Ti pa očitno smatraš, da je to, da piješ sladko pijačo, osnovni standard.
Si prepričana, da ni to tvoje prepričanje, malo izkrivljena slika, ki so jo pobrala bogve kje? 😉
S spoštovanjem,
On_ ;)[/quote]
Super. Se pravi sva prišla do zaključka, da bi jaz morala piti manj te svinjarije, ti pa se ne bi smel voziti naokrog brez kaska? :))
Hvala za lepe želje 🙂
Meni je pa zanimivo koliko ljudi vtika nosove v tuje zakone in čemu ta potreba, ne zmore pa debate na splošni ravni ampak se čutijo prizadete in potem ven privlečejo “argument” kakšen imaš pa ti odnos, ko si tolk pameten….
Podobno kot mi Matjazko ob takih prilikah ne pozabi omenit dr. VG (sedaj mi je začel še slike lepit 😉 in se norčuje iz nje osebno in iz tega ugotavlja, da je njeno znanje ničvredno. To je njegov prispevek h konstruktivni debati……ccccc
A mehanika za vaš avto tudi izbirate po tem kolikokrat se mehaniku pokvari lasten avto? In zobarja sodite po njegovih zobeh, zdravnika po njegovem zdravju, ginekologa po tem kolikokrat je rodil in kakšne bolezni/težave je imel s svojimi ženskimi rodili, čeprav je g. moškega spola?…. O_o
Po čem sodite politike? :/
Če pa res želiš slišat nmenje moje partnerke se pa lahko oglasiš pri nas doma in boš videl(a) koliko prenese moj ego… ;)[/quote]
Pozravljen,seveda lahko pridem na obisk z veseljem bi bilo spoznati tako odprt in odkrit odnos dveh.Mi je pa res zanimivo.Bom vesela ,če mi boš napisal kaj lepega z manj filozofije.
pa,pa
On_ daj ne bluzi…. ko sem jaz želel debatirat na splošno si ti prvi privlekel na dan moje otroštvo, pa kakšen odnos z očetom pa take fore….
tak da o tem bodi raje tiho 🙂
Misliš? Mogoče pa res… Jaz sicer to ne vidim kot tovrstno dejanje, ampak za 100% pa ne bom trdila.
Se nisem nikoli smatrala kot ne vem kako razumevajočo pri tovrstnem dejanju, ki ga imam. Če sem jaz razumevajoča, kaj pa je potem nerazumevajoče oz. kaj pa misliš, da bi morala narediti? Par krepkih po riti, da si bo zapomnil?
Ne vem, res ne, sem pa brala dan ali dva nazaj članek na 24.ur, o 4-letniku v bivši YU (ne vem točno lokacije), ki so ga mama, očim, stari starši (ki so z njim živeli) tolikokrat in toliko tepli, da je nazadnje umrl. Sem se po prebranem počutila, kot da bi se mojemu otroku to zgodilo.
Ne bi mogla jaz tepsti svojega otroka, pa naj še tako trmari. In to še brez občutka krivde. Ne, ni šans.
http://www.24ur.com/umor-stiriletnika-sokiral-bih-deckova-mama-opisala-grozljivo-trpincenje.html
Misliš? Mogoče pa res… Jaz sicer to ne vidim kot tovrstno dejanje, ampak za 100% pa ne bom trdila.
Se nisem nikoli smatrala kot ne vem kako razumevajočo pri tovrstnem dejanju, ki ga imam. Če sem jaz razumevajoča, kaj pa je potem nerazumevajoče oz. kaj pa misliš, da bi morala narediti? Par krepkih po riti, da si bo zapomnil?
Ne vem, res ne, sem pa brala dan ali dva nazaj članek na 24.ur, o 4-letniku v bivši YU (ne vem točno lokacije), ki so ga mama, očim, stari starši (ki so z njim živeli) tolikokrat in toliko tepli, da je nazadnje umrl. Sem se po prebranem počutila, kot da bi se mojemu otroku to zgodilo.
Ne bi mogla jaz tepsti svojega otroka, pa naj še tako trmari. In to še brez občutka krivde. Ne, ni šans.
http://www.24ur.com/umor-stiriletnika-sokiral-bih-deckova-mama-opisala-grozljivo-trpincenje.html%5B/quote%5DKdo pa je predlagal kot rešitev fizično nasilje nad otrokom? O_o
Tisto, da se vrže po tleh je dejanje obupa otroka, ki lahko preide tudi v navado, če mu obrodi žene sadove. Je kup znakov nespoštovanja (z obeh strani otrok-starš) pred tem predno se vrže po tleh.
Prva od napak starša pa je da otroka obravnava kot nekoga, ki ne more odgovarjat za svoja dejanja in od njega posledično premalo zahteva (starosti primerno).
Ma ja, pa kaj še? Ko se debata sprevrže v seciranje vsake besede potem pridemo tudi do tega zakaj nekdo tako razmišlja in od kod tak način izhaja.
Hočeš nočeš se vsi vračamo v otroštvo po razloge, ne vem zakaj tebe to moti?
Itak nisem mogel kakorkoli drugače kot na splošno govorit o tvojem otroštvu, ker te itak ne poznam.
Pa ne mi rečt, da sem zadel v podrobnosti? 😀
Uh, ne vem če bi opravičil tvoja “pričakovanja” 🙂 Je pa tako kakor je bilo opisano/povedano v uvodnem članku, se trudimo, koliko nam pa uspeva to je pa druga zgodba 😉 :)))
No ja, kaj pa vem, kaska ne bi rabil, če ne bi bil toliko blizu oz hiter in bi imel čas pravočasno ustavit in ti ne bi kupovala tiste svinjarije, če bi vedela, da se da tudi z navadno vodo odžejat… :)))
Še dobro, da te kdaj pa kdaj kake mlade, še ne pokvarjene, deklice obiščejo z malo rahlo starši 🙂
Popravek:
Sita vrana lačni ne verjame!
POZDRAVLJEN O_n.Lej,lej,povabi v goste,potem pa se izmika z pričakovanji,jaz nimam nepovprečnih standardov,tudi moža in otroke,tako,da idealov ne pričakujem in jih ni.Edino,če si ti prepričan v nje,pa po tvojem pisanju poskušaš realno pisati marsikomu samo to ne razumejo vsi.Dejstvo je ,da nimamo vsi isti razum,kar pa nas dela zanimive,vidim,da je to tudi tebi všeč.Pa ne me razumet narobe,se strinjam z veliko tvojega pisanja,samo tako dolgo že berem tvoje pisanje,da sem ti mogla nekaj napisat.Pa vidim,da se kar hitro zbudi tvoj ego,jaz pa vedno za hece,hi,hi,hi.
a ti misliš, da On_ o tepežu govori?
Ne vem, jaz imam meje postavljene brez vsakega udarca, brez ne vem kakega dolgega razlaganja in prepričevanja. Mogoče imam bolj vodljive otroke, tud možno. Kaj vem, da bi jaz mojemu ugasnila risanko in potem še petnajst minut razlagala zakaj mora tako biti… povedala sem enkrat samkrat, ker je ura toliko, da se gre spat. Če se je metal po tleh in razmetaval, sem zapustila sobo, vendar preden je šel spat, je moral sam pospravil razdejanje. Itak se je to zgodilo mogoče dvakrat, trikrat, ker je uvidel, da sam sebi naredi dodatno delo, risanke pa še zmeraj ni. seveda se zmeniva kerkrat tudi za kak kompromis in pogledam čez prste, samo ne pa iz dneva v dan in za vsako stvar.
Dragi One, tvoje pisanje je danes takšno, da sem resnično v dvomih, če si ti danes svojo žejo gasil samo z vodo in sokom. Preberi si zadnji stavek. Povrhu vsega mešaš site in lačne vrane, samo to še čakam, da napišeš, da kdor drugemu jamo koplje je …grobar.
Seveda si se ti zapičil v sok. Tisto, kar sem ti želela povedati s tem sokom (in nadaljevanjem, katerega si izpustil) je to, da nekateri prevečkrat vzamejo palico v svoje roke, pod pretvezo vzgoje. Sicer si ne znam razlagati zakaj imajo tudi matere takšno straho-spoštovanje do svojih partnerjev. Mar je stare babe tudi še potrebno vzgajati?
Prosim lepo,če ne bi bilo žensk bi svet že davno izumrl,pa ,če tudi bi Adama radi poveličevali nad vse.V katerem stoletju smo?Mislim ,da je že davno nazaj,kar je človek nehal jesti z leseno žlico,morda pa nekateri še.[/quote]Ne razburjaj se, Boom je humorist iz zasede.[/quote]
No končno še kakšno veselo bitje,hi,hi,hi
Izmaknil sem se? 🙂
Ne bi rekel, le zdelo se mi je, da si si “prebogato” predstavljala moje zakonsko življenje in sem te malo poškropil s hladno vodo…. in vidim, da se kar para dviga… :))))[/quote]
Hi,hi,hi,se izmikaš ja,res se,nimam predstave o tvojem zakonskem življenju,ker si ne upam predstavljat nekaj kar tako,zato sem pa dala komentar,da bi bilo dobro slišat drugo plat.Ti si en fant,ni panike,za hladno vodo pa sem prežilava.Pare pa ni,ne še,hi,hi,hi.
Nepripravljeno na kaj? Na frustracije, s katerimi se mora soočiti vsak otrok, če naj odraste v funkcionalnega odraslega? Moj pogovor zunaj jo je pa pripeljal ravno do tega:
Zakaj si predstavljaš, da se to dogaja vsak dan? Večino “histerije” smo s temi pogovori opravili – samo za informacijo – takega “izpada” po tistem ni bilo več. Pa čeprav ji ne razlagam vsakič sproti, kaj bo za kosilo…
In še nekaj, preden zaključim z debato, vzgoja, ki temelji na razlaganju, ni nujno popustljiva vzgoja. Razen če si ne predstavljaš, da se otrok po koncu pogovora ob polnoči utaplja v soku, toni igrač in sladkarij. 😉
O odraslosti forumašev pa kdaj drugič … če doslej o tem še nisem dovolj (na)pisala.
Dragi One, tvoje pisanje je danes takšno, da sem resnično v dvomih, če si ti danes svojo žejo gasil samo z vodo in sokom. Preberi si zadnji stavek. Povrhu vsega mešaš site in lačne vrane, samo to še čakam, da napišeš, da kdor drugemu jamo koplje je …grobar.
Seveda si se ti zapičil v sok. Tisto, kar sem ti želela povedati s tem sokom (in nadaljevanjem, katerega si izpustil) je to, da nekateri prevečkrat vzamejo palico v svoje roke, pod pretvezo vzgoje. Sicer si ne znam razlagati zakaj imajo tudi matere takšno straho-spoštovanje do svojih partnerjev. Mar je stare babe tudi še potrebno vzgajati?[/quote]Mislim…. če že uspeš policaja prepričat, da ti ne da pihat te pa na forumu zavohajo, da nisi pil vodo in sok…. :))
Stare babe so izgubljeni primeri, ker so jim pocukrane pijače naredile že preveč škode in v svoji zaslepljenosti še vedno želijo vzgajat stare dece, kot da so to še vedno mali otročki…
Ja žal si premnogo staršev razumevajočo vzgojo ravno tako razlaga.
Mali se strma, mama mu lepo razloži, da se to ne spodobi in, da naj obljubi, da tega ne bo več počel, potem mu dovoli, da počne/dobi tisto zaradi česar se je strmal…. :/
O kakšnem spoštovanju mej, odgovornosti, ki naj bi jih mali imel pa ne duha ne sluha….
mama servis.pres
Saj veš, da se mene ne da pretentat :)))
Ah! zdaj mi je šele kapnilo. Ti misliš, da se jaz naprezam v želji, da bi prevzgojila starega dedca?
O-ne One. Sem mislila, da me že toliko poznaš, da veš, da tega ne bi počela niti za svojo korist, kaj šele da bi ustregla komu drugemu… S starim konjem nimaš kaj početi. Ta je dober samo še za v klobase :)))
Forum je zaprt za komentiranje.