Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Službe, ki so same sebi namen …

Službe, ki so same sebi namen …

haha, veš kako malo “služb” je potrebnih, da se ta svet dalje vrti? Ampak takšen svet smo si naredili, takšnega imamo. Saj nekateri ljudje ne potrebujejo niti zdravnikov niti gasilcev niti policistov niti mizarjev in vrtnarjev ali frizerjev. Še marsičesa drugega ne. Niti pekarn, turističnih agencij, tekstilnih tovarn, kaj šele enega birokrata na nekem ministrstvu ali pa umetnika. Vse naredijo sami in so samozadostni, širši družbi pravzaprav nepotrebni in odveč, ker ne spodbujajo družbenega napredka, kaj šele gospodarsko rast. Dokler ne sestopiš s tega vlaka in se preseliš v svoj svet, so tudi družboslovni kadri potrebni, pa če ti je to všeč ali ne. Mogoče jih je potrebnih manj kot jih proizvedemo, jih pa potrebujemo. Itak pa je vsakršno moraliziranje v tej smeri odveč, dokler “službe, ki so same sebi namen” zasedajo tudi kadri, ki imajo nedružboslovno izobrazbo, ampak v svoji stroki niti približno ne najdejo zaposlitve.

Če še enkrat zazehaš ti bom tako prmazal…:)[/quote]

Probaj:).

Zeh zeh zeh.[/quote]

Pazi se zvečer, ko prideš domov… 🙂

Probaj:).

Zeh zeh zeh.[/quote]

Pazi se zvečer, ko prideš domov… :)[/quote]

Pazi se pazi, da te pazi ne zapazi, ker če te pazi zapazi, se pazi.

Zeh. Dej si kaj izvirnega spomni:).

Pazi se zvečer, ko prideš domov… :)[/quote]

Zeh. Dej si kaj izvirnega spomni:).[/quote]

Izvirnost, draga moja, je namenjena bejbam, ki se ne kratkočasijo in ne zehajo. Namenjena je bejbam, ki moškega vzpodbude in mu dajo vedet, da ga bodo izdatno in goreče nagradile za njegov trud…
Izvirnost ni samoumevna temveč je plod motivacije in je premosorazmerna nanjo. kapiš? 🙂

Zeh. Dej si kaj izvirnega spomni:).[/quote]

Izvirnost, draga moja, je namenjena bejbam, ki se ne kratkočasijo in ne zehajo. Namenjena je bejbam, ki moškega vzpodbude in mu dajo vedet, da ga bodo izdatno in goreče nagradile za njegov trud…
Izvirnost ni samoumevna temveč je plod motivacije in je premosorazmerna nanjo. kapiš? :)[/quote]

Saj zato se ti pa dogaja, to kar se ti:). Od drugih pričakuješ, da te bodo animirali in boš šele nato dal kaj od sebe. Zamisli se, zakaj se kratkočasim ob tebi:)). Izvirnost je nekaj, kar imaš ali nimaš. Ni pogojena. Kapiš?:)

Izvirnost ni samoumevna temveč je plod motivacije in je premosorazmerna nanjo. kapiš? :)[/quote]

Saj zato se ti pa dogaja, to kar se ti:). Od drugih pričakuješ, da te bodo animirali in boš šele nato dal kaj od sebe. Zamisli se, zakaj se kratkočasim ob tebi:)). Izvirnost je nekaj, kar imaš ali nimaš. Ni pogojena. Kapiš?:)[/quote]

Točno izvirnosti se ne da priučiti. Ni pogojena kot obstoj. Pogojena je njeno izražanje. Izumljanje je neke vrste izvirnost.. zakaj izumljat nekaj, kar je samo sebi namen. Za izvirnost je potrebna motivacija, da bo z izumom potem nekaj lažje…
Kje si prebrala kaj o animiranju? Ne rabim animacije in ob sebi ne morem imeti zaspanke, ki zeha ker je vso noč tipkala po MONu 🙂
mora me sledit magari v visokih petkah… če bi ne bila tako zaspana, ne bi tako mimo vsekala z razumevanjem komu in zakaj je izvirnost namenjena

Z vsem kar si napisala se popolnoma strinjam in si praktično edina, ki mi vsaj malo daje prav,…
Očitno je na MON-u sedaj dopoldne prisotna več ali manj samo javna uprava – no pa saj je bilo to itak že prej jasno …
Tisto z ukvarjanjem in jezo – se ne ukvarjam s tem, sem pa hotel videti reakcijo na gola dejstva in skočili so v zrak še mnogo bolj, kot pa sem pričakoval …

Za tiste, ki bodo pa spet za rešilno bilko uporabili stavek : ” Kaj pa ti, saj ti tudi v službi tole pišeš …” Ne , dragi moji. Danes imam prost dan in tole vam flancam od doma …[/quote]

Zanimivo da si na ”fraj dan” greš ”utrujat” možgane s takšnim razmislekom namesto da bi porabil dan za kaj bolj koristnega kot sam praviš…..

Se pa strinjam s tabo da je preveč meglo-mešalskih šihtov…

Ampak za razliko od vas jaz med meglo-mešalske službe dodajam tudi marsikaterega kemika/fizika/matematika ipd. ki delajo neke izračune in ne USTVARJAJO DODANE vrednosti z to generacijo….

Oni ustvarjajo nekaj kar bo MORDA koristilo nekomu….NEKOČ…. pa da bi vsaj bili ti znanstveniki tako pametni in izumljali tako koristne zadeve kot Edison, Einstein, Tesla, itd….

Družboslovci so pa itak rak rana družbe, sploh tisti FDVjevci… če sem včasih novinarje odštel jih nič več ker so nesposobni raziskovalnega dela opravit kaj šele pisat članke ki so slovnično pravilni (RTVSLO, 24kur)

Ekonomisti pa vsi ki ne ustvarjajo dobička bi morali vrnit diplome, doktorate in magistre pri priči 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Z vsem kar si napisala se popolnoma strinjam in si praktično edina, ki mi vsaj malo daje prav,…
Očitno je na MON-u sedaj dopoldne prisotna več ali manj samo javna uprava – no pa saj je bilo to itak že prej jasno …
Tisto z ukvarjanjem in jezo – se ne ukvarjam s tem, sem pa hotel videti reakcijo na gola dejstva in skočili so v zrak še mnogo bolj, kot pa sem pričakoval …

Za tiste, ki bodo pa spet za rešilno bilko uporabili stavek : ” Kaj pa ti, saj ti tudi v službi tole pišeš …” Ne , dragi moji. Danes imam prost dan in tole vam flancam od doma …[/quote]

Zanimivo da si na ”fraj dan” greš ”utrujat” možgane s takšnim razmislekom namesto da bi porabil dan za kaj bolj koristnega kot sam praviš…..

Se pa strinjam s tabo da je preveč meglo-mešalskih šihtov…

Ampak za razliko od vas jaz med meglo-mešalske službe dodajam tudi marsikaterega kemika/fizika/matematika ipd. ki delajo neke izračune in ne USTVARJAJO DODANE vrednosti z to generacijo….

Oni ustvarjajo nekaj kar bo MORDA koristilo nekomu….NEKOČ…. pa da bi vsaj bili ti znanstveniki tako pametni in izumljali tako koristne zadeve kot Edison, Einstein, Tesla, itd….

Družboslovci so pa itak rak rana družbe, sploh tisti FDVjevci… če sem včasih novinarje odštel jih nič več ker so nesposobni raziskovalnega dela opravit kaj šele pisat članke ki so slovnično pravilni (RTVSLO, 24kur)

Ekonomisti pa vsi ki ne ustvarjajo dobička bi morali vrnit diplome, doktorate in magistre pri priči :)[/quote]

🙂 Pa kaj ima folk sploh od tega, da se usaja po drugih profesijah in hvali svojo? Mene eno figo briga kaj delajo drugi, zaenkrat pa so se še v vsaki profesiji našli tako dobri kot slabi, pridni in leni. Večino “rokodelskih” storitev si pa sama kot laik boljše naredim kot vsi naši stručkoti skupaj. Tudi računalnika ne nosim na popravilo. 🙂

Drugače pa, ko omenjaš novinarje, nikoli ni bila njihova naloga opravljat tisto delo, ki bi ga morali v neki državi opravljati policisti, kriminalisti, tožilci itd. Ne samo, da niso temu primerno plačani, tudi ustreznih pooblastil in tehničnih in drugih možnosti nimajo, da bi se šli detektive. Večina raziskovalnih novinarskih tem je pa pri nas itak serviranih od “virov”. Raziskovalno novinarstvo je v novinarstvu prej izjema kot pravilo in ni bistvo novinarstva. Živimo pa v na žalost v takšnih časih, ko lahko samo še na kakšnega noro ambicioznega novinarja računaš, da bo za brezveze, niti za hvala lepa ne, nosil glavo na prodaj in delal tisto, kar bi morali delat eni drugi, od države financirani organi.

Verjamem da si sama ne znaš popravit vsega…. torej ali pride nekdo drug ali pa se lažeš ali pa menjaš PCje hitreje kot se kvarijo 🙂

Verjemi da boš, če boš imela 7-9 let PC doma potrebovala serviserja ker ti ziher nisi sposobna vsega tega popravit….

No saj morda pa imaš prav in ga res ne NESEŠ ampak PELJEŠ ali pa ga NESE tvoj dragi 😛 koliko opcij lol

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Verjamem da si sama ne znaš popravit vsega…. torej ali pride nekdo drug ali pa se lažeš ali pa menjaš PCje hitreje kot se kvarijo 🙂

Verjemi da boš, če boš imela 7-9 let PC doma potrebovala serviserja ker ti ziher nisi sposobna vsega tega popravit….

No saj morda pa imaš prav in ga res ne NESEŠ ampak PELJEŠ ali pa ga NESE tvoj dragi 😛 koliko opcij lol[/quote]

Imam to srečo, da je moj dragi “iz stroke” in ni potrebe po kakšnem drastičnem premikanju računalnka. Sicer pa zdaj že redno spet hodim na fitnes, pa kakšen laptop tudi že lahko dvignem, ni mi pa niti problem malo pošraufat in odpret kišto, če je treba. 🙂

a veš po čem veš ali so povozili pravnika ali psa?…pred psom so sledi zaviranja…nekaj podobnega velja za vse te nepotrbne službe v ju, bančništvu itd…

No saj morda pa imaš prav in ga res ne NESEŠ ampak PELJEŠ ali pa ga NESE tvoj dragi 😛 koliko opcij lol[/quote]

Imam to srečo, da je moj dragi “iz stroke” in ni potrebe po kakšnem drastičnem premikanju računalnka. Sicer pa zdaj že redno spet hodim na fitnes, pa kakšen laptop tudi že lahko dvignem, ni mi pa niti problem malo pošraufat in odpret kišto, če je treba. :)[/quote]

Se mi je zdelo…. Ker sem bil 1000% da ti ga sama ne znaš popravit… vsaj v večini primerov ne 😛

Drugač pa če je tvoj ”dragi” iz stroke to še ne pomeni da je kvalificiran za tole, sploh če je Informatik/programer (FERI)… je pa res da je neprimerno bolj usposobljen kot velika večina drugih 😛 čeprav se tu bolj gre za to koliko sem naučiš sam… jaz po izobrazbi nisem iz stroke pa znam popravit več kot marsikateri iz stroke lol

Uf, tole pa poka po šivih od izvirnosti…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Imam to srečo, da je moj dragi “iz stroke” in ni potrebe po kakšnem drastičnem premikanju računalnka. Sicer pa zdaj že redno spet hodim na fitnes, pa kakšen laptop tudi že lahko dvignem, ni mi pa niti problem malo pošraufat in odpret kišto, če je treba. :)[/quote]

Se mi je zdelo…. Ker sem bil 1000% da ti ga sama ne znaš popravit… vsaj v večini primerov ne 😛

Drugač pa če je tvoj ”dragi” iz stroke to še ne pomeni da je kvalificiran za tole, sploh če je Informatik/programer (FERI)… je pa res da je neprimerno bolj usposobljen kot velika večina drugih 😛 čeprav se tu bolj gre za to koliko sem naučiš sam… jaz po izobrazbi nisem iz stroke pa znam popravit več kot marsikateri iz stroke lol[/quote]

On obvlada marsikaj, tudi izven stroke. 🙂 Kot študent je to delal za preživetje. Tako sva se tudi spoznala. Sem to menda že napisla v eni temi, kje ste spoznali partnerja ali nekaj podobnega. Potem pa mi je enkrat, ko sem imela probleme z računalnikom, on pa je bil kakšnih 400 km stran, rekel, naj kar sama odprem kišto, da to ni nek problem. Sem dobila navodila po telefonu, potem pa čez čas postala malce preveč pogumna z odpiranjem računalnika. Ko sem tako enkrat dva rama uničla, ker sem ju očitno preveč agresivno hotela zatlačit v slot, sem se srtinjala, da je boljše, da to početje ponovno prepustm njemu. 🙂
Sicer pa jaz vem, da nisem v vsem samozadostna. Vem, da potrebujem še kakšnega drugega strokovnjaka v življenju. Me pa resnično razjezi kdaj, ko za kakšno storitev nekomu plačaš predvsem zato, ker nimaš časa, da bi to sam naredil, je pa delo tako opravljeno kot da bi se en malo zafrkval s tabo oziroma vem, da bi sama kot totalni laik na nekem področju to naredila precej bolje. Malo sem alergična na šlamparijo, te je pa pri nas ogromno, kot da je vsem najpomembnejše samo,da ti izpuli tistih nekaj evrov, pa briga jih za kvaliteto in to, če se boš še kdaj vrnil k njim kot zadovoljna stranka. Pa vsi se zelo hitro počutijo zelo sposobne za vse. Pa ne mislim s tem, kaj kdo dela doma v svojem domu, ampak da se razglasi za strokovnjaka na nekem področju in potem nekaj dela kao profesionalno, v resnici pa je vse skupaj en “drek”..

Vsaj marketing obvlada :-)))

Vsaj marketing obvlada :-)))[/quote]

Ja to definitivno. 🙂 Ampak potem bi se morali zaposlit na drugem področju.

Veliko takšne šlamparije lahko človek sreča recimo ko organizira poroko. Samo da omeniš poroko, se vsem že v očeh zasveti znakec €. Kot da ima nekdo, ki se hoče poročit neko neskončno vrečo denarja, ki samo čaka, da si vsak postreže iz nje. Pa toliko enih samooklicanih strokovnjakov za raznorazne storitve, ki hočejo samo denar pobrat, od raznih “organizatork” poroke, do nesposobnih fotografov.
Jaz sem na koncu ugotovila, da bo ne le ceneje, ampak predvsem lepše in bolje, če bom večino stvari naredila sama.

Avtor, zame tvoja teorija ne drži. Po tvojem mnenju očitno opravljam delo “mešanja megle” – torej delo brez učinka. Imam izkušnje tako s (po tvojem) pomebnimi deli in mešanjem megle. Moram reči, da se s tvojo tezo ne strinjam. Povsod (tudi med družboslovci in obrtniki ter fizičnimi delavci) najdeš ljudi, ki bi si za svoje delo zaslužili 0,0 EUR plačila (ves čas jamrajo, šimfajo) kot tiste, ki svoje delo opravljajo z veseljem, odgovornostjo in naredijo bistveno več, kot določa njihovo delovno mesto.

Drži pa, da so odnosi (vsaj jaz imam take izkušnje) na boljših, intelektualnih delovnih mestih korektnejši, manj je žalitev, šikaniranja in tako postane celotno delovno okolje vzpodbudnejše. Morda v očeh nekaterih izgleda tudi lažje, kar pa ni isto. V študentskih letih in kot dijakinja sem opravljala delo v proizvodnji, trgovini in kot obiralka jabolk. V vseh sem doživljala šikaniranja, spolno nadlegovanje in žalitve. Plačilo je bilo borno, delo fizično in tudi prihično zahtevno. Ni bila težava v tem, da tega dela ne bi z veseljem opravljala, le odnosi med ljudmi so pri mnogih ljudeh povzročili, da so svoje delo zasovražili.

Danes kot specialna in rehabilitacijska pedagoginja delo opravljam z veseljem, nič mi ni težko, pa četudi se moj delovnik zavleče. V svojem delu se ves čas izpopolnjujem – sem preprosto srečna. Res pa je, da je bila pot do tega dolga in daleč od tega, da bi bila lahka. Plačilo ni bajno, je pa zagotovo skoraj trikratnik tistega, kar sem dobivala kot prodajalka, trgovka in obiralja jabolk. Pa kaj bi si želela boljšega, mi realno povej? Kdo bi zamenjal?

Teza, ki jo navajaš za tovrstna delovna mesta, morebiti drži le za določen krog ljudi. To so ljudje nad 45. letom starosti, ki so tovrsten uspeh doživeli z lahkoto v času, ko delovnih mest ni primanjkovalo. Danes pa skorajda ni bojazni, da bi jih odpustili, saj bodo kljub malomarnemu opravljanju dela zadnji na seznamu za odpuščanje. Ni jim bilo potrebno skozi ves ta “drek” (slabo plačana priložnostna dela, zastonjsko pripravništvo, dokazovanje) kot mladim, zato svojih služb ne znajo ceniti in jih jemljejo kot same sebi namen. Vsako dodatno delo jim je breme, zato ves čas šimfajo delodajalce in sodelavce. Hkrati pa so mnenja, da bi vsa ta dodatna dela morali uturiti mladim, ki se morajo “še dokazati”- po možnosti še, da bi mladi ta dela opravili namesto njih, oni pa bi dobivali višjo plačo … To je todalen no go, ni računice … Res je, da so nekateri zgrešili poanto svoje službe in denarnega nadomestila; namreč, da morajo za svoje plačilo korektno opraviti delo, pa četudi so na stolčkih že 10, 15 ali 30 let.

Drug krog ljudi so pa ponavadi otroci vplivnih staršev – ti so tudi že od malega vedeli, da dobiti službo ne bo problem. Tudi njim je pogosto vse pretežko v službi, istočasno pa so zaščiteni kot kočevski medvedi.

jaz se delam lepega in zgledam pameten … zadošča
aja, pa to imam patentirano, zaščiteno pred krajo pravic…

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Vsak zdravnik opravlja če pogledamo objektivno in damo čustva na stranski tir medvedjo uslugo človeštvu….Vsakega 50+ letnika ki se reši pred Smrtjo je slabo za druge ljudi na Svetu (načeloma)

Kar se pa tiče mešanja megle v službah je pa to itak Slovenski nacionalni šport št. 2-3 takoj za utajo davkov in delom na črno!

mešanje megle dela teoretično vsak zaposlen ki ne proizvaja DODANE vrednosti oziroma BDPja…. tukaj pač izvzamemo Gasilce in zdravnike pri učiteljih pa je tako da je njihova dodana vrednost merjena z znanjem učencev ki je katastrofalno torej so tudi oni generalno gledano mešalci megle.

Če tvoja plača stane več kot si v tistem mesecu naredil si mešalec megle na delovnem mestu ki bi si prostovoljno moral it znižat plačo ker si je ne zaslužiš!

kar se pa tiče tvojega dela pa je mešanje megle pa če se strinjaš ali ne….. Plačana si najverjetneje iz državnega proračuna da rehabilitiraš ali karkoli pač počneš neke otroke ki morda nimajo perspektive v SLO in ne bodo delali BDPja … . vbistvu mora vsak otrok ki ga maš prek ustvarit DODATEN BDP v prihodnje ker drugač ti delaš državi minus ker več odneseš kot prineseš v državo…. to je pač kruta resnica… samo tega se ti ne zavedaš kot kaže…

Matkič, ti se moraš zavedati, da so potrebni še drugi poklici, ne le računalničarji in natakarice … Četudi njihove dodane vrednosti ni možno izračunati v številkah.

O mojem poklicu pa ne moreš podajati sodb, ker ga, kot je razvidno iz tvoje cvetke, niti ne poznaš. A te realno vprašam: če sem dobila priložnost, bi jo naj izpustila in se naj zadovoljila kot čistilka ali obiralka sadja?

Glede učiteljev in katastrofalnega znanja: s tvojo izjavo se sicer delno strinjam. Na rezultete njihovega znanja vpliva mnogo dejavnikov; med drugim tudi ta negativističen odnos do šole, kot ga izražaš tudi ti. Primer: isti učitelj tujega jezika bo na jezikovni šoli, polni motiviranih mladih in odraslih, dosegel bsitveno boljše rezultate glede znanja udeležencev kot v enem razredu na šoli, polnem negativno nastrojene mladine (za ta odnos verjamem, da si niso krivi sami: je brezveze, tega ne bom rabil, tako ali tako ne bom dobil službe). Poleg tega je ta učitelj še omejen z učnim načrtom in taktirko šefa, pri svojem delu je manj avtonomen.

Druga velika težava je pa v tem, da delovnih mest ne zasedajo vedno najbolj sposobni, najbolj potrpežljivi, najbolj ustvarjalni ljudje, temveč hčere od upokojenih učiteljev, sorodniki od ravnatelja … Ta scena mi je še dodobra poznana. Tudi sama nimam v družini nikogar iz tega foha, zato je bila moja pot bistveno težja, kot od, denimo, ravnateljeve hčere.

Dokler bo sistem zaposlovanja (pa saj je tudi na drugih področjih) tak, se šolski sistem ne bo bistveno izboljšal. Verjamem pa, da je precej fenomenalnih učiteljev … Tudi sama sem imela eno, sicer kot odrasla na tečaju tujega jezika … Pa vendar, to moraš videti, da verjameš. S svojim pristopom in metodami je udeležence v enem letu udeležence spravila iz nule na zadovoljivo stopnjo B1. Verjamem, da jih je takšnih kar precej – ampak prednost pač imajo ravnateljeve znanke.

Važno je samo , koliko BDP-ja proizvedejo vsi tisti nabijači igric, ki jim računalničarji popravijo računalnik. Plenty?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

ste se kdaj vprašali,porabniki davkoplačevalskega denarja,kolikšna bi bila vaša plača,če bi morali svoje delo sami prodati,kot naprimer zaposleni v gospodarstvu????da bog da ,pa da to doživim…..

ne skrbi ne boš doživel/a … javne službice se “dedujejo” in zaposluje se “domače” .. predvsem pa preverjene kadre
pač komunajzarstvo v JS/JU

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

V zasebnih firmah pa sin (sorodnika vstavi poljubno) službo dobi po defaultu, pa ne glede na to, kako nesposoben je…

ja … ker za to gre, ker se domače vlaga in z domačim reskira
v javnih službah je pa vložen javni, davkoplačevalski IN!! od profitov zasebni denar.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close