Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Službe, ki so same sebi namen …

Službe, ki so same sebi namen …

Vedno več dandanašnjih služb je nepomembnih in nepotrebnih. To so službe, ki so bolj ali manj same sebi namen, da se dalje vrti ta zafurani svet. To so službe, ki jih v veliki meri zasedajo visoko izobraženi kadri pretežno družboslovnih usmeritev, katerih “produkti” so povečini prodajanje megle in nategovanje folka … skratka prej delanje škode, kot kaj drugega. To so dokaj visoko plačana delovna mesta, ki izstavljajo mnogo precenjene račune za svoje “izdelke”, ki to niso. To so dela, ki za sabo ne puščajo zadovoljnih ljudi, saj vedno bolj postajamo svet, kjer vedno večji delež obrnjenega denarja predstavljajo davki, kazni, podkupnine, provizije, prodajanje megle v obliki svetovanj, pristojbine, pravne in finančne takse in podobno sranje…

Se mi zdi, da bi vsi ti ljudje, ki se ukvarjajo z zgoraj naštetim morda bili srečnejši in zadovoljnejši, če bi se namesto svoje prodane megle lahko zvečer pohvalili (doma ali v družbi) : ” Danes sem pa naredil mizo, danes sem posadil drevo, danes sem pobral na svojem vrtu celo gajbo zelenjave …
Tako pa se zdolgočasen in nedojeban folk opicanjen in doteran, poln modnih dodatkov in lepotnih operativnih popravkov kaže po pasjih procesijah in se sonči v bedi svojih kvazi – karier …

Se mi zdi, da imaš ti več problemov z njimi, kot oni sami s sabo…Kot je videti, te sajenje dreves, delanje miz..ne osrečuje preveč.

Ne delam ne eno ne drugo …

Dokler se najde folk, ki kupuje to meglo, naj bo tako. To o čemer ti pišeš, je vračanje nazaj k naravi. Vse lepo in prav. Ampak potem si uredi tudi wc na štrbunk, perilo nosi k potoku, na dvorišču izkoplji vodnjak, uporabljaj sveče…skratka odpovej se vsem ugodnostim, ki so prišle z razvojem, napredkom, miselnimi procesi…navsezadnje te novodobne koristi ne bi imel s čim plačati. Aja, avat tudi ne rabiš, kolo kot da ne obstaja. Imel boš dela s kmetovanjem in drži pesti, da ti toča ali suša ne uničita pridelka.

Ne jamraj, začni pri sebi in boš videl, kako se bo svet okoli tebe začel spreminjat:).

Ne delam ne eno ne drugo …[/quote]

Zakaj bi torej drugi morali početi, česar ti ne počneš? Kaj pa če je tvoja služba po oceni koga drugega, sama sebi namen?

Takoj vas je zaneslo v drugo skrajnost … hotel sem povedati, da je vedno več nepotrebnih in nepomembnih opravil , ne pa kar vse po spisku … je pa jasno, da ko mački stopiš na rep, ta zamijavka.

Absolutno se strinjam, da je tako. Tudi brez moje službe bi se svet brez problema dalje vrtel. Jaz to iskreno priznam.

Takoj vas je zaneslo v drugo skrajnost … hotel sem povedati, da je vedno več nepotrebnih in nepomembnih opravil , ne pa kar vse po spisku … je pa jasno, da ko mački stopiš na rep, ta zamijavka.[/quote]

Kdo te sili? Pa naredi reorganizacijo pri sebi in se znebi vseh nepotrebnih opravil. Simpl. Tudi službi se odpovej, če imaš občutek, da si nekoristen, nepotreben.

Nihče me v nič ne sili.
Nisem iz družboslovne branže ampak tehnično-naravoslovne.
Moja služba ni niti pomembna in niti nepomembna . Ampak to je seveda moja ocena. Ostali opazovalci bi jo pa verjetno ocenili vse od brezvezne pa tja do nujno potrebne …

Aja pa še to – zelo vam manjka občutka za relativnost vsega okoli vas … nekaj kar je danes hudo pomembno, bo jutri lahko popolnoma brezveze … mogoče ni tako neumo pogledati na vse skupaj z malo distance .

Nihče me v nič ne sili.
Nisem iz družboslovne branže ampak tehnično-naravoslovne.
Moja služba ni niti pomembna in niti nepomembna . Ampak to je seveda moja ocena. Ostali opazovalci bi jo pa verjetno ocenili vse od brezvezne pa tja do nujno potrebne …[/quote]

Torej je stvar percepcije. Če nekomu nekaj ne paše pri drugih, to še ne pomeni, da morajo ti ljudje vzeti kramp v roke, ker je kao bolj družbeno koristen??

Ti to drugim govoriš, medtem ko v isti sapi pišeš, da bi morali početi drugačne stvari,.kot jih počnejo? Ni to malo ironično, glede na relativnost vsega?
Ne vem, če lahko sam za druge govorim, kaj bi jim bolj pasalo. Kvečjemu lahko zase.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In nekaj, kar je danes brezveze, bo jutri hudo pomembno. To je čar življenja…nepredvidljivost.

WYWH, je že res da se megla multiplicira, toda ljudje se praviloma sami odločajo kaj in kako bodo počeli, še bolj če so ponosni na to, da konec dneva ali delovnika nimajo pokazati/pojasniti rezultatov, namenov zakaj so bili na delovnem mestu, razen tega da so bili prisotni in se arogantno ponašati s kom so šli na malico (beri: lezli v rit) ter koliko so sklenili mednarodnih facebook/linkedin poznanstev.
Tu se ne da nič kaj dosti narediti in ukvarjanje s tem te ne bo obogatilo, prej jezilo. Marsikdo npr v JU bi se morali vprašati, če si je plačo, ki jo prejme sploh zaslužil, toda to je za tipičnega zaplankanega Slovenca preveč, ni tega v njegovi zavesti. V praksi je sila težko pojasniti, kaj je “dobra služba” (ne glede na javni ali zasebni sektor), številne so podprte z goro nesmislov in “delovnimi” procesi, katerih sploh ne bi smelo biti!

Z vsem kar si napisala se popolnoma strinjam in si praktično edina, ki mi vsaj malo daje prav,…
Očitno je na MON-u sedaj dopoldne prisotna več ali manj samo javna uprava – no pa saj je bilo to itak že prej jasno …
Tisto z ukvarjanjem in jezo – se ne ukvarjam s tem, sem pa hotel videti reakcijo na gola dejstva in skočili so v zrak še mnogo bolj, kot pa sem pričakoval …

Za tiste, ki bodo pa spet za rešilno bilko uporabili stavek : ” Kaj pa ti, saj ti tudi v službi tole pišeš …” Ne , dragi moji. Danes imam prost dan in tole vam flancam od doma …

Ne delam v javni upravi, nikoli ne bom in pika. Če se nekateri počutite nekoristni, potem dvignite svojo rit in naredte nekaj iz sebe. Prvo pri sebi.

Dejstvo je ,da na na enoto proizvoda opravimo bistveno maj ur človeškega dela, ker je proizvodnja robotizirana/delo opravijo stroji. Posledično imamo kup izdelkov na eni in kup brezposelnih na drugi strani in za te brezposelne si ablast izmišljuje nova delovna mesta, ki so sama sebi namen oz namen je ta, da se zaposli ljudi namesto, da bi se vsem zmanjšalo št delovnih ur potrebnih za preživetje.
Nap. darsovi kontrolorji vinjet. Popolnoma brezvezno početje, namesto, da bi vzpostavili tak sistem pri katerem ne bi rabili ne kontrolorjev in ne vinjet oz pobiranja cestnin. Tudi zavoljo teh delovnih mest je vinjeta dražja nap.

Pohlep je gonilna sila sistema v katerem živimo…… :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Seveda s svojimi ribjimi možgani ne boš dojela, ampak za vse kar si napisala so potrebni rokodelci, ne družboslovci.
Pojdi si v muzej pogledat kolo iz časa, ko še ni bilo družboslovcev.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Mislim enako .
Moj podpis.

WYWH, v preteklosti se mi je zgodilo, da sem v x službi prejemala redno plačo, ker sem jo morala in ne ker sem si jo zaslužila, seveda sem od tam umaknila, drugače bi (verjetno duševno) zbolela. Na nek način mi je bilo koristno praktično prepoznati “metanje proračunskega denarja skozi okno”, po svoje pa tudi škodljivo…včasih je mnogo bolje, da za kakšne “posebnosti” človek sploh ne ve in eksistira kot kura.

No, sedaj jo pa nekdo drug….
Mislim, da nas nisi rešila, država vseeno propada….vsaj tako se zdi 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Narediti nekaj iz sebe je prekleto težka naloga, mnogo je dejavnikov, ki te omejujejo, zato folk raje živi kot pijavka v neki banana službi, je tako bolj komod in varno, manj stresno 🙂

No, sedaj jo pa nekdo drug….
Mislim, da nas nisi rešila, država vseeno propada….vsaj tako se zdi ;)[/quote]

Od kje tebi ideja, da bi reševala koga drugega (ali celo državo!) razen sebe?!!
Kaj ste vsega zmožni tu sproducirati. Mnogi uporabniki tega čveka imate glavo za okras, upravičeno predvidevam, da drugje ravno tako 😛

Nekoristni ljudje, ki opravljajo delo, ki je samo sebi namen so samo v JU v privat sektorju, ki tekmuje na trgu tega ne boš videl.

Razen še morda v državnih firmah in bankah ampak tam je itak šlo vse cugrund.

Goldfish imaš morda pri sebi geslo od Financ? :))

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Raje jo vprašaj za ključek njenega deviškega pasu! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close