Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Slovenski standup komiki…

Slovenski standup komiki…

Živjo!

Zadnje cajte kar veliko slišim o naših in malo manj naših standup komikih
(odvisno od tega ali se jim priimek konča na trdega ali mehkega, mislim
seveda na č, da ne bo pomote…). Priznam, da sta mi znana le Vid Valič,
ki pa je zame prava tuga od standuparja. Denis Avdić je pa hvala Bogu,
prepričljiv in ga je veselje poslušat! S štosi o policajih je več kot zares
prepričljiv. Kako tudi ne, ko pa jie bil menda nekaj let tudi on eden
izmed njih.

Za Tina Vodopivca pa sem samo slišal, njegovega nastopa v živo ali po
TV pa še ne.

Ali je že kdo kaj slišal za naslednje “naše” komike, predvsem ali imajo
kje bazo svojih nastopov (mislim morda na kak lokal, teater ipd):

Miki Bubolj, Ranko Babić, Perica Jerković, Dino Hajderović, …

Moje poznavanje slovenskega standupa je sicer bolj skromno, a se
sprašujem tudi, če je pri nas že vsakdo, ki se malo ukvarja s humorjem
oz. zabavanjem publike, lahko tudi standup komik?

No, saj nič ne rečem: Miki, Ranko in Perica menda niso od včeraj v tem
poslu. Ampak, Dino Hajderović, lepo vas prosim, ta pa res niti slovensko
ne zna…

V glavnem so res tuga od tuge z prav bednim “železnim” repertoarjem:
čefurji, izbjeglice, izbrisani, seks, Slovenci in Slovenceljni, blondinke
ipd že davno prežvečene teme za humoriste.
Če je, me zanima tudi, ali si jih je ogledal oz. naposlušal tudi v živo?

Ali se splača v teh cajtih na kakšen tak šou za neko ceno karte?

Kaj pa naše ženske standup komičarke, a sploh imamo kakšnp?
“Fata čistačica” alias Lucija Ćirović je šla žal že davno v penzion.

Hvala za odgovor in nasvet!

LP,

Damir

mislim da so zbrani v http://www.cehzasmeh.si

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Nikoli nisem nic smesnega v Sloveniji slisal. Od nikogar…

poslušala sm Perico Jerkovića. Ene pol ure bi bilo še zabavno, 2 pa nikakor ne, se nam je večini družbe kar spati začelo. Ima pa ceno vstopnike huje, kot bi bil kak evropsko znan glasbenik!

prenašam edino Tadeja Toša 🙂

Ne neznam, a ti Damire, dej povej, odakle si, od dol?

Damir ta komentar je namenjen tebi!!
Na kratko in jedrnato ti bom napisala samo tako: Če ti kaj ni ušeč preprosto ne poslušaj in ne glej pa je problem rešen!! In nevem kaj te motijo ti trdi in mehki ( Č/Ć) konec koncev nima veze al je trd ali je mehak vsi smo ljudje in vsi krvavi pod kožo in če smo od ” DOL ” še ne pomeni da smo kaj majn vredni…In hvala bogu da se še nekateri znamo nasmejat dobremu štosu nekaterim so všeč ti komiki nekaterim pa pač ne in zato ni potrebno nekoga po forumu vlačit…Preprosto ne poslušaj in konc debate! Pa brez zamere jaz sem drugače tudi od ” DOL ” Lp. Sabina in v priimku imam mehki Ć..

Mislim da je Dino kolk sem pogoglal un k ne YouTube objavlja posnetke. Nima neke kilometrine za seboj po raznih javnih nastopih, ampak, če pogledate vse njegove posnetke, SE PA NE ponavlja kot ostali razni KVAZI stendup komiki…
Sem gledal 5moških.com, pa 5žensk, pa od Avdiča/Valiča udar po moško: A folk res za to plačate?? SREČA da sem dobil karte ĐABE, k se je vse ponavljalo…

Čas bi res bil da se menja scena, ker se v bistvu vse ponavlja, NI SVEŽEGA humorja..
Če že gremo kdo je najbolj inovativen, je recimo Zrnec. Škoda da premalo rine v ospredje…

PA BREZ ZAMERE VSEM SKUPAJ da me kdo sedaj ne napada!!

Valič je faca. RES FACA! Njegove mimike obraza te že nasmejejo. 😉
Avdič pa je smešen na Radiu, v živo pa mu manjka šola nastopanja, pa sveže fore.
Dino pa ga zmaga z unimi protesti!! Ostalih pa ne poznam. Mogoče Toša, ker je bil na Viktorjih se spomnim.

Hahahaha, Dinotti za predsednika!!

No job-no money, no money-no women, no women-no problem!

@damir01

Se popolnoma strinjam s tabo glede Valiča (no bom tud Polesa not vrgu). Ta zdej njuna tanova oddaja recmo, je men osebno res brezvezna (koncept, vodenje, gosti…). Kdo bo tedva gledu, že pr slovenija ima talent sm ju mev povn k****. Skratka ni mi všeč.
Avdič je pa tud za en k****, una oddaja k stoji pred “green screenom” pa kaže neke posnetke iz youtuba pa tist del, k je pr folku doma pa skriva keš po stanovanje.. dejte no, lepo vas prosim. Je pa to sam moje mnenje, tko da vrjamm da je nekomu zih všeč, če drugim ne, tistim k so keš iskal sigurno. In glede na to, da se oddaja, če se ne motim, ne predvaja več, pove veliko o kvaliteti le-te.

Ne vem pa od kje ti svoje informacije pobiraš, ampak Lucija Ćirović še zdaleč ni v penzionu, sm jo glih v nedeljo gledov na Planet tv v oddaji Planet Stand-Up. Kar me pa pripelje do naslednje točke: Oddajo vodi Tine Vodopivec, ki je po mojem mnenju zlo smešen (v oddaji sem se skoraj največ smejal prav njemu in njegovim povezovalnim štosom, lepo komunicira z publiko, dobro nastopa,..) skratka meni zlo uredu, vsaj v tej oddaji, drugje ga nisem še imel sreče poslušati/videti. Med gosti je bil tudi Miki Bubolj, k je po mojem mnejnu tud kul oz. sm že velik slabših komikov vidu.

Ne vem pa kaj si hotu s tole trditivjo povedat: “Moje poznavanje slovenskega standupa je sicer bolj skromno, a se
sprašujem tudi, če je pri nas že vsakdo, ki se malo ukvarja s humorjem
oz. zabavanjem publike, lahko tudi standup komik?”
Dino je “internetna zvezda” (v slo da ne bo pomote) ne pa standup komik za kar se tudi sam po moje nima, tko da če ga ima kdo da standup komika ga imaš ti. Jaz ga sigurno nimam ampak zna bit smešn.

Tako da, moj nasvet je, da si za začetek v nedeljo pogledaš Planet Stand-Up in si malo razširiš obzorja, ker na začetku lepo praviš, da sta ti znana samo Vid Valič in Denis Avdić, kar totalno negira tvojem nadaljnem postu.

Aja, pa Toš je men tud čis hud, še posebi v oddaji Državljan Toš, ki je na sporedu v sredo (isto na Planet tv ampak ob 22h). (lepo komunicira z publiko, lepo vodi oddajo, deluje spontano in ne posiljeno dodelan scenarij oddaje, zanimivi gostje(no ja eni več drugi manj), tematika oddaje).

@Sabina
Hodžić

Na kratko in jedrnato ti bom napisal takole: Vsak ima pravico do svojega mneja (tako pozitivnega kot negativnega) in vsak ga ima pravico tudi izražat in zdi se mi, da so forumi prav temu namenjeni. Se pa strinjam, da nima veze iz kje si pa kaj si, svi goli ša ko šta voli!
Pa še to, med trdim in mehkim je bistvena razlika.. čis tko 🙂

@Vprašanje: koliko je 9 krat 6?

ja valda, da se Dino ne ponavlja, če se usede doma za komp, prižge kamero in pol nabija not. Zato pa tud niso vsi njegovi posnetki smešni. 5.ženske pa 5.moških majo pa dodelan koncept in preverjene fore, katere garanterajo, da bodo smešne večini publike. Se pa stinjam, da več kot 1x se ne splača it gledat. Drugje po svetu ja pa tud isto, recmo Dave Chappelle, Chris Rock, Pablo Francisco tud uporabljajo preverjene fore. Še Goerge Carlin jih je.

nč to je to

se strinjam da ima vsak pravico komentirat in povedat svoje mnenje…
In ja še predobro vem daj je ( bistvena razlika med “trdim in mehkim”) 😉

Avdič je na TV kr neki. Podobno na odru. Toš je bil faca- bil ker so ga baje ukinili….

Valic pa Poles, jao bože, in folk to gleda…..

Dino, pač. Dino. Ni ravno komik.

Ostalih pa ne poznam ravno. Aja, Zrnec je legenda. Pa un mali, iz Maribora, Izi bil v TV Dober Dan…

Ljudi moji, jz neznam slovensko, tko da sm en posnetk naredu na tole temo! Damire upam, da to bojo odgovori, več kot dovolj! 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=QUpcijJiquI

Ljudi moji, jz neznam slovensko, tko da sm en posnetk naredu na tole temo! Damire upam, da ti bojo odgovori, več kot dovolj! 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=QUpcijJiquI

No no Dino, a ti je na žulj stopil….?? 😉 Tip je svoje mnenje povedal, mislil da ta tvoj prispevek šel malo čez mejo dobrega okusa… NE ZAMERI, da ne boš sedaj spet novi posnetek snemal…
Sramoten je ta posnetek…. Jaz bi ga odstranil, do danes si mi bil faca, od danes pa si mi kr neki….

kdaj so nardil slovenci dobro komedijo?
Slakonja zdej neki dela pa še to mu pomagata JeseniĆana da se vsi smejimo… BTW. nardil eno najbolših nadaljevank v zgodovini smostojne slovenije. BAHIR in ZAHIR wooohooo

jaz bom pa tko povedala. tudi jaz imam priimek od dol. ampak se imam za slovenko oziroma ja, sem slovenka 😉 in se priimek žal v naši državi še kako pozna.

glede komikov:

Tin Vodopivec mi ni všeč,..kakšna fora ja ampak je zame preveč posiljen.
od ostalih komikov so mi všeč Denis Avdić, Vid V, Pero, zadnje čase še Toš.

Glede Dinota. Fantje Dino je zame car, spomnil se je posneti par posnetov, dal na YT in postal pač znan. Ne vem a ste mu fouš al kaj, ampak men je prov všečen njegov govor, malo vako malo nako ;)).
Vsi njegovi posnetki mi le niso ok. ampak jih je zelo malo. Fant nabira kilometrino, ne moreš kar tako čez noč uspet….Skoraj vsi so tako začeli tudi Vid. in ga podpiram :))

Gospod Dino pretiravaš!
Tako kot ima on svoje mnenje, tako ga imam tudi jaz.
Všeč ne všeč, to je stvar vsakega posameznika.
Hvala za ogled in lep pozdrav! 🙂

Se strinjam!
Če ima človek namen delovati in obstati v medijskem svetu, bi se moral zavedati, da se na take in drugačne vrste provokacij ne odgovarja, še manj pa žali in javno ponižuje druge!

Dino, velik pomembnejši ljudje od tebe so morali prenesti in preposlušati še marsikaj hujega, pa so obstali! Kam bi pa prišli, če bi odgovarjali na vsako manjšo provokacijo?!

Če želiš postati medijsko prepoznaven, se moraš sprijazniti, da so ljudje ki te imajo radi, te spremljajo, spodbujaj, stojijo ob strani, so tvoji feni ali prijatelji….na drugi strani pa ljudje, ki niso zadovoljni s tvojim delom, nisi po njihovem okusu in te bodo seveda kritizirali….ker je to del prepoznavnosti!!
Če nisi želel in si ne želiš poslušati kritik na svoj račun, potem ti svetujem, da posnetkov več ne objavljaš, in si na ta način ne bo nihče mogel ustvarjati mnenja.

Tudi sama povem, da so določene stvari v ostalih posnetkih malce primitivne in popolnoma zgrešene, po drugi strani pa se najde tudi kaj ko te nasmeje. In ne glede na vse, sem nekako imela pozitivno menje o tebi, oz če drugače povem: ne bi mi bilo teško plačati karte, če bi imel javen nastop. Amapk po temu posnetku….oprosti…veliko razočaranje. Tvoje vedenje je izpadlo izredno neprofesionalno in nezrelo.

Če povzamem: ogromno kilometrine še potrebuješ, da boš znal balansirati v temu svetu!

Pa vso srečo!

BTW: Ena na iĆ !! 🙂

Damir, ti si gluuuuuuuuuup

SabinaS

vsaj eden, ki odgovarja bizgecem. Ne pa tako, kot ostali tvoji “profesionalci”, ki po tihoma kradejo upss ožemajo našo “gnilo” državo.

Dino, bravo

Draga Sabina!
Hvala za svoje mnenje. Nevem, če je kdo pomislu, da sm s tem kar je Damir napisu, dobil samo idejo, kako naresti nov klip? Malo mi je smešno, ko so nekateri prodane duše. Prepoznaven, neprepoznaven men je to čist vseeno. Jz sm začeu snemat svoje vloge, zaradi sebe. Stranski produkt je to, da me določeni ljudje podpirajo in seveda tudi obsojajo.
Ne vidim, sploh problema, če sem samo razložu Damirju (slovencu), kako stvari stojijo pri meni. Ubistvu mi je dalo to zagon, da posnamem ta klip, ker je človek sam južnih korenin, in potem pametuje, o pravilni izgovorjavi. Misslm , da vsak pri zdravi pameti ve, da to moje mešanje jezikov je le moj stil govora. Jz nočem bit kot ostali, jz ne kopiram nikogar, sem kar sem.
A ti, ker si na iĆ, pa je meni čisto vseeno. 🙂

OK še mojih 5 dag.

Dino, pretiravaš…

Dovolil si da te sprovocira nekdo ki te sploh ne pozna in niti te ne spremlja, ne morem verjet da si tako nerazumno odreagiral!?!?

Skratka, vsem si pokazu da si zelo slaba osebnost ki ne sprejme kritike in ne dovoli da mu poda kdo kako kritiko – katastrofa! Slab karakter si… smo moje mnenje…

Skratka, zaradi tega clipa ki si posnel v čast Damirju si nam dal vedet da nisi za “show bisnis” , zopet moje skromno mnjenje…

In še to Dino, prvih nekaj clipov na YT je bilo zanimivih.. no potem si začel kr neki na silo objavljat… hmmm… poboljši se kolega!!!

Se strinjam!
Če ima človek namen delovati in obstati v medijskem svetu, bi se moral zavedati, da se na take in drugačne vrste provokacij ne odgovarja, še manj pa žali in javno ponižuje druge!

Dino, velik pomembnejši ljudje od tebe so morali prenesti in preposlušati še marsikaj hujega, pa so obstali! Kam bi pa prišli, če bi odgovarjali na vsako manjšo provokacijo?!

Če želiš postati medijsko prepoznaven, se moraš sprijazniti, da so ljudje ki te imajo radi, te spremljajo, spodbujaj, stojijo ob strani, so tvoji feni ali prijatelji….na drugi strani pa ljudje, ki niso zadovoljni s tvojim delom, nisi po njihovem okusu in te bodo seveda kritizirali….ker je to del prepoznavnosti!!
Če nisi želel in si ne želiš poslušati kritik na svoj račun, potem ti svetujem, da posnetkov več ne objavljaš, in si na ta način ne bo nihče mogel ustvarjati mnenja.

Tudi sama povem, da so določene stvari v ostalih posnetkih malce primitivne in popolnoma zgrešene, po drugi strani pa se najde tudi kaj ko te nasmeje. In ne glede na vse, sem nekako imela pozitivno menje o tebi, oz če drugače povem: ne bi mi bilo teško plačati karte, če bi imel javen nastop. Amapk po temu posnetku….oprosti…veliko razočaranje. Tvoje vedenje je izpadlo izredno neprofesionalno in nezrelo.

Če povzamem: ogromno kilometrine še potrebuješ, da boš znal balansirati v temu svetu!

Pa vso srečo!

BTW: Ena na iĆ !! :)[/quote]

BRAVO ena na ić.
Dino, res si se pokazal, kot en, ki ne preneseš da kdo pove svoje mnenje. Kot že vsi pišejo; BIL SI zanimiv, sedaj pa si bil zadnje čase VSILJEN, in če rečem da s tem posnetkom postal ”DOSADAN” da boš razumel, napišem kot mislim….
NE ZAMERI; Ampak tole kar si posnel, ni NIČ od NIČ, in si samo povedal kar je DAMIR NAPISAL…, in pokazal da ima Damir, in marsikdo prav…
Daj odstrani posnetek, k tudi ČE bi te kdo hotel resno jemat, če bo tole pogledal, NE boš in nisi resen…
Pa ne sedaj jokat no!! Povem pač.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close