Slovenske vasi vsi v sorodu
Ja, funkcionalna nepismenost je med Slovenci res ena večjih težav!
Nikjer ne dajem v nič nikogar, pišem pa o resničnih ljudeh, s katerimi večkrat debata nanese tudi v smer medsorodstvenih porok in vsi vemo kje, kaj, kako ..
[/quote]
Vsi mislis ti? 10 x ti je bilo razlozeno kako in kaj je potekalo v vaseh od tega da so take poroke ze id nekdaj prepovedane in da ni bulo sans da bi zupnik opravil tako poroko jako sta se potem lahko brat in sestra porocila ce to ji bilo mozno kako bi lahko zivela v taki majhni skupnosti? 100 let nazaj? Glede pojavlhanja istih priimkov smo ti tudi vse razlozili in se ne mislim ponavljati toliko o tem kdo je nepismen; upam da je dal tebe moz testirat ker ubogi tvoji otroci ce jih mas
[/quote]
Ma kje pišem o poroki med bratom in sestro, ti res nisi pismen..
Danes se več ne poročajo sorodniki med seboj, se pa vaščani, katerih predniki so se nekoč poročali tudi v sorodstvu. Predvidevam da so dovolj pametni, da prej preverijo genetiko oz. se o tem pozanimajo.
[/quote]
Butara;kmetom je ze dolgo jasno da ne amejo paritu med seboj zivali v prvi drugi sli tretji liniji;ce niso parili zivalu potem bi na sebi eksoerimentirali? Cudno ne da je na dezeli bidtveno msnj degenerativnih bolezni in rojenih ljufi z okvarami kot v mestih tako da ti sebi pteveri svojo genetiko in naredi kak iq test ce ze ni prepozno ne morem verjet da skoz lajnas isto ko je dokazano da je bilo v zgodovini vec primerov ko so se med sabo potocali plemstvo ali visoko izobrazeni in bogatasi ki so verjemi ali ne vsi ziveli v mestih
[/quote]
Kmetom je že bilo jasno vse glede živali, ampak je bila žival na prvem mestu zaradi preživetja. Za živali je bilo poskrbljeno bolje kot za ljudi. Ženo je vedno lahko novo dobil, otroke naredil, … Priporočam v branje Ogenj, rit in kače niso za igrače. Se je dogajalo tudi še po 2. svetovni vojni.
In incest velja v ravni liniji do 1. sestričen in bratrancev, vse kar je več ni več incest. Ampak priimki in geni so pa lahko še vedno skupni, ali ne?
Butara;kmetom je ze dolgo jasno da ne amejo paritu med seboj zivali v prvi drugi sli tretji liniji;ce niso parili zivalu potem bi na sebi eksoerimentirali? Cudno ne da je na dezeli bidtveno msnj degenerativnih bolezni in rojenih ljufi z okvarami kot v mestih tako da ti sebi pteveri svojo genetiko in naredi kak iq test ce ze ni prepozno ne morem verjet da skoz lajnas isto ko je dokazano da je bilo v zgodovini vec primerov ko so se med sabo potocali plemstvo ali visoko izobrazeni in bogatasi ki so verjemi ali ne vsi ziveli v mestih
[/quote]
Dej ti model pejt se kam sprostit pa kej pametnega počet, ne vem kaj si se zdej tuki name obesil, na svojo ženo se raj obesi, boš manj zatežen!
Če se ob mojem pisanju počutiš osebno prizadet, me morem pomagat, ok? Jaz pišem o realnih primerih, ne posplošujem povprek.
Pusti me zdej pri miru!
[/quote]
Butara sen ti ze odgovoril kaj naredi ne pa sklepat po sebi pa se na sebi naredi genetsko raziskavo;se mi zdi da si ti delis kar 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} z opicami z svojim traoastim mozem delata neke primerjave sigurno se je pol tud kak njegov prednik zgsl med sabo ko zdaj takele stepata
Če pa ti nisi plod incesta, sem jaz bicikl.
Od kdaj je downow sindrom deden?
[/quote]
Jaz nimam downovega sindroma. Ta sindrom je deden in ga dobijo spake, ki se zgejo med seboj. Npr bratec in sestrica se porocita (kar je pogostost na slovenskih vaseh) in rodita cloveka s tem sindromom. Jaz mislim da bi se ti mogel boljse izobrazevati in imeti bolj intelektualen pristop, ne pa tako kot pises ti ha ha
[/quote]
Daj malo se izobrazi, dawnov sindrom ni posledica izključno incesta ali je.banja svojega daljnega sorodstva, marveč številnih drugih dejavnikov. Ti otroci niso nikakršne spake. Poglej sebe in kako se obnašaš, izmeček družbe. Želim ti, da bi imel normalno partnerico (ne sorodnico) in da bi imel otroka z Dawnom. A boš ga kar živega pokopal ali kako?
Vsi mislis ti? 10 x ti je bilo razlozeno kako in kaj je potekalo v vaseh od tega da so take poroke ze id nekdaj prepovedane in da ni bulo sans da bi zupnik opravil tako poroko jako sta se potem lahko brat in sestra porocila ce to ji bilo mozno kako bi lahko zivela v taki majhni skupnosti? 100 let nazaj? Glede pojavlhanja istih priimkov smo ti tudi vse razlozili in se ne mislim ponavljati toliko o tem kdo je nepismen; upam da je dal tebe moz testirat ker ubogi tvoji otroci ce jih mas
[/quote]
Ma kje pišem o poroki med bratom in sestro, ti res nisi pismen..
[/quote]
Dobro vem o cem ti pises in to z omslovazovanjem vaskega zivlja;zraven oa vi vsi izvirate iz vasi daj si naredit gensko karti pa bos po moje dol sedla ko bos dobla rezultate itak se ze iz tvojega razmisljanja vidi da nisi pri ta brihtnih
Nekaj bo menda res na tem, dovolj je samo to pogledat:
http://www.mojvideo.com/video-franci-kek-skrita-kamera-butasta-vprasanja/737fa99060759af3c206
Jaz nimam downovega sindroma. Ta sindrom je deden in ga dobijo spake, ki se zgejo med seboj. Npr bratec in sestrica se porocita (kar je pogostost na slovenskih vaseh) in rodita cloveka s tem sindromom. Jaz mislim da bi se ti mogel boljse izobrazevati in imeti bolj intelektualen pristop, ne pa tako kot pises ti ha ha
[/quote]
Daj malo se izobrazi, dawnov sindrom ni posledica izključno incesta ali je.banja svojega daljnega sorodstva, marveč številnih drugih dejavnikov. Ti otroci niso nikakršne spake. Poglej sebe in kako se obnašaš, izmeček družbe. Želim ti, da bi imel normalno partnerico (ne sorodnico) in da bi imel otroka z Dawnom. A boš ga kar živega pokopal ali kako?
[/quote]
Ti se malo izobrazi, kmetonja en. Downov sindrom nastane ko se zjebeta brat in sestra. V slovenskih vaseh jekar pogosto da se brat in sestra porocita, zato imas tam veliko mongloidov s tem sindromom.
Pa nisem izmecek druzbe. To si mogoce ti, ki nimas 5 pik v glavi prokljeti kmet iz vukojebine
[/quote]
[/quote]
Ha ha ha
[/quote]
Ti se malo izobrazi, kmetonja en. Downov sindrom nastane ko se zjebeta brat in sestra. V slovenskih vaseh jekar pogosto da se brat in sestra porocita, zato imas tam veliko mongloidov s tem sindromom.
Pa nisem izmecek druzbe. To si mogoce ti, ki nimas 5 pik v glavi prokljeti kmet iz vukojebine
[/quote]
Ja, kako se pa brat in sestra lahko poročita (če že vse ostale neumnosti pustimo ob strani)?
[/quote]
Ja, kako se pa brat in sestra lahko poročita (če že vse ostale neumnosti pustimo ob strani)?
[/quote]
Ja nevem a ti veš?
http://www.mojvideo.com/video-franci-kek-skrita-kamera-butasta-vprasanja/737fa99060759af3c206
[/quote]
Pogledal sem. No, sem ti rekel. Gensko zarukanih je 1/3 Slovencev. Na nekaterih predelih ni bilo mešanja. Alpske doline npr. Jesenice so rešili Bosanci.
Za misice bi vsi ocgovorili, da ne lulajo in kakajo.
[/quote]
Odgovori primerni vprašanjem, vprašanci spraševalcu.
Si ti čist ok?
Te je tale debata mogoče osebno prizadela al kaj si šel na tak primitiven nivo?
Jaz sem samo povedala kako je pri nas, tud z možem sva se o tem velik pogovarjala, že pred 25 leti, ko sem sem prišla, ok?
[/quote]
Butara primitivna si ti pa to se ni najhuj si se neumna zraven s tem namigovanjem zgoraj v navednicah;nima mene kaj odebno prizadeti izviram z vasi in poznam stvari in je tako kot sem ze zgoraj napisal in se tarci ti je lepo razlozil ce te ps zanima kako so se porocali med sabo idi do vasega zupnika in ti bi dal knjige na mizo tam je vse zapisano;sorodstvene vezi so razpitegnjene?ti povem lasten primer sosedi cez cesto in jaz smo si v sorodu ja; moj pradedek in njen pradedek sta bila polbrata in vsi se vedno imamo po njima priimek;pa pazi nihce id nad se ni s kom intimno vezsl vetejo nas zgolj priimki in dejstvo da ostajamo ze generacije v isti vasi (nejateri) vecina se je pa izelila
[/quote]
Živ dokaz o posledicah incesta na vasi je tale prispevek…
Sem iz vasi in pri nas je veliko enakih priimkov. A le zato, ker je bilo včasih v družini veliko otrok. Iz moje družine, po očetovi strani je bilo sedem otrok, šest fantov in eno dekle. Od tega je pet fantov gradilo svoje hiše v vasi. Žene so si pripeljali iz drugih krajev. Samo eden je odšel v drug kraj .Ti fantje so imeli svoje sinove in tudi hčere. Tako se namnoži in nadaljuje priimek. Včasih je bilo po hišah veliko otrok, zdaj pa je tega manj. Zato so priimki tako pogosti. Ščasoma ne bodo več, ker je manj otrok.
Ne razumem pa, ko berem poste, kako lahko Slovenci tako zelo ponižujejo Slovence, same sebe. Preden kaj napišete, raje dobro premislite, kaj počnete.
Jaz sem še vedno in vedno bom ponosna, da sem Slovenka. To zavest bi morali imeti vsi Slovenci v sebi. Da pa sami sebe ponižujete—to mi pa mi jasno. Sem brez besed.
Butara primitivna si ti pa to se ni najhuj si se neumna zraven s tem namigovanjem zgoraj v navednicah;nima mene kaj odebno prizadeti izviram z vasi in poznam stvari in je tako kot sem ze zgoraj napisal in se tarci ti je lepo razlozil ce te ps zanima kako so se porocali med sabo idi do vasega zupnika in ti bi dal knjige na mizo tam je vse zapisano;sorodstvene vezi so razpitegnjene?ti povem lasten primer sosedi cez cesto in jaz smo si v sorodu ja; moj pradedek in njen pradedek sta bila polbrata in vsi se vedno imamo po njima priimek;pa pazi nihce id nad se ni s kom intimno vezsl vetejo nas zgolj priimki in dejstvo da ostajamo ze generacije v isti vasi (nejateri) vecina se je pa izelila
[/quote]
Živ dokaz o posledicah incesta na vasi je tale prispevek…
[/quote]
In ti si plod razmerja bukve in medveda idiot zagamani
Zadnje leto se ukvarjam s pregledovanjem matičnih knjig, prišla sem do okoli leta 1800. Poroke med brati in sestrami nisem našla nobene. Sem našla par porok med istimi priimki, a so sorodstveno tako daleč, da še nisem prišla do sorodstvene povezave med temi osebami.
Opazovala sem primer enega prednika, ki se je iz Logatca preselil na Štajersko. Edini. In danes je po Štajerski več sto njegovih potomcev z njegovim priimkom. Sorodstvena vez je pa v takih primerih tako šibka, da ni problema zaradi kakšnih dednih bolezni.
Sem brala eno knigo, ki obravnava tudi pomen družinskih povezav in avtor pravi, da je že poročanje med bratranci in sestričnami neproblematično za genetsko “zdravje” potomcev, družba ga pa onemogoča, ker povzroča kopičenje moči, vpliva, bogastva znotraj družine, kar je slabo za vse izven te družine. In zato so bili že v preteklosti ne vem kako zakomplicirani zakoni proti temu.
Če se cela vas enako piše, še ne pomeni, da so ljudje v kakšnem relevantnem sorodstvu.
Forum je zaprt za komentiranje.