Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skutine ledene kocke – za babi

Skutine ledene kocke – za babi

Moja srednja plast je za tri spodnje, da o zgornji ne govorim, ker sem dala manj kot dve kisli smetani, saj več prostora ni bilo. Saj potem je vse skupaj upadlo, a ko se je peklo, je bilo čez rob. Spet cedim sline po tem pecivu. Grem pogledat, če je še kje kakšen košček.

Živjo!
Čakajte, kaj vse tri plasti so enako debele? Nani, jaz imam pekač istih dimenizij kot ti…..ker sem res ultra ljubitelj skute in ne toliko piškotne podlage :), bi rada da bi bila skutina plast res PRECEJ DEBELEJŠA od čisto spodnje(piškotne)…..za zgornjo bom normalo uporabila isto količino kisle smetane kot je v receptu….samo zanima me, koliko priporočate, naj povečam količino skute da bom dosegla željeno debelino skutinega nadeva?? dam 2x ali 3 x več skute ali kako??
Nani, mi lahko poveš, kako visoko (koliko cm) plast samo skutinega nadeva dobiš ti v svojem pekaču? jaz bi rada, da bi dobila nekako vsaj 4 cm (takrat ko je vsa zadeva že ohlajena).

Ali je že katera poskusila narediti tako, da je za podlogo namesto zdrobljenih keksov in masla spekla krhko testeno podlago in nato na pol pečeno krhko testo nadevala skutino plast?
Zdi se mi, da bi v skutin nadev zelo pasale tudi rozine…..a je že katera poskusla to kombinacijo? Samo vprašam…. 🙂 Rojstni dan se bliža in bo treba pečt! 😮

Hvala in LP, zala

Pozdravček!!

Zala tako. MOja druga zmes je debela okoli 1 cm. Ti lahko uporabiš dvojno maso vendar ti več ne priporočam. In zakaj ne!! Ker bo potem pecivo previsoko in je potem vse skupaj težje rezat in še težje za jest. Koščki so potem visoki. Lahko pa poskusiš. To je samo moje mnenje.

Okoli testa pa tako. Moja tašča je naredila teso za pite, ker ni imela piškotov pa tudi ni bilo slabo. Se je pa stvar drobila. Ne vem zakaj. Probaj mogoče za prvič original recept potem boš pa videla kaj lahko še predelaš, dodelaš in nam boš javila. Če pa stvar preveč spečeš, posebaj smetano pa potem rada odstopa od skutinega nadeva..

Naj ti lepo rata in mislim da bodo vsi zadovoljni. Imam pa še en super recet za slane palčke , ki je čisto enostaven, hitro za naredit pa še skuto daš notri. Če želiš ti ga napišem. Za tiste ki ne marajo preveč sladkega.

LP,Nani

Hej! Zadetek v polno! Hcerka je razprla oci in vzkliknila:

Saj to je cheese cake.Veckrat sem jedla,nisem pa vedela,da lahko naredimo tudi sami.

Zelo sem bila pohvaljena. Tudi v Angliji jih delajo s piskotki.

Prinesla mi je recepta in sliki tradicionalnih bozicnih peciv:

Christmas cake in Plumcake.
Vecina to dvoje enaci,pa je razlicno.Se bomo pogovarjali v decembru.
Lep pozdrav Babi

Popravek: Ne Plumcake ampak Christmas pudding. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close