Skutine ledene kocke – za babi
Hej vsi!
Zanima me, če je na tisti drugi slikici po vrsti, ki je objavljena v reportaži, pecivo od Nani – skutine ledene kocke? Slikica ja prva v trojčku izmed slik, takoj naslednja so Evitini pujski (te sem prepoznala:))). Pecivo ima zgoraj in spodaj temnejše hrustljavo (tako izgleda) testo, vsem pa je bela krema…..predvsem ta me je tako pritegnila 🙂
Sedaj me zanima, ali so to te kocke, ali pa je morda kaj drugega.
Če to ni to, ali lahko potem kej drugje vidim na sliki te skutine ledene kocke?
LP vsem, Zala
Hej,Zala!
Ne,to niso ledene kocke. Narezane so bile v obliki rombov,malo nizje in cisto bele po vrhu, kot konfeti. Spodaj so rjavkaste,v sredini rumene,zgoraj bele.Nic se ne packa,primes v roko in naravnost v usta za en ugriz. Upam,da jih je Primoz posnel in bodo v galeriji slik.
Zdaj je samo reportaza.
Naredila sem jih prejle in zdaj so v hladilniku.Jutri pride hcerka in to s sopkom vijolic bo pozdrav.
Lepo prezivi praznike Babi
Zala,res ne vem! Ce niso kremne rezine,je gotovo kaj s skuto.Zelo je privlacno,res! Ves,na srecanju se veliko vrtim pri stedilniku in potem vsega si ne uspem natancno ogledati in nekatere dobrote tudi hitro poidejo.
Popotnice nisem vzela,ker je bilo toliko druzin z otroki in sem vedela,da bodo doma uzivali. Je pa bilo vse tako dobro in lepo.Sicer sem pa dobila od Evite srckano kosarico,ki jo je naredil njen oce in v njej njene krasne primerke. Lahko noc
Ravnokar sem spekla te kocke. Vmes sem probala skutino maso…božansko!!!
Samo nekaj me skrbi; ko sem vzela pekač iz pečice, se mi zdi, da tista smetana na vrhu še ni bila čvrsta. Še vedno se je narahlo “majala”, če sem malo stresla pekač. Ali se mi bo smetana strdila, ko dam pecivo v hladilnik?
Računam na to, ker sem pecivo že dala na balkon…
Lep pozdravček vsem!
živio
tudi jaz sem včeraj spekla skutine ledene kocke in jih danes že ni več
so pa zelo dobre, narejo zelo hitro, malo posode za pomivat, v glavem to bo še večkrat na naši mizi
sem pa spekla, dopoldan in nismo mogli počakati čez noč in smo ob treh popoldan že veselo jedli in je bilo vse v redu, tako, da to pecivo ni potrebno peči zvečer pa jesti drugi dan
lp
:)))))) Saj je tudi tako dobro, so rekli ;). No, jaz bi ga lahko tudi cel velik pekač pojedla, če bi mi pustili ;). Ja, res je bela pita in res ni ravno recept za začetnike oz. da se popravim – ni recept za tiste, ki se v kuhinji ne počutijo res domače. Sem ga pa že vpisala v bazo receptov, samo še potrjen mora biti. Aja: tudi nasvete sem napisala in opozorila, kje vse se lahko pri pripravi zalomi. No, pa saj takoooooo hudo pa tudi ni ;).
Lp, mishika
Malo pa se je zalomilo tudi meni. Delala sem v premajhnem pekaču in je tako ful naraslo, da nisem imela kam dat kisle smetane, pa sem je bila prisiljena dat precej manj kot piše v receptu – je skoraj teklo dol. Končni rezultat pa je bil vseeno fantastičen. Drgič spet – večji oz. višji pekač. V kakšnem pa delate vi?
Mer zdaj ne bi znala. Imam tiste tri pekače – teflonske. Večji – srednji – manjši. Delala sem v srednjem, visok je približno 5 cm, a je bil prenizek. Če bi delala v večjem ( ne mislim višjem) pa se mi je zdelo, da bi bilo pretanko testo. Mogoče bi babi vedla bolj točen odgovor, a je že par dni ne zasledim.
Po občutku se mi zdi, da ti misliš največjega od teh treh. Se bojim, da boš morala kar provat. Jaz sem pač dala manj kisle smetane in je bilo ravno tako dobro.
Mere mojega pekača, v katerem sem delala, so 29X22. Pa je bilo fino…testo ni bilo prav nič predebelo…pa tudi za maso je bilo dovolj prostora. Sem pa pri testu morala kar malo paziti, kje ga je več in kje manj, da sem ga porazdelila tako, da je bilo uredu.
pecivo so res vsi pohvalili in ravno danes bom printala recepte za tiste, ki so si ga zaželele :)))
Pozdravček!
Končno spet mal na forumo. Sprašuješ okoli pekača. Jaz jih vedno pečem v pekaču, ki ima naslednje mere in sicer dolg je približno 35 cmo in širok 24 cm in je odličen. Pecivo ne pride visoko . Skoraj vse tri plasti so enako debele.Mogoče je zadnja nekoliko tanjša, ker so pač samo tri smetane. Pecivo je dorbo, da se naredi dan prej in se ga da v hladilnik, ker je potem še bolj sočni in hladno. ne nareži ga preveč, ker se potem na sobni temperaturi koščki ohadijo in to ni to. je pa še vseeno dobro. saj veš, če je hladno ima svoj čar. Sicer pa so to samo detajli. Ga boš naredila in boš potem sama najbolj veela kako ti je fino. je pa res zelo okusno, sploh za tiste ki imajo radi skuto.
Pa še nekaj. Ko boš pekla zadnjo plast kreme(smetano) bo stavr nekoliko majava ko boš vzele pecivo iz pečice. To ni nič narobe. Potem se smetana strdi.
Naj ti rata in še bolj tekne!!!!
LP,Nani
Forum je zaprt za komentiranje.