sin bi rad otroka
ena mamma, 21.11.2021 ob 20:18
Evo moje mnenje, 21.11.2021 ob 19:54
Recimo men je čist vseen če bosta moja sinova kdaj imela otroke, ampak če bi imela sina v podobni situaciji kot ti in bi me vprašal za mnenje, bi mu brez vsake težave rekla, da naj si poišče drugo, ker tej ki jo ima niti tolk ni do njega, da bi mu povedala resnico. Sej tvoj sin sigurno to že sam ve, sam mora še sprejet in it naprej s svojim lajfom.
Hvala za iskreno mnenje. Toda punca drugače ni slaba, tudi meni se je usedla v srce, je pridna, vestna, ko je pri nas, skoči in pomaga pri kosilu, pospravljanju, zna zelo dobro kuhati, še meni kdaj kak vegi recept prinese… pri marsikateri življenjski zadevi se strinjava, imava isto mnenje. Edino to, glede otrok… ko so otroci pri nas, tudi od drugega sorodstva, prijateljev… sin je čisto raznežen (pa da ne boste mislili, da je kak ženskast tip, 1,90, pravijo, da je zelo lušten, ima tudi svoje muhe, ni da je zdaj popustljiv in copatast itd., samo otroke ima rad), sploh če so dojenčki, jih obvezno popestuje… tamlada pa se bolj kot ne odmika od otrok. Ni tip, ki bi buci buci in cartala otroke, če se preveč cmerijo, celo zavija z očmi. Ampak ni to merodajno, veliko je takih, pa so potem s svojimi otroki čisto drugačni.
ne vem, kaj bi rekla, dvomim, da ga prav namerno zavaja, ampak mislim, da enostavno nima želje. Mogoče še nima, mogoče pa nikoli ne bo imela.
Jaz bi samo to komentirala – sama sem vzgojiteljica. Otroke imam neizmerno rada, svojih (še) nimam. Vendar se prav tako ne raznežim ob otrokih s strani partnerjeve družine – mislim, da ve preveč ostalih, ki so okoli otroka celi “abuci, buci” in razneženi, tako da jaz ne silim v otroka. Je pa res, da ko pridejo sami do mene, nikoli ne zavrnem igre, le ne silim v njih 🙂
Jaz sem ta primer ženske, ki si ne želi otrok. Pa to ne pomeni, da jih ne maram, samo svojih ne želim. Žalostno mi je v ta svet roditi bitje, za katerega bi trpela še celo svoje življenje, v smislu ali mu bom uspela nuditi vse kar potrebuje. Žal v teh časih otrok ni poceni. Sploh pa moraš za njegovo vzgojo imeti čas, potrpljenje, ne da si cele dneve v službi. Ko sem to povedala partnerju je bilo zelo hudo, dala sem mu prosto pot, pa se je odločil, da bova ostala skupaj. Danes, ko gledam za nazaj, ne on ne jaz nisva primerna za otroka, čeprav nisva neodgovorna. Imava nepokretne stare starše, za katere skrbiva vsak dan. Mogoče so to za naju otroci. In to je dovolj.
Vsak ima svoje poslanstvo v življenju, naj ga živi tako kot si želi.
se ne strinjam, 21.11.2021 ob 19:40
pa kaj pol, 21.11.2021 ob 19:03
Pa kaj klinca se imaš ti za spraševat, če bo ona za otroka ali ne. Tut če nikol ne bo, kaj te briga!! Čisto njena osebna odločitev je ali bo imela otroka ali ne. Ima vso pravico ne imeti otroka, če noče.
Če še ni pripravljena zdaj, potem še doooolgo ne bo.Pred tridesetim so prava leta.
Res ne razumem take ženske, ki pri teh letih še ni zrela, da postane mama!
Sploh pa ne zato, ker si jih on želi in bi ji očitno pri tem pomagal in sodeloval.
Očitno to dekle absolutno NI materinski tip.In nikoli ne bo!
Se pravi – v tem pač ne bo primerna za partnerja, ki ima rad otroke…mogoče bi jih on imel več.Recimo tri.
Ampak ona ne bo zato.Že zdaj kaže s svojim odnosom, da bi imela otroke enkrat SAMO zato, ker jih imajo drugi in da bo družina.Samo zato.
Ampak to je premalo.Čisto premalo za tako družinskega fanta.
Ona ni družinska.Škoda.Nista za skupaj.
Ti pa si ubrisana.
In vse to veš iz 5ih stavkov, ki jih je avtorica napisala?
Omg, zemlja progutaj molim te ?
lunca zadnji krajec, 21.11.2021 ob 20:17
Če punca pri 29. letih nima želje po otrocih, je ne bo imela tudi čez nekaj let.
Sicer pa – najboljša leta za prvega otroka so za žensko od 22. do 25. leta. Ženska, ki ima prvega otroka pri 30. letih je že stara prvesnica. Vsaj tako so zdravniki jemali ženske npr. pred 30. leti. Otrok ni igrača, za katero se odločiš in jo greš kupit v trgovino. Otrok je dar. Nosečnost se lahko zgodi zelo hitro, lahko pa do nje zelo težko prideš.
Vsekakor se morata o tem pogovoriti tvoj sin in njegova partnerka. Morda pa si ona sploh ne želi otrok? Morda namerno zavlačuje? Po navadi so moški tisti, ki nočejo otrok, pri vas je zgleda drugače.
Kakšna 22a pa 25 a?? O čem ti bluziš?
Pravi čas za otroke je RODNA DOBA ženske….
Toraj od začetka menstruacije do menopavze. Tako je in nič drugače.
To je narava in naravno in ne vaše flavzanje!
Vukašin, 21.11.2021 ob 21:02
Ko je punca enkrat 18, je biološki čas za otroka.
Če pa študira (pa ne kaj glupega – kar pa ženske žal u glavnem izbiraju), pa je čas za otroka 23. ali 24. leto. Vse ostalo je zajebancija, ki lahko ima hude posledice. Ker ženske se izredno hitro staraju, pa potem eksponentno narašča šansa da rodijo defektne otroke.
Pa tudi za moške je že trpljenje če moraju kakšni stari ženski nad 30 let otroka delat. Ker to že ni več apetitlih, ženske po 35. letu pa su sploh ogabne.
To je samo nakladanje…
Lira746, 22.11.2021 ob 19:23
Meni se zdi pa neodgovorno imeti v najemu otroka. Sploh v časih, ko večina najemodajalcev ne želi imeti najemnikov z otroci.
Midva s partnerjem sva tudi že dolgo skupaj, sicer mlajša od tvojega sina in njegove, pa raje ne bova imela otroka, kot pa da bi ga imela v tujem stanovanju.
???? V tujem stanovanju? Saj plačaš najemnino! Potem 70% mladih v tujini ne bi imelo otrok, saj so vsi po najemih. Kakšna mentaliteta! In kaj je bolje? V mansardi pri starših? Ali čakat do 38. leta, da si bajto sezidaš? Ajaaaa, starši ti kupijo nepremičnino, saj res.
Jaz do tridesetega leta niti pod razno nisem razmišljala, da bi imela otroke. S partnerjem sva bila skupaj od mojega 26. leta. Potem pa je kar nekako čez noč in spontano vzklila želja in zdaj sem mama že odraslima otrokoma. Vsaka stvar mora dozoreti, nekomu prej, nekomu kasneje. Zame je osnovanje družine pred 30. letom popolnoma nesprejemljivo. 20 leta so najlepša ko ki lahko privoščiš malo svobode. Seveda se z otroki marsikaj spremeni in na to moraš biti pripravljen.
Jagode in čokolada, 22.11.2021 ob 18:00
Kakšna 22a pa 25 a?? O čem ti bluziš?
Pravi čas za otroke je RODNA DOBA ženske….
Toraj od začetka menstruacije do menopavze. Tako je in nič drugače.
To je narava in naravno in ne vaše flavzanje!
In potem imaš prvega otroka pri 35.tih in drugega pri 37.tih…
Pozno, prepozno.
Očitno smo ti stopili na rep, zato se tako razburjaš brez potrebe.
ena mamma, 21.11.2021 ob 18:36
Takole je. Sin star 32 let, v zvezi s punco že 7 let, ona stara 29.
Sin končal faks, je zaposlen, dobra služba, snaha tudi. Sta v najemu, nimata problemov, ker imata dobri plači.
Sin je bil vedno čisto nor na otroke. Kadar koli je kdo od sorodstva ali prijateljev prišel na obisk, je pestoval dojenčka, ga znal umiriti, če je jokal… Hči ima že otroka (4 leta) in on je čisto nor na svojega nečaka. Nečak pa nanj, popolnoma znori, ko ga vidi. Zadnjič sta bili sinova in hčerina družina pri nas na obisku za vikend, tamali je prinesel s seboj neke legice za zlagat in prosil svojega očeta za pomoč, ki pa se mu ni posebej ljubilo. Potem je pogledal mojega sina, in v hipu sta se zmenila, 3 ure sta sestavljala legice in oba uživala, smo ju morali prav zvleči stran, ko je bila hrana na mizi. Toliko v oris, da mu otroci res veliko pomenijo.
Z njegovo punco sta se že zdavnaj pogovarjala o otrokih, ona je vedno govorila, da bi imela vsaj dva otroka, ampak ne še sedaj. In še vedno je tako. Zadnjič na obisku sta se menila pred mano. Ona da pa 29 let še niso leta za otroka, da bi se rada še malo zezala, da mogoče ko bosta našparala za hiško, da ne še sedaj… On pa da sta se o tem menila že pred leti in da je rekla, da ko bo imela 28 pa ja.
Vse bolj se mi zdi, da njej pač ni do otrok. Sicer itak ni moja stvar, prosim ne o tem, da se vtikam, ampak vidim, kako zelo bi sin imel otroke. Njima itak nič ne rečem, če že, samo to, da imata še čas.
Kaj menite? Poznate kak tak par, kjer se je potem ženska odločila, da ne bo imela otrok? Drugače se zelo dobro razumeta, sta super par. Vem, da se ne more nič izsilit. Ampak hkrati vem, da jo ima moj sin izredno rad in menim, da je ne bi pustil, tudi če ne bi hotela imeti otrok niti čez nekaj let. Bi pa bila izredna škoda, če ne bi nikoli postal očka.
Ko bo cas jo bo ze zamenjal s taksno, ki si bo zelela otroke, brez skrbi.
Zaza, 23.11.2021 ob 06:44
Ko bo cas jo bo ze zamenjal s taksno, ki si bo zelela otroke, brez skrbi.
Da se mame vtikajo v 30 letne sinove kdaj naj imajo otroke ali naj jih sploh imajo ali ne in s kom naj jih imajo. To ni njihova stvar, to je stvar dveh oseb, para in nikogar drugega.
dfhtjtf, 23.11.2021 ob 11:36
Danes it planirano naredit otroka, ko ne veš kaj bo s tem korona sranjem je milo rečeno neumno.
Kaj če čez 3 leta začnemo množično cepat?
Kaj če se bodo začeli rojevat prizadeti otroci?
Kaj če?
in kaj če ti pade zdajle omet na glavo ?
Vsak izgovor je dober.Lani sta se v naši družini aprila rodila dvojčka, novembra pa še ena deklica.
Ko sem tako hitro prebrala sem se našla tudi jaz v tekstu.Pri nama so že vsi obupali, ker sva zelo dolgo pac odlasala z otroci.Nekako vlekla sva tja do 13let dokler se seveda jaz nisem sama iskreno pri sebi odločila zdaj pa si želim postati mama.Ja res težko je ko te že vsi pritiskajo nate pa biološka ura tece…, poglejte, meni ni bilo nikoli in še zdaj karkoli zal da sem se jaz odločila za otroka v poznih letih. Si bolj zrel,odgovoren, pa prej stanovanje, služba…Ja lahko bi imela otroka pri 25letih, pa moj ni želel, zato sva pa počakala z otrokom in uživala življenje,kjer sva v teh skupnih letih tudi ogromno potovala po svetu in videla, sirino ne pa samo globino.
Oba se morata zato odlociti, otrok ni lutka,ki jo pustis,ampak otrok je zivo bitje,ki rabi oba ljubeča starsa.
Forum je zaprt za komentiranje.