Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sin bi rad otroka

sin bi rad otroka

Takole je. Sin star 32 let, v zvezi s punco že 7 let, ona stara 29.

Sin končal faks, je zaposlen, dobra služba, snaha tudi. Sta v najemu, nimata problemov, ker imata dobri plači.

Sin je bil vedno čisto nor na otroke. Kadar koli je kdo od sorodstva ali prijateljev prišel na obisk, je pestoval dojenčka, ga znal umiriti, če je jokal… Hči ima že otroka (4 leta) in on je čisto nor na svojega nečaka. Nečak pa nanj, popolnoma znori, ko ga vidi. Zadnjič sta bili sinova in hčerina družina pri nas na obisku za vikend, tamali je prinesel s seboj neke legice za zlagat in prosil svojega očeta za pomoč, ki pa se mu ni posebej ljubilo. Potem je pogledal mojega sina, in v hipu sta se zmenila, 3 ure sta sestavljala legice in oba uživala, smo ju morali prav zvleči stran, ko je bila hrana na mizi. Toliko v oris, da mu otroci res veliko pomenijo.

Z njegovo punco sta se že zdavnaj pogovarjala o otrokih, ona je vedno govorila, da bi imela vsaj dva otroka, ampak ne še sedaj. In še vedno je tako. Zadnjič na obisku sta se menila pred mano. Ona da pa 29 let še niso leta za otroka, da bi se rada še malo zezala, da mogoče ko bosta našparala za hiško, da ne še sedaj… On pa da sta se o tem menila že pred leti in da je rekla, da ko bo imela 28 pa ja.

Vse bolj se mi zdi, da njej pač ni do otrok. Sicer itak ni moja stvar, prosim ne o tem, da se vtikam, ampak vidim, kako zelo bi sin imel otroke. Njima itak nič ne rečem, če že, samo to, da imata še čas.

Kaj menite? Poznate kak tak par, kjer se je potem ženska odločila, da ne bo imela otrok? Drugače se zelo dobro razumeta, sta super par. Vem, da se ne more nič izsilit. Ampak hkrati vem, da jo ima moj sin izredno rad in menim, da je ne bi pustil, tudi če ne bi hotela imeti otrok niti čez nekaj let. Bi pa bila izredna škoda, če ne bi nikoli postal očka.

Se strinjam, škoda bi bila, če ne bi imel otrok. Ampak tako pač je zaenkrat. Ni drugega kot čakat, da bo tamlada za. Tako to gre. In če se potem odloči, da bo vseeno z njo, čeprav ne bo nikoli hotela otrok, njegova odločitev.

Pa kaj klinca se imaš ti za spraševat, če bo ona za otroka ali ne. Tut če nikol ne bo, kaj te briga!! Čisto njena osebna odločitev je ali bo imela otroka ali ne. Ima vso pravico ne imeti otroka, če noče.

Odgovor na objavo uporabnika
pa kaj pol, 21.11.2021 ob 19:03

Pa kaj klinca se imaš ti za spraševat, če bo ona za otroka ali ne. Tut če nikol ne bo, kaj te briga!! Čisto njena osebna odločitev je ali bo imela otroka ali ne. Ima vso pravico ne imeti otroka, če noče.

Sori, mamma, ampak čisto tako je.

Če še ni pripravljena zdaj, potem še doooolgo ne bo.Pred tridesetim so prava leta.

Res ne razumem take ženske, ki pri teh letih še ni zrela, da postane mama!

Sploh pa ne zato, ker si jih on želi in bi ji očitno pri tem pomagal in sodeloval.

Očitno to dekle absolutno NI materinski tip.In nikoli ne bo!

Se pravi – v tem pač ne bo primerna za partnerja, ki ima rad otroke…mogoče bi jih on imel več.Recimo tri.

Ampak ona ne bo zato.Že zdaj kaže s svojim odnosom, da bi imela otroke enkrat SAMO zato, ker jih imajo drugi in da bo družina.Samo zato.

Ampak to je premalo.Čisto premalo za tako družinskega fanta.

Ona ni družinska.Škoda.Nista za skupaj.

h. jobert, 21.11.2021 ob 19:14

Sori, mamma, ampak čisto tako je.

Potem naj bo pa brez otrok in naj si dobi tipa, ki bo to sprejel.

ena mamma, 21.11.2021 ob 18:36

Takole je. Sin star 32 let, v zvezi s punco že 7 let, ona stara 29.

Sin končal faks, je zaposlen, dobra služba, snaha tudi. Sta v najemu, nimata problemov, ker imata dobri plači.

Sin je bil vedno čisto nor na otroke. Kadar koli je kdo od sorodstva ali prijateljev prišel na obisk, je pestoval dojenčka, ga znal umiriti, če je jokal… Hči ima že otroka (4 leta) in on je čisto nor na svojega nečaka. Nečak pa nanj, popolnoma znori, ko ga vidi. Zadnjič sta bili sinova in hčerina družina pri nas na obisku za vikend, tamali je prinesel s seboj neke legice za zlagat in prosil svojega očeta za pomoč, ki pa se mu ni posebej ljubilo. Potem je pogledal mojega sina, in v hipu sta se zmenila, 3 ure sta sestavljala legice in oba uživala, smo ju morali prav zvleči stran, ko je bila hrana na mizi. Toliko v oris, da mu otroci res veliko pomenijo.

Z njegovo punco sta se že zdavnaj pogovarjala o otrokih, ona je vedno govorila, da bi imela vsaj dva otroka, ampak ne še sedaj. In še vedno je tako. Zadnjič na obisku sta se menila pred mano. Ona da pa 29 let še niso leta za otroka, da bi se rada še malo zezala, da mogoče ko bosta našparala za hiško, da ne še sedaj… On pa da sta se o tem menila že pred leti in da je rekla, da ko bo imela 28 pa ja.

Vse bolj se mi zdi, da njej pač ni do otrok. Sicer itak ni moja stvar, prosim ne o tem, da se vtikam, ampak vidim, kako zelo bi sin imel otroke. Njima itak nič ne rečem, če že, samo to, da imata še čas.

Kaj menite? Poznate kak tak par, kjer se je potem ženska odločila, da ne bo imela otrok? Drugače se zelo dobro razumeta, sta super par. Vem, da se ne more nič izsilit. Ampak hkrati vem, da jo ima moj sin izredno rad in menim, da je ne bi pustil, tudi če ne bi hotela imeti otrok niti čez nekaj let. Bi pa bila izredna škoda, če ne bi nikoli postal očka.

Pa kaj to tebe briga no.

Ma kaj pa vem. Če ga recimo zavaja 15 let, da bosta imela otroka zagotovo, celo dva baje, potem pa pri 37 reče, da sori, ne bo….po moje je to stvar obeh. Če do 30. leta ženska nima čisto nobene želje po otroku, njen tip pa bi otroke imel, je prav, da se to jasno in glasno pove!!! Rečeš glej, leta so tu, želje po otrocih nimam, sori, če želiš stran, okej, pojdi. Ne pa nategovat leta in leta, človek se naveže, ostane s partnerjem v upanju da čez leto dve pa bo…potem pa hladen tuš. Mislim ne me jebat! Pa če gre za moškega ali žensko, če nimaš želje po otrocih poveš v par letih. Tudi za tipa ni tako enostavno, star skoraj 40, potem pa ona pove da pa ne bi otrok. Tudi če se takrat razideta, če je tip normalen ne bo kar prve napičil in ji naredil otroka. Treba primerno najti, zgradit nek dober odnos z njo, pa si hitro 45. Takrat imet prvega otroka je pa tudi za moškega malo pozno.

Saj je mama temu sinu, seveda se sprašuje!! A tebi bi pa bilo vseeno, če tvoj otrok, ki bi srčno rad postal starš, tega ne bo mogel postati, ker ga partner zavaja?? Meni tudi ne bi bilo vseeno!

Recimo men je čist vseen če bosta moja sinova kdaj imela otroke, ampak če bi imela sina v podobni situaciji kot ti in bi me vprašal za mnenje, bi mu brez vsake težave rekla, da naj si poišče drugo, ker tej ki jo ima niti tolk ni do njega, da bi mu povedala resnico. Sej tvoj sin sigurno to že sam ve, sam mora še sprejet in it naprej s svojim lajfom.

Provokacoja, 21.11.2021 ob 19:43

Pa kaj to tebe briga no.

Mene bi tudi brigalo, če bi bila njegova mama.

Zaradi njegove zagretosti in njene HUDE mlačnosti.

Super par sta, ja…Ko bodo imeli pa drugi otroke, onadva pa kar še ne, ne bosta več super par.Skrhalo se bo.

Mama,zskaj mislis, da se ne smes,pogovorit s sinom o otrocih.

Seveda lahko. Pust jebeni mon.

Zdej mu moras dat vedet da mata se cas za otroke .

Recimo 2leti se komot. Tok da se sin umiri, tece 7leto, to leto je prelomno

A bosta ostala skupi al pa ne.

Skoda da bi se skoz kregala o otrocih.

2leti ji naj se da cas. In 2leti naj ne omenja otrok.

Ce takrat ne bo hotela. Potem ????

ma joj no, 21.11.2021 ob 19:43

Ma kaj pa vem. Če ga recimo zavaja 15 let, da bosta imela otroka zagotovo, celo dva baje, potem pa pri 37 reče, da sori, ne bo….po moje je to stvar obeh. Če do 30. leta ženska nima čisto nobene želje po otroku, njen tip pa bi otroke imel, je prav, da se to jasno in glasno pove!!! Rečeš glej, leta so tu, želje po otrocih nimam, sori, če želiš stran, okej, pojdi. Ne pa nategovat leta in leta, človek se naveže, ostane s partnerjem v upanju da čez leto dve pa bo…potem pa hladen tuš. Mislim ne me jebat! Pa če gre za moškega ali žensko, če nimaš želje po otrocih poveš v par letih. Tudi za tipa ni tako enostavno, star skoraj 40, potem pa ona pove da pa ne bi otrok. Tudi če se takrat razideta, če je tip normalen ne bo kar prve napičil in ji naredil otroka. Treba primerno najti, zgradit nek dober odnos z njo, pa si hitro 45. Takrat imet prvega otroka je pa tudi za moškega malo pozno.

Podpis

Če punca pri 29. letih nima želje po otrocih, je ne bo imela tudi čez nekaj let.

Sicer pa – najboljša leta za prvega otroka so za žensko od 22. do 25. leta. Ženska, ki ima prvega otroka pri 30. letih je že stara prvesnica. Vsaj tako so zdravniki jemali ženske npr. pred 30. leti. Otrok ni igrača, za katero se odločiš in jo greš kupit v trgovino. Otrok je dar. Nosečnost se lahko zgodi zelo hitro, lahko pa do nje zelo težko prideš.

Vsekakor se morata o tem pogovoriti tvoj sin in njegova partnerka. Morda pa si ona sploh ne želi otrok? Morda namerno zavlačuje? Po navadi so moški tisti, ki nočejo otrok, pri vas je zgleda drugače.

Evo moje mnenje, 21.11.2021 ob 19:54

Recimo men je čist vseen če bosta moja sinova kdaj imela otroke, ampak če bi imela sina v podobni situaciji kot ti in bi me vprašal za mnenje, bi mu brez vsake težave rekla, da naj si poišče drugo, ker tej ki jo ima niti tolk ni do njega, da bi mu povedala resnico. Sej tvoj sin sigurno to že sam ve, sam mora še sprejet in it naprej s svojim lajfom.

Hvala za iskreno mnenje. Toda punca drugače ni slaba, tudi meni se je usedla v srce, je pridna, vestna, ko je pri nas, skoči in pomaga pri kosilu, pospravljanju, zna zelo dobro kuhati, še meni kdaj kak vegi recept prinese… pri marsikateri življenjski zadevi se strinjava, imava isto mnenje. Edino to, glede otrok… ko so otroci pri nas, tudi od drugega sorodstva, prijateljev… sin je čisto raznežen (pa da ne boste mislili, da je kak ženskast tip, 1,90, pravijo, da je zelo lušten, ima tudi svoje muhe, ni da je zdaj popustljiv in copatast itd., samo otroke ima rad), sploh če so dojenčki, jih obvezno popestuje… tamlada pa se bolj kot ne odmika od otrok. Ni tip, ki bi buci buci in cartala otroke, če se preveč cmerijo, celo zavija z očmi. Ampak ni to merodajno, veliko je takih, pa so potem s svojimi otroki čisto drugačni.

ne vem, kaj bi rekla, dvomim, da ga prav namerno zavaja, ampak mislim, da enostavno nima želje. Mogoče še nima, mogoče pa nikoli ne bo imela.

Morda pa ni tako prepričana v njuno uspešno zvezo in zato noče. Meni zgleda razlog za ne zdaj zezanje pri skoraj 30 letih neresno in zavajujoče do partnerja. Če bi to izjavil moški, bi bili vsi napotki, naj ga čimprej zapusti, kakšen vmes bi bil tisti nori, “neplanirana” nosečnost.

Ko je punca enkrat 18, je biološki čas za otroka.

Če pa študira (pa ne kaj glupega – kar pa ženske žal u glavnem izbiraju), pa je čas za otroka 23. ali 24. leto. Vse ostalo je zajebancija, ki lahko ima hude posledice. Ker ženske se izredno hitro staraju, pa potem eksponentno narašča šansa da rodijo defektne otroke.

Pa tudi za moške je že trpljenje če moraju kakšni stari ženski nad 30 let otroka delat. Ker to že ni več apetitlih, ženske po 35. letu pa su sploh ogabne.

Vukašin, 21.11.2021 ob 21:02

Ko je punca enkrat 18, je biološki čas za otroka.

Če pa študira (pa ne kaj glupega – kar pa ženske žal u glavnem izbiraju), pa je čas za otroka 23. ali 24. leto. Vse ostalo je zajebancija, ki lahko ima hude posledice. Ker ženske se izredno hitro staraju, pa potem eksponentno narašča šansa da rodijo defektne otroke.

Pa tudi za moške je že trpljenje če moraju kakšni stari ženski nad 30 let otroka delat. Ker to že ni več apetitlih, ženske po 35. letu pa su sploh ogabne.

Sem 40 imam 10 in 8 letnika in v teh casih se resno sprasujem kero budalo gre v ta kaos ko ne vemo kaj bo tri mesece naprek spravljat se otroke.

U Afganistinu – pa tudi drugje u islamskem svetu – imajo bez problema 10 otrok. A u Sloveniji pa naj bi se pa folk sekiral kako bo 2 otroka živel? S takvim odnosom do življenja bo slovenski narod definitivno izumrl.

jaz sem bila taka punca. Nisem znala komunicirati z otroki, sploh mlajšimi, bili so mi odveč in kot bitja iz drugega planeta. Sem imela idejo, da bom imela 2 otroka, samo ne še zdaj. In to me je držalo do 33.leta, potem pa kar naenrat preobrat, in že sem jokala vsako M, ker ni ratalo. No, kmalu je, in danes imam točno dva krasna otroka, in vem, da sem veliko boljša mama zdaj, kot če bi imela otroka prej, ko še nisem bila pripravljena, čeprav sem bila baje biološko bolj primerna. Res uživam vsak trenutek z njima, nič mi ni težko in sem postala prav mamasta. Mogoče se tako zgodi pri tvojem sinu. Mogoče ne.

Pri osemnajstih je absolutno prekmalu za otroka!

In ženske se dosti počasneje staramo kot moški, ki so že pri petinštiridesetih sivi, pri petdesetih pa sploh in se jim nič več nič ne da.

Ženske po petintridesetem -tiste, ki so urejene, so prave lepotice!

Ti si očitno en predpotopen fosil.

In kateri je zate glupi študij?

Vukašin, 21.11.2021 ob 22:12

U Afganistinu – pa tudi drugje u islamskem svetu – imajo bez problema 10 otrok. A u Sloveniji pa naj bi se pa folk sekiral kako bo 2 otroka živel? S takvim odnosom do življenja bo slovenski narod definitivno izumrl.

V Afganistanu je tako, pri nas je drugače.

In hvalabogu, da tukaj ni Afganistan, Pakistan ali kakšen drug – stan.

Jaz sem prvič željo po otrocih začutila šele pri 34 letih. Danes pri 42 imam tri. Od tega dvojčka.

Ni nujno, da si dekle vašega sina otrok ne želi in da jih nikoli ne bo želela. Mogoče si jih pač res ne želi še zdaj in hoče še malo uživati in potovati.

Ne vtikujte se, bo sin že sam rešil.

Ehhh ne se sekirat. Jaz sem pri 29tih najbolj uživala s fantom. Mlada odrasla, na svojem, potovala sva kamor sma želela, hodila na koncerte, pa tu in tam malo v klub plesat. To so najlepša leta.  Pol sem pa dopolnila 30 pa sva se začela pogovarjati, kaj pa če bi mogoče začela kaj v smeri otrok razmišljati. No pri 31. sem rodila prvega otroka in danes pri 33. Imava dva otroka. Tako, da brez skrbi. Vse pride ob svojem času. Če še ni pripravljena je boljše še kako leto počakat.

Jaz tudi ne vem, zakaj naj bi to, da jih pri 29ih noče, pomenilo, da bo kar brez za vedno.

Mene je tudi dokaj pozno zagrabila želja, ampak, ko me je, sva pa to na hitro zrihtala 🙂

Je pa res, da še danes -kot mama – nisem na splošno “ful za otroke”. Svoje imam zelo rada, z drugimi se pa ne ukvarjam prav prevec in nikoli nisem prav forsirala, da bi kakšnega dojenčka pestovala. Toliko v razmislek, izrecno sem se temu izogibala pri mozevi žlahti, ker je takoj, samo da sem pogledala v smer dojenčka, nekdo začel cviliti, kako mi dojenček pašeeee in da bova morala kmalu kaj naštimat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close