‘Silent treatment’
Uf, ti pa imaš to tvojo zvezo naštudirano v nulo. Vse “by the book”. Prepoznavaš simptome, postavljaš diagnoze, predpisuješ zdravljenje, pacien pa… ne sodeluje. In ti bi se rada pogovarjala. Lahko se pogovarjaš. Ampak če ti bo še sto laikov potrdilo, da so tvoje diagnoze pravilne, se boš morda za trenutek bolje počutila, tvoj “pacient” pa ne bo nič bližje ozdravitvi. Ti se moraš pogovarjat s svojim partnerjem, ne z nami.
Če imaš po treh lagodnih letih zveze (lagodne brez otrok, brez večdesetletne zakonske rutine in preutrujenosti zaradi obvez, ki jih terja družinsko življenje), ko bi moralo bit še vse v rožicah, o svojem partnerju takšno menje kot ga pač imaš in če se ob njem počutiš, kakor se počutiš, kako se boš šele počutila po 15 letih zveze s tem človekom. Si sploh lahko zamisliš kaj takšnega? Jaz ne. In na tvojem mestu ne bi izgubljala časa. To je tako, brez ovinkov.
Če hočeš po ovinkih, pa se lahko tudi še malo pomatraš in poskusiš tega svojega narciseka priravit do tega, da bo spregovoril. Po treh letih bi bil že čas. Nikar pa ne vztrajaj z njim samo zato, ker je “takooo lep” in ker ti ga “druge zavidajo”. To je larifari. Briga druge za tvojo “srečo”. To je samo iluzija, v katero želiš sama verjet in katere se kot poslednje rešilne bilke tako trdno oklepaš. Do kdaj? Dokler čisto ne potoneš?
Verjamem, da si tega ne predstavlja oziroma ne želi, zato pa je prišla sem oziroma se zaveda svoje dileme oziroma zoprne situacije. 😉
Saj ona ima mnenje o njem zelo dobro,… če odmisli vse slabe stvari, ki jih pri njemu opaža. :))
Verjamem, da si tega ne predstavlja oziroma ne želi, zato pa je prišla sem oziroma se zaveda svoje dileme oziroma zoprne situacije. 😉
Saj ona ima mnenje o njem zelo dobro,… če odmisli vse slabe stvari, ki jih pri njemu opaža. :))[/quote]
kolk sta vidva pametna … ali od kod C_P-ata te budalizme ☺
sploh, ker toliko konzervatizma in kajpa-če, morda-pa, vem za ljudi, ki ….. objavljata na MON_u ☺
čebi jaz toliko komposta pridelal, bi bil bogat
Saj ona ima mnenje o njem zelo dobro,… če odmisli vse slabe stvari, ki jih pri njemu opaža. :))[/quote]
sploh, ker toliko konzervatizma in kajpa-če, morda-pa, vem za ljudi, ki ….. objavljata na MON_u ☺
čebi jaz toliko komposta pridelal, bi bil bogat[/quote]
Kaj si pravzaprav hotel povedat s tem gnojenjem, da bi rad bil bogat in pridelovla kompost ali kaj?
čebi jaz toliko komposta pridelal, bi bil bogat[/quote]
Kaj si pravzaprav hotel povedat s tem gnojenjem, da bi rad bil bogat in pridelovla kompost ali kaj?[/quote]
mi je že dolgo jasno, da razumeš itak nič … “znanje” ti pa zj.e.be enostavna teza
21.48, kritična ura, ko NM-3w išče žrtev za svoje večerno pod.jebavanje za lahko noč.
No, izberi koga drugega. Jaz se za danes poslavljam. Adios!
Kaj si pravzaprav hotel povedat s tem gnojenjem, da bi rad bil bogat in pridelovla kompost ali kaj?[/quote]
mi je že dolgo jasno, da razumeš itak nič … “znanje” ti pa zj.e.be enostavna teza[/quote]
mi je že dolgo jasno, da razumeš itak nič … “znanje” ti pa zj.e.be enostavna teza[/quote]
Da ne boš spregledal ali ap vlekel špeglov iz etuija:
“21.48, kritična ura, ko NM-3w išče žrtev za svoje večerno pod.jebavanje za lahko noč.
No, izberi koga drugega. Jaz se za danes poslavljam. Adios! “
A nisi? Bogat? Meni se že ves čas zdi, da si, ko pa vse tako drago zakasiraš. A ne plačajo? :))
A nisi? Bogat? Meni se že ves čas zdi, da si, ko pa vse tako drago zakasiraš. A ne plačajo? :))[/quote]
idijot
se pač ne ukvarjam s kompostom … in sem več kot bogat … ampak tega s tvojimi pomisleki ne moreš dojeti ☺
Hvala, da ste mi zasvinjali temo. 😛
Prosim. vrnimo se k mojemu problemu.
Čisto sem obupana, ker sem po vseh analizah spoznala, da moj tip trpi za ‘narcistično osebnostno motnjo’, kar zelo, zelo slabo vpliva na najino razmerjo.
Grozljivo je, ko berem vse te simptome in v vsakem opisu prepoznam njega in sebe.
Še bolj grozljivo je, ko berem zgodbe ljudi, ki so v moji koži in večina pravi, da s takim človekom ni (srečne) prihodnosti – čisto vsi doživljamo in trpimo enako ob teh ljudeh.
Nasplošno je znano, da ravno partner patološkega narcisa najbolj naj****.
To me FUL JEZI, ko vidim, da vsi ostali mislijo, kakšen zlati fant je, v resnici pa svija od svije!!!
Ne morem drugače rečt – sem pač zelo jezna, razočarana in si jemljem vso pravico, da ga zašimfam do dna! 🙂
Nekdo (mislim, da je bila ženska) me je zgoraj grajal, češ da kritiziram svojega najdražjega.
Ja, itak! Ker ne vem več al je psihično moten (kar morda lahko razumem, morda celo par let skušam pomagat, če vidim napredek) al je pa res zgolj KRETEN.
Ker to, kako se on obnaša do mene, je idiotsko, drugače ne morem rečt.
In ja, ljubim tega moškega. Zelo. Ker ima ogromno kvalitet, veliko več, kot slabih. A ta njegova karakteristika je tako prevladujoča, da preko nje ne vidim tistih dobrih stvari oz. niso prav nič vredne!!!
Mislim da je bilo na tem forumu že ogromno povedanega na temo ‘patološkega narcisa’, zato ne bom opisovala, kako se tak človek obnaša do mene.
Če sem iskrena, me je sram, ko pomislim na vsa ponižanja, ki sem si jih dovolila z njegove strani. kako me vedno znova ‘okol obrne’, da mu popustim, da se na koncu vedno jaz opravičujem njemu, čeprav bi moralo biti ravno obratno.
Ko kdaj kakšen praktičem primer/pripetljaj opišem kakšnemu bližnjemu prijateltju/prijateljici, so vsi zgroženi in ne morejo verjet, da je tako TELE!
😀
Ma resno no, kaj naj naredim z njiim?
Kot je jasno, ga ljubim! A ob njem trpim in ko prebiram pisma ljudi, ki so v mojem položaju, imam še manj upanja, saj vsi podobno govorijo – da se tak človek ne spremeni! Da, če ostaneš z njim,moraš vzet v zakup, da boš celo življenje ‘v senci’.
Preveč se imam rada, da bi se spustila na nivo ponižne miške.
Hočem enakopravni, ljubezniv, pošten odnos! Kako naj to dosežem s takim človekom? Jasne so mi vse strategije in pristopi, a kaj ko v praksi marsikdaj niso izvedljivi….
Najraje bi vse skupaj izbrisala in začela znova. Včasih razmišljam da, če bi od začetka vedela s kom imam opravka, bi se pripravila, v smislu, da bi znala drugače reagirati v dolčenih situacijah in tako bi veza šla morda v malo drugo, bolj pravo smer. Jaz pa sem se nezavedno znašla v vlogi ‘žrtve’ zaradi česar sem v zaostanku, nisem suverena in dovolj močna proti njemu in njegovim ‘fintam’, ki jih uporablja, ker sem emocionalno in mentalno ZMEŠANA od vseh njegovih otročjih igric….
postavljaš se v vlogo žrtve. Tudi na področju partnerstva gre za neko vrste ponudbe in povpraševanja. ne moreš se jezit na nekoga, če ti ponuja nekaj, kar ti ni všeč, če pa imaš vso svobodno voljo in odgovornost, da to zavrneš.
graditi moraš predvsem na sebi, da boš znala prepoznati drugega in brez občutka krivde se postaviti zase.
predvsem pa ne klečeplazi za drobtinicami ljubezni v želji po biti ljubljen.
on ti daje, kar ti je sposoben dajat. ti pa potrebuješ nekoga, to ponavadi ni potrebno da je partner, da ti pokaže tvojo vrednost, da se otreseš čustvene odvisnosti in da zadihaš svobodno.
samo v tej luči boš partnerju lahko enakopravna in se boš odločila, ali je on res pravi zate.
Od lepote nimamo nič? Zakaj pa potem raje gledamo (velja za oba spola!!) tja kar lepo in dobro zgleda od “grdega” pa se obračamo vstran?[/quote]
Gledamo že. Za nek odnos pa je to premalo. Saj samo od gledanja še ne nastane resen odnos. 🙂
Od lepote nimamo nič? Zakaj pa potem raje gledamo (velja za oba spola!!) tja kar lepo in dobro zgleda od “grdega” pa se obračamo vstran?[/quote]
Gledamo že. Za nek odnos pa je to premalo. Saj samo od gledanja še ne nastane resen odnos. :)[/quote]
Hehe, z gledanjem lahko tudi neverbalno žicaš, da te mika odnos :))))
Gledamo že. Za nek odnos pa je to premalo. Saj samo od gledanja še ne nastane resen odnos. :)[/quote]
Hehe, z gledanjem lahko tudi neverbalno žicaš, da te mika odnos :))))[/quote]
Lahko. Ampak samo z gledanjem odnosa ne boš spravil na višji nivo. Bo treba mignit še kako drugače. 🙂
Če sem iskren, bi mene prav tako bilo sram, če bi ob sebi imel takšno žensko. In res bi bil pravo TELE.
Zamisli se malo še nad sabo in ne žali le drugih.[/quote]
A daj, ne seri! Edina stvar, zaradi katere bi jo moralo biti sram, je samo to, da ne ščiti same sebe, da se nima dovolj rada, da bi enostavno spokala, pa šla.
No, pa malo tudi zaradi tega, ker se slepi, da ga ljubi. Ja, tovrstno žaljenje nima veze z ljubeznijo, pa vendar do neke mere razumem njeno vedenje, ki je zgolj manifestacija njene užaljenosti, prizadetosti, obupa in bolečine.
DooDoo, nehaj z jamranjem, namesto tega se spravi ven iz tega strupenega kroga in zadihaj!
Forum je zaprt za komentiranje.