Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem servis vw

servis vw

Spregledala sta bistvo, fanta …

… vtaknil sem se v Markovo navedbo, da je servis na Bravničarjevi (beri Porsche Ljubljana) generalni zastopnik za VW.

Fanta, z vsem dolžnim spoštovanjem in razumevanjem do vajinega razočaranja nad slabimi izkušnjami s tem servisom, ampak NIMATA PRAV!

Generalni zastopnik za VW je v Sloveniji en sam – gre za podjetje Porsche Slovenija, d.o.o., ki sam ne opravlja servisnih storitev, pač pa deluje kot vmesni člen med tovarno in pooblaščenimi serviserji in trgovci, v vajinem primeru je to Porsche Ljubljana. Kaj vse spada v delokrog generalnega zastopnika vama lahko na vajino željo tudi razložim.;)))

Upam, da sem zadevo zadovoljivo pojasnil in da vama je sedaj jasno, da je Marko – domnevam da nevede – kritiziral dve podjetji hkrati, pri tem tudi tisto, kjer sem zaposlen, to je Porsche Slovenija. Tam delam v prodajnem oddelku ene od blagovnih znamk iz portfelja koncerna Volkswagen.

Uživajta še naprej.

Zdravo gospod doktor

Navodila sem podrobno prebral, verjetno si jih tudi ti za svoj avto. V navodilih piše, da se ti to lahko zgodi pri novem avtu. Kar se mi je tudi zgodilo, ko je bil avto nov. V bližini Gornje Radgone so mi na bližnjem servisu dolili liter olja, pa je bilo v redu.
Od takrat pa do zadnjega servisa teh problemov nisem imel. Avto ima 150000km in zaenkrat dela brez napak.
Povedati ti moram, da mi je lučka za olje prvič posvetila že kmalu po servisu. Pri vsaki kontroli olja pa je bila količina med max in min Vrednostjo.
Domnevam, da mi na servisu niso dolili potrebno količino olja.
Moj namen je bil samo, da vas opozorim na orodje,ki je bilo v prostoru za motor.
Lep pozdrav

Seveda ma marko prav. Zame je tudi generalni zastopnik kriv, ki dopušča tako nekakovosten servis in storitve zanmke avtomobilov, ki jo zastopa. Marsikateri servis pri nas, je že zgubil ime kot uradni servis (da ne bom konkretno o imenih govoril) zaradi slabega dela. Čas je tudi, da se to pri vas zgodi, oziroma da zastopstvo VW prevzame kdo drug!!!

Samo poglej npr. daewoo motors in panadria, ki je bil pooblaščen servis za daewoo, oba sta bila v isti hiši! In kje sta danes??? Zaradi slabega dela in odnosa strank sta propadla!!!
Jih ni več na zemljevidu v Sloveniji. celo madžari so morali prevzeti zastopstvo za Slovenijo.

P.S. ampak tema je še vedno slab odnos servisa VW na bravničarjevi do strank in slaba kvaliteta uslug, kar je za vsakega oz. potencialnega lastnika VW zelo koristna informacija (vsaj za mene, če ne za drugega)

Ferdo, strinjal bi se s tabo, če …

… ne bi bila Slovenija članica EU in če ne bi za znamko VW pri podpisovanju servisnih pogodb skladno z Uredbo o skupinskih izjemah (izdala jo je Evropska komisija lani) veljala zgolj in samo kvalitativna merila, kot jih opredeljuje VW sam, kar med drugim pomeni, da je serviser za VW v Sloveniji lahko vsak, ki pridobi certifikat ISO 9001:2000. Merila za pridobitev predpiše proizvajalec, serviser pa mora zaposliti zadostno število izšolanega osebja, zagotoviti ustrezno velike in opremljene poslovne prostore in TO JE TO. O vsem ostalem odloča trg, torej Marko, ti in vsi drugi, ki se odločajo o tem, v kateri pogodbeni servis bodo zapeljali svojega VW – ja.

Daewoo – ja ne bom komentiral. Ti imaš svojo razlago, jaz pa svojo. Moja ni za na forum.;)))

Lahko pa ti povem, da po mojem vedenju neodvisna inštitucija po naročilu vsako leto izvede anketo zadovoljstva lastnikov VW – jev z njihovimi serviserji. Rezultatov ti seveda ne bom predstavljal, saj gre za poslovno skrivnost, imata pa ti in Marko vedno možnost izraziti svoje nezadovoljstvo s serviserjem tako, da izbereta drugega.

Pa obilo užitkov;)))) 

Slovenija je članica EU šele s 1.majem. To so pa že stare zgodbe in jaz sem že prej povedal, da bodo s takim odnosom do strank in nekakovostnim, delom propadli (daewooo):))) No, zakaj so v resni propadli ne vem in me tudi ne zanima.

Servis zamenjaš, če gre za manjše stvari, ki ti niso všeč (večja ali majša prijaznost zaposlenih, ali čakalna doba in podobno).
Če pa servisi nasplošno zakon kršijo, vgrajujejo recimo stare dele namesto novih, računajo tisto delo ki niso opravili…ali ti recimo nočejo priznati garancije za določeno okvaro, pa bi je morali….pa še bi lahko našteval. To se pa rešuje na drug način. Ne pa z zamenjavo servisa. Tukaj gre za ogled znamke, ki ga kvari servis. In če sami nimate kontrole je potrebno preveriti ali so pritožbe uporabnikov opravičene ali ne. In odvzet licenco servisu. Tudi to se je že zgodilo v Sloveniji zaradi ene same pritožbe in vgrajenega starega dela namesto novega. Kar sploh ni problem preveriti.

Če se pa že uradni zastopnik obnaša tako, kot da se ga to ne tiče, je pa potrebno pritožbe poslati na sedež same tovarne in potem oni ukrepajo, če je v njihovem interesu (kar v glavnem je).

Kar se pa tiče tistih anket…vem kako potekajo…takrat tisti danso bili vsi še posebej priajzni, kot še nikoli, potem ti pa dajo izpolnit anketni listek in ker si še pod vtisom njihove vljudnosti, pač napišeš, da si zlo zadovoljen :)))

Ferdo je napisal:

“Servis zamenjaš, če gre za manjše stvari, ki ti niso všeč (večja ali majša prijaznost zaposlenih, ali čakalna doba in podobno).
Če pa servisi nasplošno zakon kršijo, vgrajujejo recimo stare dele namesto novih, računajo tisto delo ki niso opravili…ali ti recimo nočejo priznati garancije za določeno okvaro, pa bi je morali….pa še bi lahko našteval. To se pa rešuje na drug način. Ne pa z zamenjavo servisa. Tukaj gre za ogled znamke, ki ga kvari servis. In če sami nimate kontrole je potrebno preveriti ali so pritožbe uporabnikov opravičene ali ne. In odvzet licenco servisu. Tudi to se je že zgodilo v Sloveniji zaradi ene same pritožbe in vgrajenega starega dela namesto novega. Kar sploh ni problem preveriti.

Če se pa že uradni zastopnik obnaša tako, kot da se ga to ne tiče, je pa potrebno pritožbe poslati na sedež same tovarne in potem oni ukrepajo, če je v njihovem interesu (kar v glavnem je).

Kar se pa tiče tistih anket…vem kako potekajo…takrat tisti danso bili vsi še posebej priajzni, kot še nikoli, potem ti pa dajo izpolnit anketni listek in ker si še pod vtisom njihove vljudnosti, pač napišeš, da si zlo zadovoljen :)))”

Ferdo,

če se komu dogajajo takšne stvari, sta prva naslova, na katera se mora obrniti Tržni inšpektorat in Policija. Seveda tudi generalni zastopnik, a gre tudi za kršenje zakona. Ponavadi je pri takšnih stvareh problem tudi z dokazljivostjo … Me pa čisto iz firbca zanima, pri kateri znamki in katerem servisu so namesto novih vgrajevali stare dele?

Kar pa zadeva ankete … tiste, o katerih sem govoril jaz se opravljajo na drugačen način.

Uživaj.

MOTIŠ SE, pritožbe se VEDNO najprej rešujejo na samem servisu, če tam ni uspeha potem pri generalnem zastopniku, nato pa z dopisom v matično tovarno. Šele če takrat ni uspeha, je na vrsti tržni išpektoriat za goljufijo pa celo policijo…

Tak vrstni red velja povsod, tudi za tehnične stavri, ki se kupijo v trgovini.

Praviš “Ponavadi je pri takšnih stvareh problem tudi z dokazljivostjo … ” ravno tega se servisi najbolj posložujejo…zato se največ uspeha doseže s pritožbo na matično tovarno, kjer oni dobro vedo za tovarniške napake ali porodne težave modelov in če je pritožba v tej smeri, je ta pot takoj zelo uspešna. Eno tako pritožbo sem imel (žena) in se je stvar takoj uredila. Od takrat pa so na servisu se čisto drgač obnašal. Pa ga takrat nismo zanalašč zamenjal :)))

Ferdo nima smisla!

Ko nekdo ne želi videti resnice je tudi ne bo!

Napisal si kratko in jedrnato bistvo, na kar sem tudi sam opomnil na začetku “poznavalca” in to je, da to o čemer piše NI VSEBINA DEBATE.
“Poznavalec” se vrti kot mačka okoli vrele kaše in ne piše o vsebini, temveč se je zataknil za eno besedo in jo obrača na milijon načinov.
Pa tudi napisal ni čemu se sploh oglaša in v čemu je on takšen poznavalec.

Če bi to energijo namenil izboljšanju njihovega celotnega poslovanja bi bilo to zelo lepo in za moje pojme edino pravilno.

Tako pa…ponovno ponavljam-NIMA SMISLA! Ko pa bo začel posel upadati (kar s takšnim odnosom nedvomno bo) kljub slabim osebnim izkušnjam upam, da ne bo prepozno za znamko VW v Sloveniji.
Vsem kupcem je namreč v interesu in želji, da imamo na voljo čimveč ponudbe s čimvečjo spremljajočo kvaliteto servisov in ostalega, kar spada k avtomobilom.

Marko,

še vedno ne razumeš. Jaz tvojim opažanjem in mnenju o servisu pri Porsche Ljubljana, kolikor se spomnim, sploh nisem nasprotoval.

Ker pa si jih imenoval generalni zastopnik sem ti pojasnil, da Porsche Ljubljana to ni. Povedal sem ti tudi, kdo to je. Če razumeš razliko, prav, če ne. pa je škoda mojega časa, da bi ti še naprej pojasnjeval.

S servisom se ne ukvarjam, zato ga ne bom komentiral.

Uživaj!

“Poznavalec” ti pa priznam, da si vztrajno tečen, če nič drugega.

Ti ne le da nisi nič nasprotoval mojemu mnenju, temveč nisi čisto nič komentiral o tej vsebini, kot ti jaz že vsaj tretjič ponavljam.
Kot zaposleni v točno temu podjetju ali sorodnemu pa bi imel več kot dovolj pristojnosti, da napišeš kaj konkretnega.
Žalostno pa je, da se nenehno izogibaš in pišeš neumnosti.
Ravno to pa kaže da imaš PREVEČ PROSTEGA ČASA.

P.s. Pa, ko bi tudi o teh neumnostih, o katerih pišeš imel prav…
Moj 1. citat na katerega si se obesil: “V Porsche na Bravničarjevi so kar se tiče servisov srednja žalost”.
“In to ni le nek majhen prodajalec, temveč generalni zastopnik!!!”

In, če se ne motim je Porsche Slovenija, ki je generalni zastopnik ravno tako na Bravničarjevi!?

Zatorej res ne vem ali se namerno pretvarjaš ali je s tabo nekaj hudo narobe.

Se strinjam, da ima “Poznavalec” (ha le česa?) preveč prostega časa za pisanje raznih nesmislov. Razumel bi, če bi ta prosti čas znal izkoristiti, da bi kaj naredil za boljši odnos do kupcev VW, glede na to, da kao zaseda nek položaj v generalnem zasotpništvu (ha-če ga sploh zaseda). Jaz ga bi, če bi bil direktor Porsche-ja Slovenija že zdavnaj odpustil. :))) Na žalost VW-ja, mu Poznavalec še bolj kvari ugled, če ga sploh še kaj ima :)))

Sicer se Poznavalec raje obesi na točen naziv firme, kot pa na bistvo problema in TO JE SLABA KVALITETA GOLFA 5.GENERACIJE !!!

P.S. še dober je, da je tko “tečen”, tko je ta tema vseskoz na vrhu in še več ljudi oziroma potencialnih kupcev zve za hibe VW, slabe kvalitete njihovih servisov in slab odnos do kupcev Porsche-ja Slovenija kot generalnega zastopnika VW…

Ferdo, bom kratek: ne bi se mogel bolj strinjati s tabo!

Živjo in upam za dobro vseh nas, da se bo situacija vseeno spremenila na bolje.

Sam sem kupil VW polota na bravnicarjevi pa lahko recem, da je to moj prvi, edini in zadnji VW! Dobre volje so samo takrat ko kupis, pa se to ce ne kupis po njihovih merilih te ze takrat cudno gledajo! Drugo pa – servis – servis je bolj grozen kot katerkoli gorzljivka! To pa ne leti zgolj samo na Porsche na bravnicarjevi ampak na vse avtomehanicne servise! Z mojim avtom nekaj ni bilo vredu ze v garanciji od takrat pa letno pustim skoraj 1000 evrov na avto servisih saj vsi trdijo da je problem v elektroniki! Ok naj bo elektronika, ko pa recem ali moj avto sploh potrebuje bencin za voznjo ker je ocitno samo elektronski pa me vsi debelo gledajo! Zato apeliram, v kolikor je kdo tu ki pozna res dobrega avtomehanika v Ljubljani ali njeni okolici da mi napise sm na tale forum! Lahko recem, da sem obupan nad servisi saj celo razmisljam da bi bil enostavno brez avtomobila! Placas celo goro za avto, potem v njegovem zivljenskem obdobju placas se enkrat toliko – to je noro!

Tukaj ste vsi po vrsti moroni! Slovenceljni, ki niste zadovoljni, če se ne pritožujete nonstop en čez drugega in njaraje čez vse. Seveda pa v vsaki malenkosti najdete zaroto proti malemu človeku …

Pozdravljeni,

Prosim, pozna do kakšnega dobrega serviserja za VW passata v Ljubljani.

Hvala za izkušnje
LP

New Report

Close