Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem servis vw

servis vw

ZDRAVO

Zanima me kakšne izkušnje imate s VW servisi.
Meni se je zgodilo naslednje:
V petek sem peljal avto na uradni servis, ker mi je svetila lučka za olje. Po celodnevni obdelavi so ugotovili, da je bilo premalo olja. Redni servis sem imel na istem uradnem servisu pred 4000 km. Včeraj pa sem preverjal nivo olja in našel ključ št. 12/13, ki so ga vrli mojstri pozabili v prostoru za motor.

Kaj naj naredim? Ali jim nesem ključ nazaj???
Ne vem človeka kar razjezi če mojstri pozabljajo orodje v motorju (sej veste- mojster pazi na svoje orodje). Vprašam se če pozabljajo orodje kaj so še pozabili.

Prosim napišite če se je še komu kaj podobnega zgodilo.

AC Kondor je kar okej, če odštejem pozabljen izvijač v otroškem avtosedežu … Pri njih imaš vsaj občutek, da te poslušajo in da se zavedajo, kaj hočeš od njih. Tudi nekatera rahlo nenavadna servisna popravila v garanciji so izvedli brez čivkanja.

Jaz bi se raje vprašala, zakaj je po 4000 prevoženih km zmanjkalo olja… Aja, ključ bi pa seveda prijazno odnesla nazaj.

V Porsche na Bravničarjevi so kar se tiče servisov srednja žalost.
Čaka se dolgo, vedno nekaj zašuštrajo in mastno zaračunajo.
Vseeno pa je veliko bolje kot, če boste poskusili tam kupiti avto “staro za novo”, kjer so barabinski in vas bodo skušali dobesedno pretentati z lažmi in prevarami.
Na koncu pa niti ne bodo hoteli vzeti vašega starega avta!?
In to ni le nek majhen prodajalec, temveč generalni zastopnik!!!
Na splošno bi rekel, da so zelo slab predstavnik tako poznane znamke kot je VW.
Očitno pa tudi VW ni tako profesionalen, ker takšnim podeljuje generalno zastopstvo in jih ob tem očitno niti malo ne nadzira.

P.s. Tudi pri drugih VW serviserjih in prodajalcih (Mesojedec, AC Kondor itd.) nimam najboljših izkušenj.

ZDRAVO

Spet se oglašam ker vidim, da imate tudi drugi enake probleme. Servis kjer so pozabili ključ je PORSCHE LJUBLJANA, Bravničarjeva. Sumim, da mi na servisu niso natočili polno količini olja???
Tudi na AC Kondor imam podobne izkušnje.
Tako bi vas prosil, da sporočite če ima kdo mehanika z dušo, ki avto tudi pregleda in posluša ne samo izpolni serijo nalog po spisku.
Na VW servisih pa me moti tudi to, da avto pripelješ ob 7.00 ali 10.00 odpelješ ga pa ob 15.00. Dela z rednim servisom imajo od 1-3 ure, ostali čas pa avto stoji na parkirišču ali v delavnici, kjer imajo na razpolago tvoje avto dele.
Na BMW servisu (Molk, Avto Val) te sprejmejo in na avto počakaš 1-2 uri in se odpelješ( enaka dela kot pri VW,za cel dan).

Lep dan

Lahko poskusiš s kakšnim pooblaščenim VW servisom v okolici LJ, če nič drugega, so cenejši. Prijateljica ima polota in je bila zadovoljna s servisom v Mengšu, v LJ je pa znorela zaradi računa za redni servis… To, da se na avto ob rednem servisu čaka cel dan, je katastrofa, tega pa res ni nikjer več.

gga, točno takšne peripetije jaz doživljam pri Porsche Ljubljana kot jih ti opisuješ. Najbolj neverjetno pri vsemu temu je to, da je to GENERALNI ZASTOPNIK ZA VW!!!???

Marko,

Porsche Ljubljana NI generalni zastopnik za VW.

Generalni zastopnik za VW je Porsche Slovenija, d.o.o., ki ni ista pravna oseba kot Porsche Ljubljana.

Priporočam, da pred navedbo podatka le – tega preveriš.

Marko, spet kvasiš neumnosti!

IPIS pravi:

Dolgi naziv: PORSCHE INTER AUTO D.O.O. LJUBLJANA, PODRUŽNICA
LJUBLJANA
Naziv: PORSCHE INTER AUTO D.O.O. PODRUŽNICA LJUBLJANA
Sedež: BRAVNIČARJEVA ULICA 5
Pošta: 1000 LJUBLJANA
Kraj: LJUBLJANA
Ustanovitelji (Vir – AJPES): PORSCHE INTER AUTO D.O.O.

Dolgi naziv: PORSCHE INTER AUTO TRGOVSKA DRUŽBA D.O.O.
Naziv: PORSCHE INTER AUTO D.O.O.
Sedež: BRAVNIČARJEVA ULICA 5
Pošta: 1000 LJUBLJANA
Kraj: LJUBLJANA
Občina: LJUBLJANA
Ustanovitelji (Vir – AJPES): PORSCHE SLOVENIJA, D.O.O.

Skratka, Marko ima kar prav, razen če hoče kdo dlakocepiti.

gga,

dober zgled si glede slovenske kronične funkcionalne nepismenosti. Mislim, da ti v navodilih za uporabo vozila piše, da je priporočljiva kontrola nivoja olja v motorju pri vsakem dolivanju goriva oz. pred daljšo vožnjo in da je dopustna poraba motornega olja tudi do 1l/1000Km ! Saj ni nič takega, potegneš palčko ven z mašine pa pogledaš al je pod al pa nad črtico, sej ne boli. Veš, olje lahko tudi izpari. Vprašaš lahko kakšno kuharico, ki zna sigurno zamenjati filter za napo v kuhinji…

MarkoM

Pa ti si res slika…dej rec, da si policaj…a…

Porsche gor, Porsche dol…

Porsche Slovenija d.o.o. je v Sloveniji uvoznik za vozila VW, Audi, Seat, Škoda in Porsche. Sedež podjetja je na Bravničarjevi 5 v Ljubljani. V isti stavbi je v pritličju nastanjen tudi pooblaščeni servis za VW, Audi in Porsche – Porsche Ljubljana. Kaj so ti tam delal me niti ne zanima, vem pa, da majo cel dan polno – najbrž ne zato ker bi bile stranke nezadovoljne..al misliš, da ne ? Pr men se vedno potrudjo. V glavnem, če si že bil tam pol ti svetujem, da kdaj pogledaš na streho bajte, kjer boš videl velik napis Porsche Slovenija. So pač v isti bajti, delajo pa čist neki drugega kot uni gor. Tolk o tem tebi in Torotu, ki te je mal podpiral.

Poznavalec, ti bi si lahko nadel vzdevek “picajzlek”, ker to kar si napisal nima veze s temo. To naredi preveč prostega časa od človeka… 🙂

Doctor, ti si moron, ki nima veze o življenju. Tebi bi bolj pristajal vzdevek “pacient”.

Fantje, gremo tega “doctorja” od zdaj naprej imenovati kar Pacient!

MarkoM,

se ti je pa hitr dvignu turnceler… če veš kaj je sploh to ?

moron ? a je to kakšna vrsta čebule al kaj ?

Mogoče je ta moron tisti M na koncu Marka ?

Mal se skuliraj… sej ne grizem, mi pa gre na živce če nekdo kr neki u tri krasne naklada, pa ne ve čist za kaj se gre. Če človek po 7 letih vztraja na isti znamki pa je objektivno nezadovoljen potem ni čist prepričan, da je tko al kaj… škoda k nimam več cajta.. bi ti še kaj napisal pa moram še kaj narest za preživetje…

Ej Doctor, doctor kakšen doktor si mi ti! a si ti neumen 1 liter olja na 1.000 km??? A si ti normalen??? To je 10 L olja na eno menjavo olja!!! Torej je zate še normalno, da kupiš 15 L olja vsakih 10.000 km??? S to mašino je sigurno nekaj narobe, da tolk olja žre.

Men ni bilo nikdar potrebno doliti več kot 4 deci skupaa na 10.000 km. pa tudi če ne bi nič dolil, še vedno ne bi bil nivo olja pod oznako MIN.

Pogosto preverjanje nivoja je potrebno, da v slučaju nepredvidene napake (puščanja olja) ne narediš oz, preprečiš še večjo škodo (motor zariba). Ne pa zato, da pšo enem tanku bencina dolivaš še en liter olja!
Že sama beseda preveri pomeni, da samo preveriš, če je vse O.K. In če ni je nekaj narobe….

Tudi na renault servisu, se zmenim za točno določeno uro, počakam eno uro, preberem časopise ali motorevije v prostoru za stranek in se odpeljem. P aše zraven grem lahko in vidim kaj se dela z mojim avtom. Razen takrat, ko mi menajo pogonski jermen, sem avto tam pustil…pa še to samo za 5 ur.

Marko,

če že žališ in ker me vlečeš za jezik: Plačo dobivam pri Porsche Slovenija, d.o.o., ki je uradni zastopnik za VW (med drugim) v Sloveniji.

Porsche Ljubljana pa je del podjetja Porsche Inter Auto, d.o.o. in NI ISTA pravna oseba kot Porsche Slovenija, d.o.o..

Toliko, da bo jasno. Še enkrat ti svetujem, da pred pisanjem preveriš resničnost svojih navedb. Ni namreč prijetno brati raznoraznih blatenj, ki nimajo nikakršne zveze z dejanskim stanjem.

Pa lep dan še naprej!

Blatenj in žalitev???
Ne vem, če sva brala isti post. Ali je tvoja neumestna pripomba vezana na vsebino te teme?!
Obesil si se na nekaj, kar nima veze z debato in je po mojem mnenju čisto “picajzlarstvo”.
Če si že takšen “poznavalec” potem raje pomagaj ljudem in napiši kaj konstruktivnega in strokovnega s svojega področja. 🙂

P.s. S pravim pristopom lahko začneš kar pred svojim pragom-Porsche, ker iz osebnih izkušenj vem, da potrebujete napredek na temu področju.

Pa lep večer še naprej.

In, da me ne bodo za besede lovili razni slepi zanesenjaki VW znamke (čeprav sem tudi sam že cca. 7 let lastnik VW-ja) bom v bodoče izrecno napisal, da gre za Porsche, Bravničarjeva s katero imam katastrofalne izkušnje.

Marko je napisal:

“In, da me ne bodo za besede lovili razni slepi zanesenjaki VW znamke (čeprav sem tudi sam že cca. 7 let lastnik VW-ja) bom v bodoče izrecno napisal, da gre za Porsche, Bravničarjeva s katero imam katastrofalne izkušnje.”

Me veseli, da si zvest VW – ju. Zato, da bodo vsi, ki tole berejo vedeli, katero podjetje imaš v mislih, ti priporočam:

če te žuli kaj v zvezi s podjetjem Porsche Ljubljana, potem napiši Porsche Ljubljana, če pa te žuli kaj v zvezi s Porsche Slovenija, potem napiši Porsche Slovenija.

Oba Porscheja sta namreč na Bravničarjevi 5 v Ljubljani.

Marko je napisal:

“Blatenj in žalitev???
Ne vem, če sva brala isti post. Ali je tvoja neumestna pripomba vezana na vsebino te teme?!
Obesil si se na nekaj, kar nima veze z debato in je po mojem mnenju čisto “picajzlarstvo”.
Če si že takšen “poznavalec” potem raje pomagaj ljudem in napiši kaj konstruktivnega in strokovnega s svojega področja. 🙂

P.s. S pravim pristopom lahko začneš kar pred svojim pragom-Porsche, ker iz osebnih izkušenj vem, da potrebujete napredek na temu področju.

Pa lep večer še naprej.”

Ja Marko, blatenj in žalitev. Spljuval si generalnega zastopnika za VW. To pa je podjetje Porsche Slovenija in ne Porsche Ljubljana, nad katerim si razočaran.

Ugled podjetja, v katerem delam mi je pač pomemben, sploh če vidim, da ga obtožuješ na pamet, brez osnove – to je bistvo debate.

Če te kaj strokovnega zanima – vprašaj, vendar te že vnaprej opozarjam, da nisem strokovnjak za avtomobilsko tehniko.;)))

Pa še priporočilo: če si nezadovoljen s servisom pri Porsche Ljubljana ti predlagam, da razmisliš o zamenjavi. Verjamem, da ni prijetno vzdrževati take makine, kot jo imaš pri nekomu, ki mu ne zaupaš.

Uživaj!

Poznavalec, saj mi je logično, da boš pri tej zadevi subjektiven a vendar bi moral ohraniti vsaj delček objektivnosti.
Jaz nisem žalil in blatil nikogar! Jaz sem napisal samo svoje izkušnje in mnenje s Porsche na Bravničarjevi (za VW) oz. Porsche Ljubljana.
Obnašali pa so se skorajda mafijsko in za tem bom vedno stal z dejstvi in argumenti!
Ta dejstva in argumente sem v prejšnjih postih konkretno opisal in zato ne piši izmišljotine.
Če je zate RESNICA žalitev in blatenje, potem imaš nekatere nerazčiščene pojme v življenju in je problem v tebi in ne meni!

P.s. Za kaj pa si strokovnjak?!
Očitno vas je v Porscheju kar nekaj, ki se ukvarjate s tovrstnimi stvarmi, namesto, da namenite ta odvečni čas za skrb svojih strank tako kot se šika!

MarkoM je v svojem prvem postu omenil slabe izkušnje s VW servisom na bravničarjevi. Nikjer ni omenil, ne Porsche Ljubljana, ne Porsche Slovenija, OMENIL JE SAMO SERVIS VW PORSCHE NA BRAVNIČARJEVI!! Ti poznavalec, če bi znal brati, bi to opazil. Ti si pa kasneje začel na ta post odgovarjati in drek mešati z nazivi firme, ki jih sploh ni omenil. in vajina debata je šla potem v to smer stran od bistva in teme debate!!!

Markotov post je itak svoj namen dosegel. Lastnikom VW je povedal svoje izkušnje in to je bistveno. Mene, če bi imel VW me sploh ne zanima kakšen naziv nosi ta servis al Porsche Slovenija ali Ljubljana pa kakšne kratice še zraven pišete, za vse to me boli k… Dejstvo je da je servis VW na bravničarjevi en ****, pa ne glede kako se imenuje in nobeno “zveneče” ime ga pred tem ne reši.

Ti poznavalec svoj ugled podjetja raje drugače rešuj, Z ODNOSOM DO STRANK!!! Tukaj na forumu ga ne boš rešil, kvečjemu si ga s svojimi izjavami še bolj zasral, vsaj pr men!

Tudi mene zanima kakšen strokovnjak si!!!

Pa lep pozdrav

New Report

Close