Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek seksulja

seksulja

A mi lahko kdo razloži, kaj pomeni izraz ‘seksulja’ in kakšen predznak nosi ta beseda. Meni se zdi namreč tako cenena… 🙂

Lahka ženska, potrebnica, razuzdanka, nastavljačica…ti sama presodi, ali je to negativno ali pozitivno. Je pa tako, da ne vem, ali so se v praksi pojavili primeri takih “razžalitev”, ki bi jih obravnavalo sodišče.

Zanimivo. V mojih krogih znancev, znank, prijateljev, prijateljic ta izraz uporabljamo za žensko, ki je vulgarno seksi oziroma bolje rečeno, naj bi bila seksi (vem, da nekateri padajo na to, vsi pa ne) – ni sploh nujno, da je zato tudi lahka in potrebna.
Recimo kakšne pevske zvezdice izrazitih oblin in pomanjkljivih oblačil z našobljenimi žnablčki.

Jaz je ne razumem kot tako, prej se strinjam s tem, kar piše tilo, da pomeni žensko, ki avtentično ali pa nepristno(gre itak za subjektivno percepcijo) predstavlja (ženski) seksualni simbol. Se tudi strinjam, da beseda deluje ceneno in v skladu s tem tudi njen predznak, odvisno, koliko globine pač premoreš.

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Tilo, ampak vprašaš se, zakaj neka ženska želi biti tako vulgarno seksi? Samo zaradi zbujanja pozornosti? Zakaj ne izbere drug način za zbujanje pozornosti in za to, da se postavi v ospredje?

Bilo je že kar nekaj primerov, ko so bile ženske žrtve spolnega nasilja, ker so napadalci zaradi njihovega vulgarnega oblačenja mislili, da so “na voljo”.

Po drugi strani je pa res, da je lahka ženska lahko tudi takšna, ki se povsem normalno oblači.

Aja, Tilo, pa izpusti seksi oblečene estradnice, ker to je zelo običajno v tem poslu. :))

Estradnice so samo primer, ker ti ne morem recimo napisat, da je takšna naša tajnica Micka Kovačeva iz Zgornjih Pizdovcev, se strinjaš.

Pri spolnem nasilju ne gre za izzivanje, ampak za kazanje nadvlade, premoči nad žrtvijo. Izzivalna oblačila tukaj nimajo vloge – če pa poznaš konkretne cifre, pa prosim na dan z njimi. Posiljeni so otroci in starke/starci, lepi in grdi ljudje, povprečni in tisti s PP. Zelo neprimerno, nepravično in rahlo naivno je sploh razmišljati o tem, da ima videz kakršno koli zvezo s posilstvi in celo namigovat na lastni prispevek žrtev.

Zakaj kdo hoče izzivat? Ne vem. Nekateri izzivajo z oblačili, drugi z nastopom, tretji z znanjem, četrti s pisanjem, peti z govorjenjem, šesti s športnimi dosežki, sedmi s kuharijo, osmi s kriminalom … Zakaj hočejo ljudje izstopati nasploh?

Jaz je ne razumem kot tako, prej se strinjam s tem, kar piše tilo, da pomeni žensko, ki avtentično ali pa nepristno(gre itak za subjektivno percepcijo) predstavlja (ženski) seksualni simbol. Se tudi strinjam, da beseda deluje ceneno in v skladu s tem tudi njen predznak, odvisno, koliko globine pač premoreš.[/quote]

Meni osebno ta izraz tudi ni pri srcu, tudi se mi ne zdi laskava oznaka, moram pa priznat, da beseda sama zveni precej sočno in je s tega vidika vsekakor posrečena.

Tilo, ti si pod to besedo predstavljaj, kar si želiš, jaz pa si bom tisto, kar se meni zdi.

Si mora nekdo želet bit seksi, da nam izpade seksi? Po moje je včasih dovolj samo zavedanje, ali pa še to ne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni so novodobni izrazi seksulja, samica, prasička – tudi, če so mišljeni v pozotitivni konotaciji – ogabni, žaljivi za ženske, saj so fokusirani samo na njihovo seksualnost in jih razvrednostijo kot človeška bitja.

Oprosti, če si dobila občutek, da ti vsiljujem svoje mnenje. Sem mislila, da razpravljamo.

Oprosti, če si dobila občutek, da ti vsiljujem svoje mnenje. Sem mislila, da razpravljamo.[/quote]

Nisem imela občutka, da mi vsiljuješ svoje mnenje. Pa četudi bi mi ga, ga ne bi sprejela. :)) Jaz imam o vsem svoje mnenje.

Hvala za odgovore.

Sicer je bilo to izrečeno ženski oblečeni poslovno (lahko rečem tudi damsko, ženstveno), torej prav nič izivalno ali prostaško. So bile iskre v očeh a situacija še malo ne primerna za takšne komentarje.

Ha,ha, no po eni strani je to celo zanimivo. Ženska je bila povsem lepo in ženstveno oblečena, pa je očitno prevzela nekega moškega. To je dokaz, da ni potrebno vulgarno seksi oblačenje. Jaz bi si verjetno tak “kompliment” napačno razlagala in bi ga grdo pogledala. :)))

Je pa res, da se nekateri ne znajo obnašati poslovnemu okolju primerno.

Mogoče ga pa noro vzburjajo stroge, dominantne ženske in se mu kar sline pocedijo zraven.

Mogoče ga pa noro vzburjajo stroge, dominantne ženske in se mu kar sline pocedijo zraven.[/quote]

Nekdo je spregledal besedo ‘ženstvena’: 🙂
Zakaj tako posogsto ljudje povezujejo/ze poslovnost z dominanco, strogostjo?

Ja saj… potem pa začudenje in zadrega na drugi strani. :/

Mogoče ga pa noro vzburjajo stroge, dominantne ženske in se mu kar sline pocedijo zraven.[/quote]

Nekdo je spregledal besedo ‘ženstvena’: 🙂
Zakaj tako posogsto ljudje povezujejo/ze poslovnost z dominanco, strogostjo?[/quote]

Skušala sem samo slediti miselnemu toku človeka, ki je dotično gospo označil za seksuljo. Bi rekla, da je predvsem on tisto “ženstveno” gladko preskočil in si zavrtel svoj film v glavi.

Izraz seksulja ni laskav, prej vulgaren. Tudi poslovno oblečena ženska, ki si očitno privošči flirt oz. iskre v očeh, naleti na takega, ki si namige po svoje razlaga in ki nima zadržkov za lahkotno avanturo. Nekatere moške je pač treba imeti na distanci, ker v tebi vidijo samo voljno samico in postanejo predomači.

Izraz seksulja ni laskav, prej vulgaren. Tudi poslovno oblečena ženska, ki si očitno privošči flirt oz. iskre v očeh, naleti na takega, ki si namige po svoje razlaga in ki nima zadržkov za lahkotno avanturo. Nekatere moške je pač treba imeti na distanci, ker v tebi vidijo samo voljno samico in postanejo predomači.[/quote]

Če poslovna ženska flirta z nekom, potem ni čudno, da si je njene namige ta moški “po svoje” razlagal. Kako pa bo moški vedel, ali se neka ženska samo spogleduje, ali bi rada kaj več? Seveda se tu kot vprašanje postavi, kdaj štejemo, da se nekdo spogleduje. Ponavadi je tako, da vsaka oseba zase trdi, da se je samo prijateljsko pogovarjala, čeprav se je v resnici spogledovala, za enako ravnanje pa drugi osebi očita, da se je spogledovala. :))

meni je to pozitiven izraz. Dobra baba.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Izraz seksulja ni laskav, prej vulgaren. Tudi poslovno oblečena ženska, ki si očitno privošči flirt oz. iskre v očeh, naleti na takega, ki si namige po svoje razlaga in ki nima zadržkov za lahkotno avanturo. Nekatere moške je pač treba imeti na distanci, ker v tebi vidijo samo voljno samico in postanejo predomači.[/quote]

Če poslovna ženska flirta z nekom, potem ni čudno, da si je njene namige ta moški “po svoje” razlagal. Kako pa bo moški vedel, ali se neka ženska samo spogleduje, ali bi rada kaj več? Seveda se tu kot vprašanje postavi, kdaj štejemo, da se nekdo spogleduje. Ponavadi je tako, da vsaka oseba zase trdi, da se je samo prijateljsko pogovarjala, čeprav se je v resnici spogledovala, za enako ravnanje pa drugi osebi očita, da se je spogledovala. :))[/quote]

Pustimo to, kaj si lahko in kaj si ne sme dovoliti poslovna ženska (to je bilo omenjeno zgolj zato, ker je bilo zgoraj v postih namigovanje na vulgarno oblačenje in izražanje), pravzaprav sem spraševala po tem, kakšne ‘komplimente’ dajejo moški, če mu je dotična ženska všeč.

Tu debetarimo predvsem ženske in kolikor berem ugotavljam, da ženskam ta izraz pomeni prej cenenost, kot pravi kompliment. Z druge strani je pa tudi Pajki dal svoj komentar z moške strani, ki je povsem drugačen od naših.

O.K., iz te teme smo se ženske naučile, da če nam moški reče “seksulja”, da je to kompliment. :)))

ja, antilopa, moja mala seksulja.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close