Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Santiago de Compostela Camino

Santiago de Compostela Camino

Airmax.si se že vrnil s camina,upam da si srečno prispel do cilja.Jaz sem sedaj v fazi priprave za drugo leto, berem knjige zbiram material po internetu,kjer sem dobila slovenskega popotnika,ki je že večkrat šel po caminu,vendar vedno po drugi poti,letos iz Seville, Drugo leto imam namen iti peš ali s kolesom od doma.Napiši kaj, ko se vtisi razjasnijo.

LP

Ali je že kdo bral knjigo Camino, Moja samotna pot, ki jo je napisala Staša Lepej Bašelj? Priporočam vsem, ki odpravljate na Camino ali pa ste tam že bili. Oglejte si še njen blog:

http://stasa.blog.siol.net/

Kot mi je znano, avtorica rada osebno odgovori na vsa vprašanja, ki vas zanimajo.

Drugače je še Camino od Gorice do Santiaga od Novaka,ime se ne morem spomnit,zelo vredu,mi je bolj všeč.Obstaja še knjiga od zakoncev Rigler,Marjeta in Metodij Rigler-Blagor vama uboga reveža.Novaku je ime Nace.Potem ima eden super internetno stran nagayu,upam, da sem prav napisala.On je že večkrat prehodil Camino in sicer to francosko,najbolj poznano,camino norte in od Seville do Santiaga,dolga čez 1000 km in vse ima zelo dobro opisano.

RADA BI ŠLA NA CELOTNO PEŠ POT V COMPOSTELO IN SICER V SEPTEMBRU, ČE JE ŠE KDO ZAINTERESIRAN NAJ SE MI JAVI NA TE.: 031-231-447. STARA SEM 60 LET IN IMAM DOBRO KONDICIJO, SEM PA ŠIBKA V JEZIKU ZATO BI RADA NEKOGA,KI BI MALO ZNAL ANGLEŠKO. IMAM MOŽNOST ITI Z NEKO SKUPINO, A SAMO POLOVIČNO POT, JAZ PA BI RADA PREHODILA CELO POT. INTERESENTI POKLIČITE ME.

LJUDMILA

Živjo!

Mene zanima, katera pot z vlakom do St Jean Pied de Port, in katera iz Santiago de Compostela nazaj v Slovenija je najboljša. Zanima me tudi, koliko stanejo karte za vlak, ter kje ste jih kupili.

Hvala za informacije.

Lp

Mislim, da je bila lani cena na osebo in bicikl nekje med 500-600 €. Pa če prav pomnim vlak do S.Sebastiana vozi okrog 35 ur pa pribl. 5x se prestopi.

Odpravljam se v Compostelo enkrat v septembru. Če bi se mi kdo pridružil naj se mi javi.

LP

Camino je najlepši če greš sam. Verjemite, govorim iz izkušenj. Tudi jezik ni prehuda ovira.

JE ŠE KJE KAKŠEN KANDIDAT ZA PEŠ-POT V COMPOSTELO. IŠČEM DRUŽBO. ČE JE KDO ZAINTERESIRAN NAJ SE MI JAVI. MORDA BI ŠLA ŽE SEDAJ JESENI ALI PA SPOMLADI DRUGO LETO.

LP

Poštarca,jaz grem drugo leto sigurno,v maju ali začetku junija.Lahko mi pišeš na ZS.

Lp

poštarca pojdi sama, garantiram da ti bo najbolj všeč
preberi si camino v našem cajtengu od leta 2008

Camino sem prehodila letos, v času od 24.7.do 24. 8. 2009 in to Camino frances od St.Jean de Port-a do Santiaga . Mislim, da je bistvo, da hodiš sam. Imaš svoj ritem in tako kot v življenju, si za vse odgovoren sam. Krasna nenavadna izkušnja. mislim pa, da te Camino pokliče, če ti je to namenjeno.
Če potrebujete informacije vam jih z veseljem posredujem.

Kmalu bo leto 2010 in se bodo delali plani,kam kako…Jaz sem trdno odločena, da bom šla.Ali je kaj interesentov za maj,rada bi potovala do izhodišča z nekom,naprej pa vsak po svojih zmožnostih in željah.Lepo je, če veš,da je nekdo,ki ga malo poznaš blizu.Iščem nekoga s katerim bi potovala tja,začela pot,za naprej pa je stvar dogovora.Tja bi šla z vlakom,če ima kdo podobne želje, se mi naj javi na ZS.

Imam že planirano pot za Camino del Norte,ki je veliko bolj atraktivna.Potujem 26.maja do Bilbaa in se vračam 23.junija iz Santiaga.Če te kaj zanima,pokliči 040-309011.
LP Lojze

Jaz bom šla letos po francoski poti,študirala sem vse poti in bi prvič šla po najbolj obiskani,še posebno,če bom sama.Drugače pa me mika pot iz Seville.
Pozdrav

Ojla!

Tudi jaz imam namen letos prehoditi Camino. Na pot nameravam julija. Vem, da je takrat zelo vroče, pa zaradi dopusta ne morem v drugem terminu (razen še v začetku avgusta). Vesela bom, če se mi kdo pridruži. Prosim pa tudi vse, ki že imate izkušnje za kako informacijo, kako najceneje do začetka poti na francoski strani (St. Jean Pied de Port). Pa da ne bi bilo preveč komplicirano. Nisem izkušena popotnica.

Lp

Ja, škoda da ne moreš iti prej,jaz sem se trdno odločila da grem v mesecu maju,možno pa tudi konec aprila.Julija in avgusta bo vroče,poleg tega pa bo tudi zelo veliko ljudi,ker je letošnje leto, sveto leto, in bo zelo veliko romarjev in bo verjetno kar nekaj težav s prenočišči.
Pozdrav

Odločena sem da grem v maju. Samo ne vem še ali bi šla do tja z letalom ali z vlakom.
tel:031280866
Pozdravček

Jaz imam namen iti v maju, ker nimam veliko dopusta sem nameraval potovati z letalom. A ima kdo izkušnje do kje se leti ipd. ?

hvala in srečno vsem….se vidimo

Romarka,lahko me kontaktiraš preko ZS in se kaj več pomeniva,ker grem tudi jaz v maju.

Kavka, lepo te prosim, če mi še razložiš kako naj te pokličem…..hvala,

lp

Romarka,pokliči me na tel. 040 600634.
Pozdrav

Jaz pa nameravam na pot za cca 3 tedne od srede aprila naprej. Sem slišala, da je vremensko takrat najugodneje, pa še prvomajski prazniki so vmes. Poti še nisem naštudirala. Če te zanima pot v tem terminu, sporoči na tel. 031 249 031. češnja

Smo kolesarska skupina in gremo po Jakobovi poti sredi maja 2010. Do izhodišča v St.Jean Pied de Port s kombijem. V kombiju je še prostor za kakšnega kolesarja ali romarja.
Če koga zanima, naj pokliče iztok, 031/589-270.
Taji

Jaz sem zelo zainteresiran za kolesarsko romanje. Bi me vzeli s seboj?

Andrej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close