Samski, brez otrok v službah najbolj naje***o
Veš kaj?
Te čist razumem, ti boš mene/nas ko če boš imela svoje. A veš kako je pa nam težko? No, vsaj zase govorim. Otrok narobe prdne pa že klic iz vrtca da je bolan pa mora bit še 2 dni doma. Ma vsakič ko je treba na šiht javit bi najprej 5* z glavo v zid nabila pol pa poklicala .. ei mulc je spet bolan… Pa že tako če pošlješ prošnjo pa omeniš 2 otroka nimaš šans.. zajebano je res iz obeh strani. Tukaj niso starši komplikatorji ampak vrtci, šole…
Zdrži, pa postavi se zase, samo ne pizdit direkt na sodelovke ker se tud njim meša zarad tega
Sem še iz starih časov, ko smo znali biti solidarni s sodelavci. Se mi zdi, da je za manjšega bolnega otroka mamina bližina zelo pomembna. Ne zaradi same fizične nege, ampak občutka topline, varnosti. Brez slabe vesti sem bila na bolniški zanj, ko je bilo treba. Zdaj pa mi ni problem nadomeščati sodelavk z otroki. Brez problema jim dam tudi prednost pri koriščenju dopusta in praznikih. Mi tudi bolj ustreza dopustovati izven sezone.
Ne razumem tistih, ki nimajo šoloobveznih otrok, da koristijo dopust v glavni sezoni (razen v primeru, da ima partner kolektivnega takrat).
Solidarnost, 25.01.2022 ob 23:29
Sem še iz starih časov, ko smo znali biti solidarni s sodelavci. Se mi zdi, da je za manjšega bolnega otroka mamina bližina zelo pomembna. Ne zaradi same fizične nege, ampak občutka topline, varnosti. Brez slabe vesti sem bila na bolniški zanj, ko je bilo treba. Zdaj pa mi ni problem nadomeščati sodelavk z otroki. Brez problema jim dam tudi prednost pri koriščenju dopusta in praznikih. Mi tudi bolj ustreza dopustovati izven sezone.
Ne razumem tistih, ki nimajo šoloobveznih otrok, da koristijo dopust v glavni sezoni (razen v primeru, da ima partner kolektivnega takrat).
itak. in potem nadomeščaš tiste ali jim daješ/moraš dati prednost pri dopustih, ki imajo otroke in tiste, katerih partnerji imajo kolektivnega, samski pa koristimo dopust kdaj?
tinkicatinka, 25.01.2022 ob 18:43
Da te potolazim, v nasem kolektivu je največ na bolniški sodelavka zdaj ze 40+ , brez otrok.
Na letnem nivoju zagotovo skupaj od 2 do 4 mesece, odvisno glede na leto.
Lep pozdrav
Povsem možno, da so razlog (nekatere) mlade mamice s svojimi zahtevami in tečnobo.
hahaha haha, 20.01.2022 ob 12:53
Dejstvo je, da če bi bili vsi ljudje samski in brez otrok, bi se čez 20, 30 let svet ustavil. Tako je to.
Nič se ne bi ustavil. Kar naprej bi se vrtel brez človeka. In še bolje bi se mu godilo brez človeštva, ki je kot kak virus, samo zajeda se v planet in uničuje vse pred seboj. Saj človeštvo je mlado, a misliš da se pred pojavom človeka svet ni vrtel?:)))
Svet se vedno vrti in bi se tudi vrtel. Bilo bi izomrtje človeštva Bilo bi pa boljše ko takšnih nebi bilo na tem planetu. ki ste vedno proti družini proti otroku.
boniy63, 26.01.2022 ob 09:54
Svet se vedno vrti in bi se tudi vrtel. Bilo bi izomrtje človeštva Bilo bi pa boljše ko takšnih nebi bilo na tem planetu. ki ste vedno proti družini proti otroku.
Potem pa dopustite še istospolno usmerjenim, da imajo otroke.
SAJ ONI NISO PROTI DRUŽINI IN OTROKOM.
Niste samo samski na tapeti. Midva imava tri otroke. In sva dogovorjena, vsako bolniško/karanteno eden. Pa je zame to težko, ker sem samozaposlena in me nihče ne more nadomeščat. Poskušam delat vmes, ko spijo, ampak je kar naprej nekaj in težko delam. Ima pa moj mož sodelavke, ki so ves čas na bolniški. Takoj ko imajo urnik, ki jim ne ustreza, imajo bolniško. Ko imajo dopust, prekinejo zaradi bolniške. In potem moj mož ne dobi dopusta, ker je njim še ostal. Enkrat smo imeli mi dopust plačan, pa smo do zadnjega trepetali, če ga bo dobil, zaradi teh izkoriščevalk. Če je veliko dela pri obeh prosiva stare starše, ampak, jih nočeva nadlegovat, ker imajo svoja življenja. K sreči, najini otroci niso (bili) veliko bolni in nisva veliko manjkala. Ampak gredo pa tudi meni na živce take ženske. Malo je treba pa mislit tudi na druge. Otroci načeloma imajo oba starša. Se da lepo menjat, tudi če si samozaposlen. Sicer je pa tako, vse se vrača vse se plača. Karma se povrne. Če si ti dober do drugih, se ti bo povrnilo (vsaj s tem se tolažim).
Avtorica, karanten bo konec, takrat se pa malo zase postavi. Če nimaš otrok, še ne pomeni, da nimaš življenja. Povej vnaprej, da imaš planiran dopust. Tudi ti imaš to pravico. In do kakšnega prostega vikenda. Uživat moraš sedaj, ko si še samska. Vso srečo
Anonimno 2322, 26.01.2022 ob 01:36
itak. in potem nadomeščaš tiste ali jim daješ/moraš dati prednost pri dopustih, ki imajo otroke in tiste, katerih partnerji imajo kolektivnega, samski pa koristimo dopust kdaj?
Meni se zdi za samske in tiste z odraslimi otroki idealen čas za dopust september, oktober, začetek decembra, marca (ko no več šolskih počitnic), konec maja. Takrat običajno ni večjega povpraševanja po dopustih.
Solidarnost, 26.01.2022 ob 12:56
Meni se zdi za samske in tiste z odraslimi otroki idealen čas za dopust september, oktober, začetek decembra, marca (ko no več šolskih počitnic), konec maja. Takrat običajno ni večjega povpraševanja po dopustih.
In kako naj se oktobra decembra, marca kopaš v morju?
A zdaj je treba nadure delat, da skrbijo za bolne otroke potem pa si še dopusta ne moremo privoščiti? Morskih poletnih radosti.
Zakaj se raje kar ne ubijemo?
Si zmešana, 26.01.2022 ob 13:19
In kako naj se oktobra decembra, marca kopaš v morju?
A zdaj je treba nadure delat, da skrbijo za bolne otroke potem pa si še dopusta ne moremo privoščiti? Morskih poletnih radosti.
Zakaj se raje kar ne ubijemo?
Če izvzamem zadnji dve koronski leti, je v teh mesecih skoraj povsod manj gužve, cene nižje, tudi aviokarte ugodnejše. V Sredozemlju se komot kopaš še oktobra, tudi novembra, septembra tudi na Jadranu, na bolj oddaljenih destinacijah pa skozi vse leto. Tudi temperature zraka so prijetnejše kot sredi poletja. Smučanje marca je pa tudi veliko prijetnejše kot v času šolskih počitnic. Če ne smučaš, pa se po dolgi zimi marca prav prileže kakšen teden prave pomladi na Kanarcih.
Poln kufer, 20.01.2022 ob 12:26
Poln kufer imam tega, da rešujem riti tem, ki imajo majhne otroke. Sploh zdaj, ko so te karantene. Moram delati nadure, vikende. Zakaj? Ker nikogar ni! Tudi pred korono smo vedno mi morali vskočiti, če je kdo izmed otrok malce zakašljal. Dovolj imam tega izkoriščanja samskega stanu in tega, da nimam otrok!! Ali sem jim jaz otroke naštepala, da moram delati še namesto njih?! Mater jim!!
Daj ne jokaj! Spakaj iz službe in si odpri svojo firmo!
Sandra209, 26.01.2022 ob 12:24
Niste samo samski na tapeti. Midva imava tri otroke. In sva dogovorjena, vsako bolniško/karanteno eden. Pa je zame to težko, ker sem samozaposlena in me nihče ne more nadomeščat. Poskušam delat vmes, ko spijo, ampak je kar naprej nekaj in težko delam. Ima pa moj mož sodelavke, ki so ves čas na bolniški. Takoj ko imajo urnik, ki jim ne ustreza, imajo bolniško. Ko imajo dopust, prekinejo zaradi bolniške. In potem moj mož ne dobi dopusta, ker je njim še ostal. Enkrat smo imeli mi dopust plačan, pa smo do zadnjega trepetali, če ga bo dobil, zaradi teh izkoriščevalk. Če je veliko dela pri obeh prosiva stare starše, ampak, jih nočeva nadlegovat, ker imajo svoja življenja. K sreči, najini otroci niso (bili) veliko bolni in nisva veliko manjkala. Ampak gredo pa tudi meni na živce take ženske. Malo je treba pa mislit tudi na druge. Otroci načeloma imajo oba starša. Se da lepo menjat, tudi če si samozaposlen. Sicer je pa tako, vse se vrača vse se plača. Karma se povrne. Če si ti dober do drugih, se ti bo povrnilo (vsaj s tem se tolažim).
Avtorica, karanten bo konec, takrat se pa malo zase postavi. Če nimaš otrok, še ne pomeni, da nimaš življenja. Povej vnaprej, da imaš planiran dopust. Tudi ti imaš to pravico. In do kakšnega prostega vikenda. Uživat moraš sedaj, ko si še samska. Vso srečo
tvoj mož je bil skrajno neumen, da ni vedno on koristil nege, ti pa tudi.
Lunca832, 25.01.2022 ob 23:19
Veš kaj?
Te čist razumem, ti boš mene/nas ko če boš imela svoje. A veš kako je pa nam težko? No, vsaj zase govorim. Otrok narobe prdne pa že klic iz vrtca da je bolan pa mora bit še 2 dni doma. Ma vsakič ko je treba na šiht javit bi najprej 5* z glavo v zid nabila pol pa poklicala .. ei mulc je spet bolan… Pa že tako če pošlješ prošnjo pa omeniš 2 otroka nimaš šans.. zajebano je res iz obeh strani. Tukaj niso starši komplikatorji ampak vrtci, šole…
Zdrži, pa postavi se zase, samo ne pizdit direkt na sodelovke ker se tud njim meša zarad tega
A deca pa nimaš? Otroci so brez fotra? Veš kako bi bilo drugače, če bi si te nege ve mame porazdelile s fotri?
Pa kdaj se v vlogi za zaposlitev omenja, da imaš otroke? Tega, logično, da ne omenjaš.
Hja, si malce napačno predstavljaš solidarnost.
Jaz, ki niamm otrok, sem morala kar naprej nadomeščat eno avšo, ki je bila vsaj enkrat na teden odsotna. Pa pogosto tudi po cel teden, tudi 14 dni skupaj za nego. Ok, razumem, da je otrok bolan. Ampak kar naprej je nakladala kako je njen mož super in kako super foter je. Ampak nege ni vzel niti enkrat.
Pa, da ne omenjamo kako je ta avša hotela za dopustom in večinoma ji je uspelo. Prepričana je, da ker ima dva vrtičkarja, da lahko ob vseh praznikih dobi dopust. Pa poleti seveda ona ta prava izbere termin.
Pa misliš, da je bila ona kdaj solidarna do mene? Ne, niti malo. Še kaj me je šla šefici tožarit.
Solidarnost ja, ampak mora biti obojestranska reč. Ne pa, da ene avše samo jemljejo, jemeljejo. ENi moramo pa samo podpirat njihove muhe.
K sreči sem našla novo službo, kjer so normalni sodelavci.
Forum je zaprt za komentiranje.