Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek samo na znanje…

samo na znanje…

matejas, kaj ti veš kaj pišeš ?

Ali ni dovolj dober razlog, da uničiš skupek celic, ker zanosiš med jemanjme tabletk?

Videla sem nekja fizično in umsko prizadetih ljudi, ki so se rodili zato, ker so bile njihove mame tako pametne kakor si ti. Videla sem jih v zavodih, kamor so jih kasneje vtaknili, saj je bojda doma pretežko imeti takšnega človeka. Ali niso takšna dejstva dovolj jasna za splav?
Mora resnično vsak pohabljenec privekati na svet?

In če delaš v tej stroki, si verjetno že slišala, kaj so včasih, ob porodu babice naredile s takšnimi otroki, ki so bili fizično pohabljeni. Pa jih takrat nihče ni obsojal, temveč so olajšale težave družinam in pohabljenčkom.

Saj sem povedala,da je splav upravičen,če je takšna zdravstvena indikacija(prizadetega otroka bi tudi jaz splavila)in če gre za posilstev,ne pa kar tako in kadar se mi zljubi,ker se pač ne bi hotela zaščitit.
In splav,mislim,da moraš ti prej prebrati,kaj pišem. Nisem in nikoli nisem zato,da se rodi otrok,pri kateremu je v času nosečnosti dokazana motnja v razvoju, In splav tisti skupek celic še ni življenje,ker nima srca in možgan. Srček se razvije popolnoma pri osmih tednih nosečnosti.

Matejas ali naj te raje kličem kako drugače… meni je bil to dovolj velik razlog, za zaščito sem pokrbela, otroka si nisem želela in sem naredila splav.

Zakaj bi pa prizadetega otroka splavila, če si že tako proti splavom, po tvojem mišljenju si življenje zaslužijo torej samo normalni, prizadeti pa nimajo pravice živeti. Veš, kdorkoli napiše kaj takega je navaden gnoj in hinavec, če se že tako boriš za življenje potem bodi vsaj poštena do vseh in ne delaj razlik. Torej hočeš normalnega otroka, če bi bilo pa kaj narobe bi ga pa ubila. Navadna hinavka si. Normalen otrok po tvojem mora živeti v kakršnihkoli nemogočih razmerah, prizadete bi pa pobila. Ne morem verjet. Torej, tukaj si pa le jemlješ pravico, da boš odločala o temu kdo bo živel in kdo ne. Pusti še drugim da odločajo o svojem življenju in se poberi kam drugam.

Aja, pa sem šla malo pogledat na forum starši staršem in sem ugotovila samo to, da si brezposelni zdravstveni tehnik, da se vtikaš v starševstvo svojih sosedov in da kakše pretirane pomoči nisi nudila nobenemu otroku ali mamici, če odštejem tistih nekaj vsakodnevnih nasvetkov.

Draga Mojka imam pravico obsojati splav in pravico imam imeti in povedati svoje mnenje,tako kot imaš ti pravico povedati svoje. Ja.če bi mi zdravnik povedal,da otrok ne bo sposoben živeti,se bo rodil mrtev,JA storila bi to ,ker to je spet ljubezen do življenja,ki ga po rojstvu takšnega otroka ne bi več bilo to življe nje ampak životarjenje.
Mojka imam pravico se vtikat v družino,ki zavestno pretepa otroke in jih še kako drugače maltretira. Tile otroci se družijo z mojo punčko in vidim,kako doma trpijo. Ne rabi te skrbeti,da je ostalo samo pri besedah,sem se že povezala z svetovalnim centrom,ki rešuje takšne stvari in so mi obljubili posredovanje.

Sicer,tako kot kadilci in nekadilci,tako je tudi pri drugih stvareh,kjer imamo vsak svoje mnenje.

lp,mateja

Mislim ej
ko bi se folk že enkrat začel ukvarjat s sabo in svojimi napakami – vsak živi življenje kot mu paše – eni so verni, drugi ne in ene ženske nardijo splav, druge ne – TO JE STVAR POSAMEZNICE in sovražim ljudi ki se vtikujejo v druge ljudi. brigajte se zase in poskrbite za svoje otroke – da bodo srečni!1

Ljubiti sočloveka,pomeni ljubiti tudi sebe. Pomagajmo si,veliko jih pomoč potrbuje in jo tudi prosi.

lp,mateja

Matejas, ker splave doživljaš z lastnimi očmi, si zaradi tega najbrž tudi bolj prizadeta kot me, ki razpredamo bolj teoretično… A problem je večplasten, kot sem že napisala, osveščenost mladih ljudi glede kontracepcije, spolnih bolezni, itd na minimumu, pa čeprav se nam zdi, da bi morala biti visoka, saj se ja toliko govori o tem… Predsodki pa tako zakoreninjeni kot pred 20 leti… Me prav zanima, koliko staršev, ki imajo najstniške otroke, se je res odkrito in konkretno pogovarjalo z njimi o kontracepciji….
Spolno prenosljive bolezni imajo že najstnice in se zaradi tega niti ne sekirajo bistveno, pripravljene so spati celo s tipom, za katerega je znano, da je s čim okužen… (hiv je izjema). Kot da jim je vseeno, kaj se dogaja z njihovimi telesi, ki jim bodo morala služiti še dolga, dolga leta… Ni malo takih, ki si še v srednješolskih letih naberejo več kot 10 spolnih partnerjev. In ob tako mlahavem samospoštovanju tudi splav zanje ni ne vem kakšna huda reč.
Strinjam se s teboj, da splav ne bi smela biti prva, ampak res čisto zadnja rešitev, navsezadnje tudi ni čisto nedolžen poseg, niti koristen za žensko zdravje, da o duševnih ranah sploh ne govorimo. Ampak ta pravica mora biti in ženski svoje odločitve ne bi bilo treba utemljevati. In nihče ne more imeti te pravice, da bi namesto nesojenih staršev odločil, ali bi kljub vsemu lahko vzgajali otroka, ali bodo sposobni/pripravljeni skrbeti za prizadetega otroka in kakšna naj bi bila zanje še sprejemljiva stopnja prizadetosti… To potem že diši po evgeniki, tega pa najbrž nočemo.

Sicer se strinjam se s tabo, da zavracas splav kot obliko kontracepcije. Ni mi pa jasno, kako lahko obsodos za splav zensko, ki je uporabljala kontracepcijo in je vseeno zanosila? Saj to je ze naravnost sick!

Nisem zdravstveni tehnik, ampak kolikor je meni znano lahko pride prav zaradi kontracepcije do razvojnih napak… Drugace pa res ne vem, zakaj je po koncu uporabe kontracepcije za zanositev priporocljiv 3 mesecni zamik. Jaz si ga razlagam kot wash-out periodo za spiranje vseh tujih hormonov iz telesa…

Nisem zagovornica splava socasno pa tudi ne bom obsojala zensk, ki so ga naredile iz upravicenih razlogov. Daj, odpri oci in malo poglej naokoli in skusaj sprejemati tudi tuja mnenja malo bolj strpno!

Obsojam na splošno ne posameznikov. In ne kontracepcijske tablete ne povzročajo napak pri razvoju ploda ,tri mesečni zamik je zato,da se vzpostavi ovolacija,do katere v času jemanja tabletk ni bilo.
Strpno pa na takšne stvari žal ne moram gledati,takšna pač sem.
V ljubezni do drugih nasploh do svojega otroka sem strpna in odprta oseba.

če sem koga prizadela,se pa opravičujem in vas lepo pozdravljam.

Kar se tice obsod poglej, kaj si napisala Mojci. Tvoje mnenje je vzpodbudilo tudi moj odgovor. Lahko bi obsodila tudi mene ali katerokoli drugo. Kdo si ti, da lahko obsojas kogarkoli, ce ga ne poznas? Obsojanje na splosno pa je obsojanje zaradi nepoznavanja dejstev…

Poglej tudi navodila za uporabo tablet!!! Eksplicitno ovulacija ni omenjena, ampak vcasih nam je pa menda dovoljeno brati tudi med vrsticami! Sicer nisem strokovno izobrazena na podrocju medicine, sem pa dovolj razgledana, da se upam trditi, da smem brati tudi med vrsticami.

Pa se nekaj, z veseljem bom prebrala neodvisno strokovno literaturo, ki bo podprla tvojo trditev, da vpliv hormonskih tablet na razvoj ploda ni dokazan!

Matejas, prvo kot prvo; s človekom, ki laže, da dela v porodnišnici v resnici je pa brezposelenin in ki zavaja javnost z neresničnimi in prirejenimi podatki se sploh nimam kaj pogovarjat, ker si že samo temo začela z lažjo in ti ne verjamem tudi besede več.

Zaradi mene si misli kar hočeš, če pa te tako skrbijo splavi pa raje vzami k sebi kakšnega zapuščenega otroka, ki ga starši ne marajo in poskrbi zanj in ga preživljaj. Toliko se ukvarjaš z zarodki, da bi pa pomagala človeku, ki že živi in ki rabi pomoč…no tukaj te pa ni. Glede na to da so te same besede od dejanj pa ni nič vidim da si ena navadna hinavka. V tem času kot ga preživiš na forumih in vsiljuješ ljudem svoje mnenje bi lahko pomagala že veliko otrokom in raje njim namenila prijazno besedo ampak saj ti sploh ni do tega, a ne? To zahteva že nek trud tukaj pa je veliko lažje viseti, skrit za nickom in prodajat bedarije.

Mojka,tudi jaz sem samo človek,ki se pri pisanju zmoti,sploh če piše v jezi. Res sem delala v mb porodnišnici 6 let in potem ostala brez službe,ker sem želela otroka in zanosila,sedaj sem že tri leta doma pri svoji pikici .
Sevedalahko preveriš. In druge imate pravico obsojati a jaz je pa ne smem imeti? Ja lahko je soditi druge,ko pa si sam sojen pa boli.
Izrazila sem svoje mnenje in spoštujem,da imate tudi druge svojega,čeprav ga ne odobravam.Pa lahko noč.
Še to Mojka,če mi ne verjameš,me pa res en d… briga.

Glede obsojanja; Mislim da sem jaz napisala svojo slabo izkušnjo pa si me ti začela obsojat čeprav me sploh ne poznaš in niti ne veš kako sem se počutila ko se mi je to zgodilo čeprav sem naredila kar je bilo potrebno da se ne bi to zgodilo.
Pa tudi ginekologa ki bi mi rekel da naj poleg tabletk uporabljam še kondom do danes še nisem spoznala. Očitno veš ti več kot zdravniki.
Torej, obsojala si me ti čeprav nisi imela nobene podlage za to.
Kar se pa ostalih stvari tiče; mislim da bi bilo bolj pametno če bi se za dobre stvari borila z dejanji namesto da na internetu zgubljaš čas in obsojaš ljudi ki jih ne poznaš.
Sicer pa, otrok ki so jih mame zavrgle namesto, da bi naredile splav čeprav so vedele da bodo ti otroci reveži in da jih ne želijo ali ne morejo imeti ,je ogromno in potrebujejo pomoč. Zakaj raje njim ne pomagaš. Ali se mogoče boriš za to, da bo še več revežev na svetu ravno zaradi ljudi kot si ti, ki obsojajo vse povprek, s samimi dejstvi in posledicami pa niso seznanjeni. Zamisli se malo.

Moram reči,da je tale razprava postala kar vroča.Pa naj še jaz pristavim
svoj piskrček.Ko sem bila stara 24 let, sem se imela najbolj fajn – saj veste,kaj gre takšnim po glavi – brezskrbnost,žur druženja s prijatelji,…
Imela se redno službo,svoje stanovanje,pa tudi fanta.Ker sem bila malo
bolj odgovorna kot večina mladih danes sem pač odločila za kontracepcijo.
Lepo sem jedla tabletke(nikoli ampak res nikoli)nisem na tabletko pozabila,pa vendar se je zgodilo – zanosila sem.Saj verjetno veste,da ko pačne pričakuješ kaj takega niti v sanjah je to kar velik šok.
Pa vendar sem ponosna,da sem se odločila otroka obdržati.Bilo je zelo težko sprijaznit se z nečim,kar si hotel uresničiti šele čez nekaj let,pa
vendar.Danes je hčerka stara 4 leta in je moje sonce.Nikdar mi ni bilo niti malo žal,da nisem naredila splava.Zato dekleta vedno premislite 2krat.
Nič nimam proti splavu,to je stvar vsakega posameznika in vsakdo ima pravico,da se odloči,kot želi.
Moram pa reči,da sem tudi jaz slišala,da kontracepcija škodi še nerojenemu
otroku.Mi lahko Mateja pove,kje je to slišala da ni res.

Jaz sem pred leti v KC-ju pred oepracijkso čakala na lasersko vaporizacijo materničnega vratu, z mano pa še ene 10 žensk, ki so v vrsti na posteljah čakale na splav. Bila sem zadnja na vrsti, ker sem čakala, da bi mi poseg opravil moj ginekolog, ki je tisti dan delal splave. Med tistimi 10-imi ni bilo nobene mladoletne deklice, ampak so bile vse videti stare med 25 in 40 let. 2 sta jokali že predno so ju odpeljali na abrazijo (zaradi odmrtja ploda), ostale so čakale nemo in prestrašeno, kaj se bo dogajalo z njimi, ena pa je drugi razlagala (izgledala je stara okoli 40), kako gre že šestič na splav, ker se je SPET ponesrečilo. Ta druga pa ji je odgovorila, da se je njej tudi zalomilo. Nadaljevali sta kramljanje v tej smeri, da kako je fajn, da so splavi zastonj, ker sta tukaj že stalni gostji. Tista starejša se je celo delala norca, da ima tukaj kar abonma….Mene je kar trgalo, ker sama hodim na umetne oploditve in še vedno nimam svojega otročka. Morda sem bila bolj občutljiva opazovalka, ampak hočem povedati to, da so nekateri splavi dejansko posledica šlamparije in brezvestnega odnosa do živega bitja in v končni fazi do samega sebe (vsaka anastezija škodi).

Samo za tiste, ki se prepirate, kdaj zarodku začne biti srček….. Zarodku začne biti srce v 5. ali najkasneje 6. tednu razvoja, ko se ga da videti in zaznati tudi po ultrazvoku. In če računate je to v bistvu že takrat, ko vam 14 dni zamuja menstruacija.

Petra, imela si redno službo, stanovanje in partnerja. Kaj ti je, razen lastne pripravljenosti, manjkalo? Torej ti ni bilo treba drugega kot se odločiti ali še naprej za brezskrbno življenje ali za začetek družinskega. Računaj pa, da imamo 100.000 (!) brezposelnih. Kdove koliko tisoč v bednih stanovanjih ali sploh brez… Pri tah pa, mislim, ni vprašanje samo “se mi ljubi ali se mi ne ljubi”.

Druga velika skupina so pa tiste, ki jih opisuje Taja. Stare tam okrog 40, z že odraslimi otroki, mogoče že na pragu mene, ko misliš, da zdaj pa ne bo več nič, pri takih letih nekatere tudi ne morejo uporabljati zanesljive kontracepcije (ker se že nabere zdravstvenih razlogov proti)… In se zalomi. Vsi vemo, da lahko gre pri teh letih nosečnost narobe. Pogosto tudi družina sprejme z nerazumevanjem, ker je seks menda rezerviran tam nekje najkasneje do 30…

Ne trdim, da se ne najde tudi katera, ki hodi večkrat. Sama poznam samo dve, sta šli enkrat, in potem na sterilizacijo, ker jima pač drugega ni preostalo.

In še enkrat vsem tistim, ki navijate za posvojitve: bi zmogle dati svojega otroka nekam v neznano in se celo življenje spraševati, kako se mu godi? Ali bi rajši… … ?

Pošlji oblikovano (25-04-04 19:05)

Jožica, delno se strinjam s tabo glede tistih “splavark” okoli 40-ih let. Res so takrat že vprašljiva vsa kontracepcijska sredstva zaradi drugih zdravstvenih razlogov – predvsem hormonska. Ampak… ola guma pa škodi resnično v izjemno redkih primerih.

Jaz poznam gospo v zrelih letih, ki ji je ginekolog stoprocentno zatrdil, da ne more več zanositi in da definitivno ne potrebuje zašćite, no pa je vseeno zanosila. Ker je bila že v teh letih, da je bilo veliko možnosti, da bi bilo kaj narobe je šla na splav in na sodišče tožit zdravnika.

Bolj kor razmišljam,bolj se mi zdi,da ima vsaka po svoje prav.
Pustimo torej to temo,ker tako ali tako ne bomo nič spremenile.Vsaka naj se odloči,kot ji paše,čeprav se popolnoma strinjam z vsemi ki ne odobravate splavov,ki se jih ženske poslužujejo namesto kontarcepcije.To se mi zdi pa res grozno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close