Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Samo eno vprašanje

Samo eno vprašanje

Itak. Pri nas je alkohol povsod, saj smo Štajerci hahahaha, se mora začet zgodaj navajat…;)))))))

Saj poznaš našo himno: Ko toti štajerc v Dravo pade, pol je spije iz navade…..

;))))))))))))))))))))))))

U, madona, kaj sem sprožila s svojim sladoledom s primesjo ruma, hehehe.:))

Aha, in zato, ker tu in tam v kakšno pecivo damo nekaj ruma in hej, jaz celo v golaž dodam malo vina, ne moreš verjet, kakšna razlika v okusu (saj samega vina se itak ne čuti, da pa vsemu skupaj nek poseben okus), zato vzgajamo otroke za bodoče pijance.:))) Da ne govorim o tem, da z možem ob sobotah in nedeljah spijeva glažek rujnega (seveda kvalitetnega) pri kosilu. Kroniki po tvoje, ali ne?

Močno verjamem, da bo moj otrok (skoraj 17) sicer konzumiral alkohol, vendar z glavo in zaradi gurmanskih užitkov, ne pa zaradi opijanja. Za zdaj začuda ne kaže kakšnih tendenc nalivanja z alkoholom, ker sem nekajkrat golaž skuhala z vinom in v nekaj sladic dala rum. Kako se pa z alkoholom spopadajo otroci, katerih starši so orto strogi antialkoholiki (BTW osebno poznam takega samo enega zdravljenega alkoholika, ki ne prenese več alkohola v nobeni obliki), boste pa same videle na lastni koži. Vzgoja “samo za božjo voljo nobenega alkohola nikjer nočem videti” pri starejših otrocih, ki se v družbi srečajo z alkoholom, pade na celi črti. Seveda bodo poskusili alkohol in če so bili vzgajani strogo proti njemu in ga niso smeli konzumirati niti v sladkarijah (alergiki izvzeti), bodo goli in bosi in brez prave vzgoje in navodil. Ja, ravno taki se radi zapijejo do konca, brez ovir. Kot konec koncev otrok, ki nikoli ni smel poseči za sladkarijo. Ko se v vrtcu spozna s čokolado in bonboni, ponavadi čisto znori. Saj veste, da je prepovedani sadež najslajši, posebej pa to velja za mladostnike, ki se začnejo namenoma upirati staršem in se hočejo znebiti njihovega vpliva.

Tako da če mene vprašaš, taka vzgoja (popolnoma abstinentna) bi mogoče obrodila sadove v kakšni abstinentno naravnani družbi. V današnji družbi pa moraš otroka pripraviti na to, da se bo znal soočiti z alkoholom, ko do tega pride. Naša družba je vse preveč prežeta z alkoholom (rojstni dnevi, vsa praznovanja…), da bi lahko otroka vzgajal v strogem antialkoholnem ozračju. Navaditi ga moramo, da ob težavah ne bo iskal alkoholnih omam, ko bodo vsi ostali pili, pa bo on znal piti z glavo in zmerno. Odločitev, da sploh ne bo pil in da bo alkoholni abstinent, lahko človek sprejme šele v zrelem obdobju. Nikakor pa to ni gola posledica tega, da tudi mama ni nikoli konzumirala alkohola. Saj boste videle, ko bodo otroci starejši, do takrat pa seveda lahko komot trdite, da bo vaš otrok šel po vaših stopnjah in nikoli ne bo poskusil alkohola – niti v sladicah ne.

joj, kakšne fobije, prov smešno.

ko se bo otrok taprvič napil, bo popita količina močno presegla vse kapljice alkohola, ki jih je (ali pa ne) konzumiral v tortah in sladoledih v vsem otroštvu…

Da. V pecivu se uporabljajo minimalne količine.

Alkohol uporabljamo za izboljšanje okusa, enako kot začimbe. Uporabljamo pa rum, šnops, vino ali pivo. Odvisno do jedi. In ja, alkohol shlapi, okus ostane.

Moji otroci so sicer že veliki (12, 16 let) in so jim take jedi zelo všeč. Če jim ne bi bile, jih ne bi jedli.

Jaz pa še nikjer nisem dobila ledene kave z rumom in tudi z mlekom ne. Ponavadi mi dajo kavo, sladoled in smetano.

Frca, vi ste vsi alkoholiki. Priznaj in si že korak bližje k ozdravitvi;))))) Saj si se mi zmeraj zdela sumljiva;)))))))))))))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close