sama na morje?
Zase lahko trdim, da se nisem ustrašila, le razmišljati sem začela, kakšen je moj stil življenja in koliko si lahko privoščim. Sem upokojenka, zdrava, družabna, prilagodljiva, ne posesivna, aktivna (hoja), nikakor pa tako, da bi prišla iz Ljubljane na morje s kolesom. Ne kolesarim niti ne smučam.
Poleti bi želela iti s kom na morje, saj je neprijetno iti sam, ko niti stvari ne moreš pusti brez skrbi na plaži. Pa tudi družba in klepet je potreben, sploh če ne iščeš kaj konkretnega.
Lahko si privoščim povprečen ne drag dopust, na morju in pozimi enkrat v toplicah.
Sem pa tja tudi kakšno kopanje, kofetkanje, druženje…
Danes, ko imajo nekateri neskončne možnosti se bojim, da bi naletela na prijateljico, ki si to lahko privošči in bi bili na koncu obe razočarani, saj bi jaz ne mogla finančno slediti njej, ona pa si skromnejšega ne predstavlja. In kaj je zame luxus? Dražje večerje, kokteili, pijačke na plaži, večerne degustacije ……….
Vedno pa imam dovolj, da lahko nekje posedim s kavico, pijačko in vedno na svoj račun v mejah mojih zmožnosti. Me pa ne moti, če si poleg mene nekdo privošči veliko več, nimam skomin, le da me ne obremenjuje s tem, da bi šla čez svojo mejo, ki jo poznam jaz.
In v današnji družbi ko se tako razslojujemo se bojim prav tega.
Na morju sem letos že bila, torej odpade, za zimo , drugo poletje pa se lahko dogovorimo, če je še katera za to.
Bilo bi lepo, če bi tudi druge povedale, kaj pričakujejo.
Lahko pustite telefon ali mail, da lahko poklepetamo, ali se kaj dogovorimo.
Natka sama, imam skoraj isto življenje kot ga opisuješ ti, zelo skromno z malo dohodka živim, pa grem vseeno vsako leto na morje.
No, za turo s kolesom na morje pač ni potrebno veliko denarja, le malo več treninga in veliko dobre volje. Za tak podvig si seveda za družbo poščem tiste prijatelje , ki se malo bolj ukvarjajo s kolesarstvom.
Za skupen dopust na morju ali par dni v toplicah pa je fajn,da še pred odhodom vsak pove svoje želje in pričakovanja, pa se potem vidi, ali smo za skupaj ali ne. Jaz sem zelo družabna in večinoma tudi vesela oseba , mislim, da kar dobro prilagodljiva, tako da se ne bojim z nikomer it na počitnice.
Še vedno velja, da pusti svoj kontakt vsak, ki se želi po mailu dogovoriti za karšnokoli druženje, saj ni važno, ali samo klepet, ali pa dopust drugo leto.Preden se malo spoznamo, bo leto itak že naokorg in ko nekoga na brzino potrebuješ, ga ne najdeš kar v minuti.
No, naj se na koncu pa le pohvalim, da mi je danes uspelo prikolesariti iz Ljubljane do Kopra, na kar sem strašno ponosna, saj je to moja prva tako dolga tura!
Pa lep pozdravček vsme, ki tole berete.
Čestitam za včerajšnjo pot na morje! Kondicija na višku.
Predlagam, da se dobiva, pa še katera, ki si morda želi družbe, en dan na kopanju in klepetu v Dolenjskih toplicah, povsem brez obveznosti. Pač srečanje, kjer bi se osebno spoznale in videle ali lahko nadaljujemo druženje, ali imamo kakšne skupne točke, kjer bi se našle, da bi nam bilo druženje tudi prijetno in sproščujoče.
Kdo smo, kakšne interese imamo, kaj pričakujemo, veliko je tega,…….
Lep pozdrav Natka
Forum je zaprt za komentiranje.