S škarjami napadel učiteljico
Kaj zdaj pomeni “iskati neznanje”? Če ne znaš odgovoriti na vprašanje, izražaš neznanje. Če vaša mularija v avtošoli na testu ne bo znala polovice prometnih znakov in predpisov, boste rekli, da so padli na izpitu, ker so pri njih načrtno iskali neznanje? Če bo sonček kaznovan, ker bo v križišču povzročili prometno nesrečo, ker ne bo poznal pravil prednosti, boste rekli, da se je sodnik za prekrške krivično spravil nanj in nalašč iskal neznanje?
Narobesvet, 05.01.2022 ob 16:04
Me kar zmrazi ob odgovorih nekaterih. A res mislite, da je v Sloveniji toliko učiteljev, ki vašim otrokom povzročajo krivico in stiske? Pa vsi imate oz. poznate nekoga, ki ima težavnega učitelja. Oprostite, problem je v tem, ker starši dobesedno gonite svoje otroke na neke gimnazije in ekonomske šole, čeprav so nesposobni. Sem večkrat vprašala svoje učence v 9. razredih kam bodo šli naprej in mi je bilo smešno (takrat) kako so se nekateri vpisovali na gimnazije, ekonomske itd. s samimi dvojkami in trojkami. Prav spomnim se ene deklice, ki mi je rekla, da ji doma ne pustijo na frizersko, ker je njeni babici (ja, babici) to pod častjo, da bo njena vnukinja SAMO frizerka.
Prvo pravite, da ne zagovarjate takega vedenja, a v drugem stavku poveste kako si nekateri učitelji to zaslužijo oz. sami iščejo težave. Kako pa vi kot starš lahko sploh presojate koliko si pri kakšnem predmetu zasluži vaš otrok, če recimo niste strokovnjak v matematiki ali fiziki? Jaz imam faks, ampak las pa ne znam postrižt, pa ene ženske podepilirat tudi ne, kaj šele šraufat po avtu!
Uf, med ucitelji so ogromne razlike.
Moji sinovi so matematiki, piflarija jim pa ni sla. Vsak od njih je imel tezave z enim od predmetov, kjer se je bilo potrebno res uciti in je padel tudi kak cvek, ki ga je bilo potrebno popravit.
Enemu sinu je profesorica pogledala skozi prste na kincu leta, naslednje solsko leto je od njega zahtevala celo snov prejsnjega leta, da se nauci, na koncu mu je dala se in se moznosti, da popravi tisti en cvek, mu poslala ucne liste, angazirala sosolca, da se je ucil z njim, sosolko da mu je posodila zapiske, ker je imela res dobre, skratka, dala je vse od sebe, da mu pomaga in verjeli ali ne, sin je na maturi dobil 4 iz tega predmeta.
Drugi z drugo uciteljico, drug predmet, je prav tako popravljal cvek, imel je pa se tezavo, da je zamrznil pri sprasevanju, tudi bleknit ni zmogel. Pred uro so ga sosolci sprasevali, je vse znal, na uri zmrznil. Gladko bi mu zakljucila cvek, ce se ne bi ves razred zbunil, da je bilo ocitno, da je blokiral in da mu da se eno moznost. Do naslednje ure je premislila, medtem so sosolci urgirali tudi pri razrednicarki, tako da mislim, da se je tudi ona pogovorila z njo, da mu je dala se eno sanso za popravit, mu je napisala vprasanja na list, da jih je bral in odgovarjal, psihologinja je bila zraven, kako se je ona vkljucila, ne vem, skratka, na koncu je vse odgovoril, vse znal, dobil pa 4, ker ga ni ona ustno sprasevala, ampak mu je napisala vprasanja na list.
Nima veze, vsi so zdaj uspesni studentje, v zivljenju jim ti cveki in popravljanje ne igra nobene vloge, zelim samo povedat, kaksne razlike so med ucitelji, eni so pac cloveski, drugi so pa tupci.
Pri novodobnih sončkih, so največji problem starši, ker jih niso sposobni vzgajat. Dokler bodo hodili v šolo z odvetniki in motorkami, bo žal tako ali še slabše. Smrklovje misli, da so bogovi, ker jim je doma vse dovoljeno, saj so vzgojeni v princeske in prince ? Take bi morali takoj zapreti na psihiatrijo, da jih tam naučijo obnašanja. Bog nam pomagaj s tako mladino, saj bodo vse pobili, če ne bo po njihovo.
Dvomim, da ima ta ženska spoštljiv odnos do dijakov. Če je fant trezen, brez alkohola ali drog v krvi ali če ni avtist, dvomim, sem skoraj prepičana, da se je izživljala nad dijaki.
Takšne nesramnosti, diskreditacije in izživljanje, kot si jih privoščijo nekateri učitelji. In po drugi strani strašne razmere doma, psihično in fizično nasilje, še malo hormonov. Nič čudnega, da pride tudi do tega. Še sreča, da je izbruhnil tako, je bilo opozorilo, da je v stiski. Tako mu bodo lahko pomagali. Bolje to, kot pod vlak..
Ilons123, 05.01.2022 ob 17:18
Skoda mi je dijaka, pa ga ne zagovarjam, ker bo izkljucen iz sole zaradi izbruha jeze. Starsi pa se fino kazen placali. Otroci naredijo napake ki jih potem stane sole/izobrazbe in mi je zal za njih. Hvala bogu jr uciteljica ok, ampak on pa bo nosil posledice celo zivjenje. Skoda.
Nič ne bo izključen. So že napisali, da ne bo šlo za izključitev, ampak bodo to uredili s “pogovori”.:))
Mamica sem, 05.01.2022 ob 18:26
Dvomim, da ima ta ženska spoštljiv odnos do dijakov. Če je fant trezen, brez alkohola ali drog v krvi ali če ni avtist, dvomim, sem skoraj prepičana, da se je izživljala nad dijaki.
Takšne nesramnosti, diskreditacije in izživljanje, kot si jih privoščijo nekateri učitelji. In po drugi strani strašne razmere doma, psihično in fizično nasilje, še malo hormonov. Nič čudnega, da pride tudi do tega. Še sreča, da je izbruhnil tako, je bilo opozorilo, da je v stiski. Tako mu bodo lahko pomagali. Bolje to, kot pod vlak..
Ja, itak se je izživljala, jasno.:)) Kaj pa če so mu doma rekli, naj niti ne hodi domov, če ne popravi cveka? Kaj če ga doma psihirajo? Mulo pač nima sposobnosti za to šolo, pa ga kar porivajo na gimnazijo. In če je bil v stiski, je bil zato, ker je na napačni šoli ali ker premalo dela za šolo ali ker ga starši psihirajo. Ne pa zato, ker bi se učiteljica izživljala in bi za dobro znanje nalašč dala cvek. Seveda komaj čaka imeti čim več popravnih izpitov. A misliš, da je plačana zanje? Kakšne budale!
Rossa782, 05.01.2022 ob 18:39
S pogovori?
Se hecajo! Če bi se ta znal pogovarjati, ne bi s hladnim orožjem skušal zaklati profesorico.
Da ni to sonček kakega jugo veljaka? Katerega se vsi bojijo?
Jap, s pogovori:
Nives Počkar, predsednica Društva ravnateljev srednjih šol je za oddajo Svet dejala, da tak dogodek pomeni, da je bila v ozadju dijaka velika stiska. Tudi učiteljica bo imela posledice, saj se bo težko vrnila v razred brez strahu. Dodala je, da je potrebno otrokom v stiski pomagati, sicer pa nasilja ne tolerirajo. Zaključila je, da bo v tem primeru v pomoč pogovor in še kakšna druga možnost, ne pa izključitev.
A Daj no. Ubogi sončki.vsi drugi so krivi mende. Za afneguncanje naj bi kdo dobil pet. Pol pa tu bereš, ko mame sprašujejo, kako se prosti spis napiše. In je pol taka vprašljiva avtorica huda, ko je otrok za njen spis dobil zgolj tri. Pa uboga jera tista, ki si je umetni noht zlomila. Ne, tastari niso pomislili, da bi noht kam drugam odletel. In bi zgolj ubogi nohtek kakšno škodo naredil komu. In ji je profesor sigurno prste zvijal z izživljanjem, da se j je pol umetni noht zlomil. Če bi imela pa še čigumi v ustih in bi se ji pri telovadbi kje v grlu zataknil, bi bil pa spet prfoks kriv mende. ??
Če si tako prepričana, 05.01.2022 ob 18:47
A Daj no. Ubogi sončki.vsi drugi so krivi mende. Za afneguncanje naj bi kdo dobil pet. Pol pa tu bereš, ko mame sprašujejo, kako se prosti spis napiše. In je pol taka vprašljiva avtorica huda, ko je otrok za njen spis dobil zgolj tri. Pa uboga jera tista, ki si je umetni noht zlomila. Ne, tastari niso pomislili, da bi noht kam drugam odletel. In bi zgolj ubogi nohtek kakšno škodo naredil komu. In ji je profesor sigurno prste zvijal z izživljanjem, da se j je pol umetni noht zlomil. Če bi imela pa še čigumi v ustih in bi se ji pri telovadbi kje v grlu zataknil, bi bil pa spet prfoks kriv mende. ??
Za Mamica sem
Gledal sem tisto Nives Počkar in je samo nekaj trobezlala. Zakaj se taka krava že ne spoka v penzijo, saj jo je povozil čas in sploh ne ve več, kako je danes pri pouku.
Un ta mal pa, ha, v PRVEM LETNIKU poklicnih šol, kjer je še osnovnošolska matematika, petkrat popravlja račun iz 1 plus 1 =?
Ta mora biti butec posebne vrste in ne dvomim, da je z juga.
Bolj butastega komentarja ne mores napisat. A mislis, da nekdo, ki ima sicer 4 in 5 ne more bit enkrat pac nepripravljen? Se je tud men zgodilo pri “tecni” uciteljici, sam ni bila ona nic kriva, da jaz nisem znala.
Mogoce pa tvoja otroka nista za gimnazijo, ce jima je vse tako tezko? Nekaj znanja je pac treba pokazat. S tem seveda ne zanikam, da so tudi slabi ucitelji, niso pa mnozicno vsi slabi
—-, 05.01.2022 ob 18:45
takole je, če se mene vpraša. Ta svet se ne vrti več v pravo smer. Kdo je kriv bo pokazala sodba sodišča. Hočem nekaj drugega povedat. Nekoč davno nazaj so učitelji tepli učence. Danes učenci tepejo učitelje. Nekdo očitno mora stalno nekoga tepsti. Vsaj v naši preljubi Sloveniji je tako.
Očitno so stari imeli prav. Mulca, ki si preveč upa, je treba ustavit. Če ne gre zlepa, pa zgrda. Bolje zgrda kot sploh ne. Tako za samega mulca kot za vse okoli njega.
Kje v živalskem svetu vidiš, da bi mladič napadal starejšega? Seveda nikjer, ker to ni naravno. Starejši osebki nadobudneža, ki je prekoračil meje, hitro disciplinirajo. Pri nas pa je ta naravna danost izpuhtela in imamo mularijo, ki misli, da se svet okoli nje vrti in kjer ni nič takega, če napadeš učitelja, starše, premlatiš fotra, ki ti je ukinil žepnino itd. Da je moj, bi dobil tako okoli kepe, da bi mu še po dveh dneh žvižgalo okol ušes. Pa mi še ni bilo treba otrok tepst. Nikoli. Ampak da kaj takega naredi, ga lastnoročno izključim iz šole in pošljem mešat beton. Ko bi po dveh letih jokal, da je razumel lekcijo, bi šele lahko šel nazaj v kakšno šolo, seveda ob delu.
Ni opravicila za to dejanje. Nobena ocena, nobena sola ni vredna tega. Pa se nekaj bom kar povedala kaj si mislim, pa recte kar hocete. Srednje sole bi morale biti placniske. V drzavnih uci vsaka neuravnovesena budala, ki ima 5 minut cajta in sola se vsaka neuravnovesena budala, ki ima 5 minut cajta. Ce bi bilo treba placat solnino in bi ucitelji placo zasluzili kot v gospodarstvu bi se obe strani (dijaki in profesorji) veliko bolj borili za znanje in za placo.
yram, 05.01.2022 ob 19:06
Ni opravicila za to dejanje. Nobena ocena, nobena sola ni vredna tega. Pa se nekaj bom kar povedala kaj si mislim, pa recte kar hocete. Srednje sole bi morale biti placniske. V drzavnih uci vsaka neuravnovesena budala, ki ima 5 minut cajta in sola se vsaka neuravnovesena budala, ki ima 5 minut cajta. Ce bi bilo treba placat solnino in bi ucitelji placo zasluzili kot v gospodarstvu bi se obe strani (dijaki in profesorji) veliko bolj borili za znanje in za placo.
Sem učiteljica in se čisto strinjam s tem. V javnih šolah smo vsi profesorji isto plačani, napreduješ zaradi nekih brezveznih zadev, ki jih izvedeš (sodelovanje v projektih, če napišeš kak prispevek, če imaš kot glasbenik svoj koncert, ki pa sploh ni povezan s šolo…) in nimajo veze s tem, kako učiš. Po drugi strani pa je po srednjih šolah kup dijakov, ki se jim enostavno ne ljubi nič. Šolnine za socialno prikrajšane, drugače pa plačilo. Dobre šole bi si zgradile ime, zmetale ven vse, ki motijo pouk in delajo neumnosti, slabe bi pa bile na nivoju državnih. Takoj podpišem.
Škarje so bile baje tope in ni večjih posledic. Nobene resne škode. Mali bo lahko še naprej maltretiral vse po vrsti, učiteljica bo očitno javno linčana, ker je kršila otročkove pravice.
Upam samo, da se bodo njegovi bližnji preventivno distancirali od njega, za njihovo varnost. Naslednjič so lahko škarje nabrušene.
Ne zagovarjam, absolutno, vendar dijak jo je “napadel” s topim delom škarij in jo popraskal, zgodbo se pa napihuje kot da jo je najmanj zaštihal in je tekla kri v potokih ter da so profesorico pregledali na urgenci, celo da so jo odpeljali z rešilcem (zakaj že?) Očitno je, da tudi ženska ni diht, če se je šla zaradi praske od “napada” blamirat s policijo in rešilcem. Zadevo bi posredovala ravnatelju in staršem in dijak bi dobil sankcije. Če bi šlo za dejanski fizični napad, se zadeve ne bi reševalo le s pogovori. In sošolci pri poročilih so povedali, da je dijak že četrtič popravljal oceno ker da gre za “bolj strogo učiteljico”. Fant ima psihične težave, ampak tale učiteljica ni nič kaj bolj normalna od njega, če ne še manj. Ker tale zagotovo ni stroga ampak se nad dijaki izživlja.
Vsi iščete izgovore za dejanje, ki ga je storil dijak.
Za takšno dejanje je primerna takojšnja izključitev dijaka zaradi varnosti drugih otrok.
Se vprašate kaj bi bilo če bi učiteljici zadal smrtno rano?
Raziskati je potrebno družinske razmere in ustrezno ukrepati. Dijaku nuditi pomoč.
Dijak je dovolj star, da se zaveda svojega dejanja in mora za svoje dejanje ne glede na njegovo stisko odgovarjati saj če bi jo zabodel je to poskus uboja.
Naslednjič bo kateri dijak ubijal zaradi ocene , kot se to dogaja v Ameriki in drugod po svetu.
Anonimno 7661, 05.01.2022 ob 15:10
Ne zagovarjam dejanja dijaka – NIKAKOR!! ampak, imam dva srednješolca – 4 in 1.letnik gimnazje. Takšni pritiski, ki se sedaj dogajajo na dijake niso več normalni! Eni profesorji se dobesedo izživljajo nad učenci in nobe nič ne ukrene – po pritožbi vsi držijo skupja, vključno z ravnateljem, čeprav ta točno ve, kakšne težave profesor povzroča dijakom.
Kolikr vem je šlo za učenca z zelo dobrimi ocenami (petkami), ki na ustnem spraševanju dobil nezadostno. No tule sem sigurna, da je učiteljica iskala neznanje. Otroke najbolj boli krivica! Seveda se je tudi na to potrebno znati odzvati.
Meni se otrok smili, ker sem sigurna, da je to naredil iz čiste stiske.
Tudi Jaz mislim, da je ogromno tega.
Prav izživljajo se nekateri učitelji. Mislim, da bi marsikateri učitelj moral malo ponoviti pedagogiko in pristop ter smisel tega poklica
Forum je zaprt za komentiranje.