S škarjami napadel učiteljico
Menda se je v Celju zgodil incident, kjer je mladoletnik, ker mu ni bila všeč ocena, napadel s škarjami učiteljico. Hvala bogu so bile škarje tope in je ni huje poškodoval.
Bolano, kam gre ta svet, da se učitelji še enk ne bodo upali več dajati. Pred leti sem sama delala v šoli in danes sem hvaležna, da sem se tega poklica še pravi čas losala. V teh parih letih so ga naši veljaki popolnoma razvrednotili. Vsi starši (niti ne učenci, dijaki) bi imeli otroke s samimi petkami, da se lahko hvalisajo naokrog, češ moj je pa boljši kot tvoj. Ma, ne naredijo čisto nič, da bi primerno vzgojili svoje otroke, da bi jih naučili osnov bontona. Zato pa nam danes vladajo ljudje, ki udrihajo in žalijo ženske, policiste, navadne državljane in nam se to zdi ok, kar sprejemamo te žalitve. Noben se ne postavi po robu takšnemu nasilju. Resno me skrbi kam gre ta svet.
Ne zagovarjam dejanja dijaka – NIKAKOR!! ampak, imam dva srednješolca – 4 in 1.letnik gimnazje. Takšni pritiski, ki se sedaj dogajajo na dijake niso več normalni! Eni profesorji se dobesedo izživljajo nad učenci in nobe nič ne ukrene – po pritožbi vsi držijo skupja, vključno z ravnateljem, čeprav ta točno ve, kakšne težave profesor povzroča dijakom.
Kolikr vem je šlo za učenca z zelo dobrimi ocenami (petkami), ki na ustnem spraševanju dobil nezadostno. No tule sem sigurna, da je učiteljica iskala neznanje. Otroke najbolj boli krivica! Seveda se je tudi na to potrebno znati odzvati.
Meni se otrok smili, ker sem sigurna, da je to naredil iz čiste stiske.
Desperadodajka, 05.01.2022 ob 15:37
Torej, če starši pričakujejo od njega, da bo postal pilot, mu je treba pilotiranje omogočiti, da ne bo v stisku, tudi če ne bo imel pojma, in bo na prvem poletu zaradi neznanja povzročil katastrofo?
Desperadodajka
Tole kar pa ti sedaj pišeš pa nima ne repa, ne glave!
Je pa ja jasno, da učitelj lahko učenca z istim znanjem vpraša za 5 ali na 1. 100 x doživeto v moji šoli in skozi vsa leta šolanja mojih otrok. In otrokom lahko takšne krivice povzročajo hude stiske in žal se včasih tudi neprimerno odzovejo.
Bo šlo sedaj?
Aha, torej je treba pri izpraševanju upoštevati samo pozitivne odgovore? Zakaj ne še pri testih? Če si na testu od dvajsetih vprašanj na tri odgovoril pravilno, se te oceni s petico za tri pravilna vprašanja, ostalih sedemnajst napačnih pa ignorira. Da ne bo kakšne stiske.
A naj bi tako po tvoje šlo sedaj?
xxx983, 05.01.2022 ob 15:39
Same pravice nič obveznosti. Že v šolah jih učijo o otrokovih pravicah. Kaj pa o obveznostih?
To nima veze s pravicami in dolžnosti – tu gre za krivice in privilegije. To so žal metode, ki jih uporabljajo manj spretni učitelji in potem iz tega pride, da imajo nekateri učenci konstatno privilegije, drugi pa doživljajo krivice.
Desperadodajka, 05.01.2022 ob 15:52
Aha, torej je treba pri izpraševanju upoštevati samo pozitivne odgovore? Zakaj ne še pri testih? Če si na testu od dvajsetih vprašanj na tri odgovoril pravilno, se te oceni s petico za tri pravilna vprašanja, ostalih sedemnajst napačnih pa ignorira. Da ne bo kakšne stiske.
A naj bi tako po tvoje šlo sedaj?
Ne, samo pravičen je treba bit in biti Učitelj v pravem pomenu besede.
Če imaš otroke srednješolce, si najbrž že doživela, ko učitelj otroku ali kakšnemu sošolcu ni vpisal slabe ocene (pa to ni nujno 1) in mu rekel, da naj se do naslednjič bolje pripravi, ker je vedel, da je domet učenca večji in gre pač za slab dan/teden.
Anonimno 7661, 05.01.2022 ob 15:10
Ne zagovarjam dejanja dijaka – NIKAKOR!! ampak, imam dva srednješolca – 4 in 1.letnik gimnazje. Takšni pritiski, ki se sedaj dogajajo na dijake niso več normalni! Eni profesorji se dobesedo izživljajo nad učenci in nobe nič ne ukrene – po pritožbi vsi držijo skupja, vključno z ravnateljem, čeprav ta točno ve, kakšne težave profesor povzroča dijakom.
Kolikr vem je šlo za učenca z zelo dobrimi ocenami (petkami), ki na ustnem spraševanju dobil nezadostno. No tule sem sigurna, da je učiteljica iskala neznanje. Otroke najbolj boli krivica! Seveda se je tudi na to potrebno znati odzvati.
Meni se otrok smili, ker sem sigurna, da je to naredil iz čiste stiske.
Ti ne veš nič, ker je šlo za dijaka ki je pri matematiki nabil že nekaj cvekov in tudi tokrat ni znal dovolj za dvojko oz. popravek ocene.
Sicer pa šolski centri veljajo za “Texas”, tam je pač veliko problematičnih otrok, ki se nočejo učit. Se pa tudi spomnim anonimnih posnetkov pri predavanjih, ki so jih delali dijaki v enem izmed teh šolskih centrov in točno vem, da je tam očitno huje kot v štali.
Me kar zmrazi ob odgovorih nekaterih. A res mislite, da je v Sloveniji toliko učiteljev, ki vašim otrokom povzročajo krivico in stiske? Pa vsi imate oz. poznate nekoga, ki ima težavnega učitelja. Oprostite, problem je v tem, ker starši dobesedno gonite svoje otroke na neke gimnazije in ekonomske šole, čeprav so nesposobni. Sem večkrat vprašala svoje učence v 9. razredih kam bodo šli naprej in mi je bilo smešno (takrat) kako so se nekateri vpisovali na gimnazije, ekonomske itd. s samimi dvojkami in trojkami. Prav spomnim se ene deklice, ki mi je rekla, da ji doma ne pustijo na frizersko, ker je njeni babici (ja, babici) to pod častjo, da bo njena vnukinja SAMO frizerka.
Prvo pravite, da ne zagovarjate takega vedenja, a v drugem stavku poveste kako si nekateri učitelji to zaslužijo oz. sami iščejo težave. Kako pa vi kot starš lahko sploh presojate koliko si pri kakšnem predmetu zasluži vaš otrok, če recimo niste strokovnjak v matematiki ali fiziki? Jaz imam faks, ampak las pa ne znam postrižt, pa ene ženske podepilirat tudi ne, kaj šele šraufat po avtu!
Narobesvet, 05.01.2022 ob 14:52
Menda se je v Celju zgodil incident, kjer je mladoletnik, ker mu ni bila všeč ocena, napadel s škarjami učiteljico. Hvala bogu so bile škarje tope in je ni huje poškodoval.
Bolano, kam gre ta svet, da se učitelji še enk ne bodo upali več dajati. Pred leti sem sama delala v šoli in danes sem hvaležna, da sem se tega poklica še pravi čas losala. V teh parih letih so ga naši veljaki popolnoma razvrednotili. Vsi starši (niti ne učenci, dijaki) bi imeli otroke s samimi petkami, da se lahko hvalisajo naokrog, češ moj je pa boljši kot tvoj. Ma, ne naredijo čisto nič, da bi primerno vzgojili svoje otroke, da bi jih naučili osnov bontona. Zato pa nam danes vladajo ljudje, ki udrihajo in žalijo ženske, policiste, navadne državljane in nam se to zdi ok, kar sprejemamo te žalitve. Noben se ne postavi po robu takšnemu nasilju. Resno me skrbi kam gre ta svet.
S cigoti je pač tko.
Tako se odzove človek z motnjo ali pa povsem nekultiviran človek. Pa tudi otrok z motnjo se lahko in se mora naučiti ustreznih reakcij. Taka reakcija ni dopustna in opravičljiva v nobenem primeru, pa četudi je morda posredi krivica.
Začne se pri malčku. Ko nekaj naredi narobe in joka, ni zato “bogi, bogi, saj ni nič narobe”. Ampak mnogi starši reagirajo točno tako. In iz malega raste veliko.
Tudi tukaj večina takoj iščete opravičila po istem principu oz. iz storilca delate žrtev. V tem primeru so žrtev profesorica in prisotni sošolci, ne ta fant!
Sončki. Prst pokažeš, pardon noht, so ze odvetnik na delu. Tale pa, verjetno so mu pisno pri šolanju od doma prej malo doma pomagali, ustno sam je pa pač pogrnil. Ihta ihtava. Saj tisti, ki ponavadi koga fenta, na prvi pogled deluje tudi mirno, prijazno, predno kdo ne pritisne nehote na sprožilec nakopičenega besa.
Se spomnim svoje gimnazije. Zaradi neke čisto banalne stvari, smo bili kazensko vprašani slovenščino trije odlicnjaki. Dva sva dobila cvek, ena pa 3. Kljub temu, da sta bila potem ostala dva zlata maturanta, jaz samo odlična. In je iskala neznanje. Spraševala nas je nemogoče stvari, o katerih se sploh nismo učili. Prav spomnim se, kako smo se potem s sošolci pogovarjali o tem. Tako da čisto za brez veze jih ta že ni dobila. Se pa strinjam, da nasilje ni resitev. A v teh groznih časih so ubogi dijaki že čisto na robu. Srečna je lahko, da so bile samo škarje.
zamisli se malo nad sabo anonimno kakšne pišeš tukaj. no saj je precej jasno za kakšno osebo gre, mogoče se ne vidiš v ogledalu ampak gotovo si ena tistih, ki svojim otrokom daje potuho za vsako malenkost in se pritožuje nad in učiteljem za vse laži, ki jim jih natrosi otrok. nič čudnega saj si verjetno sama imela takšne starše, ki so ti dajali potuho. tudi jaz in moji sošolci smo se ves čas pritoževali nad učitelji ampak na srečo sem imel starše in tudi večina sošolcev, ki niso nasedali našim bučkam in so bolj držali z učitelji in nam tako malo razširili obzorje, drug pogled da lahko zdaj funkcioniramo normalno v družbi in nismo vedno sončki žrtve sistema, kjer nam vsi hočejo najslabše. najbolj ti bo hvaležen tvoj otrok, če ga ne boš varčkala ob vsaki pripombi in najlažje bo za njega in njegovo prihodnost. tako, da čimprej opusti svoje otročje jokanje in čiste bedarije ki jih tukaj pišeš.
Forum je zaprt za komentiranje.