Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rumove kroglice

rumove kroglice

jaz sem zdaj že malo pozabila, ampak ta Becel zelena, se edina dela po postopku masla. sem enkrat gledala eno oddajo, ampak sem postopek žal pozabila. Da je zato bolj priporoljiva od masla. Pa ni bila reklama, da ne bo pomote.

Še boljše so če namesto masla ali margarine daš skuto.

Ja, Olivina in Becel naj bi imeli vsebnost trans maščob samo 5%.

Becel v tej obliki pa vsebuje tudi omega 3 maščobne kisline, tako da je verjetno res boljše od masla:

Evo, še tole sem zbrskala na netu:

Revija VIP je v številki 6 letnik 2004 objavila podatke o vsebnosti transmaščobnih kislin v margarinah. Novi predpisi v večini evropskih držav
zahtevajo, da vsebnost transmaščobnih kislin ne sme presegati 1%. Na našem trgu pa je še vedno veliko takšnih, ki imajo celo dvoštevilčne
vrednosti transmaščobnih kislin, zato povzročajo dvig holesterola v telesu. Na testiranju je “rekorder” bila margarina Zvijezda z 25,1%
transmašèobnih kislin. Sledita ji Cekin z 22,7, Merkatorjev margarinski namaz z 16,5, Margarina margo z 14,4 in tako naprej.
Rama in Becel sta imeli izmerjenih 0,5% transmaščobnih kislin.
Najbolj zdrave margarine pa se izdelujejo iz ekološko pridelanih sestavin, brez umetnih barvil in arom in po hladnem postopku, ki omogoèa da
sploh ne pride do nastajanja transmaščobnih kislin. Takšne so margarine Vitaquell (Vitagen, Gorumet in druge iz te druzine).
Za vegance, ki ne uživajo mlečnih izdelkov ali drugih virov nasičenih maščob, je zelo priporočljivo uživanje kokosovega masla. Pomanjkanje
nasičenih maščobnih kislin lahko pripelje do okvar celičnih receptorjev za glukozo, kar se kaže v povečani utrujenosti in simptomih diabetesa.
Kokosovo maslo je tudi učinkovito sredstvo proti vnetjem, zajedalcem, glivicam, virusom in bakterijam, ker vsebuje lavrinsko kislino, ki direktno
krepi naš imunski sistem.

Torej so margarine Vitaquell v bistvu najbolj zdrave. Tudi bolj od masla.

Hehehehe… tebi pa se je dalo;))))))))))) je bilo poučno;)))))))

Aneda?:))

No, zdaj pa moram v službo. Lepo se imejte še naprej.

ko toliko propagirate becel….

na ovitku od Becel aktiva sem našla
– da ga nosečnice, otroci in ljudje, ki nimajo zvišanega holesterola naj ne bi jedli

poleg tega pa je v Kanadi menda celo prepovedan

Me veselijo zgornji podatki, saj sem, dokler sem margarino še kupovala, kupovala izključno Ramo.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ker vsebuje zdravila, ki znižujejo holesterol :(((

Eno je Becel aktiva, drugo navadna margarina Becel. Eno je narejeno prav za ljudi z zvišanim holesterolom, ki ga želijo znižati, drugo za vse ostale. Dajte malo ločevati zadeve, ne pa kar objaviti podatek, da margarina Becel vsebuje zdravila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close