Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek rugelj in ženske revije

rugelj in ženske revije

Ko bodo vsi terapevti tako garali skupaj s svojimi pacienti, bodo imeli podobne uspehe. A takih junakov je malo. Ljudje najbolj ljubimo nedelavnost, lagodje, poležavanje, uživanje v navideznih užitkih…

No. Pa je imel JOHANUS spet prav !

v priklonu

Draga Smejka,o homoseksualcih ne bi izgubljala besed in sem tudi spregledala, da je kakšna slaba beseda letela tudi nanje,zato pa sem večkrat prebrala Rugljeve knjige in si zapomnila njihovo vsebino.Se mi pa vseeno zdi tvoja naveznost na homoseksualce prevelika in preobčutljiva, verjamem pa, da so v stiski pripravljeni pomagati.Ljudem z ranjenim otroštvom dobrodelna pomoč veliko pomeni in se zato izgubljamo v druge skrajnosti.Njihov problem ni tvoj problem in se ne smeš v njem poosebljat.Tudi v zvezi s svojo mamo ne.Si imela ti lepo otroštvo, a bi bilo lepše, če bi z mamo živeli sami?Mogoče bi tak ultimat pripeljal očeta do tega, da bi se streznil in bi živeli skupaj veliko lepše.Vendar bi tudi mama morala narediti korak in se navaditi živeti s treznim moškim.To so stvari,za katere rabiš leta in leta,da jih razumeš in ne misli,da tvojo mamo obsojam.Je že sama preveč ranjena.Priporočila bi vama, da se priključita skupinam svojcev alkoholikov AL-ANTIN in AL-ANON, kjer se skupaj pogovarjate o doživetjih iz lastnih izkušenj,o svojih čustvih in na osnovi korakov počasi duhovno rasteta.
Alenka

Rugelj žali tudi moške in to še bolj, kot ženske. Res je problem, da ga revije bolj ne ignorirajo.

Problem pa je v nečem drugem.
On preferira samo določen tip ljudi, agresivne, sliši se, da celo hvali Karadžiča, Miloševiča in podobne.
Vendar, skozi evolucijo se je obdržalo več tipov ljudi, endomorfni, ektomorfni in mezomorfni (kakršne ima rad Rugelj). Tudi endo in endo so koristni družbi, ne samo agresivni. Tudi za IQ mislim, da imajo ostali višji, kot Rugljevi tipi.
On primerja dosti z živalmi, toda pri nas takšen sistem ne bi več deloval, bil bi kaos, kriminal. Ljudje smo nadgraditev živali, čeprav v resnici ne zelo velika.
Ljudje v sebi skrivamo žival, tudi ženske, ki se zaljubljajo v barabe. Naprimer ob govorih Hitlerja so padale v trans, najdemo pa dosti novejših primerov.

Brez zamere, rad bi samo diskutiral.

Hvala vsem za mnenje,ne zamerite pa mi,če se z njim pač ne strinjam.Z nikomer se ne poosebljam,stojim pa mnogim ob strani,pa naj bo bel,črn,homoseksualec ali pa moj starš.Imela sem dokaj lepo otroštvo.Ne morem trditi drugače.Nihče me ni tepel ali maltretiral.Res je,lahko bi bilo lepše,a bilo je kakršno je bilo.Zato pa se danes oba z možem trudiva,da bi bilo najinemu otroku lepše in boljše.

LP vsem skupaj,pa brez zamere.

Bravo, Smejka, in drž’ se!
En lep “evropski” 🙂

babe ne ga srat pa bo.

Si pozabil napisat, rugelj : dedci, vi tudi? No, brez heca, v nekem intervjuju je Rugelj sam dejal, da s provokacijami predvsem želi povzročiti reakcijo.
LP

Yeh, le zakaj Ruglja objavljajo????
Poglejte se, opravljate bogega starčka, ki mu hidravlika po naravnih zakonih, že hudo peša. Ker ostareli kavelček tega več ne more. mu preostane samo še lastna hvala. To Rugelj petkrat na dan, vsaka ti čast, samo ne vem s kom??
Ženske pa kot ženske, hojla po starčku. Pustite ga no malo, da izživi svoje najstniške fantazije.
Zakaj ga revije objavljajo, pa je čisto jasno KEŠ, DENAR, DOBIČEK. Vsi ga radi poslušamo in beremo saj nas zna presenetiti in to je to. Life je postal hudo naporen in rutiniran, zato nas različni Ruglji negativno ali pozitivno polepšajo dan.

Naj žive vsi Rugeljčki.

rugelj je car.

Babe bi morale večkrat dat, pa bi imele mir.

Jero

To bi se moral pa s svojo zmenit,kaj praviš?

Kdo pa vzgaja moške?

Drago moške vzgajajo starši-če si mogoče mislil, da jih ženske se motiš!
saj v dobri družini je tako, da vzgajajo tudi moški in imajo levji delež pri vzgoji- če imajo otroci srečo seveda.

Punce ne vem, če ste dobr prebrale oz. poslušale Ruglja. Tud men je bil odvraten. Ampak ma prav. On ne govori LE o tem, da so ženske krive za svoje pijanske može, govori tud o tem, da so možje krivi za svoje pijanske žene. Amapak, ker je pijancev več kot pijank se to posploši na ženske. Vsekakor je kriv tisti, ki s pijancem in ostalimi odvisniki živi. Ker to pomeni le to, da njegova dejanja podpira. To je bistvo, za vse tiste, ki niste razumeli. Zakaj bi nekdo nehal piti, če pa pride domov in so otroci vseeno popedenani in kosilo vseeno skuhano in cote vseeno oprane in zlikane…..aja, pa še svoje poscane kurce lahko vtaknejo na toplo. Zakaj torej? Sej jim je pa ja čist fajn!!! Oni pa res niso krivi! Sej majo podporo najprej pri svojih mamicah pol pa še pri svojih ženkicah…. mal se same pri sebi zamislite….

Biba ima prav!
Tudi moj oce je pil, sam je zdaj ze kar nekaj casa zdravljen, kar me zdaj skrbi je statisticni podatek, da si vec kot polovica zensk, ki izhajajo iz alkoholne druzine PODZAVESTNO najde ravno takega partnerja, ki prevec pije.
Jaz sem vecno govorila, samo takega ko je moj fotr pa v zivljenju NE, ampak ocitno se velikokrat obrne ravno kontra.
Kaj pravite na to?
Baje imajo take zenske prenizke kriterije in zato pride do takega razpleta.
Naj me bo zdaj vedno strah, ko spoznam fanta?
Lp

No, bom pa še jaz pristavila svoj lonček.

Mnenja dr. Ruglja, ki jih lahko prebiramo v raznoraznih revijah, so pač le najbolj (seveda za bralce) atraktiven del njegovega siceršnjega dela. Ljudem je pač treba dati kruha in iger, mar ne? Mlatenje prazne slame v revijah in nekakovostne, prirejene in prepisane članke je potrebno nekako popestriti.

Stroka se je že večkrat zgražala nad njegovimi metodami, dejanji, pisanjem…Na to rečem: pa kaj! Še vedno naokrog hodi veliko družin in posameznikov,ki jim je s svojimi metodami pomagal. Zanimivo bi bilo prebrati njihovo mnenje.

Ne zdi se mi pa prav, da javnost podaja pavšalne sodbe o njegovem strokovnem delu.

Mislim, da je treba življenje gledati malo drugače. Včasih imamo nekoliko vpliva tudi na stvari, za katere se nam zdi, da ga nimamo. In prav je tako, saj zato nismo tako pod vplivom raznih krivic, ampak je velikokrat možnost, da stvari rešimo.
Naprimer bodoči ali že sedanji alkoholiki so ženskam privlačni. Živali v njej je všeč žival v njemu. Ti so ponavadi agresivni in to vedno bolj šteje. To postaja vrednota, včasih je bila manj.
Sicer pa Rugelj je pisal o svojih klientih v knjigah in govoril, kar ne bi smel. To odšteje pozitivno, kar je naredil za alkoholike. Sicer pa večinoma dela z zakonskimi težavami, le mali del je alkoholikov.
Dobro bi bilo slišati, koliko je teh ozdravljenih alkoholikov in za koliko časa?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close