Ročna prtljaga na letalu
Živjo! V petek potujem na Škotsko (Edinburgh), letim iz Benetk. S sabo lahko imam le ročno prtljago. Zanima pa me če lahko imam poleg ročne prtljage, v ženski torbici tablico(ipad) in telefon, ki je vključen na letalski način?…upam da dobim hiter odgovor 🙂
Že vnaprej hvala za vaše odgovore :))
lp
Prvič letim z letalom in me zanima kaj vse ponavadi vzamete v ročno prtljago? in pa če res tako zelo komplicirajo glede pakiranja v kovčku? ali mora res biti vse v vrečkah in označeno z imenom in priimkom?
Prosim še za kakšen dodaten nasvet da bom svoj prvi let ohranila v lepem spominu, brez kakšne nepotrebne kolobocije na check-in:)))) hvala že vnaprej!:)
V ročni prtljagi ne smeš imet ostrih predmetov (raznih nožkov, škarjic za nohte in podobno) in tekočin v večjih količinah kot je npr. mala plastenka pijače (max. embalaža 100ml in v prozorni vrečki, kar potem pokažeš na kontroli). Glede teže ročne prtljage je med prevozniki nekaj razlik, pojdi na spletno stran tistega, s katerim letiš, vsi imajo vse napisano, vključno z vsemi omejitvami.
O kakšnih oznakah z imenom in priimkom še nisem nikoli slišala, pa sem že kar nekaj preletela (po Evropi – morda je za medcelinske lete drugače?).
Forum je zaprt za komentiranje.