Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ročna prtljaga na letalu

Ročna prtljaga na letalu

Na nekaterih letališčih (npr. Šeremetjevo Moskva, moja zadnja izkušnja) te prešlatajo tudi, če nič ne piska.Sezuvanje obvezno, dobiš pa copate:)))

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

http://www.adria.si/bin?bin.svc=obj&bin.id=4D5B9647-C078-15C2-8440-2B22132A381C

Alo.

Ali morda kdo ve, če je kakšna omejitev koliko stvari lahko neseš po 100 ml? Hvala

Nika,

vse embalaže po 100 ml skupaj ne smejo presegati 1000 ml – z drugimi besedami – imaš jih lahko samo toliko, kolikor jih lahko spraviš v 1 litrsko vrečko.

Sicer pa si vse o ročni prtljagi in novih omejitvah lahko preberete tukaj:

http://www.exoticjourneys.eu/si/popotniski_nasveti/potovanje_z_letalom/rocna_prtljaga_tekocine.htm

Glede na to, da je skupna dovoljena količina tekočin 1 l, je torej možno vzeti 10 stvari po 100 ml.

some countries have introduced their own rules; for example you cannot bring in any liquids over 100ml into Australia.

V Indiji (pa še na ene par drugih letališčih, a se ne spomnim točno kje)je bila omejitev 5 kom po 100ml

Ma… v Indiji… sem jest prinesel obicajno plastenko z 1,5 l skozi… (in to tako na nacionalnem kot en mesec kasneje na mednarodnem terminalu).

Tam pise o omejitvah, ampak jih noben ne preverja… no, smesno… v obeh primerih sem dal plastenko VEN iz malega nahrbrtnika in jo nesel v roki skozi rentgen… mogoce jih je pa to zmedlo :)))

kako je pa s cigareti?

Kje pa?

Kje pa?[/quote]

ja če jih lahko maš v prtlagi

Kje pa?[/quote]

ja če jih lahko maš v prtlagi[/quote]

“Kje pa” je bilo mišljeno na katerih letih.
Na notranjih letih po EU te itak noben ne kontrolira. Če greš kam ven iz EU, pa pač veljajo predpisi države, kamor vstopaš. Včasih (ko so ble še po EU carine), se mi zdi, da je bla dovoljena 1 šteka.

ja če jih lahko maš v prtlagi[/quote]

“Kje pa” je bilo mišljeno na katerih letih.
Na notranjih letih po EU te itak noben ne kontrolira. Če greš kam ven iz EU, pa pač veljajo predpisi države, kamor vstopaš. Včasih (ko so ble še po EU carine), se mi zdi, da je bla dovoljena 1 šteka.[/quote]

V španijo.
kako pa je s hrano?

mam še eno vprašanje.a lahko poslušam muziko na mobitelu,ki pa je naštiman na brez povezave,tako da ni omrežjakot da bi bil mobitel ugasnen samo ni,in me nihče ne more klicat in jst nobenga?

ej a vas lahko vprašam kko je pa s to kozmetiko na ryanairu ker grem z jutri tja in nisem dobila podatkov ali jih moraš imeti u ročni prtljagi, v vrečki in kaj sploh lahko gor na letalo neseš? hvala

ali lahko prenesem čez prazno plastenko nato jo natočim in jo imam na avionu in pa koko je z dodatki za v vodo npr. cedevita… ali lahko imaš prisebi

eywa:
Odvisno od letalske družbe. Adria Airways tega recimo ne dovoli.

Lana1029:
V prtljagi, ki jo oddaš na prijavi na let, imaš lahko kozmetike, kolikor hočeš. V ročni prtljagi pa samo stekleničke max. 100 ml, lepo pospravljene v enolitrski vrečki, ki se jo da odpreti in ponovno zapreti.

podgorek.janez@gmail.com:
Zaradi prazne plastenke ti nihče ne bi smel delati težav in tudi zaradi cedevite v prahu ne.

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Mene pa zanima, če slučajno kdo ve, kako je s pinceto v ročni prtljagi. Je dovoljena ali velja kot hladno orožje? 😛 Grem namreč iz Ryan airom in bom potovala samo z ročno prtljago. Upam, da kdo še prebira tole temo. Hvala in lp! Mija

Živjo!
Z eno agencijo letim v Tunizijo iz Brnika… Ker nebi rada kaj dodatno plačevala prtlajge, me zanima, ali je brez doplačevanja dovoljena samo ročna pritljaga..ali imam lahko običajen kovček? Ko sem letela z ryanair smo imeli samo ročno pritljago po dimenzijah…karkoli več bi morali že doplačati. Je na Brniku isto?

Koliko prtljage imaš lahko na letalu, seveda ni odvisno od letališča ampak od letalskega prevoznika. Sem skoraj prepričana, da v Tunizijo ne letiš z nizkocenovcem, torej težav s prtljago ne bi smelo bit.
Možno, da letiš z Adrio, lahko pa tud s kakšnim drugim prevoznikom. Načeloma imaš na čarterjih lahko 20 kg prtljage za check-in, ni pa nujno, da je povsod tako.
In ker samo na tvoji agenciji vedo, kdo te bo peljal v Tunizijo, pokliči tja in ti bodo vse razložili. Saj zato pa je agencija konec koncev, da kaj pove o tem, kam in kako greš, a ne?

ok, hvala 🙂

Zanima me, če imam lahko v ročni prtljagi tobak? Letim iz Brnika v Tunizijo (in nazaj, seveda:)). Ali ima kdo izkušnje s tem? Letim pa jutri, zato bi bila zelo hvaležna za hiter odgovor:)

Naj mi prosim kdo točno pove,kje imaš lahko zlat nakit,na letalu(letim z Emirati),kako je z zdravili,saj vseh ne morem imeti v ročni prtljagi(imam zdravniško potrdilo)in če lahko tudi večjo kozmetiko in cigarete dam v kovček?Velika hvala!

mene pa zanima če lahko imam parfum na letalo. ? letimo namreč z poslovnim letom na švedsko. a ti torbico z katero greš na letalo tudi preglejujejo ?? ker namreč bi želela v njej imeti še kakšna rezervna oblačila saj mi vsa ne gredo v kovček…. kaj pa ker sem zelo izbirčen človek glede hrane me zanima če v kufru lahko imam majhen nož? saj si želim mazati kruh z pašteto?

Parfum do 100 ml imate lahko na letalu (zapakirano v prozorno vrečko, dodatna navodila so na spletni strani vašega prevoznika). Seveda pregledajo prtljago, ki gre z vami na letalo. Nož je prepovedan.

Plastičen piknik nož bi verjetno prišel v upoštev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close