Ročna prtljaga na letalu
Nika,
vse embalaže po 100 ml skupaj ne smejo presegati 1000 ml – z drugimi besedami – imaš jih lahko samo toliko, kolikor jih lahko spraviš v 1 litrsko vrečko.
Sicer pa si vse o ročni prtljagi in novih omejitvah lahko preberete tukaj:
http://www.exoticjourneys.eu/si/popotniski_nasveti/potovanje_z_letalom/rocna_prtljaga_tekocine.htm
Ma… v Indiji… sem jest prinesel obicajno plastenko z 1,5 l skozi… (in to tako na nacionalnem kot en mesec kasneje na mednarodnem terminalu).
Tam pise o omejitvah, ampak jih noben ne preverja… no, smesno… v obeh primerih sem dal plastenko VEN iz malega nahrbrtnika in jo nesel v roki skozi rentgen… mogoce jih je pa to zmedlo :)))
ja če jih lahko maš v prtlagi[/quote]
“Kje pa” je bilo mišljeno na katerih letih.
Na notranjih letih po EU te itak noben ne kontrolira. Če greš kam ven iz EU, pa pač veljajo predpisi države, kamor vstopaš. Včasih (ko so ble še po EU carine), se mi zdi, da je bla dovoljena 1 šteka.[/quote]
V španijo.
kako pa je s hrano?
eywa:
Odvisno od letalske družbe. Adria Airways tega recimo ne dovoli.
Lana1029:
V prtljagi, ki jo oddaš na prijavi na let, imaš lahko kozmetike, kolikor hočeš. V ročni prtljagi pa samo stekleničke max. 100 ml, lepo pospravljene v enolitrski vrečki, ki se jo da odpreti in ponovno zapreti.
podgorek.janez@gmail.com:
Zaradi prazne plastenke ti nihče ne bi smel delati težav in tudi zaradi cedevite v prahu ne.
Živjo!
Z eno agencijo letim v Tunizijo iz Brnika… Ker nebi rada kaj dodatno plačevala prtlajge, me zanima, ali je brez doplačevanja dovoljena samo ročna pritljaga..ali imam lahko običajen kovček? Ko sem letela z ryanair smo imeli samo ročno pritljago po dimenzijah…karkoli več bi morali že doplačati. Je na Brniku isto?
Koliko prtljage imaš lahko na letalu, seveda ni odvisno od letališča ampak od letalskega prevoznika. Sem skoraj prepričana, da v Tunizijo ne letiš z nizkocenovcem, torej težav s prtljago ne bi smelo bit.
Možno, da letiš z Adrio, lahko pa tud s kakšnim drugim prevoznikom. Načeloma imaš na čarterjih lahko 20 kg prtljage za check-in, ni pa nujno, da je povsod tako.
In ker samo na tvoji agenciji vedo, kdo te bo peljal v Tunizijo, pokliči tja in ti bodo vse razložili. Saj zato pa je agencija konec koncev, da kaj pove o tem, kam in kako greš, a ne?
mene pa zanima če lahko imam parfum na letalo. ? letimo namreč z poslovnim letom na švedsko. a ti torbico z katero greš na letalo tudi preglejujejo ?? ker namreč bi želela v njej imeti še kakšna rezervna oblačila saj mi vsa ne gredo v kovček…. kaj pa ker sem zelo izbirčen človek glede hrane me zanima če v kufru lahko imam majhen nož? saj si želim mazati kruh z pašteto?
Forum je zaprt za komentiranje.