Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Res preveč rekreacije?

Res preveč rekreacije?

Živjo Tekačica,
z veseljem bi te povabil na tek. Lahko ti pošljem kontakt, če želiš. Lep dan 🙂

Moj mož je bil vrhunski športnik. Sedaj ko ne trenira več na polno, vedno, ko se odpravlva skupaj na tek ali v hribe, se z veseljem prilagodi meni, saj je zelo vesel, če greva skupaj. Tako nisem v 10 letih nikoli dobila občutka, da se ima za kaj več od mene, saj nadoknadi ko grem sam. Meni je šport bolj rekreacija, ne vem pa kako ti znese skupaj samo eno uro rekreacije tudi jaz če tečem cca uro, imam priprave še prej in potem, da pod dve uri, če grem na fitnes, kolesarjenje, plavanje pa sploh vzamejo veliko časa, še priprava, vožnja …. zato grem najraje na tek – 10 km + razmigavanje+ostalo 1,5 – dve uri, ostalo mi vzame preveč časa.

Počasnela, povprečje sem pisala. Pa nimam jaz nekih priprav. Preoblečem se in grem. Fitnes ne hodim, imam doma uteži in vse kar rabim. Me pa veseli, da tudi ti rada migaš.
Tekač, zaenkrat se bom še trudila okrog fanta. Mogoče pa le pogladiva razpoke.

Ja, ene tule gor so pa res zmedene. Katenjka in Zmedena, metlico rabita.

Jaz bi potrebovala kakšen nasvet pri pripravi na 21. No, razen tega, da vem, da je treba 21 preteči kake 2 do 3 tedne prej, bi mi prav prišlo malo spodbude. 😉

Pa bom še jaz napisal svoje mnenje.
Osebno menim, da za rekreacijo oz. šport namenjam v povprečju verjetno več časa kot ostali. Če tako na hitro preračunam tedensko 9 ur, v poletnih dneh oz. obdobju, ko je ‘primerno’ za kolesarjenje tudi več. Dan brez športne rekreacije je zame “težko” popoln 😀
Sem že lep čas brez kakšne partnerice in se najbrž tudi ne bi spuščal v zvezo, če bi videl, da bi mi oseba ‘težila’ oz. imela kaj za povedati čez mojo rekreacijo.
Da pa bi spoznal osebo, ki me “razume”/”podpira” bi bil pa že jackpot 🙂
Močno dvomim, da bi opustil udejstvovanje v športu za zvezo. V športu (teku, kolesarjenju,…) uživam…

Jaz bi potrebovala kakšen nasvet pri pripravi na 21. No, razen tega, da vem, da je treba 21 preteči kake 2 do 3 tedne prej, bi mi prav prišlo malo spodbude. ;)[/quote]

Si ne bi upala reči, daje 2-3 tedne priprav na polmaraton dovolj. Vsaj 45 dni minimalno. Imaš pa več načinov, kako se tega lotiti, vsak dan vsaj 45 minut teka, teren po želji, ali pa 2x na teden tečeš po dve uri skupaj. Zdaj pa je odvisno kakšne so tvoje možnosti in kako razpolagaš s časom. Na polmaratonu pa vsekakor velja pravilo začeti počasi, da ne porabiš že v štartu vse energije, ki jo imaš, nekje na polovici poti lahko malo pospešiš, zadnji km pa daš od sebe zadnje atome moči; s takšno metodo boš dosegla najboljši rezultat; najslabšega pa, če boš v začetku hitela, nekje na polovici, ko se boš še komaj premikala (zaradi iztrošenosti), se ti lahko zgodi, da boš odstopila, to pa potem ni noben rezultat.
Spodbudo rabiš? Zakaj!? Saj tečeš zase, ne za moža/fanta, prijatelje, ali celo za sponzorja?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Jaz bi potrebovala kakšen nasvet pri pripravi na 21. No, razen tega, da vem, da je treba 21 preteči kake 2 do 3 tedne prej, bi mi prav prišlo malo spodbude. ;)[/quote]

Si ne bi upala reči, daje 2-3 tedne priprav na polmaraton dovolj. Vsaj 45 dni minimalno. Imaš pa več načinov, kako se tega lotiti, vsak dan vsaj 45 minut teka, teren po želji, ali pa 2x na teden tečeš po dve uri skupaj. Zdaj pa je odvisno kakšne so tvoje možnosti in kako razpolagaš s časom. Na polmaratonu pa vsekakor velja pravilo začeti počasi, da ne porabiš že v štartu vse energije, ki jo imaš, nekje na polovici poti lahko malo pospešiš, zadnji km pa daš od sebe zadnje atome moči; s takšno metodo boš dosegla najboljši rezultat; najslabšega pa, če boš v začetku hitela, nekje na polovici, ko se boš še komaj premikala (zaradi iztrošenosti), se ti lahko zgodi, da boš odstopila, to pa potem ni noben rezultat.
Spodbudo rabiš? Zakaj!? Saj tečeš zase, ne za moža/fanta, prijatelje, ali celo za sponzorja?[/quote]

ne, ne… hotla sem rečt, da kakšne 3 tedne prej opraviš 21 km in potem spet postopno zmanjšuješ kliometre, da nisi pred maratonom preveč utrujen. Seveda predno greš 21 za trening prej že cel mesec postopno večam kilometre. Npr. običajno laufam 8 – 10 km, dva meseca pred maratonom pa postopno daljšam teke, dokler kake tri tedne prej ne pridem do 21 potem pa do maratona zmanjšujem. Tako vsaj pravijo, da je treba. Sem bila na nekem izobraževanju za tek.

Ok, ok smo razumeli ti samo rabiš nekoga, da bi to predihal s tabo, da bi ti bilo lažje, za vzpodbudo, da ti malo prilije adrenalina oz endrorfinov, da bo zadeva bolj užitna…. 😉 :))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Spodbudo rabiš? Zakaj!? Saj tečeš zase, ne za moža/fanta, prijatelje, ali celo za sponzorja?[/quote]

ne, ne… hotla sem rečt, da kakšne 3 tedne prej opraviš 21 km in potem spet postopno zmanjšuješ kliometre, da nisi pred maratonom preveč utrujen. Seveda predno greš 21 za trening prej že cel mesec postopno večam kilometre. Npr. običajno laufam 8 – 10 km, dva meseca pred maratonom pa postopno daljšam teke, dokler kake tri tedne prej ne pridem do 21 potem pa do maratona zmanjšujem. Tako vsaj pravijo, da je treba. Sem bila na nekem izobraževanju za tek.[/quote]

Metod, kako se lotiti maratona ali podobnih podvigov je več; bistveno je, da imaš voljo, čas in cilj sodelovati na njem 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close