razlogi za oz. proti
Meni je to vse eno in isto. Res pa je, da ko smo bili mlajši, ni bilo čist tako, daleč od tega pa tud ne. Ampak takrat smo se malo preveč prilagajali “potrebam” družbe.
Logično, jasno, iz principa, inata ali ne vem kakega modrega razloga, da se izkažeš kot strpen liberalen človek… bog ne daj cerkvena poroka, jožek a ne 🙂 :)[/quote]
Wrong!!! Pravijo, da je v cerkveno sklenjenem zakonu prisoten tudi Jezus. Jaz pa smatram, da je zveza stvar dveh in da tretji tam nima kaj iskati. Poleg tega se mi zdi nepravično, da naj bi tretji bil izključno moški. Zakaj ne bi kdaj bila tudi Magdalena, recimo :-))))
No, jst bi pir zamenjala s čim toplejšim:))). In obvezno izmenjava krvi:). To še bolj poveže:))).[/quote]
Krvi ? A ne bi raje kakšne druge telesne tekočine ? Da bi vaju bolj povezalo….:)[/quote]…in to kar tam na tromostovju…..
Bi imeli še drugi kaj od tega, zaston predstavo, demonstracijo “viška ljubezni” ne vem kako že prebujene ženske in sposobnega moškega….. 😉 😀
Samo potem bi bila pa spet fovšija….. 🙁
Jaz sem tudi za, če to (obema) predstavlja neko novo stopnjičko v vezi – nek korak naprej k večji zavezanosti vezi. Jaz sem si npr. bistveno lažje predstavljala, da greva s fantom/partnerjem narazen, kot pa da bi se ločila.
Ima pa seveda smisel le, če bo gledata na to podobno. Če enemu ne pomeni nič, potem nima smisla.
Če se sprašuje po sami poroki kot dogodku, paradi pijanstva i kiča, sa poznatom curom u belom(Đorđe Balašević) potem se bolj proti kot za, če se pa gre za neko priznanje pred ne vem kom zaradi vzgibov v mladoporočencih, zaradi njune želje potem sem pa za.
Sam sem bil (takrat) proti in nisem videl nekega smisla, po samem dejanju so pa občutki drugačni. Ne vem kaj je drugače, ampak je. Ne znam povedat, nek občutek pripadnosti, varnosti ali kaj, ne vem.
Sem za, sploh če sta oba za to ne vidim ovir, način kako bosta to izvedla pa niti ni pomemben.
Drugače se pa ne izplača bit poročen, iz finančnega stališča, bolje imet ločeno gospodinjstvo in prejemat socialne transferje iz tega naslova. Samo to je bolj “administrativen” pogled.
No sem ena tistih ki sem vedno vedela da se bom poročila, pa da ne bo kdo rekel da sem potem vzela taprvega ki je prišel mimo, sem imala to možnost že z bivšim, ker pa sem vedela da nisva za skupaj sem ga pustila, in se potem poročila z drugim, s katerim sva bila skupaj 5 let in sva tudi živela skupaj pred poroko. Mislim da je to en lep obred, in da je najlepše darilo ki si ga lahko eden drugemu podarita v ljubezni če izpustimo otroke. Kar pa se tiče financ, je pa poroka drago toliko kot si narediš drago, midva sva bila še študenta in nisva imela veliko €, od staršev si tudi nisva hotela izposoditi ali vzeti, zato je bila skromna ampak vseeno lepa, ni pa bilo neke daljne žlahte ki jo nihče ne vide ne prej ne kasneje.
Če se sprašuje po sami poroki kot dogodku, paradi pijanstva i kiča, sa poznatom curom u belom(Đorđe Balašević) potem se bolj proti kot za, če se pa gre za neko priznanje pred ne vem kom zaradi vzgibov v mladoporočencih, zaradi njune želje potem sem pa za.
Sam sem bil (takrat) proti in nisem videl nekega smisla, po samem dejanju so pa občutki drugačni. Ne vem kaj je drugače, ampak je. Ne znam povedat, nek občutek pripadnosti, varnosti ali kaj, ne vem.
Sem za, sploh če sta oba za to ne vidim ovir, način kako bosta to izvedla pa niti ni pomemben.
Drugače se pa ne izplača bit poročen, iz finančnega stališča, bolje imet ločeno gospodinjstvo in prejemat socialne transferje iz tega naslova. Samo to je bolj “administrativen” pogled.[/quote]
Ni res, jaz sem dokaz za to.
Sedaj sem ločena z 2 otrokoma. Ne pripada mi noben otroški dodatek. Smo res trije v gospodinjstvu, ampak so nabili preživnino- kot da je plačana (pa ni) in fiktivne obresti na nepremičninsko premoženje.
Pa ni nič….. Smrk.
No, da ne boste mislile, da ste ločene finančno res na boljšem.
Na boljšem ste, če vrli očki plačujejo preživnino. Drugače pa ŽAL ne.
lp,D
Forum je zaprt za komentiranje.