Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ravna zemlja

Ravna zemlja

Odgovor na objavo uporabnika
Pa dajmo, 18.03.2025 ob 19:27

Dajmo malo debate o tem, kako je lahko zemlja “okrogla”. Koliko magneta je v sredini planeta da vleče skup toliko sveta in vode? In zakaj na posnetkih slik iz vesolja zvezde niso vidne? ?

Ajde dajmo.

Aja, Amerika je javno priznala da pristanka na Luni ni bilo. Da je bilo vse iz studia posneto zaradi hladne vojne. A to veste? Zakaj človek ne gre več na Luno?? Hm …

Zemlja je tristrana piramida. Vse drugo je nakladanje!

Že stari Grki so posumili na kroglo in celo (dokaj natančno ) izmerili parametre. In sedaj , 2000 let kasneje, imamo genije, ki ugotavljajo, da je ravna, ko jo je že ničkoliko ljudi obkrožilo – z plovili, letali, sateliti. In za časa Verna je bila njegova knjiga V 80 dneh okoli sveta nekaj povsem normalnega, dandanes pa toliko “pametnih” (in ti imajo v demokraciji ravno toliko glasu kot oni z IQ nad 50)

Ti si tud raven mal. Ko bo vojna, bo ravno v osnovi. Oz., nobenmu ne bo mar, al je elipsa, ko bo hotu človek hrano in vodo. Pejt se žogati . Amerikanci ne poznajo okrogle žoge, verjetno po meri delano na igriših , ko fuzbalirajo ?☺️☺️☺️

Kako je zemlja lahko ravna,če sem pa obkrožil zemljo?To ti trava škoduje.

KrEna2025, 11.09.2025 ob 11:12

slikica419, 11.09.2025 ob 11:00

hja299, 18.03.2025 ob 20:12

Vidim da ste precej živčni in brez znanja, brez pravega argumenta, da je zemlja res okrogla. Avtor ne bo odgovora na tvoja vprašanja, kako 70 posto vode teče ravno na okrogli Zemlji.

Večinoma pišete samo kar so vam lagali v učbenikih.

Jaz si pa tako želim videti eno FOTOGRAFIJO ravne Zemlje!

Kje jo lahko dobim?

Radovednost ni lepa čednost. 

To, da se ne deli znanja, sploh takšnega posebnega, pa je še manj lepa čednost.

Kaj pa, če živimo v matrici?

Matrix169, 11.09.2025 ob 19:57

Kaj pa, če živimo v matrici?

Tudi matrica mora nekje obstajati.

Dj no. Najdi kaj bolj zanimivega.

Sicer me še noben dokaz, da je Zemlja ravna ni prepričal, ampak če bi se izkazalo da je, ne bi bila preveč presenečena. Že marsikakšna teorija zarote se je izkazala za resnično.

Kaj pa vem, 11.09.2025 ob 20:18

Sicer me še noben dokaz, da je Zemlja ravna ni prepričal, ampak če bi se izkazalo da je, ne bi bila preveč presenečena. Že marsikakšna teorija zarote se je izkazala za resnično.

Kako je mogoče, da so ljudje že pred vec stoletji razumeli sestavo osončja, dandanes, ko pa je s fotografijami, sodobno tehniko in raznimi meritvami dokazano, da je Zemlja krogla, pa nekateri ‘čakate’ na neke dokaze, da temu ni tako, ampak bi naj bila neke čudne, nelogične oblike?!?!

Anonimno 3469, 18.03.2025 ob 19:57

logično da je ravna. ampak sedaj je šlo tako daleč, da če priznajo bodo fsi  fiziki, astronomi, vsi šolniki naredili samomor. če ima doktorat iz astronomije celi laif to sanja. pol pa je ravna?? si nor ti malo?  jaz sem se naučil v življenju skozi prrmere odvisnikov, ko mi nič ni nikoli pasalo skupi njihovo obnašanje. in pol sem v ančbo vstavil DROGO, pa je kr naenkrat vse dobilo smisel. isto je tukaj. ko sem enkrat v enačbo vstavil da je res ravna, je bilo vse jasno.    glejte kaj ti ljduje nas fopajo.   da se zemlja vrti ful hitro, okol isvoje osi, po svoji trinici in se vrti vrti še po posebni tirnnici okoli sonca in vse skupaj spet po svoji skupni trnici premika po neskončnem vesolju.  in sonce in zvezde so vedno na istem mestu. mi pa se tko blazno vrtimo. in sonce blazno veliko sije točno do zemlje.  ne naprej.  lih tolk  je fse super odaljeno in blizu da je idealno.  gravticaija?  kje je dokaz?  niso dokazali nikoli da je. ker je ni.  kaj miljone litrov morja vleče k sebi, ko pa napihnem balon pa dam heli not pa to kr premaga gravitacijo.  jaz imam čoln. imam drag objektiv. sem probal. znam dobro računat.  jaz nisem videl nobene krivine nikjer. mislim. jaz razumem, da ste ljudje oprani  in da ste dodatno oprani da ne smete biti izjeme ker vas bodo  grdo izločili. saj fsi vemo. komunisti so so si izmisli naso in okroglo zemljo. ker jih je strah smrti. ker ne verjamejo v boga. so rabili neko stvar, ki  bo kao uničila obstoj vere in boga. ravna je, imamo pokrov, ki ga nihče  ni premagal.  sonce je majhno in luna tudi in nista tako daleč stran.  pač, vednoveč nas je ki ne verjamemo več v okrogli model.   ampak seveda, skrajni levuhi bodo večno zagovarjali okroglo in vesolje neskončno.  jaz zase vem ,da je ravna. vi pa se tolažite kolko čte.

to ap je prvi tvoj komentar, s katerim se absolutno strinjam

gravitacija nikoli ni bila in ne bo dokazana, obstaja TEORIJA gravitacije. se spat drugih teorij je, tudi TeORijE strun in črnih lukenj itd, ampak folk ne ve kaj pomeni beseda teorija, niti je ne slišijo.

uau, 12.09.2025 ob 08:48

to ap je prvi tvoj komentar, s katerim se absolutno strinjam

gravitacija nikoli ni bila in ne bo dokazana, obstaja TEORIJA gravitacije. se spat drugih teorij je, tudi TeORijE strun in črnih lukenj itd, ampak folk ne ve kaj pomeni beseda teorija, niti je ne slišijo.

Je pa debilnost dokazana.

https://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/zgodovinsko-odkritje-gravitacijskih-valov/385429

robi9, 12.09.2025 ob 09:07

Je pa debilnost dokazana.

https://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/zgodovinsko-odkritje-gravitacijskih-valov/385429

imam kar precej knjig novejšega datuma, v katerih se dosledno uporablja besedna zveza teorija gravitacije. tudi teorija časa, do katere povprečen človek nikoli ne pride.

dej, naredi tako simulacijo, da ti bo voda stala na zunanji strani balona, ti ga boš pa močno vrtel. in pri tem vrtenju mora biti na zunanji strani balona bela rastlina, ki se ne bo premikala, pač pa mirovala, kot miruje drevje ko je brezvetrje.

meni je bilo dovolj ko so piloti povedali, da letijo stalno naravnost, kapitani ladij ne popravljajo krivulje, ampak plujejo naravnost, nobene ukrivljenosti nikjer.

meni osebno je vseeno kakšna je zemlja, mi je pa zanimivo kako močno se trudijo dokazati da je žogica nogica. enako kot so se zelo močno trudili dokazati da so šli na Luno in se je debil od ameriškega predsednika komuniciral z astronavti preko telefona na žico. pa kolko prfuknjen moraš bit …

sem šla prebrat.

gravitacijski valovi ni eno gravitacija, zaradi katere naj bi mi “ostajali” pritrjeni na zemljo.

uau, 12.09.2025 ob 11:06

imam kar precej knjig novejšega datuma, v katerih se dosledno uporablja besedna zveza teorija gravitacije. tudi teorija časa, do katere povprečen človek nikoli ne pride.

dej, naredi tako simulacijo, da ti bo voda stala na zunanji strani balona, ti ga boš pa močno vrtel. in pri tem vrtenju mora biti na zunanji strani balona bela rastlina, ki se ne bo premikala, pač pa mirovala, kot miruje drevje ko je brezvetrje.

meni je bilo dovolj ko so piloti povedali, da letijo stalno naravnost, kapitani ladij ne popravljajo krivulje, ampak plujejo naravnost, nobene ukrivljenosti nikjer.

meni osebno je vseeno kakšna je zemlja, mi je pa zanimivo kako močno se trudijo dokazati da je žogica nogica. enako kot so se zelo močno trudili dokazati da so šli na Luno in se je debil od ameriškega predsednika komuniciral z astronavti preko telefona na žico. pa kolko prfuknjen moraš bit …

Debil, balon nima gravitacije, zato je tvoj primer le dokaz zabitosti.

Drug primer debilizma je spet primerjanje poleta na luno z ravno Zemljo.

To dvoje nima nobene zveze.

robi9, 12.09.2025 ob 11:13

Debil, balon nima gravitacije, zato je tvoj primer le dokaz zabitosti.

Drug primer debilizma je spet primerjanje poleta na luno z ravno Zemljo.

To dvoje nima nobene zveze.

od kje pa tebi da je zemla kugla?

in ja imajo veze polet na luno ker naj bi za to potrebovali polet v odprto vesolje od koder pravijo da se tudi pokaže kugla zemla

zakaj ni fotk ampak so vse kompoziti sestavljeni?

antarktike še kar niso slikali kot celine in je še vedno kompozit sestavljen omenja pa se satelitska slika da jemljejo to kot fotografija pa ni fotografija

kompozit

. https://rumble.com/v1au4pc-buzz-aldrin-admits-the-moon-landing-was-fake.html?e9s=src_v1_s%2Csrc_v1_s_m .

. https://rumble.com/v4cuo4f-we-didnt-go-there-buzz-aldrin.html?e9s=src_v1_s%2Csrc_v1_s_m .

. https://rumble.com/v4bfeoo-200-proofs-earth-is-not-a-spinning-ball-by-eric-dubay-flat-earth-documentar.html?e9s=src_v1_s%2Csrc_v1_s_m .

Kakšno krivuljo bi naj po tvojem naj popravljali ladjarji?

Si kdaj že slišal za ortodromo in loksodromo?

Seveda ne!

Ladjarji pa so tako ali tako v pogovoru s tabo hitro dojeli, da ne boš dojel, kako se nastavi smer za plutje in zakaj ne rabijo ničesar ‘popravljati’!

Anonimno 1564, 12.09.2025 ob 11:54

od kje pa tebi da je zemla kugla?

in ja imajo veze polet na luno ker naj bi za to potrebovali polet v odprto vesolje od koder pravijo da se tudi pokaže kugla zemla

zakaj ni fotk ampak so vse kompoziti sestavljeni?

antarktike še kar niso slikali kot celine in je še vedno kompozit sestavljen omenja pa se satelitska slika da jemljejo to kot fotografija pa ni fotografija

kompozit

Ja, ja, seveda, seveda.

Ni slikic Antarktike, ni slikic krogle Zemlje.

Nič ni!

Ampak, veš, kaj je najbolj zanimivo?

Da pa res nikjer ni niti fotografij niti kompozitov ravne Zemlje!

Le zakaj? ?

Anonimno 1564, 12.09.2025 ob 12:28

. https://rumble.com/v4bfeoo-200-proofs-earth-is-not-a-spinning-ball-by-eric-dubay-flat-earth-documentar.html?e9s=src_v1_s%2Csrc_v1_s_m .

ni se mi dalo kaj dosti poslušati tega nakladanja, ki je seveda, pričakovano, daleč od dokazovanja, saj samo našteva neka kvalifikacije vprašanja, namesto da bi podalo DOKAZE

nakladač pač še ni slišal za sferično trigonometrijo,  hidrostatiko, hidrodinamiko …

vseeno pa verjame, da se strokovnjaki specifičnega znanja ne upoštevajo npr. pri načrtovanju daljših objektov

P. S. Ti čutiš, ko ti nastane nova celica? Zakaj ne? Pa vseeno verjameš, da neprestano nastajajo nove? Zakaj?

Čutiš, ko ti ledvice prečistiti kri? Zakaj ne? Pa vseeno verjameš, da brez tega ne bi mogel preživeti dneva? Zakaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close