Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ravna zemlja

Ravna zemlja

Dajmo malo debate o tem, kako je lahko zemlja “okrogla”. Koliko magneta je v sredini planeta da vleče skup toliko sveta in vode? In zakaj na posnetkih slik iz vesolja zvezde niso vidne? ?

Ajde dajmo.

Aja, Amerika je javno priznala da pristanka na Luni ni bilo. Da je bilo vse iz studia posneto zaradi hladne vojne. A to veste? Zakaj človek ne gre več na Luno?? Hm …

Odgovor na objavo uporabnika
Pa dajmo, 18.03.2025 ob 19:27

Dajmo malo debate o tem, kako je lahko zemlja “okrogla”. Koliko magneta je v sredini planeta da vleče skup toliko sveta in vode? In zakaj na posnetkih slik iz vesolja zvezde niso vidne? ?

Ajde dajmo.

Aja, Amerika je javno priznala da pristanka na Luni ni bilo. Da je bilo vse iz studia posneto zaradi hladne vojne. A to veste? Zakaj človek ne gre več na Luno?? Hm …

hahaha, in kaj bi naj počel človek na luni? a bojo zapravli tisoč milijard (ja, toliko bi stalo da danes ponesejo ljudi na luno) samo za to, da bi vam majmunskim bebčkom karkoli dokazali xD? Lakho pa vi ravnozemljaši zagotovite denar pa bomo šli na luno, prodajte vse svoje imetje in otroke pa bo, če vas to stori 10 milijonov po svetu bomo že imeli skoraj dovolj.

Jaz se samo čudim, kako so potem Japonci napadli Pearl Harbour. So šli tja skozi Sueški in Panamski prekop?

logično da je ravna. ampak sedaj je šlo tako daleč, da če priznajo bodo fsi  fiziki, astronomi, vsi šolniki naredili samomor. če ima doktorat iz astronomije celi laif to sanja. pol pa je ravna?? si nor ti malo?  jaz sem se naučil v življenju skozi prrmere odvisnikov, ko mi nič ni nikoli pasalo skupi njihovo obnašanje. in pol sem v ančbo vstavil DROGO, pa je kr naenkrat vse dobilo smisel. isto je tukaj. ko sem enkrat v enačbo vstavil da je res ravna, je bilo vse jasno.    glejte kaj ti ljduje nas fopajo.   da se zemlja vrti ful hitro, okol isvoje osi, po svoji trinici in se vrti vrti še po posebni tirnnici okoli sonca in vse skupaj spet po svoji skupni trnici premika po neskončnem vesolju.  in sonce in zvezde so vedno na istem mestu. mi pa se tko blazno vrtimo. in sonce blazno veliko sije točno do zemlje.  ne naprej.  lih tolk  je fse super odaljeno in blizu da je idealno.  gravticaija?  kje je dokaz?  niso dokazali nikoli da je. ker je ni.  kaj miljone litrov morja vleče k sebi, ko pa napihnem balon pa dam heli not pa to kr premaga gravitacijo.  jaz imam čoln. imam drag objektiv. sem probal. znam dobro računat.  jaz nisem videl nobene krivine nikjer. mislim. jaz razumem, da ste ljudje oprani  in da ste dodatno oprani da ne smete biti izjeme ker vas bodo  grdo izločili. saj fsi vemo. komunisti so so si izmisli naso in okroglo zemljo. ker jih je strah smrti. ker ne verjamejo v boga. so rabili neko stvar, ki  bo kao uničila obstoj vere in boga. ravna je, imamo pokrov, ki ga nihče  ni premagal.  sonce je majhno in luna tudi in nista tako daleč stran.  pač, vednoveč nas je ki ne verjamemo več v okrogli model.   ampak seveda, skrajni levuhi bodo večno zagovarjali okroglo in vesolje neskončno.  jaz zase vem ,da je ravna. vi pa se tolažite kolko čte.

Kupi si učbenik fizike za oš pa bo 😉

Nekaj me pa res zanima, Zemlja se (baje) na kilometer ukrivi za 12.5cm, ampak ko delajo mostove, pa (baje) ne upoštevajo tega in jih gradijo kot da je Zemlja ravna. En in edini most, ki pa je zgrajen upoštevaje ukrivljenost, pa sam ful ukrivljen zgleda.

Zagonetno je to z obliko Zemlje, kdo ve, če bomo kdaj dobili vse odgovore.

Vidim da ste precej živčni in brez znanja, brez pravega argumenta, da je zemlja res okrogla. Avtor ne bo odgovora na tvoja vprašanja, kako 70 posto vode teče ravno na okrogli Zemlji.

Večinoma pišete samo kar so vam lagali v učbenikih.

hja299, 18.03.2025 ob 20:12

Vidim da ste precej živčni in brez znanja, brez pravega argumenta, da je zemlja res okrogla. Avtor ne bo odgovora na tvoja vprašanja, kako 70 posto vode teče ravno na okrogli Zemlji.

Večinoma pišete samo kar so vam lagali v učbenikih.

Ja, pa zakaj voda ni ukrivljena, pogledaš jo s strani pa čist ravna zgleda.

počakajte da pride glupi viharc in začne zmerjat kako ste “ravnozemljaši” samo za pendrek. Sam pa enega stavka ne zna spisat. Tu kakšne pametne debate ne bo.

debatnik, 18.03.2025 ob 20:25

počakajte da pride glupi viharc in začne zmerjat kako ste “ravnozemljaši” samo za pendrek. Sam pa enega stavka ne zna spisat. Tu kakšne pametne debate ne bo.

Vera v okroglo Zemljo je zelo močna ideologija, ljudje se počutijo ogrožene, ko slišijo drugačna mnenja.

V Bibliji je zapisano da je Zemlja ravna, kdo je tisti ki je v svet spravil laž o okrogli Zemlji in koristi od tega?

marko126, 18.03.2025 ob 20:44

V Bibliji je zapisano da je Zemlja ravna, kdo je tisti ki je v svet spravil laž o okrogli Zemlji in koristi od tega?

Ma un Pitagora, že pred Biblijo je s tem težil, pa z nekimi izreki, kr neki.

Itak je na tem planetu večina zgodovine laž, prav tako je laž, da je Zemlja  okrogla. Kdor je kadarkoli gledal Simpssonove mu je vse jasno.

Ah, kake nebuloze no. Pa saj se že dolgo ve, da je Zemlja ravna, podpirajo jo pa 4 sloni, ki stojijo na želvi, ki potuje skozi vesolje. Pa to ve vsak mulc, ki je kadarkoli Pratchetta. V njegovih knjigah je veliko resnice.

Kr neki, škoda časa z osla❗❓?

8409, 18.03.2025 ob 20:14

Ja, pa zakaj voda ni ukrivljena, pogledaš jo s strani pa čist ravna zgleda.

Aha…in na robu Zemlje oz. na robu morja je en zid, ki vso to vodo zadrži, da ne steče čez rob, a ne? Predlagam, da gremo v akcijo in najdemo ta zid, pa da vidimo, iz česa je zgrajen, da ga ni treba vzdrževati. Pa da vidimo, kaj je za zidom…

Saj je ukrivljena. Poglej z ladje, z višjega mesta, kjer ni okrog obale. Pa imej pri sebi ravnilo za primerjavo.

majstr, ravnozemljaš, zemlja ti je ravna samo na njivi.

Haha enkrat je to stslo ogromno, ma zdaj z našo tehnologijo bi stalo veliko manj. Enkrat je za zgraditi naprimer  tisti 64 kb računalnik stalo ogromno, zdaj za 100000x močnejšega stane 100000x manj. Samo en primer. Dalje se mi ne da več povedat. Zakaj bi šli zdaj na luno? USA bi šli preprosto zato da bi jo zasedli zase, kot to počnejo z vsemi državami v katere si “prinesli demokracijo”. ?? ti verjetno verjameš da elita dela vse v dobro nas ljudi in da hočejo da smo vsi zdravi in srečni ??????

Jaz si pa tako želim videti eno FOTOGRAFIJO ravne Zemlje!

Kje jo lahko dobim?

slikica419, 11.09.2025 ob 11:00

Jaz si pa tako želim videti eno FOTOGRAFIJO ravne Zemlje!

Kje jo lahko dobim?

Radovednost ni lepa čednost. 

dajmo, na modelu ravne zemlje razloži časovne pasove, razloži zakaj sonce vzide v murski soboti 15 min prej  kot v kopru in skoraj eno uro prej, kot v parizu. razloži na modelu ravne zemlje, kako deluje dan in  noč na antarktiki, razloži kako potekajo letalske poti med avstralijo in zahodno obalo amerike in razloži zakaj, ko sonce vzide, najprej obsije najvišje vrhove, stolpnice in nazadnje to, kar je čisto pri tleh? tudi če vzide na ravnini.

razloži kako nastane lunin mrk na modelu ravne zemlje. razloži zakaj je dan daljši poleti bolj severno kot greš in daljši pozimi bolj južno kot greš.

čakamo…

gravitacija nima ničesar z magneti.

nihče ni “priznal” da ni bilo pristanka na luni, to si shaluciniralo

Luckyman509, 10.09.2025 ob 18:51

Haha enkrat je to stslo ogromno, ma zdaj z našo tehnologijo bi stalo veliko manj. Enkrat je za zgraditi naprimer  tisti 64 kb računalnik stalo ogromno, zdaj za 100000x močnejšega stane 100000x manj. Samo en primer. Dalje se mi ne da več povedat. Zakaj bi šli zdaj na luno? USA bi šli preprosto zato da bi jo zasedli zase, kot to počnejo z vsemi državami v katere si “prinesli demokracijo”. ?? ti verjetno verjameš da elita dela vse v dobro nas ljudi in da hočejo da smo vsi zdravi in srečni ??????

nazadnje so indijci poslali na luno model pred dvema letoma. ljudi pač ne pošiljajo več gor, ker je lažje in ceneje stvar opravit z droni in roboti. in ker večino stvari, kar lahko naredi gori človek, lahko opravi stroj.

Anonimno 3469, 18.03.2025 ob 19:57

logično da je ravna. ampak sedaj je šlo tako daleč, da če priznajo bodo fsi  fiziki, astronomi, vsi šolniki naredili samomor. če ima doktorat iz astronomije celi laif to sanja. pol pa je ravna?? si nor ti malo?  jaz sem se naučil v življenju skozi prrmere odvisnikov, ko mi nič ni nikoli pasalo skupi njihovo obnašanje. in pol sem v ančbo vstavil DROGO, pa je kr naenkrat vse dobilo smisel. isto je tukaj. ko sem enkrat v enačbo vstavil da je res ravna, je bilo vse jasno.    glejte kaj ti ljduje nas fopajo.   da se zemlja vrti ful hitro, okol isvoje osi, po svoji trinici in se vrti vrti še po posebni tirnnici okoli sonca in vse skupaj spet po svoji skupni trnici premika po neskončnem vesolju.  in sonce in zvezde so vedno na istem mestu. mi pa se tko blazno vrtimo. in sonce blazno veliko sije točno do zemlje.  ne naprej.  lih tolk  je fse super odaljeno in blizu da je idealno.  gravticaija?  kje je dokaz?  niso dokazali nikoli da je. ker je ni.  kaj miljone litrov morja vleče k sebi, ko pa napihnem balon pa dam heli not pa to kr premaga gravitacijo.  jaz imam čoln. imam drag objektiv. sem probal. znam dobro računat.  jaz nisem videl nobene krivine nikjer. mislim. jaz razumem, da ste ljudje oprani  in da ste dodatno oprani da ne smete biti izjeme ker vas bodo  grdo izločili. saj fsi vemo. komunisti so so si izmisli naso in okroglo zemljo. ker jih je strah smrti. ker ne verjamejo v boga. so rabili neko stvar, ki  bo kao uničila obstoj vere in boga. ravna je, imamo pokrov, ki ga nihče  ni premagal.  sonce je majhno in luna tudi in nista tako daleč stran.  pač, vednoveč nas je ki ne verjamemo več v okrogli model.   ampak seveda, skrajni levuhi bodo večno zagovarjali okroglo in vesolje neskončno.  jaz zase vem ,da je ravna. vi pa se tolažite kolko čte.

“jaz imam čoln. imam drag objektiv. sem probal. znam dobro računat.  jaz nisem videl nobene krivine nikjer.”

Tega pa niste s ta dragim objektivom opazil, da ko prihaja jadrnica, najprej samo vrh jamborja vidiš in postopoma celo barko, imate za ta pojav kako boljšo razlago kot da je Zemlja ipak okrogla?

in sonce in zvezde so vedno na istem mestu.

horoskopi so nastali, KER SONCE IN ZVEZDE NISO VEDNO NA ISTEM MESTU, KER VSAK MESEC GLEDAMO DRUGAČNO NEBO. vsak mesec ima sonce drugačno ozvezdje na kontra strani – če si rojen junija, je sonce kontra ozvezdju dvojčka ali pa raka, če pa si rojen decembra, pa je sonce kontra ozvezdju strelca ali kozoroga.

na istem mestu je samo severnica. vse ostalo se pa vrti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close