Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Puščanje prometne v vozilu

Puščanje prometne v vozilu

Moj mož stalno pušča prometno dovoljenje kar v avtomobilu. Jaz v svojem avtu nisem tega nikoli počela, ker se mi zdi lahkomiselno, ker če avto ukradejo, se tatovom, ki imajo prometno v rokah olajša marsikaj. Imate vi prometno vedno s sabo, ali tudi puščate v avtu? Jaz ga ne morem odvadit tega, pa če se na pol prekoljem. Se mi pa zdi to zelo neodgovorno od njega.

Mi imamo dva avtomobila in imamo vedno prometno dovoljenje v avtu.

Ne puščam v avtomobilu, moj mož pa ja in ga tudi ne morem tega odvadit. Na koncu sem se odločila, da se ne sekiram za njegov avto;(

Jaz jo puščam v avtu. Je pa to še iz časov ko smo imeli samo en avto, pa je bilo to predajanje prometne neuspešno.

Imaš prav. Sedaj, ko imam svoj avto pa bi lahko prometno imela pri sebi.

Lp

Ines

Poveš mu lepo, kako o tem razmišljaš, kaj pa bo on naredil, pa je čisto njegova stvar…..četudi je tvoj mož.

Načeloma puščam v avtu. Ko grem v službo, na obiske, doma pred hišo..ostaja prometno v avtu.

Na dopustu, ko grem v LJ …. in pustim avto na parkirišču, pa vzamem s sabo.

Nimam samo prometne, tudi vozniško, zavarovanje, pa še nekaj ostalih papirjev. Vem, lahkomiselno. Morebitni tat avtomobila bi mi zagotovo poslal zahvalno pismo.

Jaz jo nosim v denarnici, ker samo jaz vozim moj avto.
En čas, ko sva si avtomobile menjavala pa sva imela prometne v avtomobilih, ker drugače sva si jih stalno pozabila izmenjati.
Če bodo avto ukradli ga bodo ukradli s ali brez prometne.
Ne verjamem, da bi ga s prometno dobila kaj prej nazaj.

Ne puščam ničesar vrednega v avtu, niti nobenih dokumentov.

Preberite si zavarovalne police, če imate avto zavarovan proti kraji in v času kraje v njem prometno dovoljenje, se lahko pod nosom obrišete za denar od zavarovalnice….

saj v tem je finta….

Imava 2 avtomobila in si ju stalno menjava, zato imava na ključih od avta pripete ovitke ali listnice za prometno. Tako gre prometna vedno skupaj s ključem iz avta ali v avto. Te sva kupila že dolgo nazaj na trgu, zdaj se pa menda ne da več dobiti. Pozna še kdo to in ve, kje bi se dalo dobiti, saj je ena že strgana.

Tule poglej, nekje na sredini strani, obesek s tako malo torbico.

Jaz jo imam vedno pri sebi, nikdar v avtu.

To (da bi jo imel v avtu) se mi zdi, kot da bi ev. tatu za zraven še darilo dal…

Pa še kako je res – tudi za vse tvoje predhodnice s posti z enakim napisanim…….

Če vas ustavi policist in vidi, da zapuščate vozilo, vam reče, da pokažite dokumente, pa rečete, da so v actu in jih greste iskat, vam bo po zakonu napisal kazen – samo v vednost….

Drugič pa še ključe pustite kar v ključavnici, pa mašnco gor zavežte – se ne bo treba novemu lastniku nič matrat……Pa kar v BTC LJ na parkirišče – tam bo takoj šel v “promet”….. ;))))) Tam gre vse takoj v promet!

Jaz imam prometno, zav.polico s kuponi, pa servisno knjigo, pa še vozniško, pa radio s CD-ji, pa kakšen kovanec

vse v avtu!

Peesda, pa v prtljažniku imam prvo pomoč (vau s tem si lahko tat reši lajf), pa trikotnik,
pa rezervno kolo, pa svetleči jopič……..

A zdaj naj še to prekladam?
Skočim po regrat – vzamem samo vrečko in nož. Vau STOP POLICIJA – brez vsega sem, oprostite, samo nož imam……

VESTE KAKŠNO KAZEN FAŠEM?

In večja verjetnost je, da me ustavi policaj, kot da mi ukradejo mojega pižojčka.

Matr, drugače se bom mogla organizirat.

V dobi računalništva – NE BOSTE VERJELI, TUDI POLICIJA IMA RAČUNALNIŠKE EVIDENCE – si res moramo delat še s tem skrbi!

To že, da imajo evidence, vendar jim to nič n epomaga pri ugotavljanju kdo si ti. Lahko si lopov – ali pa tista za katero se izdajaš…

SIcer pa – glede na prebrano – bi se mi splačalo zamenjat poklic in začeti krast avte. Zgleda da bi kar dobro šlo… in veliko bolj enostavno delo je, kot sem si predstavljal…

sem mel v denarnici v Slo, tuki pa nimamo prometnih. Je vse v racunalniku. :p

Ti kar začni krast avtomobile. Res! Če misliš, da boš s tem obogatel. Samo kradi makine od pos(r)lancev, pa Bavčarjevega terenca spyzdi, pa TOVŠAKINEGA bemflna….

Ne kšnga Renoja izpred bloka. Al pa Golfa pred vrtcem – kjer boš mogoče še ključe dobil notr!!

Drugače pa – dober policist bo vsako sumljivo vozilo TOTALNO preveril. Preko vseh evidenc, preko OKC, preko stika z lastnikom (mobi), preko Interpola…….NIČ SE BAT!
(Kdo je sumljiv in zakaj – upam, da ti je jasno, oz. ti ne mislim razlagat)

Kako in kdaj se prevažajo ukradeni avtomobili (predvsem višji cenovni razred) pa deluje veriga mafijozov. Imajo ogleduhe, specialne vlomilce, izvidnice, mehanike, že naročnika…………..
Tako da SAM boš bolj “vaški lolek”.

Tule poglej, nekje na sredini strani, obesek s tako malo torbico.[/quote]

Najlepša hvala za informacijo, imam podobno, samo da je usnjeno, a bo treba kmalu novo. Priporočam tudi ostalim, pa ne bo treba puščati prometne v avtu.

Sem šla brat pogoje od Triglava. Kje to piše? Oziroma, od katere zavarovalnice polica vsebuje ta člen?

konkretno je bilo to zapisano pri Zavarovalnici Maribor, zdaj sem sicer že dve leti na generali, p priznam, da pogojev zavarovanja nisem v celoti brala, ampak mi je ostala navada še od prej, da prometne nimam v avtu…

druga stvar pa je, da živimo blizu meje in če bi avto ukradli, bi šel najbrž po hitrem postopku na jug…

Včasih sem vozila samo svoj avto, sem imela vse v torbici, pa kdaj pustila torbico doma in je ostalo vse doma. Zdaj, ko menjava avte ko gate, pa je prometna vedno v avtu, vozniška v denarnici. Moram iti prebrat klavzulo Triglava glede kaska.

vse v avtu

s sabo vedno nosim le najnujnejše stvari in tudi stalno pozabljam doma papirje, ključe, še telefon… pri meni je še najmanjša možnost za komplikacije, če so stvari lepo v predalčku avta

vedno v avtu, ker ga oba voziva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close