Psihoterapevt dr. Osterman je navaden nategun
so pa forumi v redu, ker če izluščiš seme od plevela, dobiš vse nasvete, ki jih potrebuješ – zastonj. bistvo je, da veš, v katero smer moraš, vse ostalo mora pa vedno z ali brez terapije vsak sam.
za začetek; Ženske, ki tečejo z volkovi K.P.E. (če si ženska), potem pa naprej.
težko je le toliko, ker ne moreš na forumu vsemu svetu iskreno vse razlagati…
Jaz pa mislim, da se ti nisi z njim ujela in bi ga morala zamenjat, taka je namreč praksa, da se v takem primeru gre drugam. Nujno je namreč, da sta si stranka in psihoterapevt vsaj malo simpatična in na podobni valovni dolžini. Čudi me tvoja neumnost, to vztrajanje obiskov pri njem, saj si vajino neujemanje in posledično stanje brez tvojega napredka, zagotovo opazila že na prvem ali drugem srečanju. Le zakaj mu nisi takoj rekla na svidenje, ampak plačevala dalje? In nazadnje si njega okrivila za izgubo denarja, čeprav si sama vztrajala tukaj kljub neujemanju. Sama ga ne poznam niti iz interneta. Si kar predstavljam, kako bi šele ponorela, če bi ti on sam v izogib takemu javnemu sramotenju s strani pacientke predlagal prekinitev sodelovanja. Če pa sama hodiš tja, pa ni čudno, da je vzel denar, al ne?
Mislim, da marsikoga ob tvojem pisanju mine, da bi se o čem pogovoril s psihoterapevtom, pa da ne bodo zdaj vsi v istem košu. Pa ko smo pri denarju, saj bi lahko izbrala nekoga cenejšega.Upam tudi, da zaradi strahu pred takim javnim smešenjem v tem poklicu psihoterapije ne bodo ostajale le grandiozne, nesamokritične, manipulativne osebe (ki jih tovrstno javno zmerjanje ne more prizadet in jim je res važno samo vzeti lahko prislužen denar…) Kar pogumno nadaljujte z ukvarjanjem s človekovo duševnostjo, psihoterapevti, ki imate uspešne metode dela, saj vas v Sloveniji primanjkuje, ne se ustrašiti blamaže, ki pridejo in grejo, saj to je še vedno najboljša metoda za doseganje izboljšanja duševnega stanja, celo bolj kot kemično zdravljenje z zdravili.
grdo da tako napišeš o človeku, ki ti je bil v pomoč.
Ker, če ti ni bil in si ti v njem videla le pobiralca denarja, ti vsa psihoterapija tega sveta ne bo pomagala, ker si nisi upala ? znala ? postaviti za sebe in mu to povedati v oči !????
Zdaj pa v zavetju anonimnosti (vsaj navidezne) lahko !? Ni fer. Pojma nimam kdo je ta človek, tudi kdo si ti, a toliko vem vsaj o sebi, da če mi človek ne paše mu to povem v oči takoj, če ni odziva, se obrnem na strokovno inštitucijo (ali se obrnem in grem svojo pot) in ne blatim ljudi na forumu. Moje mnenje.
Bila sem na štirih obiskih, vendar že pred tem mi je kolega odsvetoval tega terapevta (ko sem že imela termin).
Motilo me je več stvari, od neštetih mačk ki so se sprehajale po hiši, do plačevanja ur v naprej, do tega da ga ni zanimalo počutje temveč samo kdaj bo plačilo. Delal je točno do sekunde natančno (če sem bila ob koncu ure na sredini stavka me je prekinil in rekel drugič dalje), in tako naprej.
Pa še to, ko sem bila prvič tam me je vprašal če sem prebrala njihovo spletno stran, o metodah dela itd. Pa sem odgovorila da ne. Takrat pa reče – saj jaz tudi ne vem kaj piše… No, toliko.
Škoda da si sploh šla več kot 1 x k njemu. Nekdo , ki te prekine sredi stavka, ker je termin, ki stane 50 EUR, potekel, si ne zasluži imena terapevt. Ker v prvi vrsti se mora zavedati, da je pacient človek, ki si zasluži spoštovanje!!! In spoštovanje pokažeš človeku s tem, da mu nakloniš vsaj malo časa ter posluha, da mu vliješ zaupanje, da si več kot številka. Katastrofa od terapevta. Meni bi tak tudi plafon dvignil.
Forum je zaprt za komentiranje.