Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prvič v nudistični kamp

Prvič v nudistični kamp

Prijateljica mi pravi,da se je fenomenalno nag kopat v morju in nas prepričuje, da gremo dve familji skupaj kampirat v FKK kamp.
Mož bi šel, otroci bi pa tudi imeli družbo za igrat, jaz pa sem bolj sramežljiva in bi mi bilo verjetno ful nerodno.

Kako ste se navadili na goloto, tisti, ki obiskujete Fkk kampe in plaže?

Brez skrbi, hitro padeš noter. Ko vidiš okoli sebe same nagce, prav kmalu postaneš del tega. Go for it!

Ne priporočam ,da greš.če se že zdaj sprašuješ kako se navadiš..Imam občutek,da ne boš imela nič od dopusta.

Bolje bi bilo, da greste najprej enkrat sami, da se navadiš.

Moj oči je pred 25 leti prisegel, da on se pa že ne bo slekel. (tudi nas so takrat družinski prijatelji povabili zraven na morje). Prisego je držal natanko 24 ur. Od takrat naprej smo hodili le še na FKK.
Jaz predlagam, da greste.

Tudi jaz bi ti svetovala,da najprej greste sami,da boš dobila občutek.Saj ni nujno v kamp, mogoče parkrat samo na nudistično plažo. Če ti bo po parih obiskih še neprijetno ali nerodno, potem res nima smisla iti na dopust. Mis mo hodili na nudistične plaže kar precej.Meni osebno je bilo čisto dobro, zdelo se mi je pa (takrat),da v kamp ne bi šla.!? Ne vem,zakaj? Še danes ne vem.

Res je cudovito kopati se nag v morju.
Ampak tudi meni FKK kamp ne disi. Raje grem kam v kaksen samoten kraj in cof, cof…

Enako! Najbolj uživam, če smo s čolnom, se zapeljemo v kakšen samoten zalivček…mmmm…

Mislim,da bi ti bilo bolj neprijetno zaradi otrok.Ker na ffk nekateri ljudje sploh ne pazijo kako razkoračeno se sončijo,eni hodijo samo zato ,da druge bulijo,pa najbolj se pazi pedofilov in bodi pozorna,da ti ne bo kdo otrok slikal.Ker na Hrvaškem vsako leto dobijo kakšnega packa,ki to dela.Tudi jaz osebno ne bi šla na nudistično plažo ampak bi si raje našla kakšen miren,samotni kotiček kjer bi lahko bila gola.Mogoče ni slaba ideja robinzonske počitnice?

Mislim,da bi ti bilo bolj neprijetno zaradi otrok.Ker na ffk nekateri ljudje sploh ne pazijo kako razkoračeno se sončijo,eni hodijo samo zato ,da druge bulijo,pa najbolj se pazi pedofilov in bodi pozorna,da ti ne bo kdo otrok slikal.Ker na Hrvaškem vsako leto dobijo kakšnega packa,ki to dela.Tudi jaz osebno ne bi šla na nudistično plažo ampak bi si raje našla kakšen miren,samotni kotiček kjer bi lahko bila gola.Mogoče ni slaba ideja robinzonske počitnice?

V nudističnih kampih so varnostniki in pazijo na razne čudake. Po moje so bolj problematične razne divje plaže, kjer se v grmovju skrivajo razni drkači in ljubiteljski paparaci.

Pojdite se enkrat nekam kopat, kjer se da kopati brez kopalk. in to vi kot družina, ne s prijateljičino družino. Da boste v miru videli, kako vam to ustreza. Potem se boš lažje odločila.

Meni osebno niso všeč nudistični kampi, ker mi ni prav nič do tega, da bi hodila cel dan okrog brez obleke. Neokusno mi je tudi iti v trgovino v vročini in gužvi in se tam drenjati med nagci. Mi pa tudi ni všeč dopust skupaj z drugo družino. Dopust je enkrat na leto in takrat se mi prilagajamo le en drugemu, ne pa še eni družini. je pa res, da v nudističnem kampu še nikoli nisem bila, pa imam morda tudi kakšno napačno predstavo. Se pa če se le da hodim kopat brez kopalk.

Mi smo lani bili prvič in bilo je super. Navadiš se hitro, ni nikakršnih spogledovanj, ker so pač tam vsi nagi. Otroci (so sicer še precej majhni) niso v zvezi s tem nič spraševali – golota jim je tudi sicer nekaj normalnega.

Je pa res, da smo bili v kampu večjidel oblečeni, ker je bil senčen kamp in pač če te zebe ne moreš bit ves čas nag. Ko smo se potem preselili na drugo lokacijo dopustovanja, smo šli v ‘oblečen’ kamp, smo imeli kar probleme, ker se nismo mogli privadit na oblačila in kopalke in gate in vse…

Dobra stran je bila tudi, da so fkk kampi dosti manj nasičeni z ljudmi, je večja tišina in se vsi skupaj bolj kulturno obnašajo.

TO je bila pač moja izkušnja.

lp

V FKK kampih nihče ne hodi gol v trgovino 😉

Pač pa goli hodijo na pirček in kavico…
Jaz s prijatelji ne bi šla :), prvič že zato, ker nisem za take kolhozne počitnice, drugič pa zato, ker bi mi bilo nerodno pred njimi.

Ja, jaz tudi nisem za kolhozne počitnice. Enkrat smo bili s prijatelji (v apartmajih)-ne nudo, a ni bilo ….nobenemu prav fajn. No, nudo pa, tja naj gre tisti,ki mu res paše in se dobro počuti.

No, jaz sem bila pred leti v isti situaciji in sem se pustila prepričat, češ, se hitro navadiš. In veš kaj – nisem se. Bilo mi je zoprno, kopalk nisem slekla, najbolj me je motila golota ljudi pri kuhanju, hranjenju, na plastičnih stolih brez brisač… In full me je bilo sram, ko sem bila prisiljena gledati nage kolege. To mi je bilo…fuj.
Ampak priznam – menda sem zelo zadrgnjenq, čaprav doma golota ni tabu. Ne zaklepamo kopalnic, po tuširanju gremo nagi v garderobni prostor se oblečt…
Aja, so pa fkk kampi bolj čisti od običajnih in večina jih ne pasi zijala na drugih.

V FKK kampih nihče ne hodi gol v trgovino ;)[/quote]

Kar nekaj poletij sem hodila v FKK kamp (in še bom, če bo le prilika)…in verjemi, ljudje hodijo goli v trgovino. jaz sem zmeraj imela ogrnjeno ruto, ampak najbolj hecno mi je bilo, ko na eni strani pulta stoji gol človek, na drugi pa v haljo oblečen mesar in reže zrezke in seka kremenatlce (trgovina v sklopu kampa, da ne bo pomote)…..to mi je še sedaj spooky…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Mož je bil od nekdaj nudist, jaz sem se “priučila” kasneje in mi je fino. Sama sem čisto naga na plaži oziroma če se sončim in kopam, hodim pa naokoli vedno zavita v sarong. Glede na to, da sem bila prej na tekstilnih plažah vedno zgoraj brez, nosim sarong zavit le okoli pasu, razen za v trgovino ali restavracijo, tam si ga ovijem okoli vratu oziroma pod pazduhama, da ni videti golih prsi.

Golota drugih me načeloma ne moti, čeprav ljudje načeloma res vse opravljajo nagi, kuhajo, pospravljajo, obešajo perilo, jedo… V trgovini sem videla le enega ali dva frika neoblečea, je pa tako ali tako zunaj napis, da je vstop dovoljen le v oblačilih, isto velja za restavracije. In to v vseh kampih, kjer sem bila (vsaj 6).

Kar pa zadeva dopsutovanje skupaj s kolegi – to pa se mi zdi slaba ideja, ne zaradi golote (čeprav mi je vedno neprijetno, če v kampih srečam kolege, zato tudi hodim vedno zavita v sarong), ampak zaradi različnih navad. Mi smo imeli edine počitnice s še eno družino čisto pokvarjene, kakšen pol leta z njimi nato sploh nismo komunicirali, saj so bili pri prehrani tako izbirčni, da smo obupali nad tem, da bi lahko mi kaj skuhali. Pa vse je moralo biti točno ob nekih urah, mi smo pa na dopustu precej sproščeni. Tako da: za kakšen dan ali dva se še gremo družit s kakimi kolegi, nikakor pa ne za ves teden.

V FKK kampih nihče ne hodi gol v trgovino ;)[/quote]

Kar nekaj poletij sem hodila v FKK kamp (in še bom, če bo le prilika)…in verjemi, ljudje hodijo goli v trgovino. jaz sem zmeraj imela ogrnjeno ruto, ampak najbolj hecno mi je bilo, ko na eni strani pulta stoji gol človek, na drugi pa v haljo oblečen mesar in reže zrezke in seka kremenatlce (trgovina v sklopu kampa, da ne bo pomote)…..to mi je še sedaj spooky…..[/quote]

WildWild 🙂

Sama se iz vseh FKK-jev sicer spomnim znaka na trgovinah, da je vstop brez oblačil prepovedan, ampak očitno ni povsod 🙂

Prvič sem bila v nudističnem kampu pri 16 letih, ko smo šle frendice na morje v kamp Solaris, kjer so imeli starši od kolegice postavljeno prikolico.

Zdaj obiskujem samo še nudistične kampe, ker mi je všeč, da sem porjavela po vsem telesu, brez belih lis od kopalk.
Mi je pa full dober občutek se gola kopat in gola sprehajat po kampu, ker itak smo vsi isti in ti noben nič noče.
V večini kampov so tudi varnostniki in pazijo na razne čudake, tako, da se jaz počutim čisto varno.

Na plaži se ne sme nositi kopalk, glede golote v kampu pa se lahko odloči vsak zase, čist odvisno od človeka, so pa večinoma vsi nagi.

Jaz se samo za v trgovino ogrnem v pareo okoli pasu, ker tja ni dovoljen vstop brez obleke, čeprav se najde tudi kak nagec v trgovini.
V lokalih na plaži si lahko nag,
Drugače sem na plaži, po kampu in pred prikolico čez dan popolnoma naga. Po kampu in na plažo ter iz plaže pa samo japonke in sončna očala.
Naga tudi kuham, pomivam posodo in se sprehajam po kampu.

Mož me zdaj, ko sva ostala brez otrok prepričuje za dopust v FKK kampu. Kampirala sem že 25 let nazaj, rada bi pa čimveč informacij kako v resnici poteka nudistično kampiranje, ker se ne podajam rada v neznano. In v katere kampe vi zahajate.

Pri 70-tih pa ja veš kako je v FKK kampu.

Pri 70-tih pa ja veš kako je v FKK kampu.
[/quote]

Pri 48 žal ne 🙁

Kampiranje v FKK kampu je povsem enako kot v vseh drugih kampih, le da si tu brez obleke – lahko, ni pa nujno. Razen na plaži. Jaz sem gola ves čas v kampu, oblečem se edino za v trgovino pa za v lokal. In seveda če me zebe.
Super kamp je Valalta pri Rovinju, urejen, s krasno plažo s senčniki in ležalniki, s par lokali, kjer se da dobro in za solidno ceno jest … Je pa kamp precej drag. In moti me, ker že povsem prevladujejo avtodomi in prikolice in je s šotorom težko najti kak fajn plac. Junija in septembra je še kar nekako, julija in avgusta mora bit pa po moje precejšnja gneča. Cene pa tudi take, da za isti denar verjetno mimogrede dobiš kak fajn apartma.
Všeč mi je tudi kamp Istra pri Funtani, lepo urejen, cenejši in manj poln kot Valalta, ampak v kampu samem nimaš kam it, Funtana je pa tudi en sam dolgčas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close